بارداری, تغذیه در بارداری

مصرف مویز در بارداری و اثرات آن

فواید مویز در بارداری

یکی از میان وعده­های سالم و خوشمزه مویز است که در حال حاضر به سبب خواص زیادی که دارد بسیار محبوب است. حتما عبارت مویز در بارداری را زیاد شنیده­اید؛ لازم است بگوییم که این خوراکی به سبب خواصی که دارد جزء پایه ثابت­های دوران بارداری محسوب می­شود.

البته پیش از هر چیزی لازم است اشاره کنیم که مویز خواص زیادی را در پی دارد و برای همین هم تنها برای بانوان باردار پیشنهاد نمی­شود؛ همه می­توانند استفاده از مویز را در برنامه روزانه خود داشته به عنوان یک میان وعده سالم و مقوی داشته باشند. به صورت کلی توصیه می­کنیم که مویز را ناشتا و اول صبح میل فرمائید. کنترل فشار خون، افزایش حافظه، کمک به کارایی دستگاه گوارش، بهبود کمبود آهن بدن و درمان یبوست، از جمله خاصیت­های هستند که خوردن مویز به صورت ناشتا برای افراد در پی دارد. اما از آن­جایی که بحث مقاله ما مویز در بارداری است، می­خواهیم در ادامه این مطلب به خاصیت­های این خوراکی پر خاصیت برای استفاده در دوران بارداری بپردازیم.

مویز چیست؟

مویز چیست؟

همان­طور که در ابتدا اشاره کردیم، مویز در بارداری می­تواند خواص زیادی داشته باشد، اما با این حال نیاز است که پیش از هر چیزی درباره چیستی مویز اطلاعاتی را ارئه دهیم. بسیاری تصور می­کنند که مویز همان کشمش است؛ در حقیقت این ذهینت تا حد زیادی درست نیز است. انواع متفاوتی از کشمش به همراه شکل، اندازه و رنگ و طعم­های متمایز وجود دارد اما مویز در حالت کلی از خشک شدن انگورهای سیاه و بزرگ به دست می­آید.

زمانی که انگورهای سیاه و بزرگ برای تولید کشمش دارای آب کمی باشند، مواد مغذی موجود غلیط­تر می­شوند و در ادامه یک مشت کشمش می­تواند به یک میان وعده غنی­تر به نام مویز تبدیل شود. ویتامین­های گروه B و آهن و پتاسیم در این میان وعده به وفور یافت می­شوند. از این رو مویز در بارداری بسیار توصیه می­شود، چرا که آهن فراوانی دارد و می­تواند ضعف بدنی را کاهش دهد.

ظاهر مویز مانند کشمش است، فقط یک نوع کشمش سیاه و ریز است که رنگ آن تمایل به آبی و قهوه­ای نیز است. مویز نسبت به کشمش­های معمولی تیره­تر است و طعم و مزه خاصی نیز دارد. البته مویز زانت و کورینت سیاه نیز موجود هستند که از انگور قرمز خشک و بدون هسته تولید می­شوند و طعمی تند و شیرین دارند.

بافت آبدار، شیرین و نرم مهم­ترین مشخصه این انگورهای تیره با پوست نازک است. مویز معمولا فاقد دانه است اما امکان دارد که دانه­های بزرگ آن چند دانه سفید داشته باشند. این خوراکی خوشمزه حاوی مقدار زیادی از انواع ویتامین و مواد معدنی است و در مقابل سدیم کمی دارد و فاقد چربی و کلسترول می­باشد. در حالت کلی مویز یک منبع غنی از آهن، پتاسیم، ویتامین­های B کمپلکس و کلسیم است. همچنین که فیبر غذایی و آنتی اکسیدان بسیاری را نیز بین فرآورده­های خود حمل می­کند. از این رو مویز در تهیه انواع خوراکی­ها مانند دسر، اسموتی و سالاد به کار گرفته می­شود.

ارزش غذایی مویز

  • کالری
  • کربوهیدارت
  • فیبر غذایی
  • پتاسیم
  • سدیم (۱۲ میلی گرم در هر ۱۵۰ گرم)
  • پروتئین
  • ویتامین A
  • ویتامین C
  • کلسیم
  • آهن

خواص مویز

اگر بخواهیم خواص مویز را به صورت کلی تعریف کنیم، باید بگوییم که این خوراکی شیرین و خوشمزه برای بهبود کم خونی، کنترل و کاهش فشار خون، تقویت حافظه، رفع خستگی و پیشگیری از ضعف بسیار مناسب است. بدن یک بانوی باردار به آهن و ویتامین­های مهم نیاز دارد، چرا که باید این مواد را به جنین منتقل کند؛ خوردن مویز در بارداری می­تواند این مواد را به منظور پیشگیری از کاهش انرژی به ارمغان آورد و همچنین میزان نقص مادرزادی جنین را نیز کاهش خواهد داد.

همان­طور که پیش از این اشاره کردیم مصرف مویز به صورت ناشتا بسیار مقوی­تر است. لذا بهتر است برای جذب بهتر و بیشتر مواد معدنی و مغذی مویز را در صبح ناشتا میل بفرمایید.

فواید مویز در بارداری

­همان­طور که ذکر کردیم، مویز به عنوان یکی از میان وعده­های سالم و مغذی شناخته می­شود که در حال حاضر در بسیاری از رژیم­های غذایی جای می­گیرد. مویز مقادیر زیادی از قندهای میوه مانند گلوکز و فروکتوز را در ترکیبات خود گنجانده است و به همین ترتیب می­تواند سطح گرسنگی را کاهش دهد و در اداکه میل فرد مصرف کننده به خوراکی­های شیرین را کاهش می­دهد. از آن­جایی که بسیاری از خوراکی­های شیرین به سبب درصد بالایی قندی که دارند مضر هستند، این ویژگی مویز می­تواند بسیار خوب و خاص جلوه کند.

از سوی دیگر مویز سلامت روده را تضمین می­کند و یبوست را از بین می­برد. طبق چیزی که اشاره کردیم، مویز یک آنتی اکسیدان عالی است و همچنین می­تواند به عنوان یک ضد التهاب، ضد عفونی کننده و ضد میکروب کاربرد داشته باشد. مویز سرشار از فیبر است که هم در نوع محلول و هم نوع نامحلول آن را شامل می­شود. با توجه به اینکه این میان وعده سالم و پرانرژی تقریبا بدون چربی است، می­توان به موارد زیر به عنوان فواید مویز در بارداری اشاره کرد.

تاثیر مویز برای پوست

می­دانیم که ویتامین سی برای پوست بسیار مفید است و می­تواند لک­های پوستی را از بین ببرد و موجب روشن شدن پوست نیز بشود. ویتامین سی در سنتز گلاژن موثر است. این ویتامین همراه با ویتامین ای، بافت پوششی و محافظتی پوست یا همان تشکیل اپیتلیوم را بهبود می­بخشد. بهبود بافت­های پوستی می­تواند منجر به بهبود زخم­ها و به حداقل رساندن جای زخم شود. از آن­جایی که در دوران بارداری پوست بانوان دچار ضعف می­شود، خوردن موادی که به بهبود کیفیت پوستی بی­انجامند، بسیار پیشنهاد می­شود.

از سوی دیگر ویتامین سی از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش آفتاب محافظت به عمل می­آورد. از دیگر خاصیت­های مویز در بارداری این است که به عنوان مسئول سنتز کلاژن و تقویت کلاژن در پوست شناخته می­شود.

فواید مویز در بارداری

تقویت سیستم ایمنی بدن

گفتیم که مویز در بارداری بسیار پیشنهاد می­شود. چرا که این خوراکی ناب و با ارزش یک منبع غنی از آنتی اکسیدان است. به طور عمده غذاهایی که غنی از آنتی اکسیدان باشند، می­توانند اثرات مخرب رادیکال­های آزاد یا مواد شیمیایی مضر را از بین ببرند که به این صورت سیستم ایمنی بدن تقویت می­شود و می­تواند به راحتی با ویروس­ها و عفونت­ها مبارزه کند. البته ناگفته نماند که خوردن مویز در بارداری منجر به پیشگیری از بیماری­های مزمن نیز خواهد شد.

گروهی از آنتی اکسیدان­ها و رنگدانه­های طبیعی تحت عنوان فنولیک و آنتوسیانین در مویز موجود هستند که با خود خواص آنتی اکسیدانی و انواع ویتامین­ها را به دنبال دارند.

خوب است در اینجا هم اشاره کنیم که مویز حاوی مقدار زیادی ویتامین سی است و به همین منظور برای بانوان یائسه و کسانی که مبتلا به بیماری عروق کرونر و گرفتگی رگ­های قلبی هستند، مفید است.

کنترل اشتها

با در نظر گرفتن اینکه مویز سرشار از فیبر است، در صورتی که همراه با صبحانه و به صورت ناشتا به مصرف برسد، سبب خواهد شد که برای مدت طولانی احساس سیری کنید و به همین ترتیب کنترل اشتها صورت خواهد گرفت و از دریافت کالری اضافی جلوگیری به عمل خواهد آمد. البته قابل بیان است که مویز حاوی قند خام است و این قند برای بدن هیچ ضرری ندارد. به صورت کلی قندهای طبیعی مانند ساکارز و فروکتوز برای بدن مفید هستند و این قندها در ترکیبات مویز موجود می­باشند. برای همین هم بسیاری از پزشکان برای کاهش وزن خوردن مویز را پیشنهاد می­کنند.

ضد التهاب

اسید گاما لینولئیک یکی دیگر از ترکیبات مویز است. این اسید می­تواند در کاهش و رفع التهاب بسیار موثر باشد. اسید گاما لینولئیک یک نوع اسید امگا ۶ محسوب می­شود که به منظور رفع بیماری­های ضد التهابی مورد مصرف قرار می­گیرد. البته مویز منبع بسیار غنی­ای از اسیدهای فنولیک نیز به شمار می­آید که خاصیت ضد التهاب بودن را برای مویز به ارمغان می­آورد.

طبق تحقیقات و پژوهش­هایی که انجام شده است خوردن مویز می­تواند علاوه بر التهاب سبب رفع و درمان اختلالات مربوط به التهاب نیز شود. با این حال می­دانیم که مویز سرشار از ویتامین سی است و به همین سبب برای جذب آهن نیز نقش موثری را ایفا می­کند که دارای خاصیت ضد التهابی است.

محافظت از دندان­ها

جالب است بدانید که مویز در بارداری و یا هر دوران دیگری به عنوان تنها شیرینی مورد تایید از سوی پزشکان شناخته می­شود که مصرف آن مداخلتی با عوارض ناشی از شیرینی ندارد. از طرف دیگر دندان پزشکان مویز را به عنوان یک شیرینی بی خطر و حتی مفید معرفی می­کنند که مصرف ان می­تواند منجر به محافظت از دندان­ها شود. همه چیز از ترکیبات مویز نشأت می­گیرد. در واقع مویز حاوی ترکیباتی است می­توانند همراه با باکتری­های دهان که به عنوان عامل ایجاد بیماری شناخته می­شوند، مانند بیماری­های پریودنتال و بیماری­های عفونی دهان و دندان که منجر به التهاب لثه می­شوند و کرم خوردگی و پوسیدگی دندان را به دنبال دارند، مبارزه می­کند. افزون بر این­ها تحقیقات و پژوهش­هایی که در آمریکا انجام شده­اند، خبر از وجود ۵ ترکیب در مویز می­دهند که می­توانند تاثیر بسیار زیادی در محافظت و بهبود کیفیت دندان­ها و لثه­ها داشته باشند. به هر حال باز هم لازم است یادآور شویم که ممکن است مویز تنها ماده شیرین از سوی پزشکان و دندان پزشکان به شمار.  آید. برای همین مویز در بارداری یکی از بهترین میان وعده­هایی است که بانوان باردار می­توانند مصرف کنند.

جلوگیری و درمان یبوست

همان­طور که پیش از این گفتیم مویز در بارداری به سبب وجود خواص و دلایل مختلف بسیار پیشنهاد می­شود. در حالت کلی مویز حاوی فیبر زیادی است که سبب می­شود این خوراکی شیرین به عنوان یک ملین ملایم شناخته شود. مویز برای اینکه اجابت مزاج روزانه ب صورت منظم انجام شود به شدت مناسب است.

طبق تجربیات اکثر بانوان باردار اجابت مزاج در دوران بارداری ممکن است با اختلالاتی مواجه شود و استفاده از داروهای شیمیایی به منظور برطرف کردن این مشکل پیشنهاد نمی­شود. مویز یک راه حل سالم و خوشمزه است که می­تواند این مشکل را به راحتی برطرف سازد. از سوی دیگر فیبری که در مویز موجود است می­تواند موجب افزایش حجم مدفوع شود و در ادامه حرکت منظم روده و هضم غذا نیز برای شخص اتفاق خواهد افتاد. ناگفته نماند که مویز برای پاک سازی دستگاه گوارش و رفع مشکلاتی مانند اسهال، نفخ معده و یبوست بسیار موثر است.

جلوگیری از کم خونی

معمولا اکثر بانوان از مشکل کم خونی رنج می­برند. وجود پتاسیم، کلسیم و آهن در مویز سبب می­شود تا بتواند با کمبود آهن مبارزه کند و منجر به جلوگیری از کم خونی شود. البته وجود مس در مویز نیز برای تولید گلبول­های قرمز بسیار مفید است. سطح هموگلوبین خون نیز با استفاده از آهن و ویتامین B بالا می­رود و در نتیجه این فرآیند کم خونی به صورت کامل درمان خواهد شد.

کاهش سطح کلسترول

کلسترول مضر بدن تحت عنوان LDL وجود دارد که طبق تحقیقات خوردن مویز در بارداری می­تواند سطح این کلسترول را در بدن کاهش دهد. تنظیم کردن سطح خون و محدود کردن میزان کلسترول جذب شده در جریان خون به علت وجود فیبر فراوان در مویز نیز صورت خواهد گرفت.

درمان مشکلات جنسی

تحریک برای مقاربت، یکی دیگر از مزایای مهم مویز است. مویز دارای اسیدهای آمینه است که برای درمان اختلال نعوظ اثربخش هستند. البته اسیدهای آمینه در افزایش جریان اسپرم نیز موثر عمل می­کنند. خوب است اشاره کنیم که مصرف مویز می­تواند به افزایش شانس بارداری منجر شود.

تقویت استخوان­ها

مویز حاوی یک عنصر کمیاب به نام بور است که سبب تقویت استخوان­ها می­شود و عملکرد بهتر مفاصل و سالم بودن آن­ها را با خود به دنبال دارد.

کاهش فشار خون

همان­طور که پیش از این اشاره کردیم، مویز سرشار از پتاسیم است و به همین ترتیب می­تواند سدیم بدن را تا حد زیادی کاهش دهد. چرا که سدیم از نمونه دلایلی است که برای افزایش فشار خون موثر هستند.

در نهایت خوب است اشاره کنیم که تمام موارد ذکر شده تنها گویای بخشی از خواص و مزایا مویز در بارداری بودند. سلامت چشم، تقویت سلامت قلب، درمان دیابت و.. از دیگر خواص این خوراکی سیاه و ارگانیک هستند. مویز در بارداری مفید است و شما می­توانید در غذاهایی مانند ژله و مربا، سالاد میوه­ها، پای میوه، پودینگ، ماست، کوکی و نان، گرانولا و… از مویز استفاده کنید تا تقویت روزانه بانوی باردار با مویز صورت بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *