سلامت کودک, کودک

ریزش مو در کودکان

علل ریزش مو در کودکان

ریزش مو در کودکان، علل بروز و شیوه‌های درمان

داشتن موی زیبا یکی از عوامل تاثیرگذار در زیبایی چهره هر فردی است و ریزش مو در هر سنی ناخوشایند و ناگوار است. ریزش مو در کودکان گرچه چندان شایع نیست اما گاهی به دلایل گوناگون ممکن است کودکان نیز دچار ریزش مو شوند. در این مقاله بر آنیم تا علل ریزش مو در کودکان را بررسی کنیم و طرق مختلف درمان این عارضه را نیز در حد بضاعت خدمت شما خواننده گرامی ارائه نماییم. اگر صاحب فرزند هستید خواندن این مقاله برای شما خالی از لطف نخواهد بود.

ریزش مو در کودکان

ریزش مو در کودکان

ریزش مو در هر سنی ممکن است رخ دهد اما ریزش مو در کودکان امری چندان شایع نیست. گاهی موقع تعویض روبالشی کودک متوجه می‌شوید که چند تار موی کودک به ملحفه چسبیده است، نگران نباشید وجود چند تار مو دلیلی بر طاس شدن فرزندتان نیست. ریزش مو در دوران کودکی دلیلی بر طاس شدن کودک در بزرگسالی نیز نخواهد بود. هر چند ریزش موی خردسالان مانند بزرگسالان به صورت روزانه نیست اما مشاهده چند تار مو طبیعی است. موی بزرگسالان به صورت طبیعی بین۵۰ تا ۱۰۰ عدد در روز ریزش دارد، اما در کودکان ریزش موی روزانه رخ نمی‌دهد و معمولاً در سنین بالاتر و نزدیک به بلوغ ریزش موی روزانه آغاز می‌شود. علت ریزش مو در کودکان معمولاً با بزرگسالان متفاوت است. در کودکان علت ریزش مو غالباً مربوط به مشکلات پوست سر و کمبود ویتامین‌هاست اما در بزرگسالان ریزش موی سر به علت مشکلات هورمونی و عوامل وراثتی است.

فراموش نکنید که اغلب نوزادان با سری کاملاً بدون مو و صاف و براق به دنیا می‌آیند اما همه آن‌ها در بزرگسالی طاس و بدون مو نیستند. در این مقاله قرار است موضوعات مربوط به ریزش مو در کودکان را مورد بررسی قرار دهیم. پس اگر کودک شما هم دچار ریزش مو شده است و یا به عنوان والدین دوراندیش قصد دارید از سلامت و بهداشت موی کودک‌تان اطمینان حاصل کنید تیم پینو بی‌بی را تا انتهای این مقاله همراهی کنید.

علل ریزش مو در کودکان

عوامل زیادی در ریزش موی کودکان دخیل هستند اما همانطور که اشاره شد عموماً علت ریزش مو در کودکان با ریزش مو در بزرگسالان متفاوت است. در این مقاله به برخی از عوامل رایج ریزش مو در کودکان اشاره خواهیم کرد.

سوء تغذیه و رژیم غذایی نامناسب

یکی از عمده‌ترین عوامل ریزش مو در کودکان سوء تغذیه و عدم داشتن یک برنامه غذایی کامل و سالم برای کودک است. کمبود منابع غذایی مفید و ضروری برای بدن می‌تواند منجر به ریزش مو در کودکان شود. ویتامین‌های گروه B به ویژه بیوتن نقش موثری در سوخت‌رسانی به بدن و تبدیل کربوهیدرات به گلوکز و همچنین رشد و سلامت مو دارند. علاوه بر ویتامین B، عنصر روی نیز با کمک به متابلویسم بهینه بدن، سبب بهبود روند رشد در دوران کودکی و نوجوانی می‌شود. عنصر روی نقش موثری در ساخت فولیکول‌های مو دارد. کمبود روی و بیوتن یکی از عمده‌ترین عوامل ریزش مو در کودکان هستند.

برای جلوگیری از ریزش مو و رشد مناسب کودک لازم است تا از سلامت رژیم غذایی کودک خود اطمینان داشته باشید. باید ویتامین‌ها و مواد مغذی برای رشد و نمو سالم کودک را در جیره غذایی کودک خود بگنجانید. فراموش نکنید که بدن به هر نوع ویتامین و مواد مغذی به اندازه خاصی نیاز دارد و مصرف بیش از اندازه برخی ویتامین‌ها خود می‌تواند عاملی دردساز در رشد مناسب کودک باشد؛ به عنوان مثال مصرف زیاد ویتامین A می‌تواند باعث ریزش مو کودکان شود. پس در مصرف هر گونه ماده غذایی اعتدال را رعایت کنید.  

استرس و اضطراب

استرس و نگرانی عامل ایجاد کننده تمام عوارض و بیماری‌های نسل بشر هستند که به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر سلامت فرد تاثیر منفی می‌گذارند. شاید تصور کنید استرس و اضطراب بیماری مخصوص بزرگسالان است و کودکان دغدغه‌ای ندارند که بخواهند دچار استرس شوند اما این تصور کاملاً اشتباه است. کودکان نیز مانند بزرگسالان دچار استرس و اضطراب می‌شوند اما معمولاً در مورد ترس‌ها و نگرانی‌های خود با کسی صحبت نمی‌کنند.

قرار گرفتن کودک در شرایط استرس و اضطراب شدید می‌تواند باعث ریزش مو در کودکان شود. شوک ناگهانی و فشارهای عصبی مانند جراحی و بیماری سخت و مزمن، از دست دادن اعضای نزدیک خانواده مانند والدین یا پدربزرگ و مادربزرگ، بحران‌های روحی که در برقراری با همسالان خود ممکن است دچار آن شوند، مشکلات جدی در محیط مهد کودک یا مدرسه، زورگویی و بداخلاقی فرزندان بزرگتر و بسیاری از عوامل دیگر می‌تواند سلامت روح و روان کودک را تهدید کند و در نتیجه منجر به ریزش موی کودک شود. معمولاً در چنین شرایطی نمی‌توان درمان خاصی برای کودک به کار برد و تنها راه درمان سپری کردن شرایط استرس‌زا و کمک به کودک برای غلبه بر ترس و نگرانی است.

علل ریزش مو در کودکان

کم خونی

کم خونی عارضه و بیماری جدی در بین کودکان است که می‌تواند بر سلامت و رشد عمومی کودک تاثیرات مخربی داشته باشد. سلول‌های خونی وظیفه اکسیژن‌رسانی به تمام بافت‌ها و اندام‌های بدن را بر عهده دارند این اکسیژن پایه اصلی انجام همه فرایندهای شیمیایی و بیولوژیک در بدن است. علاوه بر این سلول‌های خونی مسئول رساندن مواد مغذی به سایر بافت‌ها و اندام‌های بدن نیز هستند بنابراین هر گونه اختلال در سیستم گردش خون می‌تواند بر سوخت و ساز بدن موثر باشد و هر گونه اختلال در سوخت و ساز، کمبود رشد و اختلال رشد را به همراه خواهد داشت. فولیکول‌های ریشه مو نیز از قاعده مستثنی نیستند. بنابراین اگر مواد مغذی کافی به بافت ریشه مو نرسد، ریشه مو ضعیف شده و مو ریزش می‌کند. اگر کودک شما علاوه بر ریزش مو، بی‌حال و رنگ پریده است و هنگام بازی و تحرک خیلی زود خسته و ناتوان می‌شود و یا حین انجام فعالیت‌های روزمره دچار تنگی نفس می‌شود لازم است تا کودک از لحاظ ابتلا به بیماری کم خونی مورد ارزیابی پزشکی قرار گیرد. پزشک با انجام یک آزمایش خون می‌تواند کم خونی کودک را تشیخص دهد و روش‌های درمانی مناسب را ارائه کند.

اختلال در عملکرد غده تیروئید

غده تیروئید یکی از عدد کوچک اما بسیار مهم درون‌ریز بدن است که وظیفه اصلی آن کمک و تنظیم سوخت و ساز بدن و تنظیم هورمون رشد است. عده تیروئید نقش مهمی در تولید هورمون‌ها و متعادل‌سازی آن‌ها دارد. گاهی به دلایل مختلف ممکن است فعالیت این غده کم یا زیاد شود و از حالت نرمال و اعتدال خود خارج گردد که به ترتیب به آن کم کاری تیروئید و پر کاری تیروئید گفته می‌شود. مشکلات غده تیروئید یکی از اصلی‌ترین دلایل ریزش مو در کودکان است. کم‌کاری تیروئید در کودکان می‌تواند باعث ریزش مو شود. کودکانی که از کم‌کاری تیروئید رنج می‌برند معمولاً اضافه وزن دارند، دچار اختلالات خواب و اختلالات یادگیری هستند، روند رشد در آن‌ها کند است، دچار افسردگی و تغییر رنگ پوست (زردی پوست) می‌شوند. از دیگر علائم کم‌کاری غده تیروئید در کودکان می‌توان به سردی مداوم دست و پا، یبوست، گریه‌های گوش آزار، عادت‌های غذایی بد، صورت پف‌آلود، نفخ معده، تورم زبان اشاره کرد. پرکاری تیروئید نیز می‌تواند منجر به ریزش مو در کودکان شود.

اگر علت ریزش مو مشکلات تیروئید باشد، می‌توان با اصلاح رژیم غذایی این مشکل را تا حدود زیادی رفع کرد. یکی از علل اصلی کم‌کاری تیروئید کمبود ید در بدن است. از این رو می‌توان با استفاده از مکمل‌های غذایی حاوی ید و رژیم درست غذایی آن را برطرف کرد. در برخی موارد پزشک برای درمان کم‌کاری تیروئید ممکن است قرص هورمونی به نام لووتیروکسین را تجویز کند که عملکرد غده تیروئید را بهبود می‌دهد. اگر احساس کردید کودک شما مشکلات غده تیروئید دارد به پزشک مراجعه کنید تا با بررسی تست خون میزان هورمون‌های مترشحه از این غده را اندازه‌گیری کند و روش درمانی مناسب را برای کودک شما اتخاذ کند. اگر کودک شما علائم کم‌کاری یا پرکاری تیروئید را داشت خودسرانه و بدون مشورت با پزشک به او قرص‌های هورمونی ندهید این کار می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری برای کودک شما داشته باشد.

بیماری کم‌کاری تیروئید یک بیمای جدی است و در صورتی که جدی گرفته نشود می‌تواند موجب بیماری‌های حاد قلبی، چاقی و ناباروری شود.

تریکوتیلومانیا یا اختلال موکنی

بیماری تریکوتیلومانیا یا وسواس کندن مو نوعی اختلال ریزش مو است. در این اختلال وسواسی فرد علاقه به کندن موهای سر، مژه و ابروهای خود دارد. اصرار به کندن موهای این نواحی، باعث بروز لکه‌های کچلی در نواحی از سر و ابروی فرد می‌شود. تریکوتیلومانیا ریزش منطقه‌ای مو بر اثر کشیدن، کندن و پیچاندن مو ایجاد شده و با موهای شکسته با طول‌های مختلف مشخص می‌شود.

همانطور که گفته شد این بیماری یک نوع اختلال روانی است که معمولاً بعد از یک شوک شدید، عامل استرس‌زا و شرایط بحرانی در کودک بروز می‌کند. طی این اختلال که یک وسواس جبری است فرد با کشیدن مو از پوست خود لذت می‌برد و قادر نیست در برابر این عمل از خود مقاومتی نشان دهد. معمولاً شوک‌های بزرگ مانند از دست دادن عزیزان، طلاق والدین و یا قرار گرفتن در شرایط بسیار اضطراب‌آور کودک را دچار این اختلال می‌کند. اگر کودک شما به بیماری تریکوتیلومانیا مبتلا شده است سعی کنید تا طی یک گفتگوی دوستانه علت استرس او را جویا شوید و به او اطمینان دهید که در کنار او هستید و به او کمک خواهید کرد تا مشکل را حل کند. بدترین کار در چنین شرایطی سرزنش کردن و تمسخر کودک است. اگر فکر می‌کنید به تنهایی از پس حل این مشکل برنمی‌آیید لازم است تا با یک روانشناس در این خصوص مشاوره کنید.

درمان ریزش مو در کودکان

عفونت قارچی پوست سر

یکی از علل ریزش مو در کودکان ابتلا کودک به عفونت قارچی است. معمولاً کودکانی که نکات بهداشتی را رعایت نمی‌کنند و یا والدین آن‌ها نسبت بهداشت کودک دقت لازم را ندارند درگیر این بیماری می‌شوند. علت شیوع بیماری می‌تواند استفاده از وسایل مشترک آلوده به قارچ باشد. ریزش مو در کودکان مبتلا به عفونت قارچی به صورت لکه‌ای شروع می‌شود و سپس نقاط سیاهی روی این قسمت‌ها ظاهر می‌شود.

بهترین روش درمان عفونت‌های قارچی استفاده از داروهای ضدقارچ است که باید زیر نظر پزشک مصرف شوند. همچنین استفاده از شامپوهای ضدقارچ نیز روند درمان بیماری را تسهیل و تسریع می‌کند. شامپوهای ضدقارچ می‌توانند منجر به کاهش عوارض عفونت مانند قرمزی و التهاب پوست سر شوند. معمولاً پسرها بیشتر از دختران به این بیماری مبتلا می‌شوند همچنین این بیماری بین سنین ۳ تا ۱۰ سال رواج بیشتری دارد. ریزش موی سر به صورت تکه‌ای و اغلب گرد یا بیضی و نامنظم است. ابتلا به این عفونت ممکن است سبب ریزش موهای ابرو و مژه نیز بشود. 

بیماری آلوپسی آره آتا

به طور کلی به ریزش مو آلوپسی (Alopecia) گفته می‌شود. آلوپسی به معنی کاهش موی سر یا هر قسمتی از بدن به هر علتی است. علت بروز آلوپسی می‌تواند اختلالات هورمونی، بیماری خودایمنی، عوارض مصرف برخی داروها، کم‌خونی، عوامل ژنتیکی و پوست سر چرب و …. باشد.

بیماری آلوپسی آره آتا واگیردار نیست. این بیماری به ریزش موی سکه‌ای نیز معروف است. علت این نام‌گذاری مدل ریزش مو است که به اندازه یک سکه و به صورت گرد یا بیضی است. در این بیماری برخلاف بیماری عفونت قارچی، خبری از قرمزی و التهاب پوست سر نیست و فقط موی سر کودک شروع به ریزش می‌کند. علت اصلی این بیماری نقص در سیستم ‌ایمنی کودک است. طی این بیماری سلول‌های دفاعی بدن به فولیکول‌های مو حمله می‌کنند و باعث تخریب آن‌ها می‌شوند که در نهایت منجر به ریزش مو می‌شود. در چنین شرایطی پزشک ابتدا باید بررسی کند که ضایعه فعال است یا غیرفعال. سپس با تجویز مکمل‌های ویتامین B و پمادها و داروهای موضعی مشکل را برطرف می‌کند.

نوعی دیگری از آلوپسی، آلوپسی کششی است. زمانی که موی کودک مدل دم اسبی بسته می‌شود یا موی سر به صورت سفت کشیده و بافته می‌شود ممکن است منجر به ریزش و کم‌پشت شدن موها شود. کشش و فشار زیاد باعث ملتهب شدن فولیکول‌های مو و آسیب به ریشه مو می‌شود. بنابراین به والدین محترم توصیه می‌شود تا از بستن محکم و طولانی مدت موهای کودک خودداری کنند. 

بیماری‌های خودایمنی

بیماری‌های خودایمنی نوعی بیماری‌های جدی و وخیم هستند که طی بروز آن‌ها سلول‌های دفاعی بدن یعنی همان گلبول‌های سفید خون، سلول‌های بدن فرد را عامل بیگانه تشخیص می‌دهند و شروع به تخریب سلول‌های سالم بدن فرد می‌کنند. در چنین شرایطی ممکن است سلول‌های دفاعی بدن به فولیکول‌های ریشه مو کودک حمله کنند و با تخریب این سلول‌ها، باعث ریزش موی کودک شوند. علت بروز بیماری‌های خودایمنی به طور دقیق مشخص نیست.

در ریزش مو در اثر بیماری خودایمنی، پیش از ابتلای کودک به ریزش مو، ممکن است کودک علائم دیگری نظیر سرگیجه، تب خفیف، خستگی، کاهش وزن، خشکی دهان و چشم، خارش پوست و درد مفاصل نیز داشته باشد. اگر کودک شما علائم گفته شده را داشت برای تشخیص بیماری به پزشک مراجعه کنید، پزشک با انجام آزمایش خون  CBCمی‌تواند به وجود ‌این بیماری پی ببرد. آزمایش خون CBC میزان گلبول‌های سفید خون را مشخص می‌کند. اگر تعداد گلبول‌های سفید خون از حد نرمال و طبیعی بیشتر باشد، نشانه بروز بیماری خود‌ایمنی خواهد بود. طی بروز این بیماری پیاز مو به طور کامل تخریب می‌شود در نتیجه رویش مجدد مو تقریباً غیرممکن است. در برخی موارد پزشک ممکن است از داروهای مکمل برای تحریک رویش مجدد مو استفاده کند. شوربختانه بیماری‌های خود‌ایمنی درمانی ندارند و تنها می‌توان با استفاده از شیوه‌های درمانی و پزشکی عوارض ناشی از این بیماری‌ها را کاهش داد. تزریق خون، ورزش‌درمانی، مصرف داروهای غیراستروئیدی ضدالتهابی و تزریق ‌ایمونوگلوبولین وریدی می‌تواند در کنترل بیماری و کاهش شدت بیماری موثر باشد.

سندروم شل آناژن

این عارضه معمولاً بین کودکان در سنین ۶ ماهگی تا ۶ سالگی شیوع دارد. طی این بیماری، موهای سر کودک بدون درد و به آسانی به صورت دسته‌ای می‌ریزد. این بیماری بیشتر بین دختران به خصوص دخترانی که موهای بلوند، طلایی و روشن دارند شایع است. طی این بیماری با ریزش دسته‌ای موهای کودک به تدریج کودک طاس می‌شود. برای درمان این بیماری لازم است تا حتماً به پزشک متخصص مراجعه شود. پزشک با توجه به شدت و میزان پیشرفت بیماری شیوه درمانی مناسب را به کار می‌بندد و با تجویز داروهای مخصوص جلوی پیشرفت بیماری را خواهد گرفت.

اختلالات هورمونی

هورمون‌ها مواد ترشح شده از غدد درون‌ریز بدن هستند که تقریباً در تمام فعالیت‌های حیاتی بدن نقش دارند. پیشتر در مورد اختلالات غده تیروئید به این موضوع اشاره کردیم که اختلال در ترشح هورمون‌ها می‌تواند سلامت پوست و مو افراد در هر سن و سالی را به خطر بیاندازد. علاوه بر اختلالات غده تیروئید، اختلال در عملکرد سایر هورمون‌ها نیز می‌تواند عاملی برای ریزش مو در کودکان باشد. به عنوان مثال اختلال در عملکرد غده هیپوفیز می‌تواند باعث بر هم خوردن تعادل هورمون‌‌ها شود و این عدم تعادل هورمونی می‌تواند ریزش مو را در پی داشته باشد.

مصرف برخی از داروهای شیمیایی

یکی از عوارض شایع مصرف داروها در کودکان، ریزش مو است. برخی کودکان ممکن است به ترکیبات شیمیایی موجود در بعضی داروها حساسیت داشته باشند و همین امر می‌تواند سبب ریزش مو در آن‌ها شود. علاوه بر حساسیت به داروها، ممکن است حساسیت به مواد غذایی و مواد خوراکی نیز باعث ریزش مو در کودکان شود. در چنین شرایطی ترک مصرف دارو یا ماده حساسیت‌زا باعث توقف ریزش مو خواهد شد. پزشک متخصص می‌تواند با انجام تست حساسیت نوع ماده‌ای که کودک به آن حساسیت دارد را تشخیص دهد. 

بیماری تلوژن افلوویو

تلوژن افلوویو نوعی بیماری است که در اثر آن موهای سر کودک، شکننده و نازک شده و به ‌تدریج دچار ریزش می‌شود. طی فرایند رشد، مو وارد دو فاز می‌شود یکی فاز استراحت و دیگری فاز رشد. در‌ این بیماری مرحله‌ استراحت بیش‌ از حد طبیعی طول می‌کشد.

علت ریزش مو در کودکان ۸ ساله

یکی از عوامل ریزش مو در کودکان ۸ سال مربوط به یک نوع اختلال ژنتیکی است که طی آن کودک زودتر از موعد به سن بلوغ می‌رسد و یکی از علائم بلوغ زودرس، ریزش مو در این کودکان است. اگر کودک شما در محدوده سن ۷ تا ۸ سال است، تست خون و آزمایش عملکرد غدد او نرمال است و پزشک متخصص از حیث سایر عوامل نیز کودک را مورد بررسی قرار داده و مشکلی را نیافته است، لازم است تا کودک از لحاظ اختلال بلوغ نیز مورد آزمایش قرار گیرد. در چنین شرایطی حتماً باید کودک توسط یک متخصص غدد معاینه و سایر علائم بلوغ زودرس چک شود. در صورتی که کودک مبتلا به بلوغ زودرس شده است لازم است تا بیماری تحت کنترل قرار گیرد تا از عوارض جدی و بعدی آن جلوگیری و پیشگیری شود.

درمان ریزش مو در کودکان

درمان ریزش مو حتماً باید زیرنظر پزشک متخصص صورت گیرد. درمان‌های خودسرانه ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد و ریزش موی کودک را بیشتر کند و عوارض ناخوشایند بیشتری ایجاد کند. قطعاً انتخاب روش درمان مستلزم ریشه‌یابی علت بروز بیماری است. لازم است تا ابتدا علت بیماری مشخص شود تا راهکار درمانی مناسب برای آن اتخاذ شود. به طور کلی موارد زیر در جهت درمان ریزش مو در کودکان موثر هستند.

درمان ریزش مو در کودکان
  • اگر در مراجعه به پزشک علت ریزش موی کودک شما استرس و اضطراب تشخیص داده شد، لازم است تا برای کاهش استرس و درمان بیماری کودک به یک روانپزشک کودکان مراجعه کنید. پزشک در گفتگو با کودک و بررسی رفتارها، کنش‌ها و واکنش‌ها، گفتگو با والدین، بررسی نقاشی و نوعی کاردستی که کودک می‌سازد می‌تواند منشا ایجاد استرس و اضطراب را پیدا کند. روانپزشک با کمک اطرافیان کودک و در مواردی حتی تجویز داروهای مناسب، استرس و نگرانی را از کودک دور می‌کند. با از بین رفتن عامل استرس‌زا و رفع اضطراب کودک، بعد از مدتی رشد موهای کودک در نواحی ریخته شده مجدداً آغاز خواهد شد. فراموش نکنید استرس می‌تواند عوارض خطرناک‌تری برای سلامت کودک داشته باشد پس در درمان آن کوشا باشید.
  • به هر علتی که کودک شما دچار ریزش مو شده است، باید تا برطرف شدن عامل بیماری، با پوست سر کودک به آرامی رفتار کنید، موهای کودکان نازک‌تر و شکننده‌تر از بزرگسالان است بنابراین موقع شانه کردن موی کودک و بستن موهای کودک بسیار مراقب باشید.
  • از شانه و برس مناسب برای موهای کودک استفاده کنید. اگر موهای کودک شما کم‌پشت و نازک است یک شانه دندانه ‌ریز و نرم برای شانه کردن موهای کودک مناسب است و اگر موهای کودک شما بلند، ضخیم و پرپشت است از یک برس با دندانه‌های بلندتر برای شانه کردن موهای کودک استفاده کنید. 
  • از بستن محکم و سفت موهای کودک خودداری کنید. بافت‌های محکم که منجر به دیدن شدن پوست سر کودک می‌شوند، می‌توانند ریشه موهای کودک را تضعیف کنند. اگر به هر دلیلی موهای کودک خود را محکم بافتید اجازه ندهید برای مدت طولانی موهای کودک در این وضعیت بماند.
  • اگر پزشک برای درمان ریزش موی کودک برای او دارو تجویز می‌کند، لازم است تا دارو را به طور کامل مصرف شود. این موضوع به خصوص در مورد عفونت‌های قارچی بسیار حائز اهمیت است.
  • برخی بیماری‌ها داروی خاصی ندارد و تنها می‌توان از شدت عوارض بیماری کاست. مانند بیماری‌های خودایمنی.
  • برخی بیماری‌ها نیز خودبه‌خود از بین می‌روند مانند بیماری آلوپسی آره ‌آتا. برخی از عوامل ریزش مو نیز ممکن است در یک دوره مشخص بروز پیدا کنند و بعد از مدتی با تغییر سبک زندگی کودک برطرف شوند.
  • گاهی علت ریزش مو در کودکان کم‌خوابی است. با تنظیم برنامه خواب کودک می‌توان ریزش مو کودک را برطرف نمود.
  • اگر ریزش مو به دلیل تغذیه نامناسب است، تنظیم یک برنامه غذایی متعادل، سالم و متنوع می‌تواند به درمان ریزش مو کمک کند.
  • در شرایطی که کودک نیاز به مشاوره روانشناس دارد، حتماً برای درمان بیماری با روانشناس مشاوره کنید. فراموش نکنید بیماری‌های روانی مانند اختلال کندن مو نیز مانند بیماری‌های جسمی نیازمند به کارگیری درمان مناسب هستند. اگر کودک شما دچار مشکلات روحی شده است به کودک خود انگ نزنید و سعی کنید تا با دوستی و رفتار مسالمت‌جویانه مشکل کودک خود را رفع کنید.
  • روش‌های مناسب حفظ سلامت پوست و مو را به کودک خود بیاموزید. به او شیوه درست شانه کردن و شامپو کردن مو را بیاموزید.
  • از سشوار، برس حرارتی یا اتوی مو برای حالت دادن به موی کودک استفاده نکنید.
  • موهای کودک را با کش‌های پارچه‌ای ببندید.
  • بعد از شامپو زدن به موی کودک سر کودک را با آب فراوان بشوئید تا اثرات شامپو از روی پوست سر کودک به طور کامل پاک شود.
  • بعد از استحمام موهای کودک را لای حوله بپچید و اجازه دهید به مرور زمان خشک شود.
  • از شانه کردن موی خیس کودک جداً خودداری کنید.
  • از مواد شوینده قوی، رنگ مو و ژل‌های حالت دهنده برای کودک استفاده نکنید.
  • در روزهایی که آفتاب شدید است موهای کودک را زیر کلاه پنهان کنید تا از معرض تابش نور خورشید در امان باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *