در مقاله قبلی در خصوص معیارهای انتخاب لباس بالا تنه بارداری و سایز مناسب اطلاعاتی را خدمت شما مخاطب عزیز ارائه کردیم در این مقاله به سراغ البسه قسمت پایین تنه رفتیم. شورت، دامن، شلوار و شلوارک گزینههایی هستند که در این مقاله به بررسی آنها خواهیم پرداخت. پس تا انتهای این مقاله با تیم پینو بیبی همراه باشید تا اطلاعات کافی را درباره سایز مناسب لباس بارداری بدست آورید و بتوانید مناسبترین لباس را برای دوران زیبا و خاص بارداری خود انتخاب و تهیه کنید.
پیدا کردن سایز مناسب لباس پایین تنه بارداری (شلوار و شورت)
برای خرید شلوار عجله نکنید صبر کنید تا برآمدگی شکم شما ظاهر شود و بعد شروع به خرید لباس بارداری کنید. این برآمدگی معمولاً در هفتههای ۱۲ تا ۱۶ بارداری شروع میشود، اما ممکن است زودتر یا دیرتر برای شما اتفاق بیفتد. بسته به این که لباسهای قدیمیتان چقدر به کار شما میآیند، ممکن است از ۸ هفتگی یا در اواخر هفته ۲۰ حاملگی به دنبال لباس بارداری باشید. به خاطر داشته باشید که اگر اولین بارداری شما نباشد، شکم شما به احتمال زیاد زودتر ظاهر میشود.
ممکن است بتوانید در ۳ تا ۴ ماه اول بارداری لباسهای معمولی خود را بپوشید، اما با گذشت زمان، لباسهای شما در اطراف کمر سفت و تنگتر میشوند. سعی نکنید لباسهای خیلی تنگ را به زور بپوشید، تا زمانی که برای خرید لباس بارداری آماده شوید، پوشاک گشادتر را بپوشید.
- شلواری به اندازهای سایز قبل از بارداری میپوشیدید را پیدا کنید. شلوارهای بارداری از سیستم سایزبندی مشابه شلوارهای معمولی استفاده میکنند، اما برای جای دادن شکم در حال رشد دوخته شدهاند، بنابراین معمولاً نیازی به افزایش سایز نیست. استفاده از سیستم سایز یکسان با لباسهای معمولی به سادگی یافتن سایز مناسب را در لباس بارداری برای شما آسانتر میکند. به عنوان مثال، اگر قبل از بارداری در اکثر برندهای شلوار جین آبی سایز ۴۰ میپوشیدید، به احتمال زیاد در بارداری نیز شلوار جین سایز ۴۰ میپوشید. برای راحتی میتوانید به اندازه مورد نیاز خود یک یا دو سایز به سمت بالا یا پایین بروید. به عنوان مثال، اگر اندازه ۴۰ برای شما راحت است، سایز ۴۲ را هم امتحان کنید.
- قبل از خرید شلوار آن را امتحان کنید تا مطمئن شوید که مناسب است. لباسهای بارداری از برندی به برند دیگر متفاوت هستند و برخی از مدلها ممکن است احساس راحتی بیشتری داشته باشند یا بهتر به نظر برسند. همچنین ممکن است متوجه شوید که برخی از موارد در دورههای مختلف بارداری شما مناسبتر هستند. قبل از خرید شلوار حاملگی آن را امتحان کنید تا مطمئن شوید که مناسب است و ظاهر و احساس آنها را دوست دارید. اگر شلوار را به صورت آنلاین سفارش میدهید، مطمئن شوید که در صورت عدم تناسب، میتوانید شلوار را پس دهید.
- اگر در اوایل بارداری خود هستید، بپرسید که آیا فروشگاه بند روی شکم دارد که میتوانید از آن برای کمک به پیدا کردن شلوارهایی که مناسب شما هستند استفاده کنید.
- شلواری را انتخاب کنید که پارچه آن قابلیت کشش داشته باشد و به شما فضای رشد بدهد. بسیاری از مدلهای شلوار بارداری دارای یک کمربند الاستیک هستند که روی شکم یا زیر شکم شما قرار میگیرد و با رشد شکم شما مطابقت میکند. اطمینان حاصل کنید که شلوار از موادی ساخته شده است که مقداری کشش نیز دارد. اگر شلوارها قابلیت کشش ندارند، ممکن است لازم باشد سایز بالاتر را انتخاب کنید یا نوع دیگری از شلوار بارداری را انتخاب کنید. به عنوان مثال، اگر در هفته ۲۶ بارداری یک شلوار جین بارداری را امتحان کردید و احساس کردید که کمر آن مناسب شماست، سپس به سایز بعدی بروید یا مارک دیگری را انتخاب کنید تا مطمئن شوید که سایز مناسب انتخاب شده است.
نحوه صحیح اندازهگیری لباسهای پایین تنه در بارداری
در بارداری چند بخش از بدن شما تغییرات قابل توجهای پیدا میکنند: پستانها، شکم و ناحیه لگن و رانها. برای انتخاب لباس پایین تنه در بارداری دو بخش اهمیت ویژه دارد بالایی باسن (ناحیه زیر شکم) و برآمدهترین قسمت باسن، البته اگر میخواهید که شلوار روی شکم شما را نیز پوشش دهد باید به اندازه فاق نیز توجه کنید و دور شکم را ملاک دور کمر شلوار قرار دهید.
شورت
دور کمر (بالا باسن): از زیر برآمدگی شکم، دور بدن را اندازه بگیرید.
باسن: دور پهنترین قسمت باسن (برآمدگی باسن) خود را اندازه بگیرید.
شلوار
دور کمر: دور بدن را از روی برآمدگی شکم اندازه بگیرید (اگر تمایل دارید شلوار روی شکمتان را پوشش دهد این بخش را اندازهگیری کنید و باید شلوار فاق بلند انتخاب کنید).
کمر کم: از زیر برآمدگی شکم، دور بدن را اندازه بگیرید.
باسن: دور پهنترین قسمت باسن (برآمدگی باسن) خود را اندازه بگیرید.
ران: دور پهنترین قسمت ران خود را اندازه بگیرید.
درز شلوار: از قسمت داخلی ران از بالای ران به پایین تا پایین مچ پا اندازهگیری کنید.
دامن
کمر کم: از زیر برآمدگی شکم، دور بدن را اندازه بگیرید.
باسن: دور پهنترین قسمت باسن (برآمدگی باسن) خود را اندازه بگیرید.
دور کمر (بالای شکم): برای این که جای دقیق کمر خود را به دست بیاورید دستان را به کمر بزنید. درست بالای دستانتان، کمر شما محسوب میشود. متر را دور کمر خود بگیرید و اندازه آن را یادداشت کنید. البته دامنها باید کمری با قابلیت کشان داشته باشند تا شکم شما تحت فشار قرار نگیرد.
البته در مورد دامن اگر مدل خاصی مد نظرتان نیست و دامن ساده و یا کلوش مد نظرتان است، فقط کافی است که دور کمر (زیر شکم) را اندازهگیری کنید.
به این نکته توجه کنید که دامن بهتر است کوتاه باشد زیرا دامن بلند ممکن است، بین پاها یا زیر پای شما گیر کند و سبب سقوط شما شود. به خصوص با بزرگتر شدن شکم، مرکز ثقل شما تغییر کرده است و همین امر سبب حفظ تعادل ضعیف شما خواهد شد.
انتخاب نوع یا استایل شلوار بارداری
شلوار جین بارداری را با بند کمری انتخاب کنید که به شما احساس راحتی بدهد. میتوانید شلوار جین بارداری را پیدا کنید که دارای شکمبند داخلی است که روی برآمدگی یا زیر برآمدگی شکم شما قرار میگیرد، یا میتوانید شلوار جین بارداری را انتخاب کنید که خیلی پایین باشد تا اصلاً روی شکم شما قرار نگیرد. سبکی را انتخاب کنید که برای شما راحتتر است. برخی از کمربندهای رایج در شلوار جین بارداری عبارت هستند از:
- جرسی باسک ( دارای یک شکم بند داخلی که با بزرگ شدن شکم شما کشیده میشود)
- زیر شکم (این نوع شلوار ممکن است در اوایل بارداری شما بیشتر به کارتان بیایید)
- ناحیه نشیمنگاه شلوار گشاد است (برای زمانی مناسب است که بیش از حد برآمدگی شکم دارید)
- بند کشی
- جلو باز با تسمههای قابل تنظیم
- کمری منبسط با پانلهای جانبی الاستیک. ناحیه کمر سفت و دارای قزن و تسمههای برای تنگ و گشاد کردن کمر شلوار دارند.
معیار انتخاب شلوار بارداری
به سمت شلوارهای مناسب فصل بروید. به این فکر کنید که چه زمانی شلوار معمولی یا شلوار جین را میپوشید. چند ماه تا موعد مقرر زایمان فرصت دارید و چه فصولی در آن زمان میگذرد؟
- بسته به فصل، ممکن است به شلوارهایی نیاز داشته باشید که خنک، گرم، رطوبتگیر یا سبک باشند. به عنوان مثال، اگر شلوار را در طول بهار و تابستان میپوشید، به احتمال زیاد شلوار سبک وزن و ضد رطوبت را میخواهید که از مواد قابل تنفس مانند پنبه یا کتان ساخته شده باشد.
- اگر شلوار را در پاییز و زمستان میپوشید، چیزی نیاز دارید که گرم و ضخیم مانند جین، پشمی یا مخلمی بپوشید.
- اگر چیزی میخواهید که در آن احساس راحتی کنید و جابهجای با آن برای شما راحت باشد، ساپورتهای کشی را انتخاب کنید. انواع فعالیتها و تحرکهای را که تمایل دارید انجام بدهید را در نظر بگیرید، این شلوارها مناسب هستند. این شلوارها محدودیتی در حرکت شما ایجاد نمیکنند. برای این که شلواری جذب داشته باشید و در عین حال احساس محدودیت در حرکت نکند، شلوار لی یا لگ کشی انتخاب خوبی است. حتی اگر خیلی فعال نیستید، ساپورت یا لگ انتخابی راحت هستند و همچنین به خوبی با تاپها و لباسهای مختلف ست میشوند.
- سعی کنید یک جفت شلوار لی مشکی یا جین تیره را که تقریباً با هر چیزی در کمد شما ست میشود تهیه کنید.
- اگر قصد ورزش کردن یا فعال بودن در آنها را دارید، به دنبال ساپورت کشی و لگ ورزشی ضد رطوبت باشید.
- اگر میخواهید ظاهری غیررسمی داشته باشید، یک شلوار جین انتخاب کنید. شلوار جین بارداری یک گزینه شیک و راحت برای بارداری است. میتوانید آن را با یک بلوز زیبا بپوشانید یا با یک تی شرت آن را به راحتی ست کنید. جنسی را پیدا کنید که در ناحیه باسن، رانها و ساقها و همچنین اطراف شکم شما مناسب و راحت باشد.
- تا زمانی که باردار هستید از برشهای مد روز مانند شلوار جین تنگ و جین بوت کات دوری نکنید. شما میتوانید هر مدلی از شلوار جین بارداری را بپوشید که احساس خوبی به شما میدهد و به راحتی برای شما مناسب است.
- اگر میخواهید حرفهای یا خوشپوش به نظر برسید، ایده خوبی است که حداقل برای یک ست شلوار بارداری که میتوانید با یک بلوز یا ژاکت زیبا بپوشید، سرمایهگذاری کنید. این یک گزینه عالی برای موقعیتهای خاص یا برای پوشیدن در محل کار است. شلوارهایی را انتخاب کنید که شامل شکم بند داخلی است و به خوبی با باسن، رانها و پاهای شما فیت میشوند.
- مشکی، خاکستری و سرمهای همگی گزینههای عالی برای شلوارهای بارداری هستند. آنها به خوبی با بسیاری از وسایل مختلف در کمد شما ست میشوند.
نکته: به خاطر داشته باشید که احتمالاً باید تا چند ماه پس از زایمان به پوشیدن شلوار بارداری ادامه دهید.
پوشیدن شلوار غیر بارداری در دوران بارداری
- اگر قصد خرید شلوار بارداری را دارید، شلوارهای ۱ تا ۲ سایز بزرگتر از سایز معمولی خود را انتخاب کنید. اگر نمیخواهید فوراً یا اصلاً شلوار بارداری بخرید، میتوانید در دوران بارداری لباسهای معمولی کمی بزرگتر نیز بپوشید. این شلوارها باید به اندازه کافی شل و نرم باشند و شلوار به شکم و باسن شما فشار وارد نکند. به عنوان مثال، اگر معمولاً سایز ۱۲ میپوشید، سایز ۱۴ یا ۱۶ را انتخاب کنید. اگر به طور معمول یک شلوار سایز S (کوچک) میپوشیدید، در دوران بارداری از یک لباس سایز M (متوسط) یا سایز L (بزرگ) استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که خرید لباسهای غیر بارداری در سایز بزرگتر ممکن است به اندازه لباس بارداری جذاب نباشد.
- اگر میخواهید از کشیدن شلوار روی شکم خود جلوگیری کنید، به دنبال شلوارهای فاق کوتاه باشید. شلوار جین شلوارهای پارچهای و لگ و ساقهایی که روی باسن شما قرار میگیرند مناسب هستند، نیازی به پیدا کردن شلوارهایی که روی کمرشان گشاد هستند را از بین میبرد. در عوض، میتوانید شلواری با کمربند انتخاب کنید که زیر شکم شما گیر کند. به عنوان مثال، میتوانید شلوار جین فاق کوتاه، شلوار یوگا با کمربند کشی پهن و یا لگ و ساقهایی را انتخاب کنید که روی باسن شما قرار میگیرد.
- اگر میخواهید شلواری انتخاب کنید که به آسانی بتوانید کمر آن را متناسب با برآمدگی شکم خود تنظیم کنید، شلوارهای با بندها کشی و کمر کشی را انتخاب کنید. شلوارهایی که با بند کشی بسته میشوند یا دارای بند کشی با کشش زیاد هستند، گزینه مناسب دیگری هستند. با این شلوارها شما در اطراف شکمتان احساس شلی و راحتی میکنند و شما به راحتی میتوانید اندازه کمر آن را با بزرگ شدن شکم خود تنظیم کنید.
- به عنوان مثال، میتوانید وقتی در خانه استراحت میکنید یا در حال انجام امور هستید، شلوار ورزشی با بند کشی بپوشید. برای لباسهای مجلسیتر، یک شلوار مشکی با کمربند الاستیک بپوشید. اگر میخواهید کمر یک شلوار جین را کمی گشادتر و آزادتر کنید از این روش استفاده کنید. شلوار جین را بپوشید و زیپ آن را تا جایی که احساس راحتی میکنید بالا بکشید، سپس کش مو الاستیکی را از سوراخ دکمه شلوار جین خود عبور دهید. کش مو را از وسط تا کنید و سپس هر دو انتهای کش مو را روی دکمه حلقه کنید تا کمر محکم شود. این کار در اوایل بارداری بهتر عمل میکند، زمانی که برای پوشیدن شلوار جین فقط به کمی شلی بیشتر در ناحیه کمر نیاز دارید. میتوانید از این تکنیک برای انواع دیگر شلوارهایی که با دکمه بسته میشوند استفاده کنید.
- اگر نمیتوانید شلوار را ببندید، یک شکم بند روی شلوار خود ببندید. میتوانید اکسسوری به نام شکم بند بخرید تا به دوام بیشتر شلوار معمولی شما کمک کند. زیپ شلوار خود را تا جایی که میتوانید ببندید و سپس شکم بند را روی قسمت بالایی شلوار خود بکشید تا دهانه آن پنهان شود. زمانی که دیگر نتوانید زیپ شلوار خود را بیشتر از نیمه باز کنید، بهتر است این کار را انجام دهید.
میتوانید شلوار جینهای قدیمی خود را بپوشید و حتی اگر زیپ آن بالا نمیآید و مطابق شکل از یک تکه پارچه کشی که دو سر آن دکمه دارد استفاده کنید و فضای خالی را با آن پر کنید.
انتخاب شلوراک و شورت مناسب برای بارداری
معمولاً در دوران بارداری سایز شورت چندان تغییری نمیکند مگر آن که شما از شورتهای فاق بلند استفاده میکنید و در این صورت اندازه دور کمر شما تغییر کرده است و شاید نیاز به شورت بزرگتر داشته باشید البته چون شورتها معمولاً زود به زود تعویض میشود نگران خرید شورت بزرگتر نباشید احتمالاً با پایین بارداری شما، این شورتها نیز کهنه میشوند. به خصوص که در این دوران ترشحات واژن و تکرر ادرار باعث میشود مرتباً آنها را تعویص کنید و بشویید. با این حال میتوانید شورتهای تهیه کنید که در ناحیه کمر قابل تنظیم هستند دارای قزن و سگک هستند و یا دو طرف بند دار هستند و میتوانید به اندازه مورد نظر خود آن را تنطیم و گره بزنید.
سعی کنید شورتهای با الیاف طبیعی بپوشید زیرا که پوست شما در طی بارداری حساس است و ممکن است باقی جنسها به خصوص پلاستکی سبب اذیت و ناراحتی پوستی در این ناحیه شود.
از آنجا که ممکن است شورت شما در اثر نشت ادرار، مایع آمنیوتیک و یا ترشحات واژن دائماً خیس شود و امکان تعویض زود هنگام آن را نداشته باشید برخی از شورتها دارای بندی در بخش مرکزی هستند که میتوانید از یک پارچه ضد حساسیت مثل کهنه بچه استفاده کنید و هر زمان که خیس شد به تعویض کهنه اکتفا کنید.
سهولت و تطبیقپذیری شلوارک، آنها را به یکی از لوازم اصلی کمد لباس تبدیل کرده است. شلوارکها گزینه مناسبی برای ورزش در باشگاه یا برای فعالیتهای روزمره در ماههای گرم تابستان هستند. از آنجایی که شلوارک یک پوشاک سازگار ضروری هستند، یک جفت شلوارک برای هر موقعیتی از جمله در دوران بارداری ضروری است.
اساساً پیدا کردن یک شورت و شلوارک بارداری باکیفیت که راحت و زیبا باشد، راحتتر از آنچه فکر میکنید، است. اما همانطور که شکم شما بزرگ میشود، نباید کیفیت، مد یا عملکرد را قربانی کنید. در واقع، راحتی و استایل با رفتن به سه ماهه دوم و سوم اهمیت بیشتری پیدا میکند تا به شما کمک کند بهترین احساس را داشته باشید.
معیارهای انتخاب بهترین شلوراک و شورت بارداری
بهترین معیار انتخاب شورت بارداری، راحتی آن است و این که از مواد سبک وزن ساخته شده و کشش و حمایت کافی برای شکم شما ایجاد کند. برای کمک به محدود کردن انتخابهایتان، در مورد این که کدام شورت بارداری با چه ویژگیهایی بیشتر مورد پسند شما است پینو بیبی تمام شورت و شلوارکها را براساس معیارهای زیر ارزیابی کرده است:
- عملکرد: قبل از هر چیز، شما میخواهید نوع شورت مورد نیاز خود را تعیین کنید. آیا به دنبال شلوارکهای ورزشی برای تمرینات ایمن بارداری خود هستید یا به دنبال شلوراکهای جین کلاسیک برای اضافه کردن به کمد لباس تابستانی خود هستید؟ (یا هر دو؟) درک عملکرد اصلی شورت بارداری به محدود کردن جستجوی خرید شما کمک می کند.
- کمربند: شکم در حال رشد شما به یک کمربند نیاز دارد که بتواند با آن دور کمر را تنگ و گشاد کنید. اکثر شلوارکهای بارداری به گونهای طراحی شدهاند که زیر شکم یا بالای شکم (به طور کامل یا جزئی) قرار میگیرند، در حالی که برخی از آنها دارای پانلهای جانبی برای حمایت بیشتر هستند. هر طرح مزایا و معایب منحصر به فردی دارد، اما در نظر بگیرید که بسته به این که در چه مرحله از دوران بارداری خود هستید و چه چیزی برای شما راحتتر است، به چه نوع حمایتی نیاز دارید سپس شلوارک را انتخاب کنید.
- کشش: اگر چه نوع بند کمر مهم است، اما میزان کشش شلوارک به همان اندازه برای حمایت و راحتی بسیار مهم است. آیا شلوارک میتواند برای شما تا سه ماهه سوم بارداری که شکم رشد میکند، بکارتان بیایید؟ آیا شلوراک هنوز هم میتوانند بعد از تولد نوزاد کارآیی دارد؟ درک میزان سفت بودن آنها در اطراف یا زیر شکم شما یکی دیگر از ملاحظات اصلی راحتی است.
خیلی خوب بود مرسی