بارداری, زندگی روزانه, مراقبت‌های بارداری

چگونه در اواخر بارداری به همسر باردار خود کمک کنیم؟

کمک به همسر باردار

شکی در این نیست که بارداری می‌تواند یک دوران هیجان انگیز و در عین حال گیج کننده هم برای شما و هم برای همسر باردار شما باشد. در صورتی که بیش‌تر ماه‌های بارداری را پشت سر گذاشته‌اید و نزدیک به زمان زایمان هستید، به احتمال زیاد ویار بارداری، نوسانات خلقی، تهوع صبحگاهی، تجربیات جنسی جدید و موارد دیگر را پشت سر گذاشته‌اید. با این حال، این‌ها هنوز شما را کاملاً برای ماه آخر بارداری شریک زندگی شما آماده نمی‌کنند. اواخر بارداری مجموعه جدیدی از احساسات و دردها را با خود به همراه دارد. در این مرحله نیاز همسر باردار شما به کمک شما بیش‌تر از همیشه حس می‌شود.

در این مقاله نگاهی به آنچه که باید در اواخر دوران بارداری انتظار داشته باشید خواهیم انداخت و به شما توضیح می‌دهیم که چه کاری باید انجام دهید تا شریک زندگی شما احساس کند که شما می‌توانید با موفقیت از او حمایت کنید و ماه آخر بارداری را همراه با یکدیگر پشت سر بگذارید.

تجربه مادر باردار در سه ماهه آخر بارداری

با افزایش رشد سایز جنین، بیش‌تر مادران باردار سطحی از درد و خستگی را در اواخر بارداری تجربه می‌کنند. وزن جنین و حرکات شدیدتر او همچنین می‌تواند باعث بروز تعدادی از مشکلات جسمی از جمله کمردرد، بی قراری و بی خوابی در شب شود. کمک کردن به مادر باردار، مراقبت و نشان دادن مهربانی در این مدت می‌تواند تفاوت قابل توجهی را در این وضعیت ایجاد کند.

همسر باردار شما همچنین ممکن است در بیش‌تر مواقع احساس کند که گرمش شده است؛ زیرا جنین در شکم او در حال پخش کردن گرما می‌باشد که این موضوع، باعث افزایش دمای پوست همسر شما می‌شود. او همچنین ممکن است به دلیل افزایش فشار بر روی مثانه، نیاز به استفاده بیش‌تر از دستشویی داشته باشد و ممکن است به دلیل احتباس مایعات در دست‌ها، قوزک پا و صورت خود ورم را تجربه کند.

همچنین این احتمال وجود دارد که علاقه او در این بازه زمانی به رابطه جنسی کاهش پیدا کند و ممکن است سوزش سر دل، سوء هاضمه و یبوست را بیش‌تر از قبل تجربه کند که این عوارض بارداری فقط درد و ناراحتی او را بیش‌تر می‌کند. همسر باردار شما همچنین ممکن است پیش از به دنیا آمدن نوزاد شما، زایمان کاذب معروف به انقباضات براکستون هیکس را در زمان‌های مختلف تجربه کند. بهترین کاری که در این زمان می‌توانید انجام دهید این است که همه تغییراتی را که همسر شما تجربه می‌کند را درک کنید و او را آرام کنید.

چگونه برای به دنیا آمدن نوزاد به همسر باردار خود کمک کنیم؟

آماده شدن برای تولد نوزاد و حمایت از همسر باردار خود در دوره زمانی پیش از زایمان و تولد نوزاد می‌تواند به آمادگی بهتر شما کمک کند. در ادامه چند نکته قابل توجه را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

به همسر باردار خود کمک کنید

از همسر باردار خود سوال بپرسید که برای حمایت از او در اواخر بارداری چه کاری می‌توانید انجام دهید و سپس چیزهایی را که او به شما می‌گوید را انجام دهید. ممکن است او در اواخر بارداری برای آماده کردن لوازم و سیسمونی نوزاد مانند خرید وسایل یا چیدن اتاق کودک به کمک نیاز داشته باشد.

همچنین ممکن است بهتر باشد که تصمیم بگیرید کارهای بیش‌تری را در محیط خانه انجام دهید تا همسر باردار شما بتواند استراحت کند و یا برای او میان وعده و وعده غذایی آماده کنید. حتی پیشنهاد دادن این که پشت او را ماساژ بدهید یا کارهای کوچک برای او انجام دهید تا فرصت داشته باشد که استراحت کند و استرس او از بین برود مفید است. روش‌های بسیار مناسبی برای کمک به همسر باردار شما وجود دارند.

از خودتان مراقبت کنید

با وجود این که کمک به همسر باردار شما بسیار مهم است، اما فراموش نکنید که مراقب سلامتی خود نیز باشید. به خصوص بسیار مهم است که خواب کافی داشته باشید. همینطور داشتن یک رژیم غذایی متعادل و خوردن غذاهای سالم، استراحت به اندازه کافی و ورزش کردن نیز می‌توانند به کم شدن استرس شما کمک کنند و شما را تبدیل به شریک زندگی بهتری نماید. درست است که شما فردی که زایمان می‌کند نیستید، اما نیاز است اطمینان حاصل کنید که از نظر جسمی و روحی توانایی این را دارید که در طول دوران بارداری و زایمان آمادگی آرام کردن و کمک به همسر باردار خود را دارید.

برای زایمان و به دنیا آمدن نوزاد آماده شوید

خود را با علائم و نشانه‌های زایمان آشنا کنید تا وقتی زمان آن فرا رسید، بدانید که چه زمانی لازم است همسر باردار خود را به بیمارستان ببرید. همچنین ممکن است بهتر باشد که به همسر باردار خود در برنامه ریزی و ساختن یک برنامه برای زایمان کمک کنید. این کار می‌تواند باعث شود که احساس کنید بخشی از این فرآیند هستید و در جریان خواسته‌های شریک زندگی خود قرار می‌گیرید. مشارکت در این فرآیند همچنین می‌تواند به شما ایده‌ای از این بدهد که چه اتفاقی خواهد افتاد، با چه چیزی مواجه خواهید شد و چگونه می‌توانید به بهترین شکل از همسر باردار خود در زمان زایمان حمایت کنید.

شما همچنین می‌توانید ویدیوهای آموزشی زایمان را تماشا کنید؛ چه این کار را به تنهایی انجام دهید یا در طول کلاس‌های زایمان آموزش ببینید، هر دو مفید است. تماشای انواع زایمان ممکن است به شما کمک کند که برای هر اتفاقی آماده باشید. همچنین اهمیت بسیاری دارد که بدانیم زایمان و به دنیا آمدن نوزاد همیشه آنطور که انتظار داریم، پیش نمی‌رود.

صندلی ماشین نوزاد را نصب کنید

برای این که نوزاد خود را از بیمارستان به خانه بیاورید، لازم است یک صندلی ماشین مخصوص نوزاد در اتومبیل خود نصب کنید. قرار دادن صندلی مخصوص نوزاد در ماشین پیش از به دنیا آمدن او به شما زمان کافی می‌دهد تا اطمینان حاصل کنید که صندلی به درستی نصب شده است. حتی ممکن است بخواهید آن را بدهید که به عنوان یک اقدام ایمنی اضافی، از نظر فنی بررسی شود.

ساک وسایل را برای رفتن به بیمارستان جمع کنید

شریک زندگی شما تنها فردی نیست که به یک کیف برای بیمارستان نیاز دارد. شما نیز باید کیفی برای خود آماده داشته باشید که شامل لباس‌هایی که برای عوض کردن در بیمارستان نیاز دارید، لوازم بهداشتی و چیزی برای خوابیدن باشد. همچنین شامل تنقلات سبک، پول برای خرید آب و نوشیدنی و کابل شارژ تلفن را نیز در نظر بگیرید و در کیف خود قرار دهید. حتی ممکن است بخواهید آدرس بیمارستان را بر روی کاغذ یادداشت کنید تا در صورتی که تلفن شما آنتن ندهد یا GPS شما در زمان شروع درد زایمان کار نکند، به همراه داشته باشید.

در مورد نگرانی های خود صحبت کنید

تعامل و برقراری ارتباط در سه ماهه سوم بارداری از اهمیت بسیاری برخوردار است، بنابراین در صورتی که در مورد تولد یا سلامت نوزاد خود نگران هستید، توصیه می‌کنیم که با شریک زندگی خود، دوستان، اعضای خانواده و یا یک پزشک در این رابطه صحبت کنید تا به سوالات شما پاسخ داده شود. دریافت حمایت از دیگران باعث می‌شود که شما بهتر بتوانید به همسر باردار خود کمک کنید و حمایت از او را بهتر انجام دهید.

با یکدیگر زمان با کیفیت بگذرانید

تغییر بزرگی در رابطه شما در حال رخ دادن است؛ بنابراین پیش از این که نوزاد شما به دنیا بیاید، برای پیوند عاطفی که با یکدیگر دارید ارزش قائل شوید و آن را تقویت کنید. زمانی را برای لذت بردن از آخر هفته‌های قبل از به دنیا آمدن نوزاد با همسر باردار خود اختصاص دهید. همراه با هم به پیاده روی بروید یا یک شام خوب و عاشقانه با یکدیگر میل کنید. در حالی که بر روی کاناپه نشسته‌اید و یکدیگر را در آغوش گرفته‌اید، فیلم یا برنامه تلویزیونی مورد علاقه خود را در خانه با یکدیگر تماشا کنید. نکته مهم این است که قبل از این که نوزاد شما به دنیا بیاید، با یکدیگر زمان بگذرانید، معاشرت داشته باشید و از این زمان لذت ببرید. 

کمک به همسر باردار

در ماه آخر بارداری باید انتظار چه چیزی را داشته باشیم؟

ماه آخر بارداری می‌تواند ترکیبی از احساسات، از آرامش گرفته تا اضطراب و همچنین چالش‌های فیزیکی مختلف و متعددی را به همراه داشته باشد. درک این که همسر باردار شما ممکن است از نظر فیزیکی و احساسی چه حسی داشته باشد، در کمک به او در مرحله آخر بارداری بسیار مهم است. 

در ادامه به مواردی اشاره خواهیم کرد که لازم است در مورد تجربه احتمالی همسر خود در ماه آخر بارداری بدانید.

احساس ناراحتی و درد

در ماه آخر بارداری، جنین نه تنها به رشد خود ادامه می‌دهد، بلکه موقعیت خود را نیز تغییر می‌دهد. همسر باردار شما ممکن است گاهی احساس کند که شکمش در حال ترکیدن است. پوست او کشیده شده است و دیگر حتی لباس‌های بارداری نیز به خوبی اندازه او نمی‌شوند. این ممکن است باعث شود که همسر شما احساس بزرگ بودن، ناراحتی و یا دلسردی داشته باشد.

احساس خستگی

در این زمان، بدن اضافه کار می‌کند. از آنجایی که جنین بزرگ‌تر می‌شود و انرژی بیش‌تری نیز مصرف می‌کند، همسر باردار شما در بیش‌تر مواقع احساس خستگی می‌کند و احساس می‌کند که انرژی او تمام شده است.

چالش در حرکت کردن

اندازه و موقعیت جنین باعث می‌شود که هر حرکت فیزیکی برای همسر باردار شما یک چالش محسوب شود. بلند شدن از روی صندلی، قرار گرفتن در تخت خواب و حتی رفتن از تخت خواب تا دستشویی ممکن است برای او دشوار باشد.

نوسانات خلقی

انتظار این را داشته باشید که همسر باردار شما تغییر خلق و خوی قابل توجهی را تجربه کند. گاهی اوقات او هیجان زده و مهربان خواهد بود. مواقع دیگر، او غمگین، خسته، تندخو و بی حوصله خواهد بود. زمانی که شریک زندگی شما این فراز و نشیب‌ها را پشت سر می‌گذارد، لازم است صبور باشید و او را درک کنید.

رفتن مکرر به دستشویی

جنین در مرحله آخر بارداری بیش‌تر از همیشه به مثانه همسر باردار شما فشار وارد می‌کند؛ بنابراین او نیاز پیدا می‌کند که به صورت مکرر به دستشویی برود. بنابراین بهتر است از پیش برای این موضوع برنامه ریزی داشته باشید، به خصوص در صورتی که خارج از خانه به سر می‌برید.

اضطراب

واقعیت به زودی به دنیا آمدن نوزاد برای شما و همسر باردار شما در اواخر بارداری بیش‌تر درک می‌شود. این درک می‌تواند باعث اضطراب شود و تمیز کردن (غریزه لانه سازی) احتمالا در او بروز پیدا می‌کند. 

کمک به همسر باردار خود

خوشبختانه، شما می‌توانید با پیروی از درخواست‌های همسر باردار خود، احساساتی که او تجربه می‌کند را با تسکین دادن او و ملایم رفتار کردن با او را بهتر کنید. گاهی اوقات همسر باردار شما می‌خواهد حرف بزند و در آغوش گرفته شود و گاهی اوقات به تنها بودن و حریم خصوصی خود نیاز دارد.

برای درک خواسته‌های همسر باردار خود از درخواست و راهنمایی‌های او پیروی کنید و سعی نکنید نگرش خود را به او تحمیل کنید. این اهمیت دارد که وقتی او خواست تنها باشد، احساس ناراحت شدن یا طرد شدن را از ذهن خود کنار بگذارید؛ زیرا این نیاز به احتمال زیاد به دلیل مشکل شخصی نیست.

به سادگی در کنار او باشید

مواقعی پیش می‌آیند که قادر نیستید برای بهتر کردن حس همسر باردار خود به او کمکی بکنید و کار موثری انجام دهید. در این صورت گوش دادن و رسیدگی به نیازهای همسر باردار شما به این فرآیند کمک خواهد کرد. می توانید پا یا کمر او را ماساژ دهید یا او را به آرامی در آغوش بگیرید.

مسائل را ساده نگه دارید

در طول بارداری همسر باردار خود فعالانه در مسائل شرکت داشته باشید و زندگی را ساده نگه دارید. برای شروع، استانداردهای خود را در مورد وعده‌های غذایی، انجام کارهای خانه و سایر موارد جانبی و حاشیه‌ای پایین بیاورید. همچنین شما می‌توانید اوایل روز و صبح‌ها وعده‌های غذایی آماده کنید تا بتوانید آن را برای باقی روز گرم کنید.

همراه با یکدیگر به پزشک مراجعه کنید

راه دیگر برای مشارکت در مسائل بارداری این است که همراه با همسر باردار خود به پزشک بروید و از پیشرفت بارداری مطلع شوید. در ماه آخر بارداری، تعداد دفعات مراجعه به متخصص زنان و زایمان بیش‌تر خواهد بود؛ بنابراین می‌توانید همراه با شریک زندگی خود به پزشک مراجعه کنید. این جلسات همچنین فرصتی برای پرسیدن سوالات مهم پزشکی به شمار می‌روند.

سخن آخر

با این که تمرکز شما بر روی همسر باردار شما می‌باشد، به خاطر داشته باشید که نیز است از خودتان نیز مراقبت کنید. مراقبت و کمک به همسر باردار ممکن است خسته کننده و از نظر عاطفی انرژی بر باشد، بنابراین مطمئن شوید که سالم غذا می‌خورید، ورزش می‌کنید، استرس را کنترل می‌کنید و می‌خوابید. به این ترتیب می‌توانید انعطاف‌ پذیرتر باشید و توانایی بیش‌تری برای مقابله با استرس بارداری و داشتن یک نوزاد جدید در زندگی خود به دست بیاورید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *