بارداری, تغذیه در بارداری, سلامت در بارداری

آیا می‌توان در دوران بارداری پنیر موزارلا مصرف کرد؟

مصرف پنیر موزارلا در دوران بارداری

تا زمانی که پنیر موزارلا از شیر پاستوریزه تهیه شده باشد، مصرف آن (حتی نوع نرم و تازه آن) در دوران بارداری تقریباً برای شما بی خطر است.

اگر طرفدار پنیر هستید، توصیه به منع و خودداری از مصرف برخی از انواع پنیر نرم در دوران بارداری به احتمال زیاد باعث ناراحتی شما می‌شود. یک طرفدار پنیر باید در این شرایط چه کاری انجام دهد؟ با وجود این که مصرف برخی از انواع پنیر نرم در دوران بارداری و به مدت ۹ ماه ممنوع است، ممکن است برای شما سوال پیش بیاید که آیا می‌توانید غم و اندوه خود را با خوردن پنیر موزارلای کشدار کم‌تر کنید؟

خوشبختانه، خبرهای خوبی در مورد پنیر پیتزای مورد علاقه شما وجود دارد. مصرف تمام پنیر های موزارلا تهیه شده از شیر پاستوریزه در دوران بارداری تقریباً برای شما بی خطر هستند.

برای دانستن میزان پنیر موزارلایی که می‌توانید در رژیم غذایی خود در دوران بارداری مصرف کنید، به خواندن این مقاله ادامه دهید.

آیا مصرف پنیر موزارلا در بارداری بی خطر است؟

خبر خوب این است که بله، مصرف پنیر موزارلا به طور کلی در دوران بارداری بی خطر است. تا زمانی که پنیر مورد استفاده شما از شیر پاستوریزه تهیه شده باشد، که این شامل بیش‌تر پنیرهای موزارلا موجود در فروشگاه‌ها می‌شود، شما می‌توانید آن را در دوران بارداری مصرف کنید.

در واقع، پنیر موزارلا می‌تواند منبع بسیار مفیدی از کلسیم و پروتئین باشد که هر دو برای داشتن یک بارداری سالم از اهمیت بسیاری برخوردارند.

البته مانند هر غذای دیگری، بسیار مهم است که اطمینان پیدا کنید که عادات سالم غذایی را به خوبی رعایت می‌کنید. بنابراین اطمینان حاصل کنید که پنیر موزارلا را به درستی نگهداری کنید و فقط در صورتی آن را بخورید که ظاهر و بوی تازه و سالمی داشته باشد.

همچنین در صورتی که مطمئن نیستید که آیا انواع خاصی از پنیر موزارلا برای مصرف در دوران بارداری بی خطر هستند یا خیر، توصیه می‌کنیم که از پزشک خود یا یک متخصص تغذیه در این رابطه سوال بپرسید و یا احتیاط کنید، فعلاً آن را به حال خود رها کنید و مصرف نکنید.

اما در مورد مصرف و لذت بردن از پنیر موزارلا خوشمزه در دوران بارداری خود استرس زیادی نداشته باشید. فقط مطمئن شوید که این ماده غذایی را در حد اعتدال و به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل و حاوی مواد غذایی مفید مصرف می‌کنید.

چه نوعی از پنیر موزارلا در دوران بارداری بی خطر است؟

آیا درس علوم را در مورد پاستوریزه کردن شیر از زمان مدرسه به خاطر دارید؟ پاستوریزه کردن فرآیندی است که برای حرارت دادن به مواد غذایی، به ویژه محصولات لبنی، به دمای بالای کافی برای از بین بردن عوامل بیماری زا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از آنجایی که پاستوریزه کردن عملاً باکتری‌های مضر را از بین می‌برد، پنیر موزارلای تهیه شده از شیر پاستوریزه چه به صورت پخته و چه به شکل تازه و نپخته برای مصرف در دوران بارداری مناسب است.

البته توصیه می‌کنیم که برچسب مواد تشکیل دهنده مواد غذایی را به دقت بخوانید تا مطمئن شوید که پنیر موزارلایی که خریداری می‌کنید، با شیر پاستوریزه تهیه شده است. همچنین اگر در رستورانی بیرون از خانه غذا می‌خورید، حتما در مورد پنیر موجود در پاستا یا سالاد خود سوال بپرسید و از سوال پرسیدن نترسید.

اگر پنیر به کار رفته در غذای شما از شیر پاستوریزه تهیه شده است، مشکلی ندارد و می‌توانید با خیال راحت غذای خود را نوش جان کنید. 

آیا تمام پنیرهای موزارلا پاستوریزه هستند؟

بله، بیش‌تر پنیرهای به فروش گذاشته شده در فروشگاه‌ها در کشور ما از شیر پاستوریزه تهیه می‌شوند. و با این که بیش‌تر پنیرهای موزارلا از شیر گاو تهیه می‌شوند، ممکن است متوجه پنیر موزارلای بوفالو شده باشید که در فروشگاه موجود می‌باشد. سوال این است که آیا می‌توان پنیر موزارلای تهیه شده از شیر گاومیش را در دوران بارداری مصرف کرد؟

این نوع پنیر موزارلا از شیر گاومیش تهیه می‌شود و لازم است تابع همان استانداردهای پاستوریزه کردن شیر باشد. در صورتی که در مورد پاستوریزه بودن یا نبودن آن مطمئن نیستید، بهتر است برچسب ترکیبات محصول را بررسی کنید.

اگر یک فروشنده یا رستوران قادر نیست به شما بگوید که آیا این پنیر پاستوریزه شده است یا خیر، بهتر است فعلا از مصرف آن خودداری کنید.

موضوع پاستوریزه کردن چیست؟

همانطور که گفته شد، مهم‌ترین چیزی که هنگام خرید یا خوردن محصولات موزارلا باید به آن توجه کنید این است که آیا شیری که پنیر با استفاده از آن تهیه شده پاستوریزه شده است یا خیر. 

پاستوریزه کردن به فرآیند حرارت دادن به محصولات لبنی با هدف از بین بردن باکتری‌های مضر گفته می‌شود. نگرانی اصلی از خوردن پنیر غیر پاستوریزه، پتانسیل آن برای وجود باکتری های مضر مانند لیستریا در آن است. این باکتری می تواند باعث ابتلا به عفونت لیستریوز شود.

طبق گفته سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، خطر ابتلا به این بیماری در دوران بارداری ده برابر بیش‌تر از حالت عادی است و اثرات آن ممکن است از مسمومیت غذایی تا از دست رفتن بارداری و سقط جنین تغییر کند.

به همین دلیل، توزیع شیر یا پنیر غیر پاستوریزه در برخی از کشورها از جمله استرالیا و نیوزیلند ممنوع است.

مصرف پنیر موزارلا در دوران بارداری

مواردی که هنگام مصرف پنیر موزارلا در دوران بارداری باید از آن اجتناب کنید

انتخاب و مصرف پنیر موزارلای پاستوریزه در دوران بارداری از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ زیرا مصرف پنیرهای نرم در دوران بارداری به ویژه به دلیل یک باکتری آسیب‌ رسان خطرناک به شمار می‌رود: لیستریا. 

هنگامی که از شیر خام یا پاستوریزه نشده برای تهیه پنیرهای نرم استفاده شود، لیستریا فرصت بیش‌تری برای رشد دارد و احتمال آن وجود دارد که باعث ایجاد عفونت لیستریا بشود.

بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، لیستریوز (که به عفونت باکتریایی ناشی از لیستریا گفته می‌شود) به خصوص در دوران بارداری بسیار جدی و خطرناک است.

زمانی که شما باردار هستید، ۱۰ برابر بیش‌تر از سایر افراد احتمال دارد که در معرض ابتلا به عفونت لیستریا قرار داشته باشید و این عفونت حتی امکان دارد که به جنین موجود در رحم نیز سرایت کند. عفونت لیستریا ممکن است منجر به بروز عوارض جدی و خطرناک شود که از جمله این عوارض می‌توان سقط جنین، مرده زایی، زایمان زودرس و حتی مرگ در نوزادان را نام برد.

فارغ از نگرانی‌های مربوط به پاستوریزه بودن شیر، نیاز است حواس خود را برای بررسی سالم و ایمن بودن هر پنیر مشکوکی که قصد دارید مصرف کنید، به کار ببرید. (برای مثال، شما نباید پنیری که برای مدت طولانی در یخچال شما باقی مانده است را مصرف کنید).

اگر پنیر موزارلا بوی بد یا کپک قابل مشاهده ای دارد، به هیچ وجه آن را نخورید. به خصوص در دوران بارداری، پیروی از این توصیه قدیمی برای فساد مواد غذایی بهترین کار است: وقتی به سالم بودن چیزی شک دارید، آن را دور بریزید.

پنیرهای مشابه که مصرف آن‌ها در بارداری بی ضرر است

باور کنید یا نه، فهرست پنیرهای نرمی که در دوران بارداری لازم است از مصرف آن‌ها خودداری کنید، در عمل بسیار کوتاه است. تا زمانی که پنیر کپک نزده باشد و همچنین با استفاده از شیر پاستوریزه تهیه شده باشد، شما می‌توانید از هزاران نوع پنیر خوشمزه از جمله موارد زیر لذت ببرید:

  • پنیر فتا
  • ریکوتا و پنیر کوتیج
  • پنیر خامه ای
  • پنیر سفید
  • هاوارتی
  • حلومی
  • پنیر پارمزان
  • پکورینو
  • رومانو
  • چدار
  • پنیر سوئیسی

آیا مصرف پنیر موزارلا در دوران بارداری مفید است؟

مصرف پنیر موزارلا در حد اعتدال، علاوه بر خوشمزه بودن و تجربه لذت غذایی در دوران بارداری فواید دیگری نیز دارد. این پنیر در مقایسه با پنیرهای دیگر برای مثال چدار، کالری نسبتا کمی دارد.

در هر ۱۰۰ گرم پنیر موزارلا فقط ۳۰۰ کالری وجود دارد.

این نوع پنیر همچنین منبع خوبی از پروتئین به شمار می‌رود و هر ۱۰۰ گرم آن، ۵۱ درصد از ارزش روزانه پروتئین را تامین می کند و حاوی ویتامین ها و مواد مغذی ضروری از جمله ویتامین‌های D، E و A و کلسیم است.

بنابراین، مصرف پنیر موزارلا به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل در دوران بارداری، برای شما و جنین شما مفید خواهد بود. فقط لازم است اطمینان حاصل کنید که شیری که پنیر از آن تهیه شده، پاستوریزه شده است و خود پنیر هم به درستی نگهداری شده است.

فواید پنیر موزارلا برای شما و نوزاد شما در دوران بارداری

معمولاً پنیر یک غذای سالم محسوب نمی‌شود، اما واقعیت این است که پنیر موزارلا از خواص متعددی از نظر تغذیه‌ برخوردار است.

از جمله این فواید می‌توان به ماده غذایی اصلی پنیر موزارلا، یعنی کلسیم اشاره کرد که نقشی کلیدی در سلامت استخوان دارد. همچنین بدن شما در دوران بارداری، کلسیم را به جنین شما منتقل می‌کند و به رشد استخوان‌ها و دندان‌ها نیز کمک می کند.

توصیه می‌شود که در صورتی که بیش‌تر از ۱۸ سال سن دارید، در دوران بارداری ۱,۰۰۰ میلی گرم کلسیم مصرف کنید.
نوجوانان باردار به ۱,۳۰۰ میلی گرم در روز کلسیم نیاز دارند. پنیر موزارلا که در هر وعده ۲۸ گرمی آن ۲۰۰ میلی گرم کلسیم وجود دارد، می‌تواند بخش قابل توجهی از این ماده معدنی را برای مادر فراهم کند.

پنیر موزارلا همچنین به دلیل محتوای پروتئین بیش از ۷ گرم در هر وعده ۲۸ گرمی از این نظر بسیار مناسب است.

با این که در حال حاضر میزان پروتئین توصیه شده در رژیم غذایی فقط ۰.۸ گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن (۰.۳۵ گرم در پوند) است، اما شما در دوران بارداری به پروتئین بیش‌تری نیاز پیدا خواهید کرد.

محققان حدود ۱.۲ گرم پروتئین به ازای هر ۱ کیلوگرم وزن بدن (۰.۵۴ گرم در پوند) در اوایل بارداری و حدود ۱.۵ گرم بر کیلوگرم (۰.۶۸ گرم در پوند) در مراحل بعدی بارداری را به عنوان میزان پروتئین مناسب توصیه می‌کنند.

یک وعده پنیر پیتزای موزارلا به بسیاری از اثرات پروتئین در دوران بارداری کمک می‌کند که از جمله آن‌ها می‌توان ایجاد بافت سینه و رحم، افزایش میزان خون و تقویت رشد مغز جنین شما را نام برد.

پنیر موزارلا یک گزینه نسبتاً کم سدیم در میان انواع پنیر است که به طور تقریبی حدود ۷ درصد از ارزش روزانه سدیم مورد نیاز شما را در هر ۲۸ گرم دارد. در صورتی که به دلیل پره اکلامپسی یا نگرانی‌های دیگر از رژیم غذایی کم سدیم استفاده می‌کنید، مقداری از پنیر کش دار می‌تواند انتخاب بسیار مناسبی برای ارضای ویار پنیر باشد.

در عین حال، مصرف پنیر موزارلا به عنوان یک غذای سرشار از مواد غذایی مفید، روشی آسان برای تامین کالری بیش‌تر در سه ماهه دوم و سوم بارداری می‌باشد. همچنین از آنجایی که پنیر پیتزای موزارلا باعث افزایش وزن شما به صورت سالم می‌شود، ممکن است به رشد مناسب جنین شما نیز کمک کند.

پژوهشات در سال ۲۰۱۲ و سال ۲۰۱۹ ارتباط مثبتی بین مصرف شیر و لبنیات در دوران بارداری و بیش‌تر شدن وزن و قد نوزاد در بدو تولد را نشان می‌دهد.

سایر نکات مصرف پنیر موزارلا در دوران بارداری

پنیر موزارلا نیز مانند تمام لبنیات پر چرب، بیش از حد مناسب چربی اشباع شده دارد.

موزارلا تهیه شده از شیر کامل، حاوی ۴ گرم چربی اشباع شده در هر ۲۸ گرم (حدود ۲۰ درصد از چربی روزانه) و حتی موزارلای کم چرب حاوی ۳ گرم (۱۶ درصد از چربی روزانه) در هر وعده ۲۸ گرمی است.

از آنجایی که چربی اشباع شده با بیماری‌ها و مشکلات سلامت مانند بیماری قلبی و افزایش وزن مرتبط است، ممکن است در مورد سالم بودن این پنیر در دوران بارداری نگرانی داشته باشید. اما به خاطر داشته باشید که در دوران بارداری به غذاهای حاوی چربی سالم مانند پنیر نیز نیاز دارید.

و جالب اینجاست که برخی از مطالعات نشان داده‌اند که همه چربی‌های اشباع با یکدیگر یکسان نیستند و اثر مشابهی ندارند. تحقیقات اخیر نشان می‌دهند که غذاهای کامل مانند پنیر، با وجود داشتن چربی اشباع، به احتمال زیاد اثر محافظت کننده بر سلامت دارند.

یک پژوهش علمی که به مدت سه هفته‌ انجام شد، نشان می‌دهد که غذاهای لبنی پرچرب بر کلسترول، گلوکز و یا انسولین خون اثر منفی ندارند. این پژوهش توسط بنیاد تحقیقات لبنیات دانمارکی انجام شده است.

مطالعه دیگری حتی نشان می‌دهد که مصرف پنیر بیش‌تر باعث کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود. مانند همیشه، در صورتی که در مورد رژیم غذایی خود در دوران بارداری نگران هستید، توصیه می‌کنیم که با پزشک خود صحبت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *