هفته‌های بارداری

آشنایی با رخدادهای هفته به هفته بارداری دوقلویی

بارداری اتفاق هیجان‌انگیزی است و ورود یک فرشته کوچک به زندگی‌تان یکی از شیرین‌ترین رخدادهای زندگی شما خواهد بود. حالا تصور کنید شما همزمان صاحب دو فرشته کوچک شوید؛ قطعاً شور و شعف شما نیز مضاعف خواهد بود. در بخش ابزار سایت پینو بیبی ما به بررسی هفته به هفته بارداری پرداخته‌ایم و حوادث و اتفاقات مرتبط با بارداری را به صورت هفتگی مورد بررسی قرار داده‌ایم در اینجا به بررسی هفته به هفته حاملگی دوقلویی پرداخته‌ایم تا به سوالات و دغدغه‌های شما مادران عزیزی که دوقلو باردار هستید نیز پاسخ مناسبی داده باشیم. هر چند باداری دوقلویی تفاوت زیادی با بارداری تک قلویی ندارد اما نکات مهمی در این مقاله ذکر شده است که دانستن آن برای شما که با چالش مضاعفی در بارداری مواجه شده‌اید، خالی از لطف نخواهد بود پس با پینو بیبی همراه باشید. 

بارداری دوقلو هفته به هفته

تبریک مضاعف به شما که دوقلو باردار هستید و قرار هست همزمان دو فرشته کوچک به اعضای خانوده‌تان اضافه شوند. در حالی که شما در حال تطبیق زندگی خود با خبر بارداری‌تان هستید؛  تغییرات در زندگی شما در حال وقوع است. دوقلوهای کوچک شما در حال رشد هستند و برای ملاقات با شما آماده می‌شوند! همانطور که وارد این ماجراجویی دوگانه می‌شوید، دانستن برخی از علائم رایج بارداری دوقلو که ممکن است هفته به هفته در انتظار شما باشد می‌تواند مفید باشد.

سه ماهه اول بارداری دوقلو  

در چند هفته اول بارداری دوقلو، ممکن است برخی از نشانه‌های معمول بارداری اولیه مانند حساسیت پستان‌ها، خستگی، حالت تهوع و عقب افتادگی قاعدگی را مشاهده کنید. در طول سه ماهه اول بارداری، یک تست بارداری خانگی می‌تواند باردار بودن شما را تایید کند و در نهایت یک سونوگرافی در مطب پزشک نشان می‌دهد که شما دوقلو باردار هستید.

چند هفته اول ممکن است بدون علایم باشد، چند ماه اول بسیار هیجان انگیز است! هر دو نوزاد شما از یک دسته سلولی به یک جنین کوچک با قلب، نخاع، سر و سایر اندام تبدیل می‌شوند.

برای اطلاع از علائم و رشد بارداری دوقلو، هفته به هفته در سه ماهه اول، ادامه مطلب را بخوانید.

بارداری دوقلویی در ۳ هفته اول حاملگی

پس از سه هفته اول بارداری، ممکن است علائم بارداری را احساس کنید و وقتی صحبت از بارداری دوقلو به میان می‌آید، وقایع زیادی در شکم شما اتفاق می‌افتد، که اکنون دوقلوهای همسان یا ناهمسان را پرورش می‌دهد:

  • دوقلوهای همسان: هنگامی که یک اسپرم، تخمک را بارور می‌کند، تبدیل به یک سلول منفرد به نام زیگوت می‌شود که دارای ۴۶ کروموزوم است که جنسیت و ویژگی‌های فیزیکی جنین شما را تعیین می‌کند. هنگامی که یک زیگوت دارید که در اوایل بارداری به دو قسمت تقسیم می‌شود و به جنین‌های جداگانه تبدیل می‌شود، دوقلوهای همسان خواهید داشت. از آنجایی که آن‌ها از یک زیگوت می‌آیند، کروموزوم‌های یکسانی خواهند داشت و همجنس خواهند بود.
  • دوقلوهای ناهمسان: اگر دو زیگوت دارید، از دو تخمک که توسط اسپرم‌های مختلف بارور شده‌اند، این دوقلوها یکسان نخواهند بود و می‌توانند هم جنس یا متفاوت باشند. دوقلوهای همسان بیشتر از دوقلوهای ناهمسان هستند.

نکات: چند هفته اول بارداری دوقلویی شما ممکن است بدون اتفاق خاصی به نظر برسد، اما بسیار مهم هستند زیرا تعیین می‌کنند که آیا شما دوقلوهای همسان دارید یا ناهمسان. دوقلوهای همسان از دو زیگوت مجزا (تخم بارور شده) می‌آیند، در حالی که دوقلوهای همسان از یک زیگوت به وجود می‌آیند. این احتمال وجود دارد که تا اولین سونوگرافی خود متوجه دوقلو بودن بارداری خود نشوید.

هفته چهارم بارداری دوقلویی

در حدود ۴ هفته بارداری، برخی از پیشرفت‌های مهم، از جمله لانه گزینی رخ می‌دهد. در این زمان است که ممکن است متوجه یکی از اولین علائم بارداری شوید که خونریزی لانه گزینی است.

لانه گزینی در رحم؛ حدود ۸ یا ۹ روز پس از لقاح است، گلوله سلولی تشکیل می‌شود که به سرعت در حال تقسیم است و به آن مورلا می‌گویند. در ادامه روند تقسیمات، مورلا به صورت توده سلولی توخالی بنام بلاستوسیست تبدیل می‌شود، در این مرحله بلاستوسیست در لایه داخلی رحم فرو می‌رود. هر بلاستوسیست (دو تا در مورد بارداری دوقلو)، به جنین تبدیل می‌شود. جفت شروع به رشد می‌کند. حدود یک هفته بعد، لایه بیرونی بلاستوسیست شروع به تشکیل جفت برای هر جنین می‌کند که در طول بارداری شما وظیفه تغذیه و اکسیژن‌رسانی به جنین را بر عهده دارند. در برخی موارد نادر، نوزادان ممکن است جفت مشترک داشته باشند.

هفته چهارم بارداری دوقلویی

بارداری دوقلویی، هفته ۵ تا ۸ هفته

هنگام ردیابی علائم بارداری هفته به هفته، چه با یک نوزاد یا دوقلو، در هفته‌های ۵ تا ۸ بارداری ممکن است حالت تهوع و استفراغ (به نام تهوع صبحگاهی) شروع شود. اگر چه علت یا علل دقیق این وضعیت ناشناخته است، هورمون بارداری، گنادوتروپین جفتی (hCG) ممکن است یک عامل ایجاد این عارضه باشد.

هیچ کس دوست ندارد این علامت ناخوشایند را که می‌تواند در دوران بارداری دوقلو شدیدتر باشد، داشته باشد، اما بسیاری از مادران آینده آن را نشانه‌ای از خوب پیش رفتن بارداری خود می‌دانند! با توجه به رشد و تکاملی که نوزادان شما در این دوران تجربه می‌کنند، دانستن موارد زیر حائز اهمیت است:

  • دوقلوهای شما شروع به تشکیل مغز و نخاع می‌کنند. در حدود هفته ششم، طناب نخاعی و مغز جنین شما از لوله‌های عصبی رشد می‌کند.
  • بازوها و پاهای کوچک شروع به شکل‌گیری می‌کنند. تا هفته هشتم بارداری دوقلویی، جنین‌های شما جوانه‌هایی برای اندام‌هایی خواهند داشت که شبیه پاروهای کوچک هستند.
  • دو توده قلب بافت‌هایی که قلب جنین‌های شما را تشکیل می‌دهند در این زمان شروع به رشد خواهند کرد. ضربان قلب حتی ممکن است در طول معاینه سونوگرافی ارائه شده توسط پزشک شما در این سه ماهه تشخیص داده شود. سونوگرافی روشی است که بیشتر زنان متوجه می‌شوند که دوقلو باردار هستند و اغلب در حدود هفته ۱۲ بارداری سونوگرافی انجام می‌شود.
  • همه اندام‌های اصلی شکل می‌گیرند. در پایان ۸ هفته، تمام اندام‌های اصلی جنین‌های دوقلو شما شروع به رشد خواهند کرد.

هفته ۹ تا ۱۳ بارداری دوقلویی

همانطور که وارد هفته‌های پایانی سه ماهه اول می‌شوید، ممکن است از دانستن این که چه اتفاقی در برآمدگی شکم‌تان می‌افتد شگفت زده شوید.

انگشتان دست، انگشتان پا و ناخن‌ها شروع به ظاهر شدن می‌کنند. دوتا کوچولوی شما شروع به رشد انگشتان خواهند کرد و به دنبال آن انگشتان کوچک پا شکل می‌گیرند. در ۱۲ هفتگی، ناخن‌ها نیز شروع به جوانه زدن می‌کنند.

ویژگی‌های صورت شکل می‌گیرد. دوازده هفته پس از بارداری، صورت دوقلوهای شما پهن‌تر و مشخص‌تر است. نوزادان شما پلک‌ها و نمایه‌ای توسعه‌یافته‌تر، با بینی، چشم‌ها و لب بالایی خواهند داشت.

جوانه‌های دندان تشکیل می‌شود. دندان‌های آینده نوزادان شما در حال حاضر در جای خود قرار دارند، زیرا جوانه‌های دندان زیر لثه ظاهر شده‌اند.

خلاصه وقایع سه ماهه اول بارداری

همانطور که هفته به هفته سه ماهه اول بارداری خود را طی می‌کنید، احتمالاً با رشد دوقلوهای خود برخی از علائم شایع بارداری را تجربه خواهید کرد، از جمله خونریزی لانه گزینی، عقب افتادن قاعدگی، حالت تهوع، خستگی و حساسیت پستان. نوزادان شما سخت در حال فعالیت هستند و اندام‌های خود را تشکیل می‌دهند. چهره‌های دوقلوها در حال توسعه؛ جوانه زدن انگشتان دست و پا؛ تشکیل مغز، طناب نخاعی و سایر اندام‌ها و … از اتفاقات مهم سه ماهه اول بارداری دو قلویی هستند.

سه ماهه دوم بارداری دوقلو

علائم بارداری دوقلو، زمانی که هفته به هفته ردیابی شوند، با علائم بارداری تک قلو تفاوت چندانی ندارند. با این حال، در مادران دوقلو معمولاً برآمدگی‌های شکم زودتر خود را نشان می‌دهند و در سه ماهه دوم بارداری به طور فزاینده‌ای آشکار می‌شود که شما دوقلو باردار هستید. همچنین ممکن است در این مدت احساس ناراحتی و خستگی بیشتری نسبت به مادران تک قلو داشته باشید یا وزن بیشتری اضافه کنید، که کاملاً طبیعی است. در نهایت، بدن شما یک منبع تغذیه و مأمنی دنج برای دو جنین در حال رشد است!

برای اطلاع از علائم و رشد بارداری دوقلو، هفته به هفته در سه ماهه دوم، ادامه مطلب را بخوانید.

هفته ۱۴ تا ۱۷ بارداری دوقلویی

آغاز سه ماهه دوم بارداری شما زمان شلوغی برای نوزادان شماست. وزن اضافه می‌کنند و فعال‌تر می‌شوند. شما در حال ورود به دوره طلایی بارداری هستید که در آن حالت تهوع صبحگاهی و خستگی در نهایت فروکش می‌کند و شما احساس انرژی بیشتری می‌کنید.

اندام‌های دوقلوها حرکت خواهند کرد. نوزادان شما شروع به تکان دادن دست‌ها و پاهای خود می‌کنند، اما شما احتمالاً تا زمانی که کمی بزرگ‌تر نشوند نمی‌توانید چیزی را احساس کنید.

استخوان‌های دوقلوهای شما شروع به سفت شدن می‌کنند، به خصوص سر و استخوان‌های بلند بدن دوقلوها. چشم‌های کوچک آن‌ها ممکن است حرکت کنند. اگر چه چشمان آن‌ها هنوز بسته است، اما در ۱۶ هفتگی، نوزادان شما می‌توانند به آرامی چشمان خود را پشت پلک‌ها حرکت دهند. کوچولوهای شما نیز باید در این مرحله ابرو و مژه داشته باشند.

یک پوشش محافظ روی پوست جنین‌ها ایجاد می‌شود. نوزادان شما شروع به ایجاد یک پوشش مومی و چرب به نام ورنیکس می‌کنند که به محافظت از پوست آن‌ها در برابر مایع آمنیوتیک کمک می‌کند.

نکات: تهوع صبحگاهی و خستگی ممکن است در ابتدای سه ماهه دوم بارداری شما کاهش یابد. در داخل شکم شما، استخوان‌های نوزادان شما شروع به سفت شدن می‌کند و بچه‌های کوچک شما شروع به حرکت دست‌ها و پاهای خود می‌کنند.

هفته ۱۸ تا ۲۲ بارداری دوقلویی

چند درد و عارضه جدید ممکن است در این زمان ظاهر شود که به لطف رحم در حال رشد و تغییرات هورمونی شما است. برای کمک به کاهش ناراحتی سعی کنید در صورت تایید پزشک، مقداری ورزش را به برنامه روزانه خود اضافه کنید. ورزش در دوران بارداری نه تنها ممکن است ناراحتی را به حداقل برساند، بلکه به افزایش سطح انرژی و افزایش گردش خون کمک می‌کند، که به نفع دوقلوهای شماست.

دوقلوهایی در حال رشد؛ رفلکس مکیدن را توسعه می‌دهند و حتی ممکن است شست خود را بمکند (خیلی صحنه بامزه‌ایی که دوتایی شست خود را بمکد).

دوقلوهای شما فعال می‌شوند. در طول این هفته‌ها ممکن است بال زدن یا چرخش ملایم را تشخیص دهید. خیلی زود، این حرکات به ضربات و لگد بدل می‌شوند!

دوقلوهایی شما می‌توانند بشنوند. در هفته ۱۸ بارداری دو قلویی، نوزادان شما حتی ممکن است شروع به شنیدن کنند و گوش‌های آن‌ها در کنار سر برجسته شوند.

موهای دوقلوهای شما رشد می‌کنند. درست بعد از ۲۰ هفتگی، کل بدن نوزادان شما با یک موی نازک و محافظ به نام لانوگو پوشیده می‌شود و کوچولوهای شما همچنان به رشد ابروها و موهای سر خود ادامه می‌‌دهند!

هفته ۲۳ تا ۲۷ بارداری دوقلویی

ممکن است با پیشرفت هفته به هفته بارداری دوقلو در سه ماهه دوم حاملگی، علائم جدیدی بروز پیدا کند. به عنوان مثال، ممکن است انقباضات براکستون هیکس را احساس کنید، نشانه‌ای از این که بدن شما در حال تمرین برای زایمان است. این انقباضات تمرینی به عنوان زایمان کاذب نیز شناخته می‌شوند و با انقباضات واقعی زایمان متفاوت هستند. نوزادان شما نیز در حال پیشرفت هستند و برای ورود به دنیای خارج از رحم آماده می‌شوند.

اثر انگشت دستان دوقلوهای شما تشکیل می‌شود. برآمدگی‌های کف دست و پاهای نوزادتان در حال تبدیل شدن به اثر انگشت و رد پا است.

دوقلوهای شما می‌توانند به صدا پاسخ دهند. ممکن است دوقلوهای شما در پاسخ به صداهای آشنا مانند صدای شما شروع به حرکت کنند.

ریه‌های کوچکولوها رشد می‌کنند. در حدود ۲۶ هفتگی، ریه‌هایی که در قفسه سینه دوقلوها شما تشکیل می‌شوند به آرامی برای انجام حرکات تنفسی آماده می‌شوند. آن‌ها ماده‌ای به نام سورفکتانت تولید می‌کنند که به کیسه‌های هوایی در ریه‌ها کمک می‌کند که برای تنفس ضروری هستند.

خلاصه وقایع سه ماهه دوم بارداری دو قلویی

در طول سه ماهه دوم بارداری، دوقلوهای شما به سرعت رشد می‌کنند و در رشد و نمو خود پیشرفت می‌کنند. آن‌ها ممکن است شروع به مکیدن شست خود کنند و به اطراف حرکت کنند. رشد مو روی سر و بدن آن‌ها (معروف به لانوگو)؛ پاسخ به صدا، ادامه رشد حیاتی ریه، تشکیل اثر انگشت و سایر روندهای رشد در حال توسعه و پیشرفت هستند. برای دیگران بیشتر قابل توجه خواهد بود که شما دوقلو باردار هستید و ممکن است برخی انقباضات براکستون هیکس را تجربه کنید.

سه ماهه سوم بارداری دوقلو

در سه ماهه سوم، برخی از شایع‌ترین علائم بارداری دوقلو یا تک قلو که ممکن است هفته به هفته ظاهر شوند شامل کمردرد و همچنین تورم در دست‌ها، پاها و مچ پاها می‌شود. در نتیجه، خوابیدن یا راه رفتن برایتان سخت است.

در همین حال، دوقلوهای شما برای روز خجسته تولد آماده می‌شوند! در این مدت، آن‌ها به صداهای آشنا مانند صدای شما گوش می‌دهند و احتمالاً در موقعیت بهینه (سفالیک) برای زایمان طبیعی قرار می‌گیرند، به این معنی که هر دو نوزاد سرشان پایین است.

در برخی موارد، ممکن است فقط یکی از قل‌ها به سمت سر باشد یا هر دوقل ابتدا رو به پا باشند. تصویر زیر را بررسی کنید تا ایده‌ای از نحوه قرارگیری دوقلوها در رحم پیدا کنید و به خاطر داشته باشید که با بارداری دوقلو، احتمال بیشتری برای نیاز به زایمان سزارین یا زایمان زودرس وجود دارد.

سه ماهه سوم بارداری دوقلو

توجه داشته باشید که در یک بارداری دوقلو به طور متوسط؛ دوقلوها نزدیک به هفته ۳۵ به دنیا می‌آیند و اغلب تا هفته ۴۰ صبر نمی‌کنند. بنابراین لازم است که زودتر برای وضع حمل آماده شوید. مطمئن شوید که از تمام لباس‌ها، تخت‌خواب، دستمال مرطوب و پوشک‌های مورد نیازتان دوتا خریداری کرده‌اید.

نکات: سه ماهه سوم بارداری به سرعت می‌گذرد، زیرا دوقلوها معمولاً زودتر به دنیا می‌آیند، اغلب در حدود ۳۵ هفتگی. هم‌چنین انجام سزارین در بارداری دوقلو شایع‌تر است. می‌توانید کمی زودتر آماده شدن برای ورود نوزادان خود را شروع کنید و آماده باشید تا ورود آن‌ها را به خانه جدیدشان خوشامد بگویید!

برای اطلاع از علائم و رشد بارداری دوقلو، هفته به هفته در سه ماهه سوم، ادامه مطلب را بخوانید.

هفته ۲۸ تا ۳۲ بارداری دوقلویی

در این مرحله، بدن شما بیشتر از حد معمول خون می‌سازد و قلب شما به سرعت پمپ می‌کند تا خون را در سراسر بدن به گردش درآورد و طبیعتاً با رشد و تکامل دوقلوهای شما، برآمدگی شکم شما هفته به هفته افزایش می‌یابد.

دوقلوهای شما می‎‌توانند چشمان خود را باز و بسته کنند. دوقلوهای شما ممکن است بتوانند چشمان خود را باز و بسته کنند و تغییرات نور را حس کنند. با این حال، آن‌ها بیشتر وقت خود را در خواب با پلک‌های بسته می‌گذرانند.

رشد مغز دوقلوهای شما در این مرحله از بارداری شما سریع است. بخش‌هایی از مغز اکنون می‌توانند دمای بدن را کنترل کنند، بنابراین دوقلوهای شما برای گرم ماندن تنها به دمای مایع آمنیوتیک وابسته نیستند.

دوقلوهای شما پیشرفت اصلی خود را به پایان رسانده‌اند. در حال حاضر، نوزادان شما بیشتر رشد خود را به پایان رسانده و به سرعت شروع به افزایش وزن خواهند کرد. در هفته ۳۲ باردرای، دوقلو شما ممکن است شروع به ریزش لانوگو کنند، موهای ظریفی که بدن آن‌ها را پوشانده است.

هفته ۳۳ تا ۳۶ بارداری دوقلویی

همان‌طور که در بالا ذکر شد، کسانی که دوقلو باردار هستند، می‌توانند انتظار زایمان زودتر را داشته باشند. بنابراین، در این مرحله از بارداری دوقلو، شما در خانه هستید و نوزادان شما این را می‌دانند!

ریه‌ها برای نفس کشیدن آماده می‌شوند. ریه‌های جنین‌های دوقلوها شما در حال بالغ شدن و آماده شدن برای تنفس در خارج از رحم هستند.

افزایش وزن دوقلوها در چند هفته آخر بارداری صورت می‌گیرد. دوقلوهای شما به ساختن لایه‌های چربی و افزایش وزن ادامه می‌دهند. اکثر دوقلوها، کوچک‌تر از نوزادان تک قلو به دنیا می‌آیند و به طور متوسط وزن آن‌ها ۳۰/۲ کیلوگرم است.

اکثر مادران باردار برای تولد بین هفته‌های ۳۷ تا ۴۲ بارداری آماده می‌شوند. با این حال، اگر انتظار دوقلو دارید، می‌توانید در هفته ۳۵ حاملگی شاهد به دنیا آمدن دوقلوها باشید، بنابراین مراقب هرگونه نشانه‌ای از زایمان باشید و گزینه‌های خود را با پزشک خود در میان بگذارید.

خلاصه وقایع سه ماهه سوم بارداری

اگر دوقلو باردار هستید، احتمالا سه ماهه سوم کوتاه‌تری را تجربه خواهید کرد و دوقلوهای خود را کمی زودتر به دنیا خواهید آورد. بنابراین، با ادامه بزرگ شدن شکم، ممکن است احساس خستگی بیشتری کنید. نوزادان شما تقریباً به طور کامل رشد کرده‌اند، وزن اضافه می‌کنند و آماده ورود به دنیای خارج از رحم می‌شوند.

رژیم غذایی بارداری دو قلو

مادرانی که دوقلو باردار هستند نیاز به دریافت مواد مغذی بیشتری دارند. به عنوان مثال مقدار مصرف کلسیم در بارداری دو قلویی ۱۵۰۰ میلی‌گرم است در حالی که در بارداری تک قلو این میزان ۱۲۰۰ میلی‌گرم است. مصرف مواد لبنی در سه ماهه دوم و سوم بارداری باید بیشتر شود. از آنجا که گرفتگی عضلات در بارداری یکی از عوارض رایج است لازم است تا در کنار مصرف لبنیات و دریافت کلسیم، مادران باردار سبزیجات و میوه‌جات کافی نیز مصرف کنند تا پتاسیم و منیزیم کافی نیز دریافت کنند و از شر کرامپ و گرفتگی عضلات خلاص شوند.

میزان کالری دریافتی اضافی مادرانی که دو قلو باردار هستند باید ۶۰۰ واحد بیشتر باشد. قطعاً در بارداری دوقلویی میزان مصرف اسید فولیک نیز باید بیشتر شود. مادرانی که دوقلو باردار هستند می‌توانند برای دریافت یک رژیم غذایی متعادل و سالم به یک متخصص تغذیه مراجعه کنند.

برای بررسی میزان افزایش وزن نرمال و دریافت کالری مناسب می‌توانید ضمن بهره‌گیری از مشاوره‌های پزشک‌تان از ابزار محاسبه آنلاین BMI و BMR پینو بیبی استفاده کنید.

سوالات متداول

  • سونوگرافی در کدام هفته بارداری دوقلوها را نشان می‌دهد؟ پزشک شما می‌تواند در اولین سونوگرافی، که اغلب در حدود ۱۲ هفته انجام می‌شود، تشخیص دهد که آیا دوقلو دارید یا خیر؟
  • هفته ایمن برای تولد دوقلوها چیست؟ زایمان زودتر از ۴۰ هفتگی معمول است که میانگین آن ۳۵ هفته است. این برای دوقلوهای شما بی‌خطر است، اما آن‌ها ممکن است نیاز داشته باشند زمان بیشتری را در بیمارستان بگذرانند. البته، هر بارداری متفاوت است، بنابراین با پزشک خود مشورت کنید تا مشخص شود چه زمانی باید منتظر دوقلوهای خود باشید و آیا باید اقدامات احتیاطی را انجام دهید.
  • چگونه متوجه می‌شوید که دوقلو باردار هستید؟ تا زمانی که پزشک‌تان این موضوع را با سونوگرافی در سه ماهه اول بارداری تأیید نکند، متوجه نمی‌شوید که دوقلو باردار هستید یا خیر؟!
  • از کجا بفهمید دوقلو دختر دارید یا پسر؟ در بسیاری از بارداری‌ها، می‌توانید جنسیت دوقلوهای خود را در سونوگرافی اواسط بارداری خود بدانید. با بارداری دوقلو، ممکن است نیاز به معاینات و سونوگرافی‌های مکرر داشته باشید، بنابراین می‌توانید از پزشک خود بپرسید که دقیقاً چه زمانی جنسیت دوقلوهای خود را خواهید فهمید.

سخن آخر

آیا انتظار نداشتید دو تا به قیمت یکی باشد؟ پس از غافلگیری اولیه بارداری دوقلو، کاملاً طبیعی است که برای مدتی احساس خوشحالی و شعف کنید و یا حتی شوکه شوید؛ اما، دانستن علائم بارداری دوقلو و آنچه هفته به هفته در انتظار شماست می‌تواند به شما کمک کند تا در طول مسیر احساس اعتماد به نفس داشته باشید و آرامش خاطر را به شما ارائه دهد.

از برخی جهات، بارداری دوقلو تفاوت چندانی با بارداری تک قلو ندارد. البته برآمدگی شکم بزرگ‌تری خواهید داشت و ممکن است احساس خستگی بیشتری کنید یا علائم دیگری را تا حد بیشتری تجربه کنید. اما با گذشت هفته‌ها و ماه‌ها و نزدیک شدن به موعد مقرر، پیشرفت مشابهی خواهید داشت.

با این حال، چند تفاوت مهم، بارداری دوقلو ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • معاینات بیشتر با پرشک متخصص زنان و زایمان
  • افزایش وزن بیشتر
  • زایمان زودتر
  • دوقلوهای شما برای مدتی بیشتری باید در بیمارستان بمانند
  • خطر زایمان سزارین و زایمان زودرس بیشتر است

چالش‌های دوقلویی

به این موضوع فکر کنید؛ اگر چه بارداری دوقلو با چالش‌هایی همراه است، داشتن دوقلو به این معنی است که دو نوزاد وجود دارند که باید دوستشان داشته باشید و شادی را به زندگی‌تان بیاورید! پس تا حد امکان از سفر بارداری خود لذت ببرید. شما شگفت‌زده خواهید شد که بفهمید چگونه قلب شما دو برابر رشد خواهد کرد و عشق را بین دو فرشته تقسیم خواهید کرد. مطمئن باشید شما توانایی مدیریت این چالش بزرگ را دارید و از عهده آن به خوبی برمی‌آیید. بد نیست توصیه‌های ارائه شده در مقالات مربوط به بررسی هفته به هفته بارداری تک‌قلویی را در قسمت ابزار سایت پینو بیبی مطالعه کنید و پیشنهادات رژیم غذایی و راهکارهای مدیریت زندگی روزمره ارائه شده در این مقالات به کار ببندید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *