بارداری, تغذیه در بارداری

مصرف میوه به در بارداری و اثرات آن

اگر باردار هستید و می‌خواهید کودک‌تان زیبا باشد، در دوران بارداری میوه به را بخورید زیرا خوردن به در دوران حاملگی باعث زیبایی کودک می‌شود. آن چه باید در مورد مصرف به در بارداری بدانید این است که میوه به یکی از میوه‌هایی است که کالری کمی دارد. این میوه حاوی مواد مغذی مختلفی از جمله اسیدهای آلی، سلولز، دی ساکارید، نشاسته، عناصری مانند کلسیم، پتاسیم، منیزیم، سدیم، فسفر و ویتامین‌های B، C، E و A می‌باشد. در این مقاله تیم متخصص پینو بیبی به اهمیت مصرف به و فواید مصرف آن در دوران بارداری خواهد پرداخت.

میوه به و ترکیبات مغذی درون این میوه

میوه به (Cydonia Oblonga) میوه‌ای باستانی، بومی مناطق مختلف آسیا و مدیترانه است. در ایران نیز درخت به کشت می‌شود و در بهار شکوفه‌های گلبهی رنگ آن فضا را زیباتر می‌کند. در برخی مناطق ایران به آن بهی یا آبی گفته می‌شود. احتمالاً زادگاه اولیه درخت به ایران است. میوه به دارای انواع جنگلی، ترش، شیرین و میخوش (ملس) است. البته نوع جنگلی گیاه به، گس است و معمولاً شغال‌ها آن را مصرف می‌کنند. درخت به از بستگان نزدیک میوه‌های مانند سیب و گلابی است.

میوه به و ترکیبات مغذی درون این میوه

مواد مغذی موجود در میوه به و مزیت‌های سلامتی کلی میوه به برای همه افراد

مزیت سلامتی میوه به باعث می‌شود که پینو بیبی گنجاندن میوه به را در رژیم غذایی توصیه می‌کند:

  • سرشار از مواد مغذی: به، حاوی فیبر و چندین ویتامین و مواد معدنی ضروری است که میوه به را به یک مکمل مغذی برای تقریباً هر رژیم غذایی تبدیل می‌کند.

یک تکه به (تقریباً ۹۲ گرم) دارای مواد و خواص زیر می‌باشد:

  • کالری: ۵۲
  • چربی: ۰ گرم
  • پروتئین: ۰.۳ گرم
  • کربوهیدرات: ۱۴ گرم
  • فیبر: ۱.۷۵ گرم
  • ویتامین C در حدود ۱۵ درصد از میزان روزانه (DV)
  • تیامین (ویتامین B1): 1.5 درصد از میزان روزانه
  • ویتامینB6  در حدود ۲ درصد از میزان روزانه (DV)
  • مس: ۱۳ درصد میزان روزانه (DV)
  • آهن: ۳.۶ درصد از DV
  • پتاسیم: ۴ درصد از DV
  • منیزیم: درصد از میزان روزانه (DV)

این میوه مقادیر متوسطی از ویتامین C و مس، به علاوه مقادیر کمی ویتامین B، آهن، پتاسیم و منیزیم را نیز داراست.

  • میوه به، حاوی آنتی اکسیدان‌های قوی است: بسیاری از فواید مربوط به میوه به را می‌توان به منبع غنی آنتی اکسیدان این میوه نسبت داد. آنتی اکسیدان‌ها استرس متابولیک را کاهش می‌دهند، التهاب را کم می‌کنند و از سلول‌های بدن در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد، که مولکول‌های ناپایداری هستند، محافظت می‌کنند. برخی از تحقیقات نشان می‌دهد که برخی از آنتی اکسیدان‌های موجود در میوه به، از جمله فلاونول‌ها مانند کورستین و کامفرول، التهاب را کاهش می‌دهند و از بدن در برابر بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی محافظت می‌کنند.
  • ممکن است به مدیریت حالت تهوع ناشی از بارداری کمک کند: برخی از شایع‌ترین علائم در اوایل بارداری حالت تهوع و استفراغ است. برخی از تحقیقات نشان می‌دهد که به ممکن است به تسکین این علائم کمک کند. یک مطالعه علمی روی ۷۶ زن باردار نشان داد که یک قاشق غذاخوری (۱۵ میلی‌لیتر) شربت میوه به طور قابل توجهی موثرتر از ۲۰ میلی‌گرم ویتامین B6 در کاهش تهوع ناشی از بارداری است. اگر چه این نتایج امیدوارکننده هستند، اما تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
  • ممکن است مشکلات گوارشی را برطرف کند: از قدیم در طب سنتی و عامیانه از میوه به برای درمان انواع اختلالات گوارشی استفاده می‌شود. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که عصاره به ممکن است از بافت روده در برابر آسیب‌های مربوط به بیماری‌های التهابی روده (IBD) مانند کولیت اولسراتیو محافظت کند. در مطالعه‌ای که بر روی موش‌های مبتلا به کولیت اولسراتیو انجام شد، یافته‌ها حاکی از آن بود که به موش‌هایی که عصاره و آب میوه به داده بودند در مقایسه با گروه کنترل، آسیب بافت روده بزرگ به میزان قابل‌توجهی کمتر بود. با این حال، مطالعات انسانی هنوز برای اثبات این ادعا انجام نشده است.
  • ممکن است زخم معده را درمان کند: تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که ترکیبات گیاهی موجود در به ممکن است به پیشگیری و درمان زخم معده کمک کند. در یک مطالعه پژوهشی، آب به از رشد هلیکوباکتر پیلوری، باکتری که عامل ایجاد زخم معده است، جلوگیری کرد. در همین حال، یک مطالعه بر روی موش‌ها نشان داد که عصاره به بدن را در برابر زخم معده ناشی از الکل محافظت می‌کند. اگر چه این نتایج دلگرم کننده است، اما تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
  • ممکن است علائم رفلاکس اسید معده را کاهش دهد: مطالعات متعدد نشان می‌دهد که شربت به ممکن است به مدیریت علائم بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) که معمولاً به عنوان رفلاکس اسید شناخته می‌شود، کمک کند. یک مطالعه ۷ هفته‌ای روی ۸۰ کودک مبتلا به رفلاکس اسید معده نشان داد که مصرف مکمل شربت به روزانه به اندازه داروهایی که به طور سنتی برای کاهش علائم این بیماری استفاده می‌شود، موثر است. در مطالعه‌ای دیگری که بر روی ۱۳۷ زن باردار انجام شد، نتایج نشان داد که دوز ۱۰ میلی‌گرمی شربت به که بعد از غذا مصرف می‌شود، به ‌اندازه داروهای سنتی در تسکین علائم رفلاکس معده مؤثر است. علاوه بر این، در یک مطالعه ۴ هفته‌ای بر روی ۹۶ کودک مبتلا به رفلاکس اسید، استفاده از کنسانتره به همراه داروهای سنتی علائم مانند استفراغ، بیزاری از غذا، آروغ زدن و درد شکم را بهبود بخشید.
  • ممکن است بدن را در برابر برخی واکنش‌های آلرژیک محافظت کند: به ممکن است با سرکوب فعالیت برخی از سلول‌های ایمنی مسئول واکنش‌های آلرژیک، علائم مختلف آلرژی را کاهش دهد. Gencydo، یک داروی تجاری آلرژی، ترکیبی از آب لیمو و عصاره میوه به است. چند مطالعه کوچک از توانایی این دارو در پیشگیری و درمان واکنش‌های آلرژیک خفیف، مانند آبریزش بینی و آسم حکایت دارد. علاوه بر این، مطالعات بر روی موش‌ها نشان می‌دهد که عصاره‌های میوه و دانه به ممکن است از درماتیت آلرژیک پیشگیری کند و در درمان آن موثر باشد.
  • ممکن است از عملکرد مناسب سیستم ایمنی حمایت کند: به ممکن است از سیستم ایمنی بدن شما حمایت کند. چندین مطالعه پژوهشی نشان می‌دهد که میوه به دارای خواص ضد باکتریایی است که ممکن است به جلوگیری از رشد بیش از حد برخی باکتری‌های مضر مانند E. Coli و S. Aureus کمک کند. علاوه بر این، یک عدد میوه به تنهایی ۱۵ درصد از دوز روزانه را برای ویتامین C دارد که برای یک سیستم ایمنی سالم و کارآمد ضروری است. یک میوه به همچنین ۶ تا ۸ درصد از نیاز روزانه به فیبر را تامین می‌کند. مصرف فیبر کافی از باکتری‌های سالمی که در دستگاه گوارش شما زندگی می‌کنند، که در مجموع به عنوان میکروبیوم روده شناخته می‌شوند، حمایت می‌کند. حفظ میکروبیوم روده سالم ممکن است التهاب روده را کاهش دهد و مقاومت در برابر عفونت‌های باکتری‌های مضر در دستگاه گوارش را بهبود بخشد.
مواد مغذی موجود در میوه به و مزیت‌های سلامتی کلی میوه به برای همه افراد

فواید میوه به برای زنان باردار چیست؟

پزشکان فواید مختلفی را برای مصرف این میوه در دوران بارداری ذکر کرده‌اند، از جمله:

  • پیشگیری از کم خونی در زنان باردار: وجود آهن و مس در ترکیب این میوه باعث بهبود فعالیت سیستم قلبی عروقی مادر شده و از کم خونی او در دوران حاملگی  جلوگیری می‌کند.
  • مصرف این میوه در دوران بارداری خطر واکنش‌های آلرژیک را کاهش می‌دهد.
  • کاهش حالت تهوع در دوران بارداری: خوردن به پخته در دوران بارداری حالت تهوع مادر را کاهش می‌دهد.
  • کاهش مشکلات دندانی در بارداری: وجود کلسیم در میوه به، باعث کاهش مشکلات دندان و لثه در مادران باردار می‌شود.
  • سیستم قلبی عروقی را تقویت می‌کند: مصرف این میوه توسط زنان باردار باعث تقویت سیستم قلبی عروقی و معده کودک می‌شود. همچنین از بروز مشکلات قلبی در مادر جلوگیری می‌کند و از سکته‌های قلبی به دلیل باز شدن عروق کرونر قلب جلوگیری می‌کند.
  • مصرف میوه به در دوران بارداری باعث زیبایی کودک می‌شود پس اگر فرزندی زیبا می‌خواهید مصرف میوه در دوران بارداری را فراموش نکنید.
  • هوش جنین: مصرف میوه به در دوران بارداری به دلیل خواصی که دارد، جنین را باهوش می‌کند.
  • جلوگیری از سقط جنین: این میوه قابض است و سلول‌های دیواره رحم را تقویت می‌کند و در نتیجه از سقط جنین در دوران بارداری جلوگیری می‌کند.
  • سرزندگی مادر باردار: مصرف میوه به، روحیه مادر را زنده می‌کند و باعث نشاط و شادی می‌شود و افسردگی ناشی از انواع سردردها را از بین می‌برد. میوه به مادران باردار را که در حالت افسردگی هستند، کمک می‌کند تا غم را از بین ببرند. گذاشتن چند تکه به در اطراف بینی هنگام خواب باعث آرامش خانم باردار می‌شود.
  • سیستم عصبی جنین: میوه به سرشار از ویتامین B است و اعصاب مادر را متعادل می‌کند، استرس و افسردگی را کاهش می‌دهد و بر سیستم عصبی جنین تأثیر مثبت دارد.
  • کاهش فشار خون مادر باردار: میوه به حاوی مقدار زیادی پتاسیم است و به همین دلیل در کاهش فشار خون موثر است و مصرف آن در دوران بارداری باعث کاهش فشار خون در بارداری می‌شود.
  • کاهش درد داخلی: همچنین مصرف میوه به در زنان باردار باعث کاهش دردهای داخلی بدن می‌شود.

سایر خواص میوه به

طبع این میوه «معتدل و مرطوب» است و بسته به مناطق رشد می‌تواند «سرد و مرطوب» باشد. خواص این میوه عبارت هستند از:

  • اشتها را تحریک می‌کند زیرا ادرارآور است و به هضم غذا و افزایش اشتها کمک می‌کند.
  • این میوه خاصیت ضد ویروسی دارد.
  • این میوه سرشار از آنتی اکسیدان و ضد سرطان است.

خواص دانه و روغن به

  • سرفه، گلودرد، تشنگی، ناراحتی معده و غیره را برطرف می‌کند.
  • جویدن دانه‌های به در رفع کندی دندان‌ها موثر است.
  • برای درمان سوختگی، سرمازدگی و رفع و التیام ترک‌های پوست دست و بدن، نوک پستان، لب‌ها ۱۵۰ گرم دانه را در یک لیتر آب بجوشانید و روزی چند بار روی پوست بمالید.
  • برای رفع ورم معده چهار گرم دانه را در ۱۲۰ گرم آب خیس کنید و سپس هم بزنید تا لعاب بندازند و مایعی به شکل سفیده تخم مرغ به دست آید و هر وقت خواستید مقداری از آن را میل کنید.
  • روغن آن در درمان زخم معده، اثنی عشر و ورم کبد تاثیر بسزایی دارد و خوردن این روغن در فصل آن باعث طول عمر می‌شود و انرژی و نشاط جوانی را به انسان باز می‌گرداند.
  • برای درمان اسهال مزمن، میوه به را روی آتش پخته تا به رنگ قهوه‌ای در بیایید سپس میل کنید.
  • تهیه رب بِه، به خصوص با نوع ترش میوه به نیز قی‌آور بوده و اسهال را درمان می‌کند.
  • دم کرده گل به برای کسانی که با کابوس‌های شبانه مشکل خواب دارند مفید است و شاید برای درمان خواب‌های واضح دوران بارداری و ابری شدن هوشیاری در بارداری مسکن خوبی باشد.
  • برگ‌های به را خشک کرده و سپس دم کنید که برای تمدد اعصاب بسیار مفید است.
خواص دانه و روغن به

برای مصرف میوه به در بارداری چه نکاتی را باید در نظر گرفت؟

اگر چه این میوه سرشار از مواد معدنی و ویتامین‌های مختلف است و فواید بسیاری برای زنان باردار دارد. لازم به ذکر است که مصرف این میوه در برخی موارد ممکن است به مضرات خاصی منجر شود؛ این میوه برای زنان باردار که از مشکلات زیر رنج می‌برند توصیه نمی‌شود:

  • کسانی که از اختلال عملکرد روده مانند یبوست رنج می‌برند.
  • زنان مبتلا به بیماری‌های دستگاه تنفسی فوقانی مانند لارنژیت و فارنژیت.
  • همچنین لازم به ذکر است که مصرف زیاد این میوه در زنان باردار ممکن است باعث ایجاد مسمومیت در آن‌ها شود. بنابراین لازم است در مصرف این میوه تعادل را رعایت کرد و در صورت امکان علاوه بر خود میوه از برگ، دانه و یا شکوفه به نیز استفاده کرد.

روش صحیح مصرف میوه به

در بارداری بهتر است میوه به خام مصرف نشود و مصرف میوه «به» به صورت پخته و کمپوت توصیه می‌شود زیرا مصرف خام میوه عوارض زیر را برای خانم‌های باردار دارد:

  • ممکن است رگ‌های خونی را مسدود کند و خطری سلامتی برای بانوی باردار ایجاد کند.
  • مادران باردار با طبع گرم از خوردن به خام باید خودداری کنند.
  • هضم میوه به خام برای معده مشکل است و مادر باردار را دچار مشکلات گوارشی می‌کند.

نحوه مصرف میوه به

برخلاف میوه‌های محبوب‌تر مثلاً سیب و گلابی، به ندرت به صورت خام مصرف می‌شود. حتی وقتی که رسیده باشد، میوه به در حالت خام، گوشتی بسیار سفت و گاه طعم ترش و گس دارد. بنابراین، بیشتر دوستداران به توافق دارند که میوه به بهتر است به صورت پخته مصرف شود.

«به» به صورت شربت به، مربای به، خورشت به، خوراک به و مرغ، تاس کباب و … قابل استفاده است.

نحوه مصرف میوه به
  • تهیه شربت یا مربا به: میوه به را تکه تکه کنید، آن را در قابلمه‌ای با آب و مقدار کمی شکر بریزید و بگذارید بجوشد تا گوشت آن نرم شود. همچنین می‌توانید با افزودن چاشنی‌های مانند وانیل، زعفران، دارچین، زنجبیل و بادیان ستاره‌ای به آن طعم دلپذیرتری بدهید.
  • شما می‌توانید میوه به را به تنهایی میل کنید یا آن را به عنوان چاشنی به بلغور جو دوسر، ماست یا گوشت مرغ یا گوسفند اضافه کنید.
  • می‌توانید به را در تاس کباب استفاده کنید. تاس کباب که یک غذای اصیل و مقوی ایرانی است. این غذا حاوی به، سیب‌زمینی، هویج، پیاز، گوجه فرنگی است.
  • میوه به را به عنوان یک افزودنی خوشمزه به تارت‌ها و پای‌های میوه اضافه کنید.
  • دمنوش به: ابتدا به را به ذرات بسیار کوچک خرد کنید (نگینی)، سپس آن را در ماهی تابه روی حرارت مستقیم تف دهید تا آب آن گرفته شود. در این حالت «به» آب خود را از دست می‌دهد هر وقت خواستید یک پیمانه از این به را در یک قوری ریخته و مقداری آب جوش روی آن بریزید و بگذارید دم بکشد و سپس نوش جان کنید.

سخن آخر

به یک میوه باستانی با طعمی منحصر به فرد و چندین فواید بالقوه است. میوه به ممکن است به درمان اختلالات گوارشی، آلرژی‌ها و قند خون بالا کمک کنند، اگر چه لازم است تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت بگیرد. به دلیل گوشت سفت و طعم ترش، بهتر است که به صورت پخته مصرف شود. می‌توانید از به پخته شده در ترکیب با جو دوسر، ماست یا گوشت کبابی استفاده کنید. بر خلاف سایر میوه‌ها، به را معمولاً خام مصرف نمی‌کنند در عوض، بهتر است «به» پخته شوند و به صورت مارمالاد، شربت، مربا و یا در انواع خورشت و غذا مورد استفاده قرار گیرد.

1 دیدگاه در “مصرف میوه به در بارداری و اثرات آن

  1. khatere گفت:

    (❁´◡`❁) mersi kheili khob bod

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *