هفته‌ به هفته بارداری

آشنایی با رخدادهای هفته پنجم بارداری (هفته ۵ حاملگی)

ورود به هفته پنجم بارداری را به شما تبریک می‌گوییم. اگر تمایل دارید که بدانید چه اتفاقی در هفته پنجم بارداری رخ می‌دهد؟ با پینو بیبی همراه باشید. در هفته پنجم، جنین شما در دیواره رحم فرو رفته است. دانه انار شما در ۵ هفتگی از سر تا انتهای آن حدود ۴ میلی‌متر است. پایه‌های همه اندام‌های اصلی در جای خود قرار دارند. جنین درون کیسه آمنیوتیک قرار دارد، کیسه‌ای که مملو از مایع است و از جنین محافظت می‌کند. سلول‌های جنین هنوز در حال تقسیم شدن هستند. در هفته پنجم، مغز و ستون فقرات شروع به تشکیل می‌کنند. نخاع لوله عصبی نامیده می‌شود و به صورت یک شیار باز در حال رشد است. سر جنین در این مرحله بسیار بزرگتر از بقیه بدن است زیرا مغز و صورت بسیار سریع در حال رشد هستند. قلب جنین در این هفته شروع به تپیدن می‌کند. رگ‌های خونی در حال حاضر شروع به شکل‌گیری کرده‌اند و خون در بدن جنین در گردش است. رشته‌ای از رگ‌های خونی، شما را به جنین متصل می‌کند و در نهایت به بند ناف تبدیل می‌شود. هفته پنجم زمانی است که بیشتر زنان شک دارند که آیا ممکن است باردار باشند یا خیر؟! قاعدگی شما به تعویق افتاده است؛ ممکن است متوجه شوید که پستان‌هایتان بزرگ‌تر و دردناک شده‌اند و ممکن است احساس خستگی کنید. برخی از زنان ممکن است حالت تهوع داشته باشند یا متوجه شوند که باید بیشتر از حد معمول به توالت بروند. فهمیدن این‌ که باردار هستید می‌تواند بسیار هیجان‌انگیز باشد، اما برای برخی از زنان، بارداری برنامه‌ریزی نشده، ممکن است خوشایند نباشد. چه بارداری شما برنامه‌ریزی شده باشد یا نه، ممکن است طیفی از احساسات از شادی گرفته تا غافلگیری، خشم و شوک را احساس خواهید کرد. اگر تمایل دارید که بدانید چه اتفاقی در هفته ۵ بارداری رخ می‌دهد؟ با پینو بیبی همراه باشید.

آشنایی با رخدادهای هفته پنجم بارداری (هفته 5 حاملگی)

هفته پنجم بارداری

اگر چه هنوز اوایل بارداری است، اما در هفته پنجم اتفاقات زیادی هم برای شما و هم برای جنین‌تان می‌افتد. جفت و ابتدای بند ناف در حال رشد هستند و ممکن است یک یا دو علامت حاملگی را احساس کنید. با ما همراه باشید تا در مورد آنچه در هفته پنجم حاملگی اتفاق می‌افتد و علائمی که باید پیش‌بینی کنید، اطلاعات بیشتری کسب کنید. همچنین در خصوص تغییراتی که برای به سرانجام رساندن یک بارداری سالم باید انجام دهید، بیشتر بدانید.

در هفته پنجم بارداری چه اتفاقی می‌افتد و چه کاری باید انجام دهید:

ممکن است در هفته ۵ حاملگی هیچ علامت بارداری نداشته باشید، اما این احتمال وجود دارد که در این مرحله خستگی، لکه بینی، حساسیت سینه‌ها و حتی تهوع صبحگاهی را تجربه کنید.

لازم است در این مرحله از بارداری تغییراتی در سبک زندگی خود داشته باشید، مانند بهره بردن از یک رژیم غذایی سالم، اجتناب از مصرف برخی مواد خوراکی مضر، ورزش کردن و مدیریت نوسانات خلقی و استرس.

هفته پنجم بارداری: رشد کودک شما

هنگامی ‌که در هفته پنجم بارداری هستید، تغییرات مهمی برای حمایت از رشد کودک شما در حال رخ دادن است. آن ‌چه در هفته پنجم حاملگی شما اتفاق می‌افتد به شرح زیر است:

جفت و ابتدای بند ناف در حال شکل‌گیری هستند. جفت به همراه زائده بند ناف مواد مغذی ضروری (مانند کلسیم، اسید فولیک و سایر ویتامین‌ها) و اکسیژن را از بدن شما به جنین می‌رسانند و نقش حیاتی در رشد سالم جنین دارند.

لوله عصبی همچنان به رشد خود ادامه می‌دهد. در نهایت تبدیل به ستون فقرات و مغز خواهد شد. در این مرحله، مصرف حداقل ۴۰۰ میکروگرم اسید فولیک در روز یک راه عالی برای حمایت از رشد و تکامل سالم جنین و کاهش ریسک بروز اختلالات لوله عصبی است.

قلب کودک شما اکنون فقط به صورت یک برآمدگی در وسط جنینی است که در حال رشد است و ضربان قلب جنین ممکن است در اوایل هفته ششم بارداری تشخیص داده شود.

هفته پنجم بارداری: اندازه جنین

در هفته پنجم بارداری، جنین هنوز بسیار کوچک است اما به سرعت در حال رشد است. یک دانه انار یا یک دانه برنج را تصور کنید، جنین شما در همین حد است. در این مرحله، کوچولوی شما می‌تواند حدود ۴ میلی‌متر طول داشته باشد و احتمالاً شکلی مانند یک بچه قورباغه کوچک دارد. جنین در این هفته حدود ۱۹/۰ گرم وزن دارد.

هفته پنجم بارداری: تغییرات بدن مادر

این یک سوال رایج است، آیا می‌توان در هفته پنجم بارداری باشم و نتیجه آزمایش حاملگی منفی باشد؟ این دغدغه اکثر بانوان است و می‌ترسند که حاملگی رخ نداده باشد و مطمئن شدن از حاملگی چیزی است که برای برنامه‌ریزی بارداری خود به آن نیازمندید. تست‌های بارداری خانگی با ارزیابی سطوح هورمون بارداری hCG یا همان گنادوتروپین جفتی انسانی در ادرار احتمالاً در هفته ۵ بارداری باید به اندازه کافی بالا باشد تا نتیجه تست بارداری قابل اطمینان باشد اما اگر سطح hCG هنوز به اندازه کافی بالا نباشد، ممکن است نتیجه منفی کاذب دریافت کنید. چند روز صبر کنید و قبل از تأیید پزشک، دوباره آزمایش کنید.

یکی دیگر از سوالات رایج بانوان در هفته پنجم بارداری این است که «اگر هفته پنجم بارداری هستم، تاریخ زایمان من چه زمانی است؟» پس از تایید بارداری، این احتمالاً سوال بعدی است که از خود می‌پرسید! پزشک شما می‌تواند به شما در تعیین تاریخ زایمان کمک کند. همچنین شما می‌توانید برای تعیین موعد زایمان از ابزار آنلاین تعیین موعد زایمان پینو بیبی استفاده کنید.

هفته پنجم بارداری در چندمین ماه بارداری است؟

پزشک شما معمولاً به حاملگی شما بر حسب هفته اشاره می‌کند، اما اشاره به ماه‌ها نیز معمول است. در هفته پنجم بارداری، شما معمولاً در ماه دوم بارداری خود هستید که معمولاً شامل هفته‌های پنجم تا هشتم است.

در هفته ۵ بارداری، احتمالاً هنوز برآمدگی شکم نخواهید داشت و هم‌چنین متوجه خط تیره‌تری به نام خط سیاه روی شکم خود نخواهید شد. اگر چه تغییرات بدن مادر از بانوی به بانوی دیگر متفاوت است اما ممکن است شکم برآمده را در حدود ۱۲ تا ۱۶ هفتگی و ظاهر شدن خط سیاه را نزدیک به هفته بیستم مشاهده کنید.

هفته پنجم بارداری: علائم مادر

ممکن است در هفته پنجم بارداری طیف وسیعی از علائم رایج وجود داشته باشد، ممکن است برخی علائم زودگذر باشند و یا حتی ممکن است شما هیچ علامتی نداشته باشید. هر حاملگی متفاوت است، اما علائم اولیه حاملگی در هفته پنجم حاملگی می‌تواند شامل علائم فیزیکی و تغییرات عاطفی باشد.

موارد زیر برخی از علائم فیزیکی و خلقی هستند که ممکن است در هفته پنجم بارداری تجربه کنید:

  • بیماری صبحگاهی: ممکن است در هفته پنجم بارداری تهوع صبحگاهی را تجربه کنید. این حالت تهوع و استفراغ ناخوشایند می‌تواند در صبح، عصر یا در تمام طول روز اتفاق بیفتد. برای کمک به کاهش این علائم، مایعات کافی بنوشید تا از کم آبی بدن جلوگیری کنید و از مصرف غذاهای چرب و تند که ممکن است باعث بروز حالت تهوع شما شود، خودداری کنید. همچنین بهتر است به جای وعده‌های غذایی بزرگتر، در طول روز وعده‌های غذایی و میان وعده‌های کوچک‌تر بخورید.
  • خونریزی خفیف یا لکه بینی: دیدن خونریزی خفیف یا لکه بینی در هفته پنجم بارداری غیرعادی نیست. اگر خون زیاد دیدید، اگر لکه بینی طولانی‌تر از دو روز است، یا هر گونه نگرانی دارید، فوراً با پزشک متخصص خود مشورت کنید. فراموش نکنید خونریزی زیاد ممکن است نشانه بارداری خارج از رحم باشد که باید جدی گرفته شود.
  • حساسیت پستان: در حدود هفته پنجم بارداری، افزایش هورمون‌ها ممکن است باعث درد پستان‌های شما شود، زیرا پستان‌ها در حال کشش و رشد جهت آماده‌سازی برای شیردهی هستند. اگر پستان‌های شما در هفته پنجم بارداری دیگر درد نمی‌کند، این نیز طبیعی است، زیرا علائم ممکن است زودتر رخ دهند یا ظاهر شوند و ممکن است شما این درد را در هفته چهارم تجربه کرده باشید.
  • تکرر ادرار: نیاز دائمی و فوری به ادرار کردن ممکن است در هر زمانی ایجاد شود، به خصوص که به خاطر افزایش حجم خون در بدن، کلیه‌های شما شروع به دریافت مایعات اضافی برای پردازش می‌کنند. اگر چه این علامت می‌تواند آزاردهنده باشد، اما اگر در هفته پنجم بارداری نیاز به ادرار کردن زیاد دارید، بدانید که کاملاً طبیعی است. فراموش نکنید نگه داشتن ادرار و عدم تخلیه به موقع مثانه ممکن است باعث بروز عفونت‌های ادراری شود، بنابراین در تخلیه مثانه خود سهل‌انگاری نکنید.
  • آکنه: تغییرات هورمونی ممکن است عامل هر آکنه مرتبط با حاملگی باشد که تجربه می‌کنید. اگر چه راه‌هایی برای مبارزه با آکنه بارداری وجود دارد، اما به یاد داشته باشید که این فقط یکی از آن عوارض بارداری است و پس از تولد کودک شما برطرف می‌شود.
  • نفخ و گرفتگی: در هفته پنجم بارداری، نفخ، گرفتگی و کرامپ یا احساس درد همراه با تجمع خفیف گاز (که ممکن است همزمان با خونریزی لانه گزینی رخ دهد) کاملاً طبیعی است. با این حال، اگر درد زیاد یا گرفتگی شدید، نفخ یا خونریزی شدید داشتید، در اسرع وقت با پزشک خود تماس بگیرید.
  • خستگی: اگر در هفته پنجم بارداری بیش از حد احساس خستگی می‌کنید، جای تعجب ندارد. در هفته پنجم بارداری، بدن شما با افزایش سطح پروژسترون مواجه است که می‌تواند احساس خستگی بیشتری نسبت به معمول ایجاد کند. برخی از تمهیدات که ممکن است به شما کمک کند عبارت هستند از: اجتناب از کافئین و فعالیت شدید قبل از خواب، داشتن یک برنامه ورزشی روزانه ثابت و استراحت یا چرت زدن در طول روز در صورت نیاز.

اگر در هفته ۵ حاملگی هیچ علامتی نداشتید غیرعادی نیست. این کاملاً طبیعی است ممکن است برخی از علائم خاص ظاهر شوند و از بین بروند. اگر در مورد تغییراتی که در حال وقوع است سوالی دارید، یا اگر فقدان علائم باعث نگرانی شما شده است، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

هفته پنجم بارداری: علائمی که نباید نادیده گرفت

علائم و نشانه‌های ذکر شده در بالا در هفته پنجم بارداری رایج هستند، اما هر چیزی که تجربه می‌کنید نباید الزاماً معمولی باشد. اگر احساس درد می‌کنید یا تغییراتی را مشاهده می‌کنید که برای شما عادی نیست، با پزشک خود تماس بگیرید. در هفته پنجم بارداری، علائمی که نباید نادیده گرفته شود شامل درد در نواحی مختلف بدن (مانند باسن، بالای شکم، کمر، وسط کمر یا شانه)، اسهال یا یبوست غیرطبیعی، فشار لگن یا مشاهده لخته شدن خون است.

احساس درد در محل اسکار سزارین (اگر در گذشته چنین بوده است)، تعریق شبانه، تنگی نفس، یا احساس درد هنگام عطسه در هفته پنجم بارداری نیز از علائمی هستند که نباید نادیده گرفته شوند.

اساساً، اگر چیزی دردناک یا غیرطبیعی حس کردید، فوراً با پزشک مشورت کنید. به خاطر داشته باشید که علائم بارداری دوم (یا بعدی) ممکن است با علائم بارداری اول شما متفاوت باشد.

هفته پنجم بارداری: رژیم غذایی

در مورد آنچه می‌خورید بیشتر تامل کنید و مطمئن شوید که از انواع غذاهای سالم استفاده می‌کنید. از ماهی‌هایی که می‌توانند حاوی مقادیر بالایی از جیوه باشند، مانند کوسه، اره‌ماهی و ماهی خال خالی، اجتناب کنید و از هر غذایی که پخته نشده یا پاستوریزه نشده است خودداری کنید. غذاهایی که در دوران بارداری باید از آن‌ها پرهیز کرد نیز شامل مواردی مانند سوشی تهیه شده با ماهی خام و صدف و هم‌چنین پنیرهای نرم مانند بری و فتا است. این موارد می‌توانند باعث بیماری‌های منتقله از طریق غذا شوند که می‌تواند بر شما و کودک شما تأثیر بگذارد. بهتر است برخی از دانه‌ها و ادویجات را نیز مصرف نکنید. جهت اطلاع از رژیم بارداری مقاله میوه و سبزیجات ممنوعه در دوران بارداری و مقاله رژیم غذایی در دوران بارداری را در بخش مجله پینو بیبی مطالعه بفرمایید. هم‌چنین مقالات موردی پینو بیبی را در مورد مصرف این مواد غذایی مانند ماش، زعفران، انجیر، کندر، مویز، کنجد و عرق کاسنی در دوران بارداری به خصوص سه ماهه اول بارداری را مطالعه بفرمایید.

هفته پنجم بارداری: خودمراقبتی؛ بایدها و نبایدها

شما هنوز در اوایل سفر ماجراجویانه خود هستید و موارد مهم زیادی وجود دارد که باید در نظر بگیرید، از کنترل و مدیریت تغییرات گاه و بی‌گاه خلقی تا تمرکز بر یک رژیم غذایی سالم.

  • اکنون که باردار هستید، ممکن است لازم باشد برخی تغییرات را انجام دهید تا مطمئن شوید که شما و کودک‌تان سالم و ایمن خواهید بود. تغییرات سبک زندگی، یکی از اقدامات مهمی هستند که باید انجام دهید. مقاله مربوط به ورزش‌های سه ماهه اول بارداری را مطالعه کنید. یکی از ورزش‌های معرفی شده در مقاله مربوطه را طی مشورت با پزشک متخصص خود انتخاب کنید و از همین امروز ورزش کردن را شروع کنید. به باورهای غلط بارداری توجه نکنید و سعی کنید به اندازه غذا بخورید و فعالیت جسمی کافی داشته باشید.
  • اگر گربه دارید اکنون زمان آن است که شخص دیگری وظیفه نگهداری از گربه خانگی شما را بر عهده بگیرد و از او درخواست کنید تا خاک جعبه گربه را تمیز کند تا از بروز بیماری توکسوپلاسموز در امان باشید، عفونتی که می‌تواند به جنین آسیب برساند. اگر علائم هر عفونتی طولانی‌تر از دو روز دوام داشت، یا هر گونه نگرانی دارید، فوراً پزشک خود مشورت کنید.

هفته پنجم بارداری: از پزشک خود بپرسید

  • آیا نیاز است که برای تایید حاملگی دوباره تست بدهم؟
  • پرهیز غذایی در این دوران چیست؟
  • در صورت مشاهده چه علائمی باید فوراً به پزشک مراجعه کنم؟
  • اگر دارو مصرف می‌کنید، حتماً از پزشک در مورد منع دارویی سوال کنید.
  • روش‌های غیردارویی تسکین درد پستان چیست؟
  • چه ورزش‌های در این دوران مناسب است؟

هفته پنجم بارداری: چک لیست شما

شاید خیلی زود باشد که به فکر تهیه یک لیست باشید به خصوص که هنوز آغاز راه هستید. اما تهیه یک لیست بایدها و نبایدهای این دوران با ذکر تاریخ به شما کمک می‌کند تا در آینده چنانچه در مورد علامت یا نشانه‌ای تردید داشتید به چک لیست رجوع کنید و حتی بتوانید با نشان دادن این لیست به پزشک خود، او را در مسیر مراقبت از جنین و خودتان کمک کنید. یک چک لیست هم برای نوزاد آینده در نظر بگیرید چه وسایلی برای روز زایمان نیاز است و برای خودتان و کودک نو رسیده چه چیزهایی نیاز دارید. حتی تهیه یک لیست از نحوه احساسات خودتان از لحظه اعلام حاملگی تا قبل زایمان و بعد از زایمان مثل یک تقویم ثبت خاطرات و احساسات شما به فرزندی که هنوز ابتدای مسیر است، خالی از لطف نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *