راهکارهای مراقبت از همسر پس از زایمان (۱)
این مقاله در دو قسمت تهیه و تنظیم شده است تا به تمام مسائل مربوط به مراقبت از همسر بعد از زایمان به طور کامل پرداخته شود. این مقاله با هدف آگهیرسانی به تمام مردانی است که در کنار وظیفه همسری، وظیفه خطیر پدر بودن را نیز باید مدیریت کنند. توصیه تیم پینو بیبی این است که این دو مقاله را برای تمام مردانی که قصد ازدواج دارند، ازدواج کردهاند و قصد فرزندآوری دارند، صاحب فرزند شدهاند و در تدارک برنامهریزی برای آینده زندگی خانواده خود هستند، بفرستید. این راهکارهای ساده تاثیرات شگرف و عمیقی بر دوام و قوام خانواده خواهند داشت. زندگی مشترک یعنی تلاش مشترک در جهت کامیابی. تا انتهای این مقاله با تیم پینو بیبی همراه باشید و نظرات خودتان را با ما به اشترک بگذارید.


چگونه به همسر خود بعد از زایمان کمک کنیم؟
همین ابتدای مقاله بگوییم که روی سخن ما با شما همسر و پدر مهربان است، این مقاله برای شما تهیه و تنظیم شده تا به شما یادآوری کنید که همسر شما ۹ ماه بار سنگین مسئولیت نگهداری جنین را در بطن وجود خود تقبل کرده است، همسر شما درد زایمان را به جان خریده است؛ زایمانی که درد آن معادل شکستن همزمان ۲۰ استخوان بدن است؛ همسر شما مدتهاست که به علت بارداری خواب کافی نداشته است و اگر عوارض بارداری را مطالعه کنید درخواهید یافت که همسر شما بسیار بیشتر از آنچه که شما در جریان هستید طی این ۹ ماه سختی کشیده است و همه این رنج و ناراحتی را به با صبر و شکیبایی پشت سر گذاشته است و با اضطراب فراوان فرایند طاقتفرسای زایمان را تجربه کرده است و حالا ثمره عشق زندگی مشترکتان را در آغوش دارد و با قلبی آکنده از عشق و امید و جسمی خسته ماههای سخت دیگری را نیز در پیش خواهد داشت و این وظیفه شما است در کنار نقش جدید پدر بودن بیش از پیش نقش همسر بودن را به درستی و حساسیت بیشتر ایفا کنید.
همسر شما نیازمند عشق و محبت شماست تا انرژی خود را برای ماههای آینده ذخیره کند. قطعاً شما در پرورش نوزاد تازه متولد شده نقش کمتری خواهید داشت و از لحاظ عاطفی، تغذیه و رسیدگی مادر همواره مسئولیت بیشتری خواهد داشت. در این مقاله چند نکته مهم را به شما تازهپدر عزیز توصیه میکنیم. اگر در حال خواندن این مقاله هستید نشان دهنده این است که شما گام اول را صادقانه و مسئولیتپذیرانه برداشتهاید.
نکات این مقاله را همواره مد نظر داشته باشید شاید بد نباشد حتی در چند یادداشت کوچک، مواردی را برای خود نتبرداری کنید و هر روز به خودتان یادآوری کنید که همسر شما بیش از هر زمان دیگری به پشتوانه عشق و مهربانی شما نیاز دارد تا فرزندتان را به سمت سعادت و نیکبختی سوق دهد.
شاید برخی از این نکات به عقیده شما چندان مهم به نظر نرسد اما مطمئن باشید که کمتوجهی در خصوص هر کدام این موارد ممکن است روح حساس همسرتان را آزردهخاطر کند. نکته دیگری که باید در نظر داشته باشید این است که هر شخصی روحیات خاص خود را دارد، همسر شما ممکن است اهل گله و شکایت نباشد اما قطعاً در عمق وجودش، خواستار توجه و مهر شماست. برخی از بانوان ممکن است از بیان خواستههای خود شرم داشته باشند، آنچه که ممکن است برای یک فرد بسیار لذتبخش باشد ممکن است برای فرد دیگری جذاب نباشد، در اجرای هر کدام از موارد زیر فراموش نکنید که باید این نکات را بر اساس روحیات همسر خود شخصیسازی کنید. ممکن است همسر شما دوست داشته باشد برایش آواز بخوانید یا با او با کلمات محبتآمیز صحبت کنید، ممکن است همسر شما از گرفتن کادو خوشحال شود و … این لیست میتواند به اندازه بانوان روی زمین گسترده و متنوع باشد؛ و البته به اندازه مردان روی زمین میتواند خلاقانه و مبتکرانه نیز باشد. پس به دنبال روشهایی باشید که هم در توان شما باشد و هم برای همسرتان جذابیت داشته باشد.
مقدمه کمی طولانی شد اما گفتن برخی نکات همین ابتدای بحث، برای جهت دادن به ذهن شما، همسر گرامی لازم بود. به عنوان یک پدر و همسر با تیم پینو بیبی تا انتهای این مقاله همراه باشید.


شما هم حق دارید خسته باشید
در مقدمه به خستگی و دوران پراسترس بانوان پرداختیم اما همین ابتدای امر و به عنوان اولین نکته باید خاطر نشان کنیم که زحمات و پیگیریها شما به عنوان یک همسر نیز قابل قدردانی است. چه بسا همسرانی که در دوران بارداری بیشتر مسئولیتهای خانه را متقبل میشوند تا همسرشان بیش از پیش بتواند استراحت کند و به خودش برسد. مردانی که به دلیل بارداری همسر و اضافه شدن مخارج مجبور بودند اضافه کاری کنند و حالا نوزادی که ماهها در انتظارش به سر میبرند به روی خسته و مهربان پدرش لبخند میزند. ممکن است بیخوابیهای شبانه همسرتان باعث شده باشد شما نیز دچار کمخوابی شده باشید.
قطعاً در روزهای منتهی به زایمان برنامهریزی برای ورود فرشته کوچک زندگیتان انرژی زیادی از شما گرفته است پس اگر احساس خستگی میکنید کاملاً طبیعی است. بد نیست اگر برایتان مقدور است چند روز مرخصی بگیرید و وقت بیشتری را با همسر و فرزندتان سپری کنید. اگر مرخصی گرفتن برای شما امکانپذیر سعی کنید حجم کارتان را کم کنید با همکاران خود صحبت کنید و از آنها کمک بگیرید. فراموش نکنید که ممکن است تا چند ماه خواب شبانه شما به خاطر تولد نوزاد جدید آشفته شود پس لازم است تا برنامهریزی دقیقتری داشته باشید و سعی کنید از لحاظ جسمی و روحی خود را برای مارتن تربیت فرزند آماده کنید.
با همسرتان درباره تربیت فرزندتان گفتگو کنید
شاید باور نکنید اما گفتگو حول محور تربیت فرزند یکی از لذتبخشترین فعالیتها برای همسرتان است. همسر شما دوست دارد تا شما به عنوان یک پدر، از همان بدو امر در مسئولیت پرورش و تربیت فرزندتان دخیل باشید. در خلال همین گفتگوهای دوستانه و صمیمی ممکن است بسیاری از دغدغههای ذهنی و استرسهای درونی همسر شما جای خود را به احساس آرامش بدهد. اگر در دوران بارداری درباره این مسائل با همسرتان صحبت کردهاید قطعاً حساسیتهای همسرتان را کشف کردهاید و الان زمان مناسبی است تا به همسرتان این اطمینان را بدهید که با کمک هم، یک فرزند سالم، شاد و صالح تربیت خواهید کرد.
درباره عوارض بعد از زایمان مطالعه کنید
توصیه میکنیم تا مقاله «نکاتی برای افسردگی پس از زایمان» را مطالعه کنید در این مقاله درباره عوارض روحی پس از زایمان توضیحات کاملی داده شده است. همچنین مطالعه مقالات «مراقبت از مادر بعد از زایمان»، «بهبودی بعد از سزارین» و «مراقبت پس از سزارین» نیز خالی از لطف نیست. شما میتوانید با کسب اطلاعات در این خصوص به همسر خود برای سپری کردن این دوران کمک بیشتری بکنید. برخی از آقایان تصور میکنند که همه دردسرها و استرسهای مادرانه مربوط به دوران حاملگی است اما برای برخی از خانمها، دوره بعد از زایمان ممکن است دوره سختتری باشد و نیازمند همراهی بیشتر و مراقبت بیشتر است.
از تغییرات جسمی همسرتان مطلع باشید
زایمان چه طبیعی باشد و چه سزارین همسر شما یک فرایند سخت و پیچیده را پشت سر گذاشته است و اگر عوارض دوران بارداری را هم به آن بیافزاییم طبیعی است که همسر شما خسته و ضعیف باشد. اگر همسر شما سزارین کرده باشد، ممکن است تا مدتی درد شدیدی داشته باشد. خونریزی از واژن و ترشحات زیاد واژن یک عارضه طبیعی بعد از زایمان است. ممکن است ادرار کردن و یا مدفوع کردن برای همسر شما دردناک باشد حتی ممکن است همسر شما دچار بیاختیاری ادرار شود. یبوست، هموروئید و بواسیر عوارضی هستند که احتمال وقوع آنها بعد از زایمان زیاد است. اگر همسر شما زایمان طبیعی کرده است ممکن است دچار پارگی پرینه شود و این امر باعث خونریزی و درد در ناحیه تناسلی او شود. ممکن است همسر شما که در قامت یک مادر سختکوش و همسر فداکار درباره هیچکدام از این مشکلات با شما درددل نکند اما مطمئناً از همراهی و همدلی شما قلباً احساس رضایت خواهد کرد. اگر همسر شما فرد مغرور و سرسختی است شاید حتی برای معالجه مشکلات جسمی خود به پزشک هم مراجعه نکند و این وظیفه شماست که درباره شرایط جسمی همسرتان حساس باشید و به او اطمینان بدهید که تمام مشکلات جسمی و روحی او برای شما قابل درک است و برای رفع آنها تمام تلاش خود را به کار خواهید بست.


بحث درباره اضافه وزن همسرتان، گفتگوی عاقلانهای نیست
قطعاً تناسب اندام همسر شما طی دوره بارداری و طی فرایند زایمان دچار تغییرات زیادی شده است. ممکن است اضافه وزن همسر شما بسیار مشهود باشد، حتی ممکن است شکم و سینههای همسر شما بیش از حد بزرگ شده باشند. این تغییرات طبیعی است و اگر درایت به خرج دهید این تغییرات زودگذر خواهند بود. صحبت درباره اضافه وزن و چاقی همسرتان، گفتگوی پسندیده و رضایتبخشی نیست به خصوص در هفتههای اول بعد از زایمان.
به خودتان و همسرتان فرصت دهید که با شرایط جدید سازگار شوید. اگر دوست دارید همسرتان تناسب اندامش را زودتر بدست بیاورد باید به او کمک کنید تا بتواند فرصتی داشته باشد که حداقل روزی نیم ساعت ورزش کند.
اگر بیمحابا بحث لاغری و تناسب اندام را مطرح کنید شاید همسرتان دلخور شود. زنها موجودات پیچیدهای هستند ممکن است در حالی که به چهره شما نگاه میکنند و لبخند میزنند، در دلشان غم بزرگی نشست کرده باشد و فکر کنند که دیگر برای شما جذاب نیستند و یا فکر کنند که در تغییرات جسمی ناخودآگاه بدنشان مقصر هستند، شاید به این فکر کنند که شما همه خوبیهای وجودش را نادیده گرفتهاید و تنها چاقی و اضافه وزن او در نظرتان آمده؛ مسئله اینجاست که اگر در این مورد هم صحبتی نکنید ممکن است حمل بر بیتفاوتی باشد و در ضمن ممکن است فرصت طلایی کمک به همسرتان را نیز از دست میدهید.
تحقیقات نشان داده است که بانوانی که تنها چند هفته پس از وضع حمل ورزش را شروع میکنند و به طور منظم از یک برنامه ورزشی پیروی میکنند در کمتر از یکسال تناسب اندام خود را به دست میآورند و یا لااقل به وضعیتی که قبل از زایمان داشتند نزدیکتر میشوند. هر چه این فاصله بیشتر باشد کاهش وزن و نزدیک شدن به تناسب اندام سختتر خواهد بود. پس باید به همسرتان برای رسیدن به تناسب اندام کمک کنید اما چگونه وارد بحث شوید. شاید بد نباشد صحبت را با یک هدیه کوچک آغاز کنید میتوانید یک کفش ورزشی مناسب یا یک ست ورزشی زنانه خریداری کنید و آن را به سلیقه خود کادوپیچ کنید و یک جمله عاشقانه روی بسته بنویسید. برای نوشتن این جمله از داشتههای ذهنی خودتان کمک بگیرید، قطعاً تاثیر آن بیشتر خواهد بود. شاید به دلیل تولد فرزندتان و بالا رفتن هزینهها خرید کفش یا لباس برای شما مقدور نباشد، خرید یک قمقمه ورزشی و یا حتی یک جوراب یا اسپری اسپورت هم میتواند برای ورود به این بحث کفایت کند. مهم خلاقیت شما در بستهبندی، نوشتن جمله عاشقانه و زمان اهدای این کادو ورزشی است.
اجازه دهید همسرتان کادو را باز کند و حالا شما سر صحبت را باز کنید. قبل از هر چیز او از قدردانی کنید که مادری مهربان بوده است و از فرزندتان مراقبت کرده است. جمله بعدی قطعاً باید این باشد که شما همواره او را دوست دارید و از نظر شما، همسرتان زیباترین و دوستداشتنی فرد جهان است و بعد به او بگویید که نگران وضعیت سلامت او هستید و از آنجا که همسرتان بیش از هر چیز دیگری برایتان ارزشمند است از او درخواست میکنید که برای حفظ سلامتی و تناسب اندامش ورزش کند. این کار معجزه میکند.
همسر شما درخواهد یافت که شما او را دوست دارید و برای او اهمیت زیادی قائل هستید. ضمناً که در قسمت دوم ای مقاله اشاره خواهیم کرد که ورزش کردن برای مقابله با افسردگی پس از زایمان نیز یک شیوه درمانی موثر است پس هوشمند باشید و با یک تیر چند نشان بزنید.


برای شروع رابطه جنسی عجله نکنید
ممکن است به دلیل تغییرات فیزیولوژیک بدن همسرتان چند هفته قبل از بارداری رابطه جنسی را متوقف کرده باشید، شاید لازم باشد تا چند هفته بعد از زایمان نیز رابطه همبستری را همچنان متوقف نگه دارید. همسر شما ممکن است به دلایل عوارض زایمان و یا حتی خستگی شدید توانایی برقراری رابطه جنسی را نداشته باشد. اعتراض و یا بروز ناراحتی در این زمینه باعث رنجش خاطر همسرتان میشود به خصوص اگر این موضوع را به نوزاد متولد شده نسبت دهید و کلمه تندی در این خصوص به کار ببرید. چنین رفتاری برای همیشه روح همسرتان را خدشهدار خواهد کرد. به خاطر داشته باشید که اگر تولد نوزاد برای شما ۱۰ چالش ایجاد کرده باشد بدون اغراق برای همسرتان ۱۰۰ چالش به همراه دارد. اگر میخواهید روابط زناشوییتان مانند سابق ادامه یابد لازم است تا به همسرتان کمک کنید تا زودتر شرایط بحرانی بعد از وضع حمل را پشت سر بگذارد.
احساس همسرتان را در خصوص برقراری رابطه جویا شوید و اگر همسر شما آمادگی این کار را ندارد با نوازش و همآغوشی به او نشان دهید که همچنان در مرکز توجه شماست. نوازش و بوسه و به کار بردن کلمات محبتآمیز ذهن و جسم همسر شما را زودتر التیام خواهد داد. یادتان باشد که تا جایی که ممکن است در جلسات پزشکی همسرتان حضور داشته باشید و اگر به هر دلیلی از حضور در این جلسات بازماندید حتماً از همسرتان درباره وضعیت سلامتیاش پرسوجو کنید و از او بخواهید درباره جلسهای که با پزشک زنان داشته است با شما گفتگو کند. برخی از بانوان ممکن است به دلیل شرم و یا به دلیل این که دوست دارند همواره نظر شوهرشان را جلب کنند، در شرایطی که برقراری رابطه جنسی برای آنها مضر و خطرناک است، تن به این کار بدهند. بنابراین تا زمانی که از سلامت جسم و روح همسرتان اطمینان پیدا نکردهاید هرگز تقاضای برقراری رابطه جنسی نداشته باشید.
قطعاً همسرتان از خواسته شما مطلع است و برای صبر و همدلی شما احترام زیادی قائل خواهد شد و چه بسا روابط شما بعد از تولد فرزندتان عمیقتر و عاطفیتر شود. به شما توصیه میکنیم تا مقاله «چگونه زوجها با آمدن یک نوزاد تازه متولد شده رابطه خود را قوی نگه میدارند؟» را نیز بخوانید.
نگرانی در مورد شغل همسرتان را بروز ندهید
ممکن است همسر شما قبل از دوران بارداری، شاغل بوده باشد و به مرور به دلایل تغییرات جسمی و مشکلات دوران حاملگی، ترک کار کرده باشد و یا شاید از مرخصی دوران بارداری استفاده کرده باشد. در هر صورت صحبت کردن در مورد زمان برگشت همسرتان به محیط کار را به موقعی موکول کنید که همسرتان تمایل داشته باشد در مورد آن صحبت کند. ممکن است مشکلات معیشتی ذهن شما را درگیر کند اما لازم است تا دغدغههای ذهنی خود را مدیریت کنید بد نیست در چنین شرایطی با یک بزرگتر مشورت کنید. فراموش نکنید همه این دغدغهها را همسر شما نیز دارد. اضطراب از دست دادن موقعیت شغلی ممکن است حتی در دوران بارداری نیز روح و روان همسرتان را آزرده کرده باشد پس بر شعله این آتش ندمید. برای کنترل هزینههای زندگی برنامهریزی کنید. یک برنامه مالی برای خود تهیه کنید و هزینههای اضافی را حذف کنید. در آینده در مقالهای به طور مفصل به راهکارهای مدیریت مالی خانواده با ورود نوزاد جدید خواهیم پرداخت.
قسمت دوم مقاله را نیز مطالعه کنید
از شما خوانند محترم دعوت میکنیم تا قسمت دوم این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید. در قسمت دوم به تشریح موضوعات زیر خواهیم پرداخت:
- بدخلقیهای همسرتان را با مهربانی پاسخ دهید
- مراقب حرفهای نسنجیده اطرافیان باشید
- بیشتر همسر باشید تا پدر
- در کارهای منزل مشارکت کنید
- شیردهی به نوزاد کار سادهای نیست
- بانوان شاد زندگی موفقتری دارند
- معلولیت فرزندتان را جسورانه بپذیرید
- اگر تا به حال غفلت کردهاید، جبران کنید
- شما به عنوان پدر چه توصیههای دیگری برای سایر پدران و همسران دارید؟
- نقش خود را در تربیت و پرورش فرزندتان تا چه حد جدی و مهم تلقی میکنید؟
- آیا برای ورود به این دوران آمادگی کسب کردهاید؟ راهکار شما برای مدیریت این دوران چیست؟
- عقاید خود را با خوانندگان مجله اینترنتی پینو بیبی به اشتراک بگذارید تا در کنار هم طی یک همافزایی مطلوب به سمت یک جامعه شاد و موفق حرکت کنیم.
خیلی عالی بود
برای همه دوستانم لینک مقاله رو فرستادم
دلم میخواد باز بچه دار بشم ولی این بار با برنامه ریزی و همه چیزهایی که از مقالات شما یاد گرفتم
انگار داری داستان میخونی خیلی عالی بود