آموزش

دیسکالکولیا یا اختلال یادگیری ریاضی چیست؟

فهرست موضوعات این مقاله

دیسکالکولیا یک اختلال یادگیری است که بر توانایی فرد در انجام ریاضی تأثیر ‌می‌گذارد. درست مانند نارساخوانی که بخش‌هایی از مغز را که مربوط به خواندن است مختل ‌می‌کند، نارساخوانی نیز بر نواحی مغزی تأثیر ‌می‌گذارد که مهارت‌ها و درک مربوط به ریاضی و اعداد را کنترل ‌می‌کنند. علائم این عارضه معمولاً در دوران کودکی ظاهر می‌شود، اما بزرگسالان ممکن است بدون این که بدانند دیسکالکلولیا داشته باشند. با پینو همراه باشید تا در خصوص اختلال یادگیری ریاضی بیشتر بدانید.

دیسکالکولیا یا اختلال یادگیری ریاضی چیست؟

دیسکالکلیا چیست؟

دیسکالکولیا یا اختلال یادگیری ریاضی (Dyscalculia) یک اختلال یادگیری است که بر توانایی فرد در درک اطلاعات و ریاضیات مبتنی بر عدد تأثیر ‌می‌گذارد. افرادی که دچار اختلال حساب هستند با اعداد و ریاضیات دست و پنجه نرم ‌می‌کنند زیرا مغز آنها مفاهیم مرتبط با ریاضی را مانند مغز افراد بدون این اختلال پردازش نمی‌کند. با این حال، مبارزات آنها به این معنا نیست که آنها نسبت به افرادی که دیسکلولیا ندارند، هوش کمتری دارند یا کم توان هستند.

علائم این اختلال معمولاً در دوران کودکی ظاهر ‌می‌شود، به خصوص زمانی که کودکان یاد ‌می‌گیرند که چگونه محاسبات اولیه ریاضی را انجام دهند. با این حال، بسیاری از بزرگسالان نیز دیسکالولیا (اختلال یادگیری ریاضی) دارند و از آن مطلع نیستند. افرادی که دیسکالکلولیا دارند معمولاً زمانی که مجبور به انجام ریاضیات هستند با مشکلات سلامت روانی مانند اضطراب، افسردگی و سایر احساسات دشوار روبرو ‌می‌شوند.

هم چنین نوعی دیسکولیا وجود دارد که بعداً در زندگی ظاهر ‌می‌شود. این شکل، دیسکالکی اکتسابی، ‌می‌تواند در هر سنی اتفاق بیفتد. این معمولاً به دلایل دیگری مانند یک وضعیت پزشکی اتفاق می‌افتد (در بخش علل و نشانه‌ها در زیر بیشتر در مورد آن توضیح خواهیم داد).

تفاوت بین نارساخوانی و دیسکالکولیا چیست؟

دیسکالکولیا و نارساخوانی هر دو از اختلالات یادگیری هستند، اما تفاوت‌های اساسی با هم دارند. به طور کلی، این دو به صورت زیر تقسیم ‌می‌شوند:

اختلال حساب: این اختلال یادگیری بر توانایی فرد در انجام ریاضی تأثیر ‌می‌گذارد.

نارساخوانی: این اختلال یادگیری بر توانایی فرد در خواندن تأثیر ‌می‌گذارد.

در حالی که آنها متفاوت هستند، این دو بیماری تحت یک تشخیص قرار ‌می‌گیرند، «اختلال یادگیری خاص» در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی انجمن روانپزشکی آمریکا، ویرایش پنجم (DSM-5). هم چنین این امکان وجود دارد که افراد هم دیسکالکولیا (اختلال یادگیری ریاضی) و هم دیسلکسیا (نارساخوانی) داشته باشند.

دیسکالکولیا (اختلال یادگیری ریاضی) چه کسانی را تحت تاثیر قرار ‌می‌دهد؟

دیسکالکلولیا ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد، اما معمولاً زمانی که کودکان در چند سال اول دبستان هستند (بین ۶ تا ۹ سالگی) توجه را جلب ‌می‌کند.

دیسکالکولیا چقدر شایع است؟

دیسکالکلولیا (اختلال یادگیری ریاضی) ناشایع اما گسترده است. کارشناسان تخمین ‌می‌زنند که این بیماری بین ۳ تا ۷ درصد از مردم در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار ‌می‌دهد.

دیسکالکولیا چگونه بر مغز تأثیر ‌می‌گذارد؟

افرادی که دیسکالکولیا دارند عصبی هستند. تنوع عصبی اصطلاحی است که توضیح ‌می‌دهد چگونه هیچ دو نفر مغز یکسانی ندارند و مغز همه به روشی کاملاً منحصر به فرد شکل ‌می‌گیرد و رشد ‌می‌کند. برای افراد مبتلا به دیسکالکلولیا، این بدان معناست که مغز آنها متفاوت از مغز فردی است که اختلالات یا شرایطی ندارد که بر عملکرد مغز آنها تأثیر بگذارد.

حل یک مسئله ریاضی مانند «۲+۲ =؟» ممکن است ساده به نظر برسد، اما برای انجام آن نیاز به چندین مهارت مختلف – و مناطقی از مغز که آنها را مدیریت می‌کند – دارد. برخی از آنها عبارت هستند از:

پردازش بصری: چشمان شما کل مسئله ریاضی را ‌می‌بیند و اجزا را برای پردازش به مغز شما ‌می‌فرستد.

حافظه کوتاه مدت: شما از حافظه کوتاه مدت خود استفاده ‌می‌کنید تا در حین کار بر روی آن، جزئیات مسئله ریاضی را حفظ کنید. به عنوان مثال، مقادیر اعداد، نمادها و ترتیب ظاهر شدن آنها.

زبان: شما از این قسمت مغز خود برای ترجمه نمادهای مسئله ریاضی به معنای آن نمادها استفاده ‌می‌کنید. به این ترتیب ‌می‌دانید که علامت مثبت، علامت مساوی و علامت سوال در این زمینه به چه معناست.

حافظه بلند مدت: شما به این نوع حافظه دسترسی دارید تا فرآیند حل یک مسئله ریاضی را به خاطر بسپارید. در این حالت، مغز شما بر اساس علامت مثبت و علامت مساوی تشخیص ‌می‌دهد که این یک مسئله جمع است.

درک مقادیر و اعداد: مغز شما نماد «۲» را به این درک که نشان دهنده یک مقدار یا کمیت خاص است ترجمه ‌می‌کند. کودکان معمولاً این اصل را با مثال‌هایی مانند میوه‌ها یا حیوانات ‌می‌آموزند.

محاسبه: این فرآیند همه موارد فوق را متحد ‌می‌کند و به شما کمک ‌می‌کند آن ۲+۲=۴ را حل کنید.

برای یک فرد نوروتیپیک، تمام فرآیندهای فوق همان طور که انتظار ‌می‌رود کار ‌می‌کنند. بسته به شدت مورد آنها، افراد مبتلا به دیسکالکلولیا ممکن است با بخش‌های خاصی از این روند دست و پنجه نرم کنند.

علائم دیسکالکولیا یا اختلال یادگیری ریاضی چیست؟

علائم دیسکالکولیا به این بستگی دارد که فرد با کدام بخش از فرآیند بیشتر دست و پنجه نرم ‌می‌کند. هم چنین می‌تواند به سن فرد و موقعیت‌هایی که اغلب با آن‌ها مواجه می‌شود بستگی داشته باشد.

دیسکالکولیا در کودکان خردسال (تا سطح پیش از مهدکودک و مهدکودک)

برای کودکان بسیار کوچک، شایع ترین علائم شامل مشکلات زیر است:

  • در حال شمارش به سمت بالا
  • اتصال یک عدد به این تعداد از یک شی (مثلاً اتصال عدد ۴ به این تعداد تیله در مقابل آنها).
  • شناخت اعداد و نمادهای ریاضی.
  • سازماندهی اعداد، مانند بزرگترین به کوچکترین یا اولین تا آخرین.
  • تشخیص و استفاده از خطوط اعداد
  • یادگیری با استفاده از پول (مانند سکه یا اسکناس).
اختلال یادگیری ریاضی در کودکان خردسال (تا سطح پیش از مهدکودک و مهدکودک)

دیسکالکولیا در کودکان در سن مدرسه (دبستان)

هنگا‌می‌ که کودکان در حدود سن ۶ سالگی مدرسه را شروع ‌می‌کنند، علائم دیسکالکولیا اغلب توجه را به خود جلب ‌می‌کند. برای این کودکان، علائم شامل مشکلات زیر است:

  • شمردن روی انگشتان با اعداد کوچک (مخصوصاً در سنی که غیرضروری به نظر ‌می‌رسد).
  • شناسایی مقادیر کمی ‌از اقلام فقط با نگاه کردن (به نظر ‌می‌رسد باید هر کدام را یکی یکی بشمارید).
  • انجام محاسبات ساده از روی حافظه
  • حفظ جداول ضرب
  • تشخیص همان مسئله ریاضی زمانی که ترتیب اعداد یا نمادها تغییر ‌می‌کند (دشواری برای درک این که ۱+۷=۸ همان ۸=۷+۱ است).
  • درک مشکلات کلمه یا نمادهای پیشرفته‌تر (مانند > به معنای «بیشتر از» یا < به معنای «کمتر از»).
  • سازماندهی اعداد بر اساس مقیاس (۱۰s، ۱۰۰s، ۱۰۰۰s) یا رقم اعشار (۰.۱، ۰.۰۱، ۰.۰۰۱).

دیسکالکولیا در نوجوانان (دوره متوسطه یا دبیرستان) و بزرگسالان

علائم در نوجوانان و بزرگسالان اغلب شبیه به مشکل با موارد زیر است:

  • شمارش معکوس
  • حل مشکلات کلمه.
  • برای حل آنها مشکلات را به چند مرحله تقسیم می‌کنند.
  • اقلام اندازه گیری
  • اندازه گیری مقادیر (مانند دستور العمل‌های پخت و پز).
  • استفاده از پول (سکه و اسکناس) برای پرداخت اقلام، مبادله صورتحساب با سکه (و بالعکس)
  • درک و تبدیل کسرها

علائم عاطفی افراد مبتلا به دیسکالکولیا

علاوه بر علائمی ‌که مستقیماً به توانایی فردی در انجام ریاضی مربوط ‌می‌شود، افراد مبتلا به دیسکالکلولیا (اختلال یادگیری ریاضی) ممکن است در مواجهه با موقعیت‌هایی که ریاضی ضروری است علائم عاطفی نشان دهند. این علائم عاطفی اغلب عبارت هستند از:

  • اضطراب (از جمله اضطراب امتحان) یا حتی وحشت.
  • تحریک، عصبانیت یا پرخاشگری (مانند عصبانیت در کودکان کوچکتر).
  • ترس (از جمله ترس یا حتی فوبیا از رفتن به مدرسه).
  • علائم فیزیکی هر یک از موارد فوق (تهوع و استفراغ، تعریق، معده درد و غیره)

چه چیزی باعث دیسکالکلیا ‌می‌شود؟

در بیشتر موارد، به‌ویژه در کودکان، متخصصان نمی‌دانند چرا دیسکالکولیا (اختلال یادگیری ریاضی) رخ می‌دهد. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد اختلالات یادگیری – از جمله دیسکالکولیا – ممکن است در خانواده‌ها ایجاد شود یعنی جنبه وراثتی داشته باشد. با این حال، تحقیقات بیشتری برای تأیید این موضوع ضروری است.

کارشناسان می‌دانند که افراد مبتلا به دیسکالکلولیا بیشتر در برخی از نواحی مغزشان تفاوت‌های خاصی دارند. به نظر ‌می‌رسد این تفاوت‌ها نشان دهنده رشد کمتر و ارتباطات کمتر بین سلول‌های مغز در آن مناطق است. نواحی آسیب‌دیده، مناطقی هستند که مغز شما هنگام انجام هر کاری که شامل اعداد و محاسبات است، استفاده می‌کند. با این حال، کارشناسان نمی‌دانند چرا این تفاوت‌ها رخ می‌دهند و چگونه بر علائم این اختلال تأثیر می‌گذارند.

شرایط مرتبط با دیسکالکلیا

دیسکالکولیا (اختلال یادگیری ریاضی) اغلب در کنار سایر شرایط رخ ‌می‌دهد. اگر چه اینها علت نیستند، اما ‌می‌توانند سرنخی برای کمک به ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی در تشخیص دیسکالکلولیا باشند. شرایطی که اغلب در کنار اختلال ریاضی اتفاق ‌می‌افتد عبارت هستند از:

افراد مبتلا به دیسکالکولیا نیز در معرض خطر بیشتری برای اختلالات سلامت روان هستند. کارشناسان نمی‌دانند که به دلیل ابتلای فرد به دیسکالکلولیا، احتمال وقوع این موارد بیشتر است یا خیر، اما اینها هنوز هم عوامل مهمی‌ هستند که پزشکان هنگام تشخیص و توصیه درمان در نظر می‌گیرند.

دلایلی وجود دارد که چرا یک فرد بعداً در زندگی دچار اختلال حساب (یا حتی حساب ناتوانی کامل در انجام ریاضیات) ‌می‌شود. این شکل که به نام دیسکالولیای اکتسابی شناخته ‌می‌شود، یک اختلال یادگیری نیست. در عوض، معمولاً شامل آسیب مغزی می‌شود که بخش‌های مربوط به مهارت‌های ریاضی را مختل می‌کند. ضایعات، که مناطق آسیب مغزی هستند، ممکن است به دلایل زیادی رخ دهند.

شرایط مرتبط با دیسکالکلیا

آیا دیسکالکلولیا مسری است؟

دیسکالکلولیا مسری نیست و نمی‌توانید آن را از دیگران بگیرید یا به دیگران منتقل کنید.

دیسکالکلیا چگونه تشخیص داده ‌می‌شود؟

متخصصان آموزش و پرورش (معمولاً معلمان) و والدین به احتمال زیاد اولین کسانی هستند که متوجه علائم دیسکالولیا ‌می‌شوند. اگر معلمی ‌متوجه آن شود، می‌تواند منابع و راهنمایی در مورد مراحل بعدی ارائه دهد. والدینی که متوجه اختلال حساب ‌می‌شوند ‌می‌توانند با پزشک اطفال فرزندشان صحبت کنند تا درباره روند تشخیص و درمان دیسکالولیا اطلاعات بیشتری کسب کنند.

دو معیار اصلی وجود دارد که DSM-5 برای علائم مرتبط با ریاضی اختلال یادگیری خاص فهرست ‌می‌کند. حداقل یکی از این دو معیار باید حداقل برای شش ماه وجود داشته باشد، حتی با کمک آموزش دیده و متخصص برای تلاش و غلبه بر آن.

  • مشکلات تسلط بر حس اعداد، حقایق اعداد یا محاسبه.
  • مشکلات با استدلال ریاضی.

چه آزمایشاتی برای تشخیص دیسکالکولیا انجام خواهد شد؟

هیچ آزمایش آزمایشگاهی، تصویربرداری یا تشخیصی وجود ندارد که بتواند دیسکالکولی را تایید کند. در عوض، تمرکز بر روی آزمایش مهارت‌های ریاضی خاص کودک و رد سایر علل احتمالی، مانند مشکلات بینایی یا شنوایی، سایر بیماری‌های مرتبط با سلامت مغز یا روان و غیره خواهد بود. تست‌های مختلف می‌توانند به این امر کمک کنند. ارائه ‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی بهترین فردی است که می‌تواند نوع تست‌های مهارتی را توضیح دهد.

چه آزمایشاتی برای تشخیص دیسکالکولیا انجام خواهد شد؟

دیسکالکلیا چگونه درمان ‌می‌شود و آیا درمانی وجود دارد؟

دیسکالکلولیا در کودکان قابل درمان است زیرا مغز آنها هنوز رشد خود را به پایان نرسانده است و این امکان را برای آنها فراهم ‌می‌کند تا مهارت‌ها را بیاموزند و توانایی‌های لازم برای سازگاری با این شرایط را توسعه دهند. درمان معمولاً به شکل برنامه‌های یادگیری یک به یک انجام ‌می‌شود.

این برنامه‌ها علائم خاص هستند و بر روی آن چه کودک بیشتر با آن دست و پنجه نرم ‌می‌کند تمرکز دارد. درمان نیز باید در اسرع وقت شروع شود. هر چه درمان زودتر شروع شود، شانس بیشتری برای سازگاری کودکان با این شرایط و محدود کردن اثرات آن بیشتر است.

متأسفانه، دیسکالکولیا در بزرگسالان قابل درمان در نظر گرفته نمی‌شود، مگر این که اختلال حساب اکتسابی باشد. این به این دلیل است که مغز آنها کاملاً توسعه یافته است، به این معنی که درمان‌هایی مانند برنامه‌های یادگیری کمتر به آنها کمک نمی‌کند. برای بزرگسالان، تمرکز بر کمک به آنها برای جبران اختلال حساب با استفاده از فناوری یا روش‌های دیگر است.

برای دیسکالکولیای اکتسابی، درمان‌های احتمالی وجود دارد. درمان‌های موجود به عوامل زیادی بستگی دارد، به ویژه علت اصلی دیسکالکولی. ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی شما می‌تواند در مورد گزینه‌های درمانی و مواردی که برای مورد شما توصیه می‌کند، بیشتر به شما بگوید.

درمان برای شرایط مرتبط با دیسکالکولیا

علاوه بر برنامه‌های یادگیری برای اختلال حساب، کودکان مبتلا به این عارضه ممکن است برای سایر شرایطی که دارند به درمان اضافی نیاز داشته باشند. درمان برای آن شرایط بیشتر به خود بیماری بستگی دارد. آنها ‌می‌توانند شامل دارو، روان درمانی و موارد دیگر باشند. ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی بهترین فردی است که می‌تواند درباره درمان‌های احتمالی، از جمله آن چه برای نیازهای خاص مورد نظر توصیه می‌کند، بیشتر به شما بگوید.

چگونه ‌می‌توانم از دیسکالکلیا جلوگیری کنم یا خطر ابتلا به آن را کاهش دهم؟

دیسکالکولیا به طور غیرقابل پیش بینی اتفاق ‌می‌افتد. این بدان معناست که قابل پیشگیری نیست و هیچ راهی برای کاهش خطر ابتلا به آن وجود ندارد.

اگر دیسکالکولیا داشته باشم چه انتظاری ‌می‌توانم داشته باشم؟

بسته به علائم خاص، دیسکالکلولیا ‌می‌تواند انجام کارهای ساده مرتبط با ریاضی مانند پرداخت صورت حساب، پیروی از دستور العمل‌های پخت و پز و و غیره را دشوارتر کند. با درمان زودهنگام، کودکان اغلب ‌می‌توانند با این شرایط سازگار شوند و تأثیر آن را بر زندگی خود محدود کنند. بزرگسالانی که به آن مبتلا هستند، اگر زودتر در زندگی خود تحت درمان قرار نگیرند، احتمال بیشتری دارد که با عوارض آن دست و پنجه نرم کنند. هم چنین برای افراد مبتلا به این اختلال احساس خجالت در مورد این وضعیت رایج است و بسیاری به دلیل آن اضطراب، شرم و افسردگی را تجربه ‌می‌کنند.

دیسکالکولیا چقدر طول ‌می‌کشد؟

دیسکالکولیا یک بیماری مادام العمر است. هیچ درمانی وجود ندارد، اما درمان زودهنگام ‌می‌تواند به کاهش اثرات بعدی در زندگی کمک کند.

تنها استثنا در این مورد، دیسکالولیای اکتسابی است که ممکن است یک وضعیت موقتی باشد. موقتی بودن یا نبودن آن به عواملی مانند علت وقوع و شدت آن بستگی دارد. ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی شما بهترین فردی است که به شما می‌گوید آیا اختلال ریاضی اکتسابی می‌تواند موقتی باشد و چه مدت ممکن است طول بکشد.

چشم انداز وضعیت دیسکالکولیا چیست؟

دیسکالکولیا وضعیت خطرناکی نیست. با این حال، افرادی که به آن مبتلا هستند، بیشتر با شرایط سلامت روانی که در کنار آن اتفاق ‌می‌افتد، دست و پنجه نرم ‌می‌کنند. شرایطی مانند افسردگی و اضطراب ‌می‌توانند اثرات بیشتری داشته باشند – از جمله خطر آسیب رساندن به خود یا خودکشی – بنابراین درمان آنها در صورت لزوم ضروری است.

چگونه از خودم مراقبت کنم یا علائم را مدیریت کنم؟

دیسکالکولیا وضعیتی نیست که بتوانید خودتان آن را تشخیص دهید یا درمان کنید. در کودکان، مهم است که برای تشخیص و درمان این بیماری در اسرع وقت به یک متخصص مراجعه کنند. انتظار این احتمال را کاهش ‌می‌دهد که برنامه‌های درمانی ‌می‌توانند کمک کنند.

برای بزرگسالانی که دیسکالکولیا دارند، درمان مستقیم دیسکالکولیا امکان پذیر نیست. برای آنها تمرکز بر جبران اختلال است. فناوری و ابزارهای دیگر، مانند برنامه‌های گوشی‌های هوشمند، ‌می‌توانند به این امر کمک کنند. یک ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی ‌می‌تواند برنامه‌ها یا ابزارهای خاصی را توصیه کند که ‌می‌تواند کمک کننده باشد. برای کسانی که دچار دیسکالکلی اکتسابی هستند، یک متخصص ‌می‌تواند درمان‌ها یا راه‌هایی را برای کمک به این وضعیت توصیه کند.

چگونه از خودم مراقبت کنم یا علائم را مدیریت کنم؟

سوالات متداول در خصوص دیسکالکولیا (اختلال یادگیری ریاضی)

آیا دیسکالکلولیا بر هوش افراد تأثیر ‌می‌گذارد؟

خیر، دیسکالکلولیا (اختلال یادگیری ریاضی) مستقیماً بر هوش تأثیر نمی‌گذارد. در حالی که برخی از افراد مبتلا به دیسکالکلولیا ممکن است دارای ناتوانی‌های ذهنی نیز باشند، داشتن اختلال در محاسبه به طور خودکار باعث کاهش هوش فرد نمی‌شود. در واقع، برای افراد مبتلا به دیسکالکلولیا معمول است که در تست‌های IQ نمره بالاتر از میانگین داشته باشند. افراد مبتلا به دیسکالکلولیا اغلب در زمینه‌های دیگر، به ویژه مهارت‌های خلاقانه (به ویژه هنر)، حل مسئله و موارد دیگر استعداد دارند.

آیا دیسکالکلیا نوعی اوتیسم است؟

خیر، دیسکالکلیا و اختلال طیف اوتیسم دو شرایط متفاوت هستند. آنها هر دو تحت یک دسته قرار ‌می‌گیرند، اختلالات رشد عصبی (توسعه مغز)، در DSM-5، اما هنوز بسیار متفاوت هستند.

آیا اختلال ریاضی با ADHD مرتبط است؟

بله، نارساخوانی و ADHD ارتباطات قوی دارند. ADHD یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که در کنار اختلال ریاضی اتفاق می‌افتد. با این حال، اکثر افرادی که یکی از این اختلالات را دارند، دیگری را ندارند.

در صورت مشکوک شدن به دیسکالکلولیا در فرزندم چه کاری ‌می‌توانم انجام دهم؟

برخی از کارهایی که ‌می‌توانید انجام دهید عبارت هستند از:

به دنبال منابع باشید. متخصصان آموزش و ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی ممکن است بتوانند راهنمایی در مورد منابع بیشتری ارائه دهند که ‌می‌تواند به شما کمک کند. از تخصص آنها برای کمک به فرزندتان استفاده کنید.

روشی که مثمر ثمر است را پیدا کنید و از آن استفاده کنید. راهبردها و رویکردهای زیادی برای انتخاب وجود دارد که ممکن است به کودک مبتلا به دیسکالولیا کمک کند. برخی از کودکان از استفاده از بازی، موسیقی یا سایر رویکردها سود ‌می‌برند. هنگا‌می ‌که روشی را پیدا کردید که کار ‌می‌کند و نتیجه بخش است، از آن استفاده کنید. این به کودک شما کمک ‌می‌کند تا به روشی یاد بگیرد که برای او مفید باشد.

صبور باشید. کودکان مبتلا به دیسکالکلولیا یک بیماری شناخته شده دارند که توانایی آنها را برای انجام ریاضیات مانند کودکان بدون این بیماری مختل ‌می‌کند. این چیزی نیست که آنها بتوانند آن را برطرف کنند، اما ‌می‌توانند یاد بگیرند که بر آن غلبه کنند. اگر احساس کنند کسی در این راه از آنها حمایت ‌می‌کند، به احتمال زیاد در یادگیری غلبه بر آن موفق خواهند شد.

حا‌می‌و مشوق باشید. ارائه حمایت و تشویق به کودکانی که این مشکل را دارند مهم است. بدون این حمایت، کودکان مستعد ابتلا به مشکلات عزت نفس پایین هستند و بسیاری با اضطراب یا افسردگی مرتبط با این وضعیت دست و پنجه نرم ‌می‌کنند. با این حال، کودکانی که از تشویق و حمایت برخوردارند، به احتمال زیاد موفق ‌می‌شوند و یاد ‌می‌گیرند که چگونه با شرایط خود کنار بیایند و مانع از محدود شدن آنها در آینده شوند.

سخن آخر

دیسکالکولیا (اختلال یادگیری ریاضی) یک اختلال یادگیری است که توانایی فرد را برای درک اعداد و مفاهیم مرتبط با ریاضی مختل ‌می‌کند. کودکان معمولاً در سنین ۶ تا ۹ سالگی (یا حتی زودتر) علائم را نشان ‌می‌دهند. هم چنین رایج است که افرادی که دیسکالکلولیا دارند شرایط دیگری نیز دارند، از جمله اختلالات یادگیری و سلامت روان.

با درمان و برنامه‌های یادگیری تخصصی، بسیاری از کودکان می‌توانند مهارت‌ها و توانایی‌هایی را توسعه دهند که تأثیر این اختلال بر زندگی آنها را محدود می‌کند. برای بزرگسالانی که متوجه ‌می‌شوند این بیماری را دارند، درمان ممکن نیست. با این حال، ابزارها و راه‌هایی برای جبران این وضعیت و جلوگیری از مختل شدن آن در زندگی و روال زندگی آنها وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *