بارداری, زندگی روزانه, سلامت در بارداری, علائم بارداری, مراقبت‌های بارداری

روغن‌ های مفید برای ماساژ و از بین بردن ترک پوستی در بارداری

روغن ماساژ در بارداری

استفاده موضعی از روغن‌هایی مانند روغن نعناع می‌تواند باعث کاهش برخی از عوارض بارداری شود و همچنین به کم کردن اضطراب و استرس مادر در هنگام زایمان کمک می‌کند. با این حال، توصیه می‌کنیم که پیش از امتحان هر روغن برای ماساژ در دوران بارداری، با پزشک خود در رابطه با مصرف آن مشورت کنید.

ترک‌های پوستی در دوران بارداری رایج هستند و در نتیجه هرگونه تغییر در بدن، از جهش رشد و تغییر در وزن گرفته تا بارداری به وجود می‌آیند. این ترک‌ها ممکن است بر روی شکم، باسن، ران و سینه شما ظاهر شوند. رنگ آن‌ها از قرمز و صورتی تا بنفش و آبی متفاوت است. ترک‌های پوستی معمولاً با گذشت زمان خود به خود محو می‌شوند. اگرچه درمانی وجود ندارد که به شما کمک کند به طور کامل از شر ترک‌های پوستی خلاص شوید، اما کارهایی وجود دارند که می‌توانید انجام دهید تا بافت آن‌ها را کم‌ رنگ‌تر کنید و تا حدی از ظاهر شدن آن‌ها پیشگیری کنید.

در این مقاله به شما یاد می‌دهیم که چگونه از انواع روغن موضعی برای ساختن سرم جهت تسکین ترک پوستی و ماساژ استفاده کنید.

فواید روغن‌ های موضعی در دوران بارداری

بیایید با گفتن این نکته شروع کنیم که استفاده از روغن های موضعی برای ماساژ در دوران بارداری از نظر پزشکی ممنوع نیست. شواهدی مبنی بر این وجود دارند که برخی از روغن‌های موضعی ممکن است فواید درمانی داشته باشند و بتوانند عوارض رایج بارداری را کاهش داده و همچنین اضطراب را آرام کنند.

برخی از روغن های موضعی در صورت استفاده صحیح، ممکن است فواید زیر را داشته باشند:

  • کمک به کاهش حالت تهوع و ناراحتی معده
  • تسکین درد عضلات
  • کمک به کاهش تحریک و تورم مرتبط با هموروئید
  • بهبود خواب
  • بهبود خاصیت ارتجاعی پوست
  • کاهش ظاهر شدن ترک‌های پوستی
  • کمک به کاهش اضطراب در هنگام زایمان

ماساژ با روغن های زیر در دوران بارداری، برای رفع ترک پوستی مناسب است:

برخی از روغن های موضعی، در درمان ترک‌های پوستی دوران بارداری اثر قطعی نشان داده‌اند. این اسانس‌ها اگر به صورت موضعی استفاده شوند، باید در روغن حامل رقیق شوند. تحقیقات بیش‌تری برای استفاده از روغن به مقدار زیاد مورد نیاز است، اما در ادامه نتیجه‌ای که تحقیقات تاکنون نشان داده است را برای شما قرار می‌دهیم:

روغن آرگان

روغن آرگان از هسته درخت آرگان تهیه می‌شود. این روغن یکی از جدیدترین روغن‌های مراقبت از پوست در بازار است.

بر اساس نتایج به دست آمده از یک مطالعه کوچک در سال ۲۰۱۶، روغن آرگان به افزایش خاصیت ارتجاعی پوست کمک می‌کند. به همین دلیل محققان معتقدند که این روغن ممکن است به پیشگیری و یا کاهش ترک پوستی کمک کند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ نشان می‌دهد که هم مصرف روغن آرگان به صورت خوراکی و هم استفاده موضعی از آن باعث انعطاف پذیری پوست در زنان یائسه می‌شود.

روغن گوتوکولا

روغن گوتوکولا در طب سنتی چینی برای درمان بسیاری از مشکلات پوستی به کار می‌رود. بر اساس تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۳، ترکیبات موجود در روغن گوتوکولا به افزایش تولید کلاژن و دوام کشش پوست کمک می‌کند.

در یک مطالعه قدیمی در سال ۱۹۹۱ که بر روی ۱۰۰ زن باردار انجام شد، به ۵۰ زن کرم موضعی حاوی عصاره گوتوکولا داده شد و به ۵۰ زن دیگر کرم عادی داده شد. از بین ۸۰ زنی که مطالعه را تکمیل کردند، تنها ۱۴ زن از گروه گوتوکولا دچار ترک پوستی شدند که این در مقایسه با گروه دیگر که در آن، ۲۲ زن دچار ترک پوستی شدند کم‌تر است و نشان می‌دهد که این روغن در بهبود ترک پوستی موثر است.

روغن گل رز (گل سرخ)

روغن گل سرخ از میوه یا “دانه” گل رز تهیه می‌شود. بر اساس نتایج به دست آمده از یک مطالعه در سال ۲۰۱۳، کرم مرطوب کننده حاوی روغن گل رز به پیشگیری از شدت ترک پوستی در زنان باردار با ترک پوستی قبلی کمک کرد. این روغن به طور قابل توجهی در پیشگیری از ترک پوستی جدید موثر است.

روغن بادام تلخ

روغن بادام تلخ از نوع متفاوتی از درخت بادام به دست می‌آید و با بادام شیرینی که ما می‌خوریم، متفاوت است. بادام تلخ حاوی ترکیبات سمی است که در صورت مصرف خوراکی می‌تواند مسمومیتی شبیه به مسمومیت با سیانید را ایجاد کند. مشخص نیست چه مقدار روغن بادام تلخ می‌تواند جذب پوست شما شود.

در یک مطالعه در سال ۲۰۱۲ در مورد اثرات روغن بادام تلخ بر ترک پوستی، زنان باردار فقط روغن بادام تلخ را به صورت موضعی استفاده کردند و ۱۵ دقیقه پوست خود را با روغن بادام تلخ ماساژ دادند.

تنها ۲۰ درصد از زنانی که به این شکل پوست خود را ماساژ داده بودند، دچار ترک پوستی شدند. ترک پوستی در ۳۸.۸ درصد از این زنان ایجاد شد؛ در حالی که ۴۱.۲ درصد از زنانی که از روغن بادام استفاده نکرده بودند، دچار ترک پوستی شدند. برای مشخص شدن این که روغن بادام تلخ و ماساژ دقیقا چگونه باید انجام شود تا بی خطر باشد، به مطالعات بیش‌تری نیاز است.

روغن هسته انار

روغن هسته انار از دانه‌های انار تهیه می‌شود. تصور می‌شود که این روغن دارای خواص آنتی اکسیدان و ضد التهابی می‌باشد.

بر اساس مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۷ بر روی ۱۰ زن مبتلا به ترک‌ پوستی و ۱۰ زن فاقد آن انجام شد، کرمی که از روغن انار ساخته شده بود، ضخامت، خاصیت ارتجاعی و آبرسانی به پوست را در همه افراد شرکت کننده افزایش داد. به همین دلیل محققان خاطرنشان می‌کنند که این کرم ممکن است به پیشگیری یا بهبود ظاهر ترک‌های پوستی کمک کند.

ماساژ با روغن های زیر در دوران بارداری ممکن است برای رفع ترک پوست موثر باشد

تحقیقات بر روی تاثیر ماساژ با استفاده از برخی از اسانس‌ها و روغن ها در دوران بارداری، نتایج متفاوتی نشان داده است. تحقیقات بیش‌تری در مورد روغن های زیر مورد نیاز است، اما آن‌ها ممکن است ارزش امتحان کردن را داشته باشند.

روغن نرولی

روغن نرولی از شکوفه‌های درخت پرتقال تلخ تهیه می‌شود. این روغن به عنوان یک داروی سنتی برای روشن کردن پوست و بهبود ظاهر اسکار و ترک پوستی به کار می‌رود.

بر اساس تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۰۸، روغن نرولی دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است که به بازسازی سلول‌های پوست و بهبود ظاهر پوست کمک می‌کند.

روغن ماساژ برای رفع ترک پوستی در بارداری

شی باتر

شی باتر از دانه درخت شی تهیه می‌شود. شی باتر یک روغن اسانس و عصاره نیست، بلکه یک روغن حامل است که ممکن است به تنهایی به کار برود و یا برای رقیق کردن سایر اسانس‌ها از آن استفاده شود. شی باتر اغلب برای آبرسانی به پوست به کار می‌رود و بسیاری از زنان ادعا می‌کنند که به پیشگیری از ایجاد ترک‌های پوستی کمک می‌کند، اما این گفته‌ها بیش‌تر حالت تجربی دارند و از نظر پزشکی معتبر نیستند.

شی باتر حاوی ویتامین A است. گفته می‌شود که این روغن به بهبود گردش خون در پوست و التیام جای زخم کمک می‌کند. با این حال، تحقیقات بیش‌تری برای اثبات خواص آن در رابطه با ترک پوستی مورد نیاز است.

روغن زیتون

روغن زیتون یکی دیگر از روغن‌های حامل است که برای رقیق کردن اسانس‌ها به کار می‌رود. همچنین ممکن است به تنهایی مورد استفاده قرار گیرد. روغن زیتون به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و آبرسانی که برای پوست دارد، برای مراقبت از پوست مورد تحسین قرار می‌گیرد. اما بر اساس اطلاعات یک مطالعه که در سال ۲۰۱۱ بر روی زنان در سه ماهه دوم بارداری انجام شد، استفاده از روغن زیتون برای دو بار در روز بر روی شکم از ایجاد ترک پوستی در بارداری پیشگیری نمی‌کند.

روغن‌های مکمل برای بهتر شدن پوست شما در بارداری

ویتامین E یک آنتی اکسیدان است که به دلیل خاصیت ضد پیری و بازسازی پوست شناخته شده است و اغلب برای کاهش ظاهر علائم کشش و اسکار استفاده می‌شود. ترکیب ویتامین E با روغن‌های زیر که دارای فواید دیگر برای پوست هستند، ممکن است به درمان ترک‌های پوستی شما کمک کند.

روغن اسطوخودوس 

روغن اسطوخودوس از گل‌های گیاه اسطوخودوس به دست می‌آید. این روغن به دلیل خواص خود در التیام زخم شناخته شده است. بر اساس تحقیقات سال ۲۰۱۶، روغن اسطوخودوس می‌تواند تولید کلاژن را در پوست افزایش دهد و به کوچک شدن زخم‌ها و تشکیل بافت به بهبود زخم کمک کمک کند.

روغن نعناع هندی (پاتچولی) 

تحقیقات کمی در مورد خواص روغن پاتچولی برای درمان ترک پوستی وجود دارد. با این حال، در یک مطالعه بر روی حیوانات در سال ۲۰۱۳، این روغن خواص آنتی اکسیدانی خود را نشان داد و کلاژن پوست را تقویت کرد. به همین دلیل تصور می‌شود که روغن پاتچولی می‌تواند به تقویت پوست و به حداقل رساندن ترک پوستی در دوران بارداری کمک کند.

روغن پرتقال تلخ 

روغن پرتقال تلخ از پوست پرتقال تلخ تهیه می‌شود. بر اساس تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۱، این روغن ممکن است به سفت شدن و تقویت پوست کمک کند. به خاطر داشته باشید که روغن پرتقال تلخ به دلیل داشتن متانول ممکن است پوست را تحریک و ایجاد حساسیت کند.

چگونه در دوران بارداری از روغن استفاده کنیم؟

روغن‌های ماساژ توسط سازمان غذا و داروی ایالات تایید نمی‌شوند. بنابراین سخت است بفهمید که چه چیزی می‌خرید مناسب است یا خیر. روغن ماساژ در دوران بارداری را فقط باید از سازنده‌ای خریداری کنید که:

  • اطلاعات ایمنی مواد را بر روی برچسب محصول ارائه می‌دهد.
  • در صنعت آروماتراپی حرفه‌ای شناخته شده است.
  • قیمت روغن های سازنده با توجه به نوع روغن و کمیاب بودن یا نبودن آن متفاوت است.
  • حداقل کشور مبدا و روش استخراج را روی برچسب محصول ذکر می‌کند.
  • مواد مصنوعی را به روغن خود اضافه نمی‌کند.

روغن های اسانس قوی هستند و می‌توانند پوست شما را تحریک کنند و باعث ایجاد حساسیت شوند. به همین دلیل لازم است پیش از استفاده بر روی پوست با روغن حامل رقیق شوند. برخی از روغن های حامل عبارتند از:

  • روغن بادام شیرین
  • روغن جوجوبا
  • روغن زیتون
  • روغن نارگیل
  • روغن هسته انگور
  • روغن هسته زردآلو
  • روغن جوانه گندم

انجمن بین المللی آروماتراپی این مقدار اسانس را برای بزرگسالان توصیه می‌کند:

  • ۲.۵ درصد رقیق شدگی یا ۱۵ قطره اسانس در هر ۲۸ گرم روغن حامل
  • ۳ درصد رقیق شدگی یا ۲۰ قطره اسانس در هر ۲۸ گرم روغن حامل
  • ۵ درصد رقیق شدگی یا ۳۰ قطره اسانس در هر ۲۸ گرم روغن حامل
  • ۱۰ درصد رقیق شدگی یا ۶۰ قطره اسانس در هر ۲۸ گرم روغن حامل

در دوران بارداری، یک یا دو بار در روز از روغن با کم‌ترین میزان رقیق شدگی ماساژ را شروع کنید. اگر روغن موثر نبود و حساسیت رخ نداد، بالاترین غلظت بعدی را به ترتیب بالا امتحان کنید.

پیش از استفاده از روغن برای ماساژ در دوران بارداری، انجام تست پچ روی پوست برای بررسی علائم حساسیت هوشمندانه است.

برای انجام تست پچ موارد زیر را انجام دهید:

  • یک یا دو قطره اسانس را به یک قاشق چای خوری روغن حامل اضافه کنید.
  • روغن رقیق شده را بر روی مچ دست یا بخش داخلی آرنج خود بمالید و اجازه دهید ۲۴ ساعت بماند.
  • در صورت مشاهده علائم تحریک و حساسیت، استفاده از این اسانس و روغن ضرر دارد و ایمن نیست.

آیا استفاده از روغن برای ماساژ در دوران بارداری بی خطر است؟

منطقی است که در صورتی که بخواهید از ترک‌های پوستی پیشگیری کنید، در دوران بارداری از روغن برای ماساژ استفاده کنید. اما تحقیقات کمی در مورد بی خطر بودن روغن و اسانس‌های موضعی در دوران بارداری یا شیردهی وجود دارد. مشخص نیست چه مقدار روغن توسط پوست جذب می‌شود و این ممکن است به چه شکل بر روی نوزاد شما تاثیر بگذارد.

تا زمانی که تحقیقات بیش‌تری بر روی این روغن‌ها انجام نشود، زنان باردار یا شیرده نباید از روغن‌های ضروری استفاده کنند، مگر این که با پزشک خود مشورت کرده باشند و تحت نظارت یک پزشک یا پزشک متخصص این کار را انجام دهند.

عوارض و خطرات احتمالی

رایج‌ترین عارضه جانبی استفاده از روغن‌های موضعی، حساسیت است. علائم حساسیت به اسانس روغن ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • کهیر
  • بثورات پوستی
  • سرخی
  • خارش

برای کاهش خطر عوارض جانبی، لازم است فقط از روغن و اسانس‌های با کیفیت و حرفه‌ای در دوران بارداری استفاده کنید و همیشه باید اسانس را با روغن حامل رقیق کنید.

روغن لیمو و سایر روغن های مرکبات ممکن است شما را نسبت به نور خورشید حساس‌تر کنند و باعث ایجاد بثورات پوستی و یا آفتاب سوختگی شوند. به همین دلیل حداقل تا ۲۴ ساعت پس از استفاده از روغن های مرکبات لازم است از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنید.

تحقیقات کافی در مورد بی خطر بودن یا نبودن استفاده موضعی از روغن بادام تلخ انجام نشده است، بنابراین توصیه می‌کنیم که پیش از استفاده از آن در دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید.

از روغن‌های ماساژ طبیعی همراه با داروهای موضعی استفاده نکنید؛ مگر این که تحت نظارت پزشک یا یک متخصص باشید.

سخن آخر

اگرچه علائم ترک پوستی را نمی‌توان به طور کامل از بین برد، اما تحقیقات نشان داده است که برخی از روغن های طبیعی ممکن است به کم شدن این ترک‌ها و حفظ سلامت پوست اطراف آن کمک کنند.

شدت ترک‌های پوستی بیش‌تر به ژنتیک، سطح هورمون‌ها و میزان فشار بر پوست شما بستگی دارد. بهترین راه پیشگیری از آن تغذیه سالم و ورزش منظم برای داشتن وزن سالم و کمک به مناسب بودن سطح هورمون است. پس از انجام این موارد، استفاده از روغن های طبیعی را برای ماساژ و به عنوان یک درمان مکمل برای سبک زندگی سالم پوست خود در نظر بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *