راهنمای خرید برای نوزاد, نگهداری از نوزاد, نوزاد و شیرخوارگی

چک لیست لوازم ضروری نوزاد

چک لیست لوازم ضروری نوزاد

برنامه‌ریزی برای تولد و ورود یک عضو جدید به خانواده یکی از شیرین‌ترین تجربیات هر فردی است. اشتیاق برای خرید لوازم ضروری نوزاد نه تنها بین والدین بلکه بین همه خویشاوندان نزدیک نوزاد موج می‌زند. داشتن یک چک لیست برای خرید هوشمندانه و کامل ضروری است. تیم پینو بیبی در این مقاله چک لیستی از وسایل مورد نیاز نوزاد را ارائه می‌کند تا قدمی هر چند کوچک در جهت کم کردن دغدغه‌های ذهنی شما والدین محترم برداشته باشد.

چک لیست لوازم ضروری نوزاد

چک لیست لوازم ضروری نوزاد

یکی از هیجان‌انگیزترین و مفرح‌ترین فعالیت‌های دوران بارداری خرید سیسمونی و تهیه مایحتاج نوزاد است. این کار نه تنها برای والدین نوزاد بلکه برای اطرافیان آن‌ها نیز بسیار جذاب و خاطره‌انگیز است. نوزاد مانند هر انسان دیگری برای زندگی کردن نیاز به یکسری وسایل اولیه دارد، در کنار وسایل ضروری و مهم ممکن است یکسری وسایل تشریفاتی نیز در لیست سیسمونی برخی افراد جای داشته باشد. در این مقاله ما در ۷ دسته‌بندی وسایل مورد نیاز نوزاد را ارائه و معرفی خواهیم کرد. شما والدین گرامی می‌توانید لیستی از آنچه به نظر شما مناسب است تهیه کنید و سپس برای خرید اقدام نمایید.

اهمیت تهیه چک لیست لوازم ضروری نوزاد

بهتر است با استفاده از این مقاله یک چک لیست برای خرید لوازم نوزاد تهیه کنید. بهتر است این چک لیست را مانند تیم پینو بی‌بی در دسته‌بندی مختلف تنظیم کنید و بعد از هر بار خرید موارد خریداری را شده از لیست خود حذف کنید. بد نیست تا یک گروه خصوصی متشکل از نزدیکان و خویشاوندان خود در یکی از شبکه‌های اجتماعی راه‌اندازی کنید و به محض خرید هر وسیله‌ای آن را در گروه اعلام کنید. این کار باعث می‌شود تا از خرید تکراری وسایل جلوگیری شود و از یک کالا بیش از تعداد مصرف خریداری نکنید. همچنین می‌توانید از نظرات بقیه در خصوص شکل و رنگ وسایلی که قصد خریداری آن‌ها را دارید نظرسنجی کنید. خویشاوندان شما می‌توانند شما را از تخفیف‌های ویژه مربوط به خرید سیسمونی در مراکز مختلف خرید آگاه کنند و مقالات مفید در خصوص راهنمای خرید وسایل مختلف را با شما به اشتراک بگذارند. به شما قول می‌دهیم که ساعات خوشی را در این جمع کوچک دوستانه سپری خواهید کرد و می‌توانید بعدها نوشته‌ها و گفته‌های موجود در این گروه کوچک را به عنوان خاطره برای فرزندتان تعریف کنید.

چک لیست خرید لوازم ضرور ی نوزاد

همانطور که گفتیم چک لیست تیم پینو بیبی در ۷ گروه طبقه‌بندی شده است که شامل: پوشاک، لوازم بهداشتی، لوازم تغذیه، اسباب‌بازی، لوازم خواب، لوازم حمل و نقل و وسایل مربوط به مادر می‌باشد. باید توجه داشت که معمولاً خرید سیسمونی بسته به فرهنگ خانواده‌ها بسیار متفاوت است اگر شما خودتان به عنوان والدین قصد خرید برای نوزادتان را دارید پیشنهاد ما این است که برای ۶ ماه نخست نوزاد خرید کنید و خرید بیشتر را به بعد از تولد نوزاد موکول کنید تا بر اساس تجربیات‌تان بتوانید خرید معقول‌تری انجام دهید. اگر به عنوان پدربزرگ و مادربزگ قصد خرید دارید با توجه به فرهنگ خانواده خرید کنید اما توجه داشته باشید که برخی از اقلام ضروری باید حتماً در لیست شما جای داشته باشند.

پوشاک مورد نیاز نوزاد

این لیست می‌تواند بسیار متنوع باشد و شما می‌توانید بر اساس سلیقه خود برای نوزادتان لباس‌های مختلفی تهیه کنید اما هدف ما در این مقاله پرداختن به اولویت‌هاست.

  • شلوار
  • شورت
  • بلوز آستین کوتاه
  • بلوز آستین بلند
  • بلوز رکابی
  • بادی
  • کلاه
  • لباس شیک مهمانی
  • ست بیمارستانی
  • سرهمی
  • دستکش
  • جوراب و پاپوش

این که از هر کدام از این آیتم‌ها چند تا خریداری کنید هم باز بستگی به بودجه و سلیقه شما دارد اما قطعاً نوزاد شما به بیش از یک شورت و شلوار نیاز دارد. در خرید این آیتم‌ها به کیفیت آن‌ها دقت کنید. اگر برای‌تان مقدور نیست که مبلغ زیادی هزینه کنید پیشنهاد ما این است که لباس با جنس بهتر را خریداری کنید ولو مجبور شوید در تعداد صرفه‌جویی کنید. لباس مستقیماً با پوست نوزاد در تماس است و می‌تواند پوست حساس نوزاد را آزار دهد و به آن آسیب برساند. در مورد ست بیمارستانی در مقاله «وسایل مورد نیاز مادر برای بیمارستان هنگام زایمان» به طور کامل توضیح دادیم، برای اطلاعات بیشتر این مقاله را مطالعه بفرمایید.

لوازم مورد نیاز بهداشتی نوزاد

همانطور که از نام این دسته‌بندی پیداست این دسته‌بندی اختصاص به وسایل مربوط به بهداشت و سلامت نوزاد است. برای خرید در این قسمت هزینه بیشتری در نظر بگیرید چون سلامت نوزاد به شدت به وسایل مراقبتی و بهداشتی این دسته‌بندی وابسته است.

  • پوشک و زیرانداز تعویض پوشک: برای خرید پوشک دقت لازم را به کار ببندید. پوشک را متناسب با جثه نوزاد انتخاب کنید. عدم انتخاب پوشک مناسب ممکن است باعث ایجاد راش پوشک در نوزاد شود.
  • حوله دست و صورت، حوله دورپیچ و تن‌پوش، حوله خشک‌کن پا: همانطور که در توضیحات مربوط به پوشاک ذکر شد در خرید حوله نیز به سراغ الیاف طبیعی و پارچه‌های نرم بروید.
  • دستمال مرطوب پینو بی‌بی: نیز مانند سایر محصولات این برند فاقد مواد شیمیایی مضر مانند الکل و پاربن است. دستمال مرطوب این برند هایپوآلرژنیک است و با PH طبیعی پوست نوزاد سازگار است. این دستمال مرطوب دارای قدرت بالای جذب آلودگی است و خاصیت رطوبت‌رسانی مطلوبی دارد.
  • لیف: لیفی تهیه کنید که زبر نباشد و از الیاف طبیعی ساخته شده باشد.
  • شامپو بدن پینو بی‌بی و شامپو سر پینو بی‌بی: شامپوهای پینو بی‌بی فاقد مواد مضر شیمیایی مثل سولفات، پارابن و رنگ است تا از حساسیت جلوگیری و از چشم‌هایشان در مقابل سوزش مراقبت کند. شامپوهای این برند دارای خواص متعددی هستند: تمیزکنندگی ملایم بدون ایجاد خارش و خشکی، بدون رنگ و سولفات، عدم ایجاد حساسیت، حفظ لطافت، ایمن بودن و تقویت و حفظ سلامت ساختار پوست و مو
  • پودر بچه: توصیه می‌شود از پودرهایی استفاده کنید که شامل عصاره غلات و گیاهان هستند. در مصرف پودر افراط نکنید. به خصوص از پودر زدن زیاد به کشاله ران امتناع کنید. باقی ماندن پودر لای چین‌های پوست نوزاد ممکن باعث ایجاد حساسیت و درماتیت پوستی شود.
  • وازلین و لوسیون: از وازلین و لوسیون‌هایی استفاده کنید که فاقد مواد معطر و مواد شیمیایی مانند فرمالدهید، پاربن و سولفات هستند.
  • کرم ضدآفتاب: از برندهای معتبر، ضدآفتاب مناسب را خریداری کنید.
  • پماد سوختگی: از یک پماد استاندارد استفاده کنید که دارای خاصیت ضدالتهابی نیز باشد. نوزادان بسیار در معرض ادرارسوختگی قرار دارند بنابراین خرید چنین پمادی برای نوزادان جزو ضروریات است.
  • ست بهداستی مخصوص ناخن شامل ناخن‌گیر، سوهان و قیچی: هرگز از ناخن‌گیر دیگر اعضای خانواده برای نوزاد استفاده کنید و تمام وسایل بهداشتی نوزاد را به صورت انحصاری و شخصی فقط برای نوزاد استفاده کنید و بعد از هر بار استفاده آن‌ها را ضدعفونی کنید.
  • شانه و برس: با توجه به حجم موهای نوزاد، برس یا شانه مناسب تهیه کنید. اگر نوزاد شما موی کمی دارد از برس‌های مویی نرم برای مرتب کردن موهای نوزاد استفاده کنید. از همان ابتدای کودکی مراقب ریزش موی کودک خود باشید.
  • گوش پاک‌کن: از گوش پاک‌کن‌های سایز کوچک استفاده کنید و گوش پاک‌کن را هرگز در گوش نوزاد فرو نکنید و فقط قسمت خارجی گوش نوزاد را با آن تمیز کنید.
  • توالت نوزاد: خرید این آیتم را می‌توانید به چند ماه بعد از تولد نوزاد اختصاص دهید. زمانی که قصد دارید تا نوزاد را از پوشک بگیرید و توالت رفتن به صورت مستقل را به او بیاموزید.
  • وان نوزاد: برای حمام کردن نوزاد لازم است و بهتر است به صورت اختصاصی برای نوزاد تهیه و استفاده شود.
  • فین‌گیر: نام دیگر این وسیله آسپیراتور یا پو آر بینی است. از این وسیله برای تخلیه بینی نوزاد استفاده می‌شود تا ترشحات بینی نوزاد مانع تنفس او نشود.
  • مسواک انگشتی: جهت تمیز کردن و ماساژ لثه‌های نوزاد
  • تب‌سنج: برای چک کردن دمای بدن نوزاد بسیار لازم است. بهتر است تب‌سنج‌های الکترونیکی تهیه کنید که هم از دقت بیشتری برخوردار هستند و هم کارایی بیشتری دارند.
  • پودر صابون پینو بی‌بی و مایع لباسشویی پینو بی‌بی: برای شست‌وشوی لباس‌ها و حوله‌های نوزاد نیز بهتر است از مایع لباس‌شویی مخصوص نوزادان استفاده کنید. این مایع‌ها فاقد مواد شیمیایی مضر هستند و با پوست بدن نوزاد سازگاری دارند. مایع لباس‌شویی مخصوص نوزاد پینو بی‌بی هایپو آلرژنیک است و قدرت پاک‌کنندگی بالایی دارد. اگر لباس‌های نوزاد لکه زیاد یا سرسختی دارد می‌توانید از پودر صابون پینو بی‌بی برای شست‌وشوی آن‌ها استفاده کنید و مطمئن باشید که این مواد شوینده برای نوزاد شما کاملاً ایمن هستند. همانطور که گفتیم وسایل موجود در این لیست با سلامت نوزاد در ارتباط هستند بنابراین بهتر است در خرید این اقلام دقت کافی را به خرج داد. خوشبختانه تیم پینو بی‌بی با هدف حفظ سلامت نوزاد و احترام به حقوق مصرف‌کننده برخی محصولات بهداشتی و مراقبتی را به بازار عرضه کرده است که با استفاده از بکارگیری تکنولوژی روز دنیا، رعایت استانداردهای بین‌المللی تولید محصول و استفاده از مواد اولیه باکیفیت و مرغوب به دغدغه والدین پاسخ شایسته‌ای داده است.

لوازم تغذیه مورد نیاز نوزاد

لوازم نوزاد در این قسمت بر اساس اولویت ردیف شده است بنابراین اقلام بالای لیست از اهمیت بیشتری برخوردار هستند و توصیه می‌کنیم هزینه بیشتری برای آن صرف کنید تا وسیله مرغوب‌تری را تهیه کنید.

  • شیشه شیر پینو بی‌بی: دارای سری مشابه سینه مادر و شبیه‌سازی نزدیک آن به این حالت است که سبب پذیرش راحت‌تر شیشه شیر توسط نوزاد و کودک و تغذیه همزمان از سینه مادر می‌شود. این شیشه‌های شیر آنتی کولیک و  BPA-Freeهستند.
  • پستانک پینو بی‌بی: پستانک‌های ارتودنسی پینو بی‌بی فاقد BPA و مواد مضر در دو سایز ۶-۰ ماه و ۱۲-۶ ماه ارائه شده است. بدنه پستانک‌های پینو بی‌بی بسیار سبک و سری ارتودنسی آن از جنس سیلیکون با گرید بهداشتی می‌باشد که بدون بو و مزه تهیه گردیده است؛ همچنین سری پستانک به راحتی تمیز می‌شود و در برابر جوشاندن و ضدعفونی کردن بسیار مقاوم است. برای اطلاعات بیشتر در خصوص خرید پستانک مناسب می‌توانید مقاله «راهنمای خرید پستانک» را مطالعه بفرمایید.
  • سرشیشه پینو بی‌بی: تعداد مجراهای خروجی سرشیشه‌های پینو بی‌بی و نوع ریزش آن با استفاده از بهترین و به روزترین تکنولوژی و استاندارد روز دنیا است که دارای سه حالت آرام (دارای سه سوراخ استاندارد)، متوسط (دارای شش سوراخ استاندارد) و سریع (دارای نه سوراخ استاندارد) است که بر اساس غلظت خوراکی‌ها و مقدار مورد نیاز نوزاد و کودک می‌باشد. برند پینو بی‌بی تنها برند ایرانی در بازار بوده که توانایی استفاده از تکنولوژی تعدد خروجی در سرشیشه‌ها را دارا می‌باشد.
  • ظرف نگهداری غذا (فلاسک نگهدارنده غذای کودک): یک وسیله کاربردی برای جابه‌جایی و حمل و نقل آسان غذا، سوپ و عصاره میوه و سبزیجات مورد نیاز نوزاد است. بهتر است فلاسک استیل خریداری کنید که هم تمیز کردن آن راحت‌تر است، هم بهداشتی‌تر است و هم غذا را برای مدت بیشتری گرم نگه می‌دارد و احتمال شکستن آن وجود ندارد بنابراین از این لحاظ نیز ایمن است.
  • لیوان آموزشی پینو بی‌بی: لیوان آموزشی پینو بی‌بی مناسب برای کودکان شش ماه به بالا در حجم ۱۵۰ میلی‌لیتری می‌باشد و جهت حمل و نقل آسان بیرون از خانه مناسب است. بدنه این لیوان از پلی‌پروپیلن درجه یک ساخته شده است که فاقد هرگونه مواد مضر و BPA می‌باشد و سرشیشه آن از جنس سیلیکون بسیار نرم با دهانه عریض است.
  • فلاسک آب
  • قنداق‌خوری (داروخوری)
  • پستانک میوه و عصاره‌خوری
  • قاشق حرارتی: از قاشق‌های فاقد BPA استفاده کنید. این قاشق‌ها دارای سنسور حرارتی هستند که موقع تغذیه کودک می‌توانید از آن استفاده کنید و از درجه حرارت مناسب غذای کودک اطمینان حاصل کنید و مجبور نباشید غذا را فوت کنید و به کودک بدهید. همانطور که می‌دانید فوت کردن غذا کار بهداشتی نیست و ممکن است باعث آلوده شدن غذای کودک شود.
  • دندانگیر (دندونی): برای جویدن نوزادان ساخته شده‌اند، تا، دردِ دندان درآوردن آن‌ها را تسکین دهند. مراقب سلامت دندان‌های کودک باشید.
  • شیشه شور: راهنمای روش صحیح شست‌وشو و ضد عفونی کردن شیشه شیر را مطالعه بفرمایید. 
  • بالش شیردهی: می‌توانید از بالش بارداری و یا یک کوسن کوچک برای این کار استفاده کنید.
  • پیشبند: برای زمانی که می‌خواهید به کودک غذای کمکی بدهید، لازم است. قطعاً تعویض و شستن پیشبند بسیار راحت‌تر از تعویض و شستن لباس نوزاد است.
  • دستمال آروغ‌گیر: مناسب برای بعد از شیر خوردن نوزاد است. در زمان ریختن شیر سریع آن را جذب می‌کند. سعی کنید پیشبندهایی از جنس نخی تهیه کنید که ضد حساسیت و ضد پس دادن مایعات باشند.
  • صندلی غذاخوری مخصوص کودک: هر زمان که غذای کمکی نوزاد را شروع می‌کنید برای ایجاد احساس استقلال و همچنین آرامش کودک می‌توانید از آن استفاده کنید.
  • سرویس غذاخوری شامل (شیرجوش، قابلمه کوچک، کاسه، بشقاب، قاشق، چنگال و چاقو): بهتر است برای تغذیه نوزاد از وسایل مخصوص خودش استفاده کنید.

اسباب‌بازی مورد نیاز نوزاد

متناسب با سلیقه خود برای نوزدتان چند اسباب‌بازی بخرید اما فراموش نکنید که بازی کردن بخشی از پروسه یادگیری و تجربه‌اندزوی برای نوزاد است پس در انتخاب اسباب‌بازی برای نوزاد دقت کنید. در ضمن از خرید اسباب‌بازی‌های خطرناک، تیز و برنده، کوچک و ریز و یا اسباب‌بازی‌هایی که قطعات جداشونده ریزی دارند خودداری کنید. از خرید اسباب‌بازی‌هایی که رنگ آن ثابت نیست نیز اجتناب کنید. فراموش نکنید نوزاد هر چیزی را به دهان می‌برد و ممکن است رنگ و یا قطعات ریز اسباب‌بازی‌های غیراستاندارد وارد دهان کودک شوند و موجب خفگی و یا مسمومیت کودک دلبندتان شوند. در انتخاب اسباب‌بازی سعی کنید از رنگ‌های مختلف استفاده کنید. برای خرید اسباب‌بازی مناسب می‌توانید از راهنمایی‌های مقاله «اسباب‌بازی مناسب برای سنین مختلف» استفاده کنید.

  • اسباب‌بازی آموزشی
  • استخر بادی آبی
  • ماشین اسباب‌بازی
  • جغجغه
  • عروشک پولیشی
  • اسباب‌بازی برای حمام
چک لیست لوازم ضروری نوزاد

لوازم خواب مورد نیاز نوزاد

سعی کنید در خرید تشک و بالش به طبی بودن آن‌ها توجه کنید و بالش، تشک، ملافه و روبالشی انتخاب کنید که رنگ ثابت داشته باشند و از جنس الیاف طبیعی باشند. برای خرید تخت «راهنمایی خرید تخت نوزاد» را مطالعه فرمایید و برای خرید پتو و دورپیچ «راهنمایی خرید پتو» را مطالعه کنید. 

  • تخت کودک
  • تشک تخت
  • آویز تخت
  • سرویس خواب
  • قنداق فرنگی و چسبی
  • تشک پلاستیکی زیر تخت
  • ملافه و روبالشی
  • حفاظ کنار تخت
  • پشه‌بند
  • تخت کنار مادر
  • دورپیچ بافتنی
  • بالش ضدغلت
  • سرویس خواب دم‌دستی
  • بالش
  • پتو

لوزام حمل و نقل مورد نیاز نوزاد

در انتخاب کالسکه، کریر و آغوشی عجله نکنید و حتماً در اینترنت در خصوص مشخصات آن‌ها اطلاعات لازم را بدست آورید. این وسایل به نسبت سایر آیتم‌های موجود در لیست گران قیمت‌تر هستند بنابراین در خرید آن‌ها دقت کنید. برای این که خرید مناسب‌تری داشته باشید می‌توانید از نکات مقاله «راهنمایی خرید کالسکه و کریر» بهره ببرید.

  • کالسکه
  • ساک حمل نوزاد
  • ساک حمل لوازم نوزاد
  • کریر
  • آغوشی
  • صندلی ماشین

وسایل مربوط به مادر

این وسایل برای زمان شیردهی برای مادران مورد نیاز هستند. می‌توانید خرید سینه‌بند و لباس مخصوص شیردهی را به بعد از تولد نوزاد موکول کنید تا متناسب با اندام بعد از زایمان خرید مناسب‌تری داشته باشید.

  • بالش شیردهی
  • شیردوش
  • کرم پیشگیری از ترک بدن
  • لباس مخصوص شیردهی
  • سوتین مخصوص شیردهی
  • پد پستان

نکات مهم و ضروری درخرید لوازم نوزاد

  • در مقاله مربوط به «وسایل مورد نیاز مادر قبل از روز زایمان» و «آمادگی مادر برای زایمان» در خصوص آیتم‌هایی که مادر باید برای زایمان در بیمارستان با خود به همراه داشته باشد توضیحات کافی داده شده است بنابرانی توصیه می‌کنیم با خرید هر وسیله چک لیست لوازم مورد نیاز برای زایمان را نیز تکمیل کنید و ساک بیمارستانی خود را نیز به تدریج آماده کنید و همه کارها را به هفته‌های آخر موکول نکنید.
  • برای خرید وسایل نوزاد به تنوع رنگ دقت کنید و به صرف این که کودک شما دختر است پس باید همه لوازمش صورتی باشد و یا نوزاد پسر است پس باید همه وسایل آبی باشد، اکتفا نکنید. بخشی از فرایند تجربه‌اندوزی نوزاد و حتی تکمیل فرایند شناختی نوزاد مربوط به مشاهده رنگ‌های مختلف است. توصیه می‌کنیم تا مقاله «چگونه تشخیص دهیم که کودک نابینا است؟» را مطالعه کنید تا به اهمیت استفاده از رنگ در وسایل و اتاق نوزاد پی ببرید.
  • در خرید لوازم نوزاد بهداشتی بودن و ایمن بودن اولویت دارد. بنابراین از خرید وسایلی که دارای پاربن، سولفات، BPA، رنگ و عطر و بو هستند خودداری کنید.
  • قرار نیست تا همه آیتم‌های موجود در لیست را یکجا خریداری کنید. می‌توانید برآورد هزینه کنید و بر اساس اولویت آیتم‌های مورد نیاز را خریداری کنید و حتی ممکن است برخی از این آیتم‌ها را از لیست حذف کنید و یا با درایت و هنر خود برخی از آیتم‌ها را با خلاقیت خودتان در منزل تهیه کنید.
  • اگر از خرید چیزی مطمئن نیستند، دست نگه دارید. هیجانی خرید نکنید و اول انتخاب خود را ارزیابی کنید و بعد تصمیم بگیرید.
  • در انتخاب وسایل و چیدمان اتاق نوزاد به سلیقه یکدیگر احترام بگذارید و به صورت مشترک (پدر و مادر) برای دکوراسیون اتاق نوزادتان نقشه بکشید و اجرا کنید.
  • اگر نوزاد شما خواهر یا بردار دارد حتماً در خرید لوازم از آن‌ها نظر بخواهید و آن‌ها را در تصمیم‌گیری‌های خود دخیل کنید. مراقب باشید حس حسادت فرزندان دیگر خود را تحریک نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *