بارداری, تغذیه در بارداری, سلامت در بارداری

مصرف کیوی در بارداری و اثرات آن

مصرف کیوی در دوران بارداری

کیوی میوه‌ای است که از گروه گیاهان گلدار در راسته خلنگ‌ سانان می‌باشد و منشا آن از چین است. این میوه سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است. در صورتی که شما باردار هستید، کاملاً حق دارید که در مورد آنچه که می‌خورید مراقب باشید. موفق باشید! شما یک نوزاد در حال رشد دارید که باید از او مراقبت کنید. کیوی حاوی ویتامین‌ C،  ویتامین A، ویتامین‌ E، ویتامین‌ K، فولات، پتاسیم، آهن، مس، منیزیم، فسفر و کولین است. میوه کیوی در مقایسه با بسیاری از میوه های دیگر قند و چربی کمی دارد و حاوی مقدار مناسبی فیبر غذایی است. به همین دلیل مصرف آن در دوران بارداری بسیار مفید است.

کیوی را زمانی بخورید که وقتی آن را لمس می‌کنید، سفت باشد (نه سفت به اندازه سنگ). خوردن این میوه همچنین ممکن است ویار شیرینی خود را که به احتمال زیاد از زمانی که باردار شده‌اید بیش‌تر شده است را رفع کند.

مشخصات غذایی کیوی

این میوه طعم گرمسیری دارد، فاقد کلسترول است و قند و چربی کمی دارد. کیوی حاوی ویتامین‌های C، K و E، فولات، پتاسیم، فیبر غذایی، کولین، مس، منیزیم و فسفر است.

به گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا، میوه کیوی با اندازه متوسط یعنی حدود ۶۹ گرم، مقدار ۴۲.۱ کالری، ۰.۳ گرم چربی، ۱۰ گرم کربوهیدرات، ۲ گرم فیبر غذایی، ۶۴ میلی گرم ویتامین سی، ۱۷.۲ میکروگرم فولات و ۲۷.۸ میکروگرم ویتامین K را برای بدن فراهم می‌کند. دانه‌های این میوه حاوی آلفا لینولنیک اسید، اسیدهای چرب امگا ۳ و پالپ حاوی کاروتنوئیدها از جمله پرو ویتامین A، بتاکاروتن، لوتئین و زاگزانتین است.

این میوه به شرطی مفید است که آن را در مقادیر محدود مصرف کنید.

بر اساس گفته متخصصان تغذیه، شما می‌توانید با مصرف کیوی‌هایی که کمی سفت، بدون لک و معطر هستند، ویار شیرینی و ترشی بارداری خود را برطرف کنید. کیوی منبعی از مواد غذایی ضروری برای هر زن باردار است. این میوه طعم بسیار متنوعی نیز دارد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که خلاق باشید و از چند روش از آن لذت ببرید. اگر زمانی که باردار هستید این میوه را با گواکاموله (سس حاوی آووکادو) مخلوط کنید، به طور غیر منتظره‌ای نتیجه رضایت بخش خواهد بود. لطافت کیوی کاملاً مکمل و متعادل کننده حالت خامه‌ای آووکادو می‌باشد.

آیا مصرف کیوی در دوران بارداری بی خطر است؟

آسوده باشید: مصرف کیوی در بارداری برای شما بی خطر است. در واقع، مصرف این میوه در دوران بارداری برای شما خوب است! توصیه اکید متخصصان تغذیه و پزشکان برای رشد و تکامل سالم جنین، گنجاندن انواع میوه‌ها در رژیم غذایی دوران بارداری است. میوه کیوی سرشار از مواد مغذی و ویتامین‌های ضروری از جمله ویتامین C، ویتامین E، ویتامین K، فولات، پتاسیم و فیبر رژیمی است که آن را به انتخابی عالی برای مادران باردار تبدیل می‌کند. علاوه بر این، کیوی قند کمی دارد و به همین دلیل می‌تواند یک میان وعده بسیار مناسب برای زنان باردار باشد. خوردن ۲ تا ۳ کیوی در دوران بارداری کاملا بی خطر است.

تنها استثنای مصرف این میوه در صورتی است که به کیوی حساسیت داشته باشید. در صورتی که به لاتکس حساسیت دارید، احتمال این که به کیوی حساسیت داشته باشید نیز ممکن است بیش‌تر باشد. بنابراین مراقب علائم آلرژی غذایی در خود باشید (این علائم معمولاً بثورات پوستی یا تورم اطراف دهان هستند) اما اگر در گذشته مشکلی با کیوی تجربه نکرده‌اید، مصرف آن بی خطر است و می‌توانید در دوران بارداری از آن لذت ببرید.

فواید مصرف کیوی در دوران بارداری

کیوی قند کمی دارد و در هر قطعه آن فقط ۶.۷ گرم قند موجود است. این بدین معنی است که خطر افزایش گلوکز خون، ابتلا به دیابت بارداری و یا افزایش وزن ناخواسته به دلیل مصرف این میوه بعید است. بنابراین، کیوی یک میوه بی خطر است که می‌تواند به وعده غذایی زنان باردار اضافه شود. علاوه بر آن، سرشار از ویتامین C و فیبر است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و کارکرد دستگاه گوارش را تنظیم می‌کند.

کیوی علاوه بر فوایدی مانند فراهم کردن اسید فولیک برای بدن، فواید غذایی دیگری نیز دارد. در ادامه تعداد کمی از این خواص را نام خواهیم برد:

  1. به هضم غذا کمک می‌کند: فیبر غذایی موجود در میوه کیوی می‌تواند باعث نرم شدن مدفوع شود و کارکرد دستگاه گوارش کمک کند. مصرف کیوی در دوران بارداری همچنین از یبوست پیشگیری می‌کند و همینطور نفخ شکم و دل درد را تسکین می‌دهد.
  2. سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و انرژی را افزایش می‌دهد: کیوی دارای مقدار زیادی ویتامین C است که به بهبود ایمنی بدن کمک می‌کند و از بدن در برابر رادیکال های آزاد و آلرژی محافظت می‌کند. همچنین سطح انرژی را افزایش می‌دهد و خستگی را بهتر می‌کند. ویتامین سی موجود در این میوه همچنین به بهبود ایمنی بدن کمک می‌کند و از بدن در برابر عوامل مختلف دفاع می‌کند.
    ما می‌توانیم مقدار ویتامین C موجود در کیوی را در مقایسه با سایر میوه‌های عادی بررسی کنیم. بر اساس داده‌ها، کیوی حاوی حدود ۱۶۱.۳ میلی گرم ویتامین C در هر ۱۰۰ گرم است که تقریباً سه برابر بیش‌تر از مقدار ویتامین C موجود در پرتقال و توت فرنگی می‌باشد.
  3. انتقال دهنده‌های عصبی را تحریک می‌کند: ویتامین C موجود در کیوی به تشکیل انتقال دهنده‌های عصبی کمک می‌کند که در بهبود عملکرد مغز از اهمیت بسیاری برخوردار هستند. 
  4. سطح قند خون را کنترل می‌کند: کیوی، میوه‌ای با شاخص گلیسمی پایین (GI) است و در صورتی که دارای دیابت بارداری هستید، مصرف آن انتخاب خوبی به شمار می‌رود. از آنجایی که ۱۰۰ گرم کیوی فقط حدود ۵ گرم یا یک قاشق چایخوری گلوکز دارد، مصرف آن در دوران بارداری باعث افزایش قند نمی‌شود و دیابت را تحت کنترل نگه می‌دارد.
  5. زخم‌ها را ترمیم می‌کند و سلامت استخوان‌ها را بهبود می‌بخشد: ویتامین K موجود در کیوی به لخته شدن خون به طور طبیعی کمک می‌کند. مصرف این میوه قدرت ترمیم بدن را افزایش می‌دهد و همچنین برای رشد استخوان ضروری است.
  6. از کم خونی پیشگیری می‌کند: کودک در حال رشد به آهن اضافی نیاز دارد که می‌تواند احتمال کم خونی را در دوران بارداری افزایش دهد. ویتامین C موجود در این میوه، جذب بهتر آهن از غذاهای سرشار از آهن را آسان‌تر می‌کند.

کیوی یکی از مفیدترین مواد غذایی است، به این معنی که می‌توانید بدون نگرانی آن را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید. اما این بدین معنی نیست که شما می‌توانید آن را بیش از حد مصرف کنید.

فواید کیوی در سه ماهه اول، دوم و سوم بارداری

بیایید به فواید کیوی در هر سه ماهه بارداری نگاهی بیندازیم.

فواید کیوی در سه ماهه اول بارداری

  • فولات: به دلیل این که یک کیوی متوسط حاوی حدود ۱۷ میکروگرم (mcg) فولات است، این میوه منبع فوق‌العاده مناسبی برای اضافه شدن به رژیم غذایی دوران بارداری به شمار می‌رود.

اگرچه محققان دقیقاً مطمئن نیستند که این فرآیند به چه شکل کار می‌کند، فولات (یا شکل مصنوعی آن، اسید فولیک) در پیشگیری از نقص لوله عصبی (NTSs) در کودک شما مهم است. اختلالات عصبی در جنین در اوایل بارداری و ۴ تا ۶ هفته پس از آخرین قاعدگی شما رخ می‌دهند؛ بنابراین مهم است که یک ماه پیش از اقدام به باردار شدن، مکمل مصرف کنید.

مرکز ایالات متحده برای پیشگیری از بیماری، روزانه ۴۰۰ میکروگرم مصرف مکمل اسید فولیک را در دوران بارداری توصیه می کند، اما مطمئناً اضافه کردن یک یا دو کیوی به آن نیز مفید است.

  • ویتامین C: شما به ۶۴ میلی گرم ویتامین سی در یک کیوی دسترسی خواهید داشت. ویتامین C برای مادر باردار مفید است، زیرا به جذب آهن به بدن او کمک می‌کند.

جذب آهن برای جلوگیری از کم خونی در دوران بارداری و بعد از آن مهم است. اطمینان از بالا بودن سطح آهن برای نوزاد نیز مفید است. آهن به شکل گیری انتقال دهنده های عصبی کمک می کند که برای عملکرد خوب مغز مهم هستند.

  • کلسیم: کلسیم فقط مربوط به استخوان‌ها و دندان‌ها نیست. کودک شما برای اطمینان از رشد عضلات و قلب خود به کلسیم کافی نیاز دارد. یک کیوی متوسط حاوی ۲۳.۵ میلی گرم کلسیم است، بنابراین کیوی را در سالادهای خود بگنجانید. به خصوص در صورتی که به لاکتوز حساسیت دارید و به دنبال منابع غیر لبنی کلسیم در دوران بارداری هستید.

فواید کیوی در سه ماهه دوم بارداری

  • فیبر رژیمی: این میوه با داشتن ۲.۰۷ گرم فیبر در هر کیوی، می‌تواند به گوارش شما کمک کند و به شما این امکان را بدهد که به دستشویی بروید و نیاز خود را برآورده کنید. شما در این مورد تنها نیستید: بارداری می‌تواند باعث ایجاد مشکلات بسیاری از مشکلات روده، یبوست تا اسهال شود. دلیل این موضوع این است که میزان بالاتر هورمون‌ها در دوران بارداری، هضم را کند می‌کند و ماهیچه‌های روده شما را ریلکس و شل می‌سازد.
  • ویتامین A و روی: با شروع سه ماهه دوم بارداری، نیاز شما به ویتامین A، روی، کلسیم، آهن، ید و اسیدهای چرب امگا ۳ افزایش پیدا می‌کند. یک کیوی بخورید و بدین ترتیب برخی از این نیازها را برطرف کرده‌اید. متوسط کیوی حاوی ۲.۷۶ میکروگرم ویتامین A و ۰.۰۹۷ میلی گرم روی است.
مصرف کیوی در دوران بارداری

فواید کیوی در سه ماهه سوم بارداری

  • محتوای قند: در سه ماهه سوم بارداری ممکن است در مورد دیابت بارداری چیزهایی را بشنوید. شاخص گلیسمی کیوی نسبت به بسیاری از میوه‌های دیگر پایین‌تر است و ۱۰۰ گرم کیوی تنها حاوی حدود ۱ قاشق چای‌خوری گلوکز می‌باشد. این بدین معنی است که این میوه باعث افزایش سطح قند خون شما نمی‌شود. اما ممکن است به اندازه کافی شیرین باشد که ویار بارداری شما برای چیزهای شیرین را رفع کند.
  • ویتامین K: یک میوه کیوی متوسط، حاوی ۲۷.۸ میکروگرم بر گرم ویتامین K است. این ویتامین به بهبودی و ترمیم زخم کمک می‌کند و باعث می‌شود که خون شما بهتر لخته شود. با نزدیک شدن به تاریخ زایمان، لازم است اطمینان حاصل کنید که بدن شما مقدار کافی از این ویتامین را دارا می‌باشد.

عوارض مصرف کیوی در دوران بارداری

به ندرت پیش می‌آید که برخی از افراد پس از خوردن کیوی یا به دلیل حساسیت به گرده یا لاتکس دچار آلرژی به کیوی شوند. در صورتی که علائم و نشانه‌های زیر را در خود مشاهده می‌کنید، مصرف کیوی در دوران بارداری را متوقف کنید:

  • احساس خارش در دهان و گلوی خود داشته باشید.
  • کهیر یا سایر التهابات را تجربه کنید.
  • درد معده یا استفراغ را تجربه کنید.

حساسیت غذایی به کیوی

برخی از زنان ممکن است در دوران بارداری واکنش آلرژیک به کیوی را تجربه کنند که ممکن است علائمی مانند خارش، تورم و مشکل در تنفس را ایجاد کند. این حساسیت ممکن است پس از چند بار مصرف کیوی یا در صورتی که مادر باردار از قبل به لاتکس یا گرده آلرژی داشته باشد، ایجاد شود. در صورت احساس خارش در دهان و گلو، ایجاد کهیر، التهاب و یا هر گونه درد یا استفراغ از مصرف کیوی در دوران بارداری اجتناب کنید.

آلرژی دهان

علاوه بر حساسیت غذایی، کیوی حاوی آنزیم‌هایی است که می‌تواند دهان و گلو را تحریک کند و در موارد نادر ممکن است باعث آنافیلاکسی شود. علائمی مانند سوزن سوزن شدن و تورم دهان ممکن است به دلیل مصرف کیوی رخ دهد. در برخی موارد، آسم و کهیر نیز ممکن است ظاهر شود.

تداخل با داروهای خاص

هنگامی که کیوی با داروهای ضد قارچ ترکیب شود، اثر اعتیاد آوری دارد. بنابراین، مهم است که کیوی را در حد اعتدال مصرف کنید و در صورت داشتن هرگونه نگرانی یا تجربه هرگونه حساسیت و واکنش نامطلوب، با یک پزشک در این رابطه مشورت کنید.

مصرف چه مقدار کیوی در دوران بارداری بی خطر است؟

برای داشتن بارداری ایمن و سالم می‌توانید هر روز دو عدد کیوی (یک وعده میوه) مصرف کنید .در صورت بروز هر گونه علائم و نشانه‌های آلرژیک ناشی از حساسیت و یا مشکلات گوارشی، لازم است مصرف این میوه را متوقف کنید؛ زیرا مصرف این میوه می‌تواند اثر منفی بر سلامت شما داشته باشد

آیا خوردن کیوی نارس در دوران بارداری بی خطر است؟

کیوی نارس نسبت به کیوی رسیده اسیدی تر است و در صورت مصرف زیاد آن ممکن است باعث ایجاد زخم در دهان یا زبان شود. برای پیشگیری از این مشکل، می‌توانید کیوی نارس را با کرم کاسترد یا ماست میل کنید.

گنجاندن کیوی در رژیم غذایی بارداری

می توانید کیوی را به همان شکل که هست بخورید؛ زیرا طعم شیرین و آبداری دارد. چند راه دیگر برای گنجاندن کیوی در رژیم غذایی عبارتند از:

  • کیوی خرد شده را به سالاد، ماست یا کاستارد اضافه کنید.
  • آن را به عنوان اسموتی میل کنید یا با اسموتی‌های میوه‌ای دیگر مخلوط نمایید.
  • با فریز کردن تفاله یا استفاده از آب میوه، کیوی را در قالب بستنی مصرف کنید.
  • مربای کیوی هم یک انتخاب خوشمزه است.
  • پوره کیوی همراه با مرغ یا ماهی کبابی طعم خوبی داشت و با آن هماهنگ است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *