شیردهی, نوزاد و شیرخوارگی

چه غداهایی شیر را بد طعم می کند

برخی از طعم‌ها از طریق شیر مادر منتقل می‌شوند. بنابراین تغذیه با شیر مادر می‌تواند عاملی برای طعم غذا باشد. بر اساس نتایج مطالعات مزه غذای مادر بر طعم شیر مادر تأثیر می‌گذارد. وقتی یک مادر شیرده غذاهایی با طعم‌های قوی مانند سیر یا کاری می‌خورد آن طعم‌های غذایی به شیر مادر منتقل می‌شود. برخی از محققان می‌گویند که کودکان غذاهایی را که مادرشان در دوران شیردهی می‌خورند ترجیح می‌دهند، زیرا فکر می‌کنند طعم شیر یکسان یا حداقل مزه مشابه است.

چه غداهایی شیر را بد طعم می کند

انتقال عطرها در شیر مادر وجود دارد!

دانشمندان نشان داده‌اند که این انتقال طعم با همه غذاها کار نمی‌کند. برخی از طعم‌ها فرار هستند، مانند روغن، ماهی یا چای، هیچ تاثیری بر طعم شیر مادر ندارند.

رژیم غذایی مناسب در دوران شیردهی

اول از همه، برخلاف بارداری، شیردهی با قوانین کمتری در مورد رژیم غذایی مواجه می‌شود. خیلی ساده است: مانند بقیه اعضای خانواده، از همه چیز، بدون افراط، یک رژیم غذایی متعادل بخورید. اگر در دوران بارداری رژیم غذایی خاصی داشتید، باید بتوانید به سرعت به عادات غذایی خود بازگردید. مگر اینکه توسط پزشک تجویز شده باشد.

یک رژیم غذایی ساده متشکل از:

  • میوه‌های تازه، سبزیجات و آجیل، منابع ویتامین B9 و فیبر،
  • محصولات لبنی، منابع ید، پروتئین، کلسیم و ویتامین B2،
  • ماهی (پلاک، کاد، سفیدک و…) و گوشت گاو، گوساله، خوک، بره
  • شکلات تلخ (بیش از ۷۰ درصد کاکائو) سرشار از فیبر، آهن و مس،
  • محصولات غلات کامل، سرشار از فیبر،
  • غذاهایی که حداقل فرآوری شده و با مواد مغذی ساخته شده‌اند.
رژیم غذایی مناسب در دوران شیردهی

غذاهایی که باید در حد اعتدال مصرف شوند.

غذاهایی وجود دارد که باید در دوران شیردهی در حد اعتدال مصرف شوند، زیرا می‌توانند طعم شیر را تغییر داده و آن را برای کودک ناخوشایند کنند. از جمله این غذاها می‌توان به کلم، کلم بروکلی، مارچوبه، کنگر فرنگی، سیر، پیاز، برخی ادویه‌های قوی اشاره کرد.

علیرغم این معایب نباید غذاها را به دلیل طعم و مزه از رژیم غذایی خود حذف کنید. این به کودک شما اجازه می‌دهد تا تنوع غذاها را کشف کند. صرف نظر از طعم آن‌ها، برخی از غذاها به دلیل ترکیباتشان باید محدود شوند.

در واقع، برخی از ماهی‌ها احتمالاً حامل آلاینده‌هایی هستند که می‌توانند در شیر مادر قرار بگیرند. این ماهیان آب شیرین (مارماهی، ماهی، ماهی کپور، و غیره) و ماهیان وحشی درنده (باس، هالیبوت، ماهی ماهی، ماهی تن و غیره) هستند. همچنین توصیه می‌شود از غذاهای حاوی فیتواستروژن، به ویژه محصولات سویا اجتناب کنید. البته می‌توانید حداکثر ۱ بار در طول روز آن را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

غذاهایی که باید در حد اعتدال مصرف شوند تا شیر بد طعم نشود.

غذاهایی که در دوران شیردهی توصیه نمی‌شوند

آیا متوجه شده‌اید که کودک شما یک روز از شیر مادر بیزار است و از ادامه شیر خوردن خودداری می‌کند و روز بعد دوباره شروع به لذت بردن از آن می‌کند؟ آیا از خود پرسیده‌اید که دلیل این امر چه می‌تواند باشد؟ دلیل آن این است که غذاهایی وجود دارد که باعث بد طعم شدن شیر مادر می‌شود.

آیا می‌دانید طعم شیر مادر بسته به آنچه می‌خورید متفاوت است؟ بله، چیزی که می‌خورید می‌تواند طعم شیر شما را دستکاری کند. با این حال، ترکیبات طعم دهنده با سرعت‌های متفاوتی از رژیم غذایی مادر گرفته تا شیر او منتقل می‌شوند. در حالی که برخی از طعم‌ها ظرف چند ساعت ناپدید می‌شوند، برخی دیگر می‌توانند تا هشت ساعت باقی بمانند.

چندین نوع تحقیق در این زمینه انجام شده است و به وضوح مشخص شده است که آنچه مادران می‌خورند می‌تواند تا ۸ ساعت طعم جدیدی به شیر آن‌ها بدهد. بنابراین جای تعجب نیست که کودک شما یک روز اعتصاب شیردهی کرده و روز بعد شروع به شیر خوردن می‌کند.

در ادامه لیستی از ۱۵ ماده غذایی را خواهید دید که وقتی در دوران شیردهی زیاد بخورید طعم شیر مادر را تغییر می‌دهد.

۱. مارچوبه

مارچوبه سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبرهای غذایی است که برای مادران شیرده بسیار مفید است. طبخ آن نیز آسان است. با این حال، ممکن است متوجه شده باشید که این سبزی می‌تواند به ادرار بوی تند و غیر قابل انکاری بدهد.

مارچوبه همچنین به دلیل طعم شدیدش می‌تواند طعم بدی به شیر مادر بدهد. اگر کودک از نوشیدن شیر مادر با رنگ مارچوبه امتناع کرد، بهتر است مارچوبه را از بشقاب خود خارج کنید تا زمانی که کودک شروع به خوردن مواد جامد کند.

۲. غذای تند

غذای تند خوردن در دوران شیردهی به طور کلی مضر نیست، اما خوردن غذای تند و سپس شیر دادن به کودک می‌تواند کودک را در طول شیردهی کلافه کند. مشخص شده است که بسیاری از نوزادان پس از خوردن غذای تند مادر نسبت به شیر مادر بیزاری می‌کنند.

بسیاری از مواقع، نوزادان پس از نوشیدن این شیر مادر نیز تحریک می‌شوند. بنابراین غذای تند را می‌توان یکی از غذاهای بد طعم شیر مادر دانست. درنتیجه لازم است تا قبل از شیر دادن به کودک غذای تند را کنار بگذارید.

۳.غذاهای دریایی

غذاهای دریایی سرشار از بسیاری از مواد معدنی ضروری هستند و نیروگاهی از مواد مغذی مختلف به شمار می‌رود. با این حال، مصرف آن به وفور در دوران شیردهی ایده عاقلانه‌ای نیست. خطرات زیادی برای سلامتی مانند مسمومیت با جیوه در ارتباط با غذاهای دریایی وجود دارد. 

غذاهای دریایی همچنین می‌توانند رنگ بدی به شیر مادر بدهند. بنابراین، مادران باید در مورد مصرف غذاهای دریایی احتیاط کنند. غذاهای دریایی را به عنوان یکی از غذاهایی که شیر مادر را بد طعم می کند در نظر بگیرید.

غذاهایی که در دوران شیردهی توصیه نمی‌شوند

۴.الکل

الکل تمایل به تغییر طعم و ترکیب شیر مادر دارد. همچنین، اگر مادران در دوران بارداری الکل، حتی شراب مصرف کنند، مقدار نامناسبی الکل در شیر مادر شناور است. همچنین ممکن است برای مدت قابل توجهی در شیر مادر باقی بماند. ممکن است متوجه شده باشید که وقتی نوزاد بعد از نوشیدنی به او شیر می‌دهید، مدت طولانی‌تری می‌خوابد.

نوشیدن زیاد می‌تواند درصد الکل را در شیر مادر افزایش دهد. این امر خطر مسمومیت را افزایش داده و می‌تواند باعث ایجاد مشکلات سلامتی در نوزاد شود.

۵.پیاز

پیاز بوی تندی دارد. این بوی تند می‌تواند به راحتی وارد شیر مادر شود. طعم آن برای کودک جدید خواهد بود و کودک به راحتی آن را تشخیص می‌دهد. در حالی که برخی از نوزادان این طعم را دوست دارند، اکثر آن‌ها شیر مادر را که رنگ پیاز دارد را رد می‌کنند. با این حال، خوردن پیاز خام، مانند سالاد و ساندویچ، معمولا این مشکل را به همراه دارد. لطفا توجه داشته باشید که مصرف متوسط ​​پیاز پخته شده تاثیری بر شیر مادر نخواهد داشت.

۶. داروها

مطالعات زیادی برای کشف تأثیر داروهای مصرفی مادر بر شیر وی انجام شده است. ثابت شده است که بسیاری از داروهایی که مادران می‌خورند می‌توانند به طور بالقوه وارد شیر مادر شوند. این مسئله می‌تواند مشکلات سلامتی بسیاری را در کودک ایجاد کند.

همچنین مشخص شده است که برخی داروها بر بو و طعم شیر مادر تأثیر می‌گذارند. بنابراین هر زمان که برای هر مشکلی در دوران شیردهی با پزشک مشورت کردید، فراموش نکنید که در حال شیر دادن به نوزاد هستید.

۷.گوشت اندام دام‌ها

گوشت‌های اندام فوق العاده مغذی بوده و از جنبه ارتقای سلامتی بسیار مفید هستند. بسیاری از مادران عاشق خوردن غذاهایی مانند سرخ کردن پیاز به همراه جگر در دوران شیردهی هستند. با این حال، گوشت‌های ارگانیک اگرچه غنی از مواد مغذی هستند خطر سموم را به همراه دارند، به خصوص اگر تغذیه حیوانات مزرعه ارگانیک نباشد.

در این صورت، آن‌ها با آنتی بیوتیک‌ها و هورمون‌های رشدی که در اندام‌هایشان تجمع می‌یابد، درمان می‌شوند. بنابراین خوردن اندام‌های حیوانی خطر انتقال آن سموم به نوزاد را به همراه دارد. همچنین بوی بدی به شیر مادر می‌دهد که به راحتی توسط نوزاد قابل تشخیص است.

۸.سیر

درست مانند پیاز، سیر نیز به طور بالقوه می‌تواند طعم شیر مادر را تغییر دهد. با این حال، برخلاف پیاز، نوزادان بیشتری دوست دارند شیر مادر با رنگ سیر بنوشند. اما ما این سبزی را تحت عنوان “غذاهایی که شیر مادر را بد طعم می کنند” قرار می دهیم به این دلیل است که بسیاری از نوزادان از نوشیدن شیر مادر با طعم سیر خودداری می کنند.

۹.کلم بروکلی و یا کلم

خوردن سبزیجاتی از قبیل کلم بروکلی و کلم به عنوان غذای اصلی در دوران بارداری طعم شیر مادر را تغییر می‌دهد. این مسئله به این دلیل است که بسیاری از مادرانی که از این سبزیجات استفاده می‌کردند، متوجه شدند که نوزادانشان از شیر مادر خودداری می‌کند.

بنابراین، صرف نظر از این واقعیت که این دو سبزیجات مغذی هستند، سعی کنید از مصرف آن‌ها در حالی که انحصاراً به کودک خود شیر می‌دهید خودداری کنید. این در صورتی است که کودک نسبت به شیر مادر با رنگ بروکلی بیزاری نشان دهد.

۱۰.قهوه

بارداری تنها زمانی نیست که از شما خواسته می‌شود از نوشیدن قهوه خودداری کنید. هنگامی که کودک شما فقط به شیر مادر وابسته است، باید از نوشیدن قهوه خودداری کنید.

دو دلیل برای پرهیز از مصرف قهوه در دوران شیردهی وجود دارد. یکی، مصرف کافئین می‌تواند بر تولید شیر مادر تأثیر منفی بگذارد. کافئین همچنین می‌تواند وارد شیر مادر شود و خوردن آن برای کودک بی‌خطر نیست. حتی می‌تواند آن‌ها را برای مدت طولانی‌تری بدحال و جهنده کند زیرا کافئین به زمان بیشتری نیاز دارد تا از بدن کودک پاک شود.

ثانیاً، ترکیبی که به قهوه طعم می‌دهد، می‌تواند وارد شیر مادر شود و بسیاری از نوزادان شیر مادر با طعم قهوه را دوست ندارند.

برای رضایت شما، خوردن دو فنجان قهوه کوچک (صبح و عصر) اشکالی ندارد. اما توجه داشته باشید که فقط فنجان‌های چای و یا قهوه شما حاوی کافئین نیستند، بسیاری از غذاهای دیگر مانند شکلات نیز دارای کافئین هستند. با این حال، به خاطر داشته باشید که سطح کافئین شیر مادر در حدود  1 تا ۲ ساعت پس از نوشیدن قهوه افزایش می‌یابد.

غذاهایی که در دوران شیردهی توصیه نمی‌شوند

۱۱.سس سویا

سس سویا یکی‌دیگر از مواد غذایی با طعم قوی است که می‌تواند طعم شیر مادر را تغییر دهد. هنگامی که پروتئین سویا وارد شیر مادر می‌شود ممکن است باعث ایجاد واکنش‌های آلرژیک در نوزادان شود. بنابراین مصرف آن را در دوران شیردهی محدود کنید.

۱۲.مکمل‌ها

برخی از مکمل‌ها مانند مکمل‌های گیاهی، روغن ماهی و روغن بذر کتان ممکن است طعم شیر مادر را تغییر دهند. حتی اگر از نظر علمی ثابت نشده باشد، بسیاری از مادران این را تجربه می‌کنند. اگر شما نیز اغلب متوجه این موضوع شده‌اید، زمان آن رسیده است که این مکمل‌ها را برای مدتی متوقف کنید.

۱۳.کنگر فرنگی

کنگر فرنگی طعمی شبیه به مارچوبه دارد. این یکی از غذاهایی است که شیر مادر را بد طعم می‌کند.

۱۴.هر غذایی که نوزاد به آن واکنش نشان دهد

هنوز مطالعات زیادی در این زمینه انجام نشده است. بنابراین همیشه عاقلانه است که یادداشت روزانه غذایی داشته باشید و اگر متوجه شدید که کودک شما هر بار که غذای خاصی می‌خورید از شیر مادر کناره گیری می‌کند، آن را از منوی روزانه خود حذف کنید. از این گذشته، مانند بزرگسالان، سلیقه نوزادان نیز متفاوت است.

۱۵.سیگار کشیدن

مطالعات نشان داده‌اند که سیگار کشیدن حتی پس از تولد نوزاد می‌تواند مواد شیمیایی مضری را به کودک بدهد که می‌تواند منجر به سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) شود. همچنین مصرف دخانیات سطوح مواد شیمیایی مضر در شیر مادر را افزایش می‌دهد که می‌تواند وارد سیستم حساس کودک شما شود.

علاوه بر این، افراد سیگاری بیشتر احتمال دارد الگوهای خواب تغییر یافته را تجربه کنند. این امر می‌تواند بر عرضه شیر مادر و کیفیت آن تأثیر بگذارد. به همین دلیل است که مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها توصیه می‌کنند در هنگام شیردهی از سیگار کشیدن خودداری کنید.

چرا طعم شیر مادر شور است؟

طعم شور شیر مادر به دلیل افزایش محتوای سدیم و کلرید است. ورم پستان می‌تواند طعم شوری به شیر مادر بدهد. وقتی مشکل حل شد، شیر مادر طعم طبیعی خود را بازیابد.

چه چیزی شیر مادر را تلخ می‌کند؟

لیپاز آنزیمی در شیر مادر است که به تجزیه و تحلیل کمک می‌کند. با این حال، اگر لیپاز بیش از حد وجود داشته باشد، می‌توان طعم شیر دوشیده را تلخ کرده و در برخی موارد طعم شیر را ترش کند. این طعم تلخ یا ترش ناشی از اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه است که طعم ناخوشایندی قوی دارد.

اگر شک دارید که شیر شما دارای لیپاز بیش از حد است، می‌توانید آن را بپزید تا آنزیم غیرفعال شود. با این حال، این مزه شیر مادر را نیز تغییر می‌دهد و طعم آن را کاملاً متفاوت می‌کند.

چرا طعم شیر مادر ترش است؟

یا شیر مادر در هنگام شیردهی به دلیل لیپاز اضافی در شیر مادر بیشتر بوی ترش می‌دهد. لیپاز یک آنزیم هضم کننده چربی است که در شیر مادر یافت می‌شود. گاهی اوقات نحوه نگهداری شیر مادر برای استفاده در آینده (زمانی که مادر باید بیرون برود) نیز می‌تواند طعم شیر مادر را ترش کند.

سخن آخر

شیر مادر برای نوزادان چه طعمی دارد؟ آ‌ن‌ها می‌توانند هر چیزی عجیب و غریب را در شیر مادر بچشند. نوزادان به قدری به بو و طعم شیر مادر حساس هستند که اگر هر مزه‌ای از شیر مادر را دوست نداشته باشند، ممکن است از خوردن خودداری کنند.

ما نمی‌گوییم که همه نوزادان هنگام خوردن این غذاها از طعم شیر خوششان نمی‌آید. با این حال، این‌ها غذاهایی هستند که ممکن است طعم شیر مادر را بد کنند. اگر پس از خوردن این غذاها، کودک شما شیر خوردن را سر باز می‌زند ممکن است شیر شما به اندازه کافی برای او خوشمزه نباشد. بنابراین هنگام مصرف این غذاها به این نکته توجه داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *