نگهداری از نوزاد, نوزاد و شیرخوارگی

بیرون بردن نوزاد تا چهل روز اول تولد و مراقبت‌های لازم

بیرون بردن نوزاد تا چهل روز اول تولد و مراقبت‌های لازم

تجربه اتفاقات جدید با نوزاد خود بسیار لذت بخش است و بیرون بردن نوزاد و گردش با یکدیگر نیز از این قاعده مستثنی نیست. زمانی که نوزاد شما تازه به دنیا آمده است، کارهایی مثل بازی کردن یا دویدن به سوی آبپاش‌های زمین بازی با کودک خود ممکن است آینده‌ای دور به نظر برسد. اما برای نوزاد تازه به دنیا آمده نیز روش های زیادی وجود دارند که می‌توانید با همراهی یکدیگر از فضای باز لذت ببرید. آیا نمی‌دانید چه زمانی نوزاد تازه متولد شده را به بیرون از خانه ببرید؟ در این مقاله به شما اطلاعاتی را در مورد این که دقیقاً چگونه نوزاد خود را با خیال راحت بیرون بیاورید، چه زمانی درست است که این کار را انجام دهید و چه زمانی نباید آن را انجام دهید را ارائه می‌دهیم.

چه زمانی نوزاد تازه متولد شده را به فضای باز ببریم؟

اگر به تازگی زایمان کرده‌اید و مشتاق هوای تازه هستید، ممکن است بی صبرانه بپرسید: “چه زمانی می‌توانم نوزادم را به بیرون از خانه ببرم؟” در این صورت خبر خوبی برای شما داریم: بیرون بردن نوزاد از بدو تولد به بیرون از خانه اشکالی ندارد و هر زمان که احساس آمادگی کردید، می‌توانید این کار را انجام دهید. تا زمانی که کودک شما سالم است و پزشک اطفال هیچ هشداری در مورد منع بیرون رفتن نوزاد به شما نداده است، در واقع در هر زمان که بیرون رفتن برای نوزد شما امن است، می‌توانید فرزند خود را به فضای باز شخصی (مثل حیاط، باغ شخصی و غیره) یا مکان خلوت ببرید. اگر تصور بیرون رفتن با نوزاد خود برای شما دلهره آور است، با یک پیاده روی آرام شروع کنید. می‌توانید برای حمل او از کالسکه بچه استفاده کنید یا کودک را در کریر بگذارید. قدم زدن با نوزاد خود یا نشستن روی نیمکت پارک همراه با او یک تجربه پیوند خاص بین شما و نوزادتان خواهد بود و راهی عالی برای استفاده از هوای تازه و جذب ویتامین D به شمار می‌رود.

علاوه بر آن، معاشرت نقشی اساسی در رشد کودک ایفا می‌کند. هنگامی که نوزادان با افراد و محیط های مختلف تعامل دارند، این تعامل به تحریک حواس آنها کمک می‌کند، باعث رشد مغز نوزاد می‌شود و ارتباطات عاطفی او را تقویت می‌کند. همچنین قرار گرفتن در معرض محرک‌های جدید به رشد زبان نوزاد کمک می‌کند و پایه و اساس مهارت‌های اجتماعی را برای آینده او می‌سازد.

به طور کلی، اغلب متخصصان سلامت کودکان بر سر این موضوع توافق دارند که تا زمانی که اقدامات احتیاطی لازم را رعایت کنید، نوزادان می‌توانند پس از تولد به بیرون بروند و برای بیرون بردن نوزاد نیازی به صبر کردن تا دو ماهگی او نیست. (در ادامه مقاله در این مورد بیش‌تر توضیح داده می‌شود و جنبه‌های دیگری وجود دارد، بنابراین توصیه می‌کنیم مقاله را کامل بخوانید.)

آیا سیستم ایمنی ضعیف مشکلی برای بیرون بردن نوزاد ایجاد نمی‌کند؟

درست است که سیستم ایمنی نوزاد شما هنوز در حال رشد است و ممکن است به طور کامل توانایی مبارزه با عفونت‌ها را نداشته باشد. اما با رعایت چند مورد مانند شستن دست‌ها و رعایت فاصله نوزاد با افراد دیگر، احتمال ابتلای کودک شما به بیماری به حداقل می‌رسد. برای اکثر نوزادان، رعایت موارد ایمنی عادی در بیرون از منزل برای ایمن نگه داشتن آنها کافی است. در موارد نادری که کودک شما دارای یک بیماری یا شرایط خاصی است که سیستم ایمنی بدن او را در برابر میکروب‌ها مستعد می‌کند، پزشک ممکن است به شما توصیه کند که اقدامات احتیاطی بیش‌تری انجام دهید. این اقدامات ممکن است شامل ماندن در خانه در دوره‌های خاصی نیز باشد.

چه زمانی نوزاد تازه متولد شده را به مکان‌های عمومی ببریم؟

در مورد بیرون بردن نوزاد به مکان‌های عمومی شلوغ، توصیه می‌شود که در صورت امکان از بردن او به مکان‌های شلوغ و پر ازدحام خودداری کنید و حداقل تا زمانی که نوزاد شما اولین دور واکسیناسیون خود را انجام داده باشد، برای بیرون بردن او به این مکان‌ها صبر کنید. نوزادان تازه متولد شده هنوز اولین واکسیناسیون خود را برای محافظت در برابر بیماری‌های سیاه سرفه، فلج اطفال، بیماری‌های پنوموکوک و غیره انجام نداده‌اند و سیستم ایمنی آن‌ها هنوز به طور کامل رشد نکرده است. بنابراین مهم است که از بردن نوزاد خود به مناطق شلوغ خودداری کنید. البته اجتناب از بردن نوزاد به مکان‌های عمومی شلوغ مثل فروشگاه، رستوران و وسایل حمل و نقل عمومی به خاطر احتیاط انجام می‌شود و هیچ قانون قطعی در این رابطه وجود ندارد که به محض بیرون بردن کودک خود به مکان عمومی، مریض شود.

برای بیرون بردن نوزاد چه مواردی را رعایت کنیم

هنگام بیرون آوردن نوزاد خود از غریزه و عقل خود پیروی کنید. اگر هوا خیلی گرم یا خیلی سرد است، به داخل خانه برگردید. صرف نظر از اینکه می‌خواهید در اطراف خانه خود پیاده روی کنید یا به پارک بروید، چند نکته وجود دارند که لازم است به خاطر داشته باشید تا اولین گردش‌های خود با نوزادتان را تبدیل به تجربه‌ای دلپذیر کنید. پیش از آن که با کودک خود بیرون بروید، لازم است موارد زیر را در نظر بگیرید تا پیاده‌ روی امن و لذت بخشی با نوزاد خود داشته باشید:

از بیرون بردن نوزاد به مکان‌های شلوغ خودداری کنید

سیستم ایمنی نوزادان هنوز کاملاً رشد نیافته است. به همین دلیل آن‌ها بیش‌تر مستعد ابتلا به عفونت هستند. بنا به همین توصیه می‌شود که در چند هفته اول پس از به دنیا آمدن نوزاد، از بردن او به مکان‌های شلوغ و پر ازحام خودداری کنید. به مرور زمان که کودک رشد می‌کند، سیستم ایمنی بدن او نیز قوی‌تر خواهد شد و خطر ابتلا به عفونت را در او کاهش می‌دهد. پس تا واکسیناسیون و کمی بزرگ شدن او برای بردن او به مکان‌های شلوغ صبر کنید. بنابراین مکان‌هایی با جمعیت کم و محیطی تمیز را برای بیرون بردن نوزاد خود انتخاب کنید.

همچنین زمانی که خانواده و دوستان شما می‌خواهند به ملاقات نوزاد بیایند، نه گفتن ممکن است سخت به نظر برسد. اما برای سلامتی نوزاد خود بهتر است تعداد افرادی که اجازه حضور در اطراف نوزاد شما دارند را محدود کنید.

لباس مناسب به نوزاد بپوشانید

لباسی راحت و مناسب آب و هوا به کودک خود بپوشانید. این بدین معنی است که در هوای گرم، لباس گشاد و راحت به نوزاد خود بپوشانید و در هوای سردتر برای جلوگیری از قرار گرفتن پوست کودک در معرض سرما و باد، یک سرهمی پشمی برای نوزاد خود در نظر بگیرید. اگر هوا سرد است، استفاده از کریر نوزاد می‌تواند فرزند شما را گرم کند. همچنین از نوزاد خود با کلاه آفتابی و در صورت لزوم ضد آفتاب در برابر نور خورشید محافظت کنید. یک قانون کلی این است که ابتدا به نوزاد خود لباس بپوشانید و سپس یک لایه دیگر به آن اضافه کنید.

همچنین برای مواقعی که آب و هوا تغییر می‌کند یا در صورت نیاز به لباس اضافی، بهتر است یک لباس یدکی و پتو همراه خود داشته باشید.

مواظب نور آفتاب باشید

آفتاب ملایم می‌تواند از نظر جذب ویتامین دی برای نوزاد خوب باشد. اما پوست نوزاد حساس است و راحت‌تر از انسان بزرگسال می‌سوزد. بنابراین لازم است مطمئن شوید که نوزاد شما کلاه آفتابی پوشیده است یا در سایه قرار دارد. از آنجایی که نوزادان در معرض خطر بیش‌تری برای عوارض جانبی آفتاب قرار دارند، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) و آکادمی اطفال آمریکا توصیه می کنند نوزادان را در سایه و دور از نور مستقیم خورشید نگه دارید. همچنین ممکن است استفاده از کمی ضد آفتاب روی پوست نوزاد ایده خوبی باشد و از پوست نوزاد در برابر آفتاب محافظت کند. اما اگر کودک شما کمتر از ۶ ماه سن دارد، توصیه می‌کنیم پیش از استفاده از ضد آفتاب ابتدا با پزشک اطفال مشورت کنید.

به خلق و خوی نوزاد توجه کنید

نوزاد خود را در زمانی که بیدار است برای گردش به بیرون ببرید و از بیرون بردن او در زمان‌هایی که خواب آلود یا بی‌قرار است اجتناب کنید. اگر نوزاد شما خسته یا ناراحت به نظر می‌رسد، برای جلوگیری از اذیت شدن او مدت زمان بیرون ماندن را کوتاه نگه دارید.

همچنین مهم است که مراقب علائم گرمازدگی یا احساس سرما در نوزاد خود باشید. اگر صورت نوزاد شما برافروخته شده باشند، ممکن است گرمش باشد. اگر کودک شما می‌لرزد یا دست‌ها و پاهایش سرد و پوست او رنگ‌پریده است، لازم است او را گرم کنید.

مراقب میکروب‌ها باشید

با این که که برای نوزادان خوب است که با دیگران ارتباط برقرار کنند، اما اگر همراه با نوزاد خود در مکان عمومی هستید فاصله اجتماعی را از سایر افراد حفظ کنید و سعی کنید اجازه ندهید افراد خیلی به نوزاد شما نزدیک شوند یا به کودک دست بزنند. استفاده از کریر می‌تواند نوزاد شما را روی سینه‌تان نگه دارد و از دست زدن سایر افراد به او جلوگیری کند. علاوه بر آن، مرتب دست های خود را بشویید و دست های کودک را نیز پاک کنید تا از بیمار شدن کودک خود جلوگیری کنید.

وسایل ضروری را به همراه داشته باشید

اگر در حال بیرون رفتن با نوزاد خود هستید، مطمئن شوید که وسایل مورد نیاز او را به همراه دارید. داشتن تمام وسایل ضروری نوزاد از جمله پوشک، دستمال مرطوب، پد، غذای کودک یا شیر خشک و پتو به کارتان خواهد آمد.

بیرون بردن نوزاد تا چهل روز اول تولد و مراقبت‌های لازم

چه زمانی از بیرون بردن نوزاد خودداری کنیم؟

در برخی از مواقع ممکن است بخواهید در خانه خود بمانید اگر:

  • فصل و شرایط آب و هوایی مناسب نیست: تحمل شرایط آب و هوایی سخت می‌تواند برای نوزادان چالش برانگیز باشد. بنابراین از بیرون آوردن نوزاد خود در هوای بسیار گرم یا بسیار سرد خودداری کنید. زیرا ممکن است بر سلامت او تأثیر منفی بگذارد. همچنین در اواسط روز که یافتن سایه و محافظت از پوست کودک شما باشد. به همین دلیل، ممکن است بخواهید زمانی که خورشید در قوی ترین حالت خود قرار دارد، از حضور بیش از حد در خارج از منزل خودداری کنید.
  • شرایط عمومی نوزاد مساعد نیست: اگر کودک شما ناخوش است یا علائمی از بیماری را از خود بروز می‌دهد، بهتر است بیرون بردن او را تا بهبودی کامل به تعویق بیندازید. بیرون بردن نوزاد بیمار به بیرون از خانه ممکن است باعث شدید شدن بیماری وی شود. همچنین در صورتی که نوزاد شما شرایط پزشکی خاصی دارد که او را در برابر میکروب‌ها آسیب پذیر می‌کند، لازم است قبل از بیرون بردن او با پزشک اطفال مشورت کنید.
  • ظهر است: اواسط روز می تواند زمان سختی برای یافتن سایه و محافظت از پوست کودک باشد. به همین دلیل، ممکن است بخواهید زمانی که خورشید در قوی ترین حالت خود قرار دارد، از حضور بیش از حد در خارج از منزل خودداری کنید.

سخن آخر

اغلب پزشکان معتقدند که نیازی به صبر کردن تا یک یا دو ماهگی کودک برای بیرون آوردن او از خانه نیست. درست است که نوزادان تازه متولد شده بسیار ظریف و شکننده به نظر می‌رسند. به همین دلیل ممکن است فکر کنید که برای محافظت از او نباید به هیچ وجه او را از خانه خارج کنید. ولی حقیقت این است که برای بیرون رفتن، کمی احتیاط در برابر نور خورشید، پوشاندن لباس مناسب با آب و هوا به نوزاد و دوری از جمعیت برای ایمن نگه داشتن نوزاد شما کافی است. پیش از برنامه ریزی برای بیرون بردن نوزاد خود، خلق و خوی او را ارزیابی کنید، از واکسینه شدن و سلامت او مطمئن شوید و مکان امنی را برای گردش انتخاب کنید. همچنین تمام وسایل مورد نیاز کودکتان مانند پوشک، دستمال مرطوب و وسایل تغذیه را به همراه داشته باشید. به مرور که در بیرون بردن کودک خود اعتماد به نفس و تجربه بیش‌تری به دست می‌آورید، متوجه خواهید شد که چه چیزی برای نوزاد شما بهتر است. هر گردش و بیرون رفتن فرصتی برای نوزاد شماست تا با دنیای بیرون آشنا شود و برای هر دوی شما یک تجربه ارزشمند است.

بنابراین، هنگامی که احساس آمادگی کردید، از شروع اولین گردش با نوزاد خود تردید نکنید. قدر این لحظات ارزشمند را در کنار هم بدانید و خاطرات زیبایی بسازید که تا آخر عمر برایتان باقی بماند. اگر سؤالی در مورد بیرون بردن نوزاد خود دارید یا اگر نوزاد شما شرایط پزشکی خاصی دارد که باید در نظر گرفته شود، در صحبت با پزشک اطفال تردید نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *