بارداری, زندگی روزانه

استفاده از لوازم آرایشی در بارداری

استفاده از لوازم آرایشی در بارداری

فهرست موضوعات این مقاله

دوران بارداری دوران حساسی است، این جمله را بارها شنیده‌اید و شنیدن این جمله هر بار یک ترس و استرس را در دل بانوان باردار ایجاد می‌کند. گاهی این حساسیت‌ها به قدری زیاد می‌شود که زندگی معمول بانوی باردار را نیز به مختل می‌کند. برخی از بانوان به بهانه مضر بودن لوازم آرایشی و بهداشتی در بارداری از توجه و رسیدگی به خود باز می‌مانند. قطعاً عدم استفاده از محصولات شیمیایی در دوران حاملگی کار عاقلانه‌ای است اما عدم رسیدگی به خود نیز به همان اندازه نابخردانه است. موهای آشفته، صورت پر آکنه و متورم، پوست خشک و ترک خورده، چهره بی‌رمق و رنگ پریده؛ تماشای این صحنه برای هیچکس خوشایند نیست. مادر بارداری که در کنار عوارض گوناگون در برابر آینه چهره آشفته خودش را می‌بیند قطعاً بیش از قبل به فاز افسردگی وارد می‌شود و انگیزه‌های خود را برای مدیریت زندگی در دوران باردای از دست می‌دهد. در این مقاله قصد داریم تا به شما راهکارهای بی‌خطر و آسان زیبا ماندن در دوران بارداری را آموزش دهیم و از بایدها و نبایدهای مصرف لوازم آرایشی در دوران حاملگی صحبت کنیم پس تا انتهای این مقاله با تیم پینو بیبی همراه باشید تا اطلاعات کافی را در این باره بدست آورید.

استفاده از لوازم آرایشی در بارداری

استفاده از لوازم آرایشی در بارداری

آرایش کردن در بین بانوان بسیار رایج است. بسیاری از بانوان بدون آرایش کردن از منزل خارج نمی‌شوند. برای بسیاری از بانوان آرایش کردن به منزله یک تفریح و فعالیت دوست‌داشتنی و جذاب است. ورود به دوران بارداری بسیاری از جوانب زندگی بانوان را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. یکی از این امور مسئله آرایش کردن در دوران بارداری است. از آنجا که کلیه فعالیت‌های مادر به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر سلامت جنین تأثیرگذار است، سوال مهم این است که آیا مادران باردار می‌توانند در دوران حاملگی آرایش کنند؟ و آیا استفاده از تمامی لوازم آرایشی برای جنین خطرناک است؟ در این مقاله به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.

دلایل تمایل مادران به استفاده از لوازم آرایشی در دوران بارداری

معمولاً در دوران بارداری، مادران باردار دچار تغییرات فیزیولوژیکی متعددی می‌شوند. تغییر فرم بدن، تورم صورت و دست و پاها، سرخی پوست به علت گرگرفتگی، رشد موهای زائد، بی‌رمقی و شاداب نبودن چهره، جوش و آکنه، لکه‌های تیره روی پوست، ریزش مو و بسیاری از عوارض دیگر دوران بارداری ممکن است بانوان باردار را به استفاده از مواد آرایشی ترغیب کنند. اما بی‌شک اگر مادران باردار از مضراتی که استفاده از این گونه مواد می‌تواند برای سلامت جنین‌شان به همراه داشته باشد، آگهی کسب کنند قطعاً استعمال این مواد را حداقل در دوران بارداری ترک خواهند کرد.

مواد مضر مورد استفاده در تهیه و ساخت لوازم آرایشی

لوازم آرایشی، نوعی ترکیبات شیمیایی هستند که ممکن است مواد موجود در آن‌ها طی استفاده از طریق پوست جذب شوند و یا از طریق دهان به نحوی خورده شوند. بنابراین آنچه در این مواد به کار رفته است مستقیماً با سلامت جنین در ارتباط است. مواد شیمیایی مضر در لوازم آرایشی عبارتند از:

  • سرب
  • فتالات
  • دی‌هیدروکسی‌استون
  • پارابن
  • قطران زغال‌سنگ
  • آلومینیوم هگزا کلرید
  • تری‌کلوزان
  • فرمالدهید
  • اکسی‌بنزون

تاثیر منفی سرب بر مادران باردار

سرب یکی از مواد شیمیایی مضر موجود در مواد آرایشی است. عموماً از سرب برای ایجاد رنگ سرخ در لوازم آرایشی استفاده می‌شود. سرب در واقع یک فلز سنگین است که تاثیرات نامطلوب بسیار زیادی بر سلامت بانوان دارد. نازایی، پاره شدن زود هنگام کیسه آمینوتیک، سقط جنین و بروز نقایص مادرزادی از جمله عوارض ناخوشایندی است که مواد آرایشی حاوی سرب می‌تواند بر سلامت مادر و جنین داشته باشد. متاسفانه این ماده شیمیایی عموماً در انواع رژ لب و رژ گونه استفاده می‌شود و معمولاً به راحتی جذب بدن می‌شود. با جذب و نفوذ این ماده شیمیایی به بدن، سرب از طریق جریان خون جفت می‌تواند به بدن جنین وارد شود. سرب می‌تواند بر فعالیت طبیعی مغز جنین تاثیر مخربی داشته باشد.

تاثیر منفی فتالات بر مادران باردار

فتالات‌ها مواد نرم‌ساز و روان کننده شیمیایی هستند. فتالات بوی عطر را تثبیت می‌کنند، باعث افزایش پخش‌پذیری و افزایش جذب محصولات عطرآگین می‌شوند. فتالات در تولید لاک‌ها، لوسیون‌ها، خوش‌بوکننده‌ها، دئودورانت‌ها، ادکلن‌ها و اسپری‌های مو مورد استفاده قرار می‌گیرند. از فتالات برای جلوگیری از پوسته شدن لاک استفاده می‌شود. فتالات موجود در اسپری مو از خشکی مو جلوگیری می‌کند. فتالات از طریق پوست جذب بدن می‌شود. جذب فتالات در بانوان باعث ایجاد بیماری اندومتریوز و اختلالات هورمونی می‌شود. فتالات می‌تواند باعث زایمان زودرس، تولد نوزاد نارس و بروز مشکلات مادرزادی در جنین شود. تحقیقات حاکی از آن است که جذب فتالات در مادران باردار و نفوذ این ماده شیمیایی به جفت در جنین پسر می‌تواند باعث بروز نقایص در دستگاه تولید مثلی شود.

تاثیر منفی دی‌هیدروکسی ‌استون بر مادران باردار

از این ماده شیمیایی در ساخت انواع خوش‌بو‌کننده‌ها و اسپری‌های برنزه‌ کننده استفاده می‌شود. این ماده با تاثیر بر سلول‌های مرده پوست باعث تغییر رنگ و برنزه شدن پوست می‌شوند. خوشبختانه این ماده از طریق پوست جذب نمی‌شود اما از آنجا که به صورت اسپری استفاده می‌شود ممکن به هنگام استفاده و از طریق استنشاق وارد بدن مادر شود. هنوز تحقیقات کاملی برای بررسی تاثیر این ماده شیمیایی بر سلامت جنین صورت نگرفته است اما پزشکان اکیداً توصیه می‌کنند تا از مواد آرایشی حاوی این ماده شیمیایی در دوران بارداری استفاده نشود. برخی از متخصصان معتقدند این ماده می‌تواند به جنین آسیب برساند و حتی توصیه می‌شود از مصرف آن در دوران شیردهی نیز پرهیز شود.

تاثیر منفی پارابن بر مادران باردار

پارابن‌ها مواد نگهدارنده‌ای هستند که در تولید محصولات آرایشی و مراقبتی مانند مرطوب‌کننده‌ها، کف ‌ریش‌تراشی، صابون، دئودورانت‌ها و انواع کرم‌ها استفاده می‌شوند. شرکت‌های تولید کننده مواد آرایشی – بهداشتی برای افزایش طول عمر محصولات‌شان و جلوگیری از رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها، از پارابن استفاده می‌کنند. پارابن‌ها قادرند از طریق پوست به درون بدن نفوذ کنند و درون بافت‌های پوست باقی بمانند. جذب پاربن در بانوان می‌تواند باعث ایجاد سرطان پستان و بروز اختلالات باروری شود. پژوهش‌های علمی نشان دهنده آن است که پارابن به احتمال زیاد می‌تواند باعث تولد نوزاد کم وزن، سقط جنین و اختلالات رشد در نوزاد شود.

تاثیر منفی قطران زغال‌سنگ بر مادران باردار

از این ماده شیمیایی در تهیه و تولید رنگ موهای شیمیایی استفاده می‌شود. رنگ کردن مو در سه ماهه اول و سه ماهه آخر بارداری هرگز توصیه نمی‌شود. به طور کلی بهتر است از رنگ کردن مو در دوران بارداری پرهیز کنید اما اگر به هر دلیلی خواستید که موهای خود را با رنگ شیمیایی رنگ کنید بهترین زمان سه ماهه دوم بارداری است. قطران زغال‌سنگ می‌تواند باعث ایجاد سرطان شود و این ماده شیمیایی ممکن است باعث ایجاد اختلالاتی در جنین شود که بروز مشکلات عصبی یکی از آن‌هاست.

تاثیر منفی آلومینیوم هگزا کلرید بر مادران باردار

آلومینیوم کلراید هگزا یک ضد عرق است که با تأثیر بر سلول‌های تولید کننده عرق عمل می‌کند. کلرید آلومینیوم هگزا موضعی برای درمان تعریق بیش از حد استفاده می‌شود. این ماده به راحتی از طریق پوست جذب بدن می‌شود و به جریان خون راه پیدا می‌کند. این ماده شیمیایی مضر می‌تواند از طریق جفت وارد بدن شود و اختلالاتی را در روند رشد و سلامت جنین ایجاد کند.

تاثیر منفی تری‌کلوزان بر مادران باردار

تری‌کلوزان ماده‌ای ضد میکروب است که به منظور پیشگیری از آلودگی‌های باکتریایی و قارچی یا کاهش این آلودگی‌ها، به محصولات آرایشی و بهداشتی افزوده می‌شود. تری‌کلوزان با وجود خاصیت آنتی باکتریال خود، بسیار سمی است. مصرف تری‌کلوزان در دراز مدت منجر به بروز عوارضی می‌گردد. این ماده شیمیایی در تهیه و تولید طیف وسیعی از محصولات آرایشی، بهداشتی، صابون‌ها، مواد شوینده، خمیردندان‌ها، مواد ضدعفونی کننده و حتی اسباب‌بازی‌ها استفاده می‌شود تا از ایجاد آلودگی در این محصولات جلوگیری ‌کند. تری‌کلوزان باعث بروز اختلالات هورمونی، ایجاد مقاومت در برابر آنتی‌بیوتیک، کاهش سطح ایمنی بدن، ناباروری، آلرژی و اختلال در عملکرد قلب می‌شود. مصرف مواد آرایشی – بهداشتی حاوی این ماده در بانوان باردار می‌تواند باعث ایجاد مشکلات عصبی و اختلالات رشد در جنین شود.

تاثیر منفی فرمالدهید بر مادران باردار

فرمالدهید در گذشته به عنوان یک نگهدارنده و ضدعفونی کننده در محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شد. از این ماده شیمیایی در ساخت لاک ناخن و برخی محصولات مربوط به مو استفاده می‌شود. امروزه سرطان‌زا بودن این ماده به اثبات رسیده است. مصرف مواد آرایشی و بهداشتی که حاوی فرمالدهید هستند برای بانوان باردار ممنوع است. فرمالدهید خطر زایمان زودرس، تولد نوزاد نارس، سقط جنین و ناباروری را افزایش می‌دهد.

تاثیر منفی اکسی‌بنزون بر مادران باردار

اکسی‌بنزون یکی از پرکاربردترین فیلترهای شیمیایی است که در تهیه و تولید انواع ضدآفتاب‌ها استعمال می‌شود. اکسی‌بنزون جهت محافظت از پوست در برابر اشعه‌های مضر خورشید کاربرد دارد. تحقیقات علمی حاکی از آن است که این نوع فیلتر شیمیایی و مشتقات آن موجب اختلال در عملکرد غدد بدن می‌شوند. این ماده شیمیایی از طریق پوست جذب بدن می‌شود و می‌تواند باعث بروز سرطان در افراد شود. همچنین در بانوان حامله این ماده می‌تواند به ساختار بدن جنین راه پیدا کند. اکسی‌بنزون در دوران حاملگی، موجب اختلال هورمونی و آسیب به جنین می‌شود.

تاثیر منفی ترتینوئین بر مادران باردار

ترتینوئین یک آنالوگ ویتامین A است (ساختاری مشابه ویتامین A دارد). ترتینوئین اشکال مختلفی مانند لوسیون، ژل و کرم دارد. ترتینوئین از طریق سست کردن لایه شاخی پوست باعث لایه لایه شدن پوست می‌شود و از این طریق به درمان آکنه، رفع چین و چروک‌های پوست کمک می‌کند به این دلیل به عنوان کرم لایه‌بردار شناخته می‌شود. مصرف پمادها و کرم‌های حاوی این ماده شیمیایی احتمال بروز نقص مادرزادی در جنین را افزایش می‌دهد.

توصیه‌هایی برای مصرف مواد آرایشی در دوران بارداری

اولین و مهم‌ترین توصیه این است که لیبل مواد تشکیل دهنده روی این قبیل مواد آرایشی را مطالعه کنید و در صورتی که این مواد آرایشی حاوی مواد مضری که در بالا نام برده شده‌اند، هستند مصرف آن‌ها را حداقل در دوران بارداری قطع کنید. تیم پینو بیبی سعی می‌کند تا برای هر یک از لوازم آرایشی یک جایگزین مناسب به شما پیشنهاد کند.

ضدآفتاب در دروان بارداری

قرار گرفتن در معرض نور آفتاب و بهره‌برداری از انرژی نور خورشید به نوعی یک شیوه درمانی است که بانوان باردار نیز به آن نیاز دارند. قرار گرفتن در معرض نور خورشید باعث کاهش عوارض افسردگی دوران بارداری خواهد شد. قرار گرفتن در نور آفتاب باعث می‌شود ویتامین D بدن مادر تأمین شود و همچنین نور زندگی‌بخش آفتاب باعث می‌شود تا بخشی از انرژی تحلیل رفته خانم‌ها حامله تامین شود. بنابراین قرار گرفتن در معرض نور آفتاب در دوران حاملگی به بانوان باردار توصیه می‌شود. برای بهره‌مندی از فواید بسیار نور خورشید بهتر است بانوان در فصل‌های گرم سال ساعات اولیه و یا ساعات پایانی روز را برای قدم زدن و نشستن در پارک‌ها انتخاب کنند که نور آفتاب شدید نیست و در فصول سرد سال اواسط روز را برای قدم زدن زیر نور آفتاب انتخاب کنند.

خورشید علاوه بر اشعه‌های مفید خود دارای تشعشعات آسیب‌رسان نیز می‌باشد بنابراین بهتر است بانوان برای قرارگیری در معرض نور خورشید از کرم‌های ضدآفتاب استفاده کنند.

خوشبختانه امروزه کرم‌های ضدآفتابی در بازار وجود دارند که کاملاً گیاهی و بدون مواد معدنی هستند و در ترکیبات خود مواد شیمیایی اکسی بنزون و اکتینوکسات ندارند. قیمت این کرم‌های ضدآفتاب نیز تقریباً معادل کرم‌های ضدآفتاب دیگر است. فقط کافی در اینترنت جستجو کنید و تعداد زیادی از این نوع کرم‌های ضدآفتاب برندهای ایرانی و خارجی در اختیارتان قرار خواهد گرفت. برخی از ضدآفتاب‌ها هم وجود دارد که دارای مواد معدنی مانند اکسید روی و دی‌اکسید تیتانیوم هستند اما این مواد نیز تاثیر منفی بر سلامت مادر و جنین ندارند.

لاک زدن در دوران حاملگی

لاک یکی از لوازم آرایشی پرطرفدار بانوان است. در مقاله «استفاده از استون و لاک پاکن در دوران باردرای» به این موضوع به طور کامل پرداختیم. همانطور که اشاره شد وجود برخی مواد شیمیایی مانند فرمالدهید و فتالات در لاک‌ها برای سلامت مادر و جنین مضر هستند. توصیه می‌کنیم در دوران بارداری برای زیبا کردن ناخن‌های خود آن‌ها رو سوهان بکشید و زیر ناخن‌ها را مرتب تمیز کنید. اگر به هر دلیلی تمایل داشتید تا از لاک استفاده کنید توصیه ما به شما، لاک‌های گیاهی است که پایه آب دارند (یعنی با آب شسته می‌شوند) این لاک‌ها دوام کمی دارند اما برای مصرف چند ساعت و یا حتی یک روز هم مناسب هستند. برای زیبا نشان دادن دست‌های خود می‌توانید از زیورآلات نیز استفاده کنید. اگر قصد داشتید که لاک شیمیایی استفاده کنید حتماً در فضای که جریان هوای مناسب دارد این کار را انجام دهید و از لاک‌هایی استفاده کنید که در ترکیبات آن‌ها از تولوئن، فرمالدئید و دی بوتیل فتالات استفاده نشده باشد. برای پاک کردن لاک هم به سراغ لاک پاکن‌های بروید که فاقد استون هستند. معمولاً لاک‌های ساخت اروپا که CE اروپا را دارند فاقد مواد مضر شیمیایی هستند و البته قیمت آن‌ها نیز گران‌تر از لاک‌های معمولی است. برای اطلاع از ترکیبات شیمیایی تشکیل دهنده لاک، لیبل روی آن را ملاحظه کنید اگر در این مورد ابهامی داشتید از فروشنده در این خصوص سوال کنید.

رژلب و رژگونه در دوران حاملگی

همانطور که گفته شد رژلب‌ها و رژگونه‌ها اکثراً حاوی مقادیر زیادی سرب هستند. متاسفانه بسیاری از بانوان هموراه از رژلب استفاده می‌کنند. به طور کلی رژلب پرکاربردترین لوازم آرایشی بین بانوان است و به همان اندازه نیز جزو پرخطرترین ابزارهای آرایشی است. معمولاً افراد به هنگام نوشیدن و تناول کردن غذا یا مواد خوراکی مقادیر زیادی رژلب و در نتیجه سرب را نیز وارد بدن خود می‌کنند. توصیه تیم پینو بی‌بی به شما این است که در دوران بارداری از رژلب استفاده نکنید. اگر از رژلب استفاد می‌کنید حتماً قبل از خوردن و آشامیدن لب‌های خود را با یک دستمال تمیز پاک کنید و بشویید تا اثرات رژلب از روی لب‌های شما کاملاً پاک شود. امروزه انواع زیادی از رژلب‌های بدون سرب در بازار وجود دارند که قیمت آن‌ها کمی بالاتر است اما ارزش خریدن دارند. به هر صورت توصیه ما به شما این است که از رژلب استفاده نکنید یا حداقل از رژلب‌های گیاهی استفاده کنید که برای ساخت آن‌ها از ترکیبات رنگی گیاهان استفاده می‌شود. برای زیباتر شدن لب‌ها در دوران بارداری می‌توانید از اسکراب‌های خانگی لب استفاده کنید و لب‌های خود را با روغن‌های گیاهی چرب کنید.

کرم لایه‌بردار در دوران بارداری

کرم‌های لایه‌بردار شیمیایی حاوی ماده مضر ترتینوئین هستند و همانطور که توضیح دادیم این ماده اثرات مخربی بر سلامت مادر و جنین خواهد داشت. به جای استفاده از کرم‌های لایه‌بردار شیمیایی در دوران بارداری می‌توانید از لیف‌های الیاف طبیعی که خاصیت لایه‌برداری دارند استفاده کنید. کیسه کشیدن و استفاده از روشور هم روش مناسبی است. روشور یا همان سفیدآب در قدیم به جای اسکراب در حمام استفاده می‌شد. سفیدآب در واقع پیه (چربی) حیوانی است که در کوره پخته می‌شود و طریقه استفاده از آن نیز بسیار ساده است. فقط کافی است کمی روشور را روی کیسه حمام بکشید و روی پوست خیس بدن خود آن را ماساژ دهید. سفیدآب را می‌توانید به راحتی از همه عطاری‌ها تهیه کنید. علاوه بر این بسیاری از ماسک‌ها خانگی که با انواع مواد خوراکی تهیه می‌شوند نیز خاصیت لایه‌برداری دارند. انواع مختلفی از این ماسک‌ها وجود دارند که با جستجو در اینترنت می‌توانید به تعداد زیادی از آن‌ها دست یابید. تهیه این ماسک‌ها ساده است و نسبت به ماسک‌های شیمیایی بسیار مقرون به صرفه‌تر هستند.  

پنکیک و کرم پودر در دوارن بارداری

متاسفانه بسیاری از بانوان باردار در دوران حاملگی دچار لکه‌های پوستی، جوش و آکنه می‌شوند. بسیاری از بانوان برای کاور کردن و پوشاندن این لکه‌ها و جوش‌ها از انواع کرم پودر و پنکیک استفاده می‌کنند اما باید توجه داشت که مواد شیمیایی موجود در این کرم‌های آرایشی پوست را حساس‌تر و تحریک می‌کنند. برای برطرف شدن سریع‌تر جای جوش و آکنه بهتر است از ماسک‌های خنک‌ کننده و ترمیمی خانگی استفاده کنید. برخی میوه‌ها به تنهایی نیز خاصیت درمانی دارند یعنی حتی اگر حوصله درست کردن ماسک خانگی را ندارید نیز می‌توانید میوه‌های مانند خیار یا کیوی را اسلایس کنید و مستقیماً روی پوست خود قرار دهید. یا کمی پودر صدر را با ماست مخلوط کنید و برای دقایقی روی پوست صورت خود بگذارید سپس با آب صورت خود را آبکشی و خشک نمایید. 

مرطوب‌کننده در دوران حاملگی

دهیدراته شدن پوست و خشکی پوست یکی از عوارض شایع بارداری است. در چنین شرایطی بیشتر بانوان از لوسیون‌ها و کرم‌های مرطوب کننده استفاده می‌کنند. کرم‌های مرطوب کننده شیمیایی حاوی پارابن هستند و در خصوص عوارض ناخوشایند این ماده شیمیایی بر مادر و جنین توضیحاتی داده شد. بهترین روش برای جلوگیری از دهیدراته شدن پوست در دوران بارداری مصرف و نوشیدن مقادیر کافی آب است. آب باعث شادابی پوست و همچنین دفع سموم از بدن خواهد شد. نوشیدن آب در دوران بارداری سبب می‌شود تا جریان خون با سهولت و سرعت بیشتری در بدن مادر و جنین گردش کند. مصرف آب همچنین بر بهبود نوسانات خلقی دوران بارداری نیز موثر است. برای جلوگیری از خشکی پوست بهتر است از روغن‌های گیاهی مانند روغن زیتون، روغن نارگیل، روغن بادام، روغن کنجد و سایر روغن‌های گیاهی استفاده کنید. استعمال این روغن‌ها در برطرف کردن ترک‌ها و خطوط بارداری نیز بسیار موثر هستند. مصرف برخی دمنوش‌ها هم می‌تواند از دهیدراته شدن بدن شما جلوگیری کند و همچنین می‌تواند عوارض ناخوشایند دوران بارداری مانند ایجاد لکه‌های پوستی، جوش و آکنه، خونریزی، افسردگی و حتی برخی دردهای دوران حاملگی را کاهش داد.

مرطوب‌کننده در دوران حاملگی

ریمل و خط چشم در دوران حاملگی

برخی معتقدند که از آنجا که ریمل روی بخش مرده مژه قرار می‌گیرد جذب بدن نمی‌شود و مصرف آن بلامانع است اما تیم پینو بی‌بی معتقد است که ممکن است هنگام استعمال ریمیل، بخشی از مواد شیمیایی از طریق پوست حساس لبه پلک جذب شود. در ضمن ممکن است ریمیل داخل چشم ریخته شود و ذرات شیمیایی آن وارد بدن مادر شود. ریمیل‌ و خط چشم دارای مواد شیمیایی نفتی و آلرژیک هستند که می‌توانند باعث عفونت و التهاب چشم شوند. به جای استفاده از ریمیل و خط چشم برای حفظ سلامت و زیبایی چشم‌های خود، هر شب قبل از خواب مژه‌ها و ابروان خود را با روغن‌های گیاهی چرب کنید. به جای مواد شیمیایی مضر اگر دسترسی به سرمه طبیعی دارید می‌توانید از سرمه برای آرایش چشم‌های خود استفاده کنید.  

تتو کردن در دوران بارداری

در یک مقاله به طور مفصل به این موضوع پرداختیم و گفتیم که تتو کردن در دوران باردرای توصیه نمی‌شود. به جای تتو کردن می‌توانید از حنا طبیعی و از تتوهای موقت برچسبی استفاده کنید که پایه آب دارند. تتو کردن ممکن است احتمال بروز عفونت در بدن مادر و جنین را افزایش دهد و ممکن است برای هر دو آن‌ها واکنش آلرژیک ایجاد کند.

نکات کلی برای زیباتر شدن در دوران بارداری

  • در سه ماهه اول باردرای از مصرف هر گونه مواد آرایشی و بهداشتی که حاوی مواد شیمیایی مضر هستند خودداری کنید و حتی‌المقدور از هیچگونه لوازم آرایشی و عطر در این دوران استفاده نکنید.
  • خواب خود را تنظیم کنید. خواب باکیفیت و کافی بسیاری از عوارض ناخوشایند پوستی را از بین می‌برد.
  • آب زیادتری بنوشید.
  • زیر نظر پزشک از مکمل‌ها و قرص‌های ویتامینه استفاده کنید. در مصرف این گونه مکمل‌ها افراط نکنید و حتماً قبل از مصرف هر قرص یا دارویی با پزشک خود مشورت کنید.
  • طرز تهیه ماسک‌های خانگی را یاد بگیرید و به تناسب نوع پوست‌تان برای خودتان ماسک مناسب تهیه کنید. تهیه این ماسک‌ها مقرون به صرفه است و می‌تواند برای مدتی شما را به خود مشغول کند و شما را از استرس‌های دوران بارداری دور نگه دارد.
  • ورزش کنید. ورزش سوخت و ساز بدن شما را تنظیم می‌کند و گردش خون را تسریع و تسهیل می‌کند.
  • رژیم غذایی خود را سالم نگه دارید. میوه‌ها و سبزیجات تازه مصرف کنید و استعمال مواد خوراکی ممنوعه در دوران بارداری را کنار بگذارید.
  • بدن خود را با روغن‌های گیاهی ماساژ دهید. ماساژ پوست جریان خون را تقویت می‌کند، کلاژن‌سازی را بیشتر می‌کند و باعث می‌شود که پوست بدن شما خشک نشود.
  • برای رنگ کردن مو می‌توانید از رنگ موهای گیاهی استفاده کنید.
  • موهای خود را همواره شانه بزنید و آراسته نگه دارید.
  • ناخن‌های دست و پا را سوهان بکشید و زیر ناخن‌ها را مرتب تمیز کنید.
  • در هنگام خرید مواد آرایشی و بهداشتی به لیبل مواد تشکیل دهنده روی آن دقت کنید اگر قدرت خرید لوزام آرایشی باکیفیت را ندارید جداً از مصرف مواد آرایشی ارزان قیمت و بی‌کیفیت خودداری کنید.
  • بهتر است در دوران باردرای خرید لوازم آرایشی را از مراکز معتبر انجام دهید که هم فروشنده اطلاعات کافی نسبت به محصول داشته باشد و هم به گفته فروشنده بتوان اطمینان کرد. برخی داروخانه‌ها نیز لاین مخصوص فروش لوازم آرایشی بی‌خطر دارند که معمولآً فروشنده نیز می‌توانند در خصوص هر کدام از انتخاب‌های‌تان، شما را راهنمایی کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *