نگهداری از کودک, نگهداری از نوزاد

نکات مهم برای شستن لباس نوزاد، راهنمایی شستشوی البسه نوزادی

آماده شدن برای بچه‌دار شدن به معنای یادگیری مهارت‌های کاملاً جدید است مانند قنداق کردن، تعویض پوشک، راه رفتن در خواب تا ساعت ۳ یا ۴ بامداد، شیردهی، لالایی خواندن؛ اما همچنین می‌تواند به معنای یادگیری دوباره چیزهایی باشد که فکر می‌کردید بلد هستید و گمان می‌کنید این کارها چالش جدیدی برای شما نخواهد بود. به عنوان مثال لباس شستن را در نظر بگیرید. وقتی برای اولین بار یاد گرفتید که خودتان لباس‌هایتان را بشویید، احتمالاً روال خود را خیلی تغییر نداده‌اید. اما، همانطور که بدون شک شنیده‌اید، با آمدن یک نوزاد همه چیز را تغییر می کند. همه چیزهایی که در مورد شستن لباس نوزاد باید بدانید را در این مقاله پینو بیبی بخوانید.

نکات مهم برای شستن لباس نوزاد

نحوه شستن لباس نوزاد

در این مقاله پینو بیبی راهنمای گام به گام شما برای شستن لباس‌های نوزاد از بدو تولد تا کودکی آورده شده است، با ما همراه باشید تا از هر آن چه در خصوص شستشوی لباس نوزاد لازم است اطلاعات کافی کسب کنید تا هم لباس نوزاد خود را به بهترین نحوه ضدعفونی و میز کنید و هم دوام و قوام لباس نوزاد را با شستشوی صحیح حفظ کنید.

  • زدودن لکه‌ها قبل از شستن

به محض این که لباس‌ها با چیزی مانند مدفوع، غذای کودک یا آب دهان آغشته شدند، لباس کثیف را از تن کودک خود بیرون بیاورید و بخش لکه شده آن را با آب سرد بشویید. سپس، شما یک انتخاب دارید. اگر لکه کوچک است، آن را در یک تشت آب قرار دهید و مقداری از پودر صابون لباس پینو بیبی را روی لباس بریزید، کمی زمان بدهید تا خوب خیس بخورد و سپس آب کشی کنید. اگر قصد دارید با لباس شویی لباس را بشوید لباس‌های نوزاد را جدا از البسه سایر اعضای خانواده در لباسشویی بندازید و مقداری مایع لباسشویی پینو بیبی روی آن بریزید و ماشین را روشن کنید. سعی کنید لباس‌های نوزاد را قبل از خشک شدن با لکه بشویید زیرا این کار به جلوگیری از ثبات لکه کمک می‌کند.

  • لباس کودک را جدا کرده و آماده کنید

اگر زمان و توانایی مالی دارید، لباس‌های کودکتان را جدا از بقیه اعضای خانواده بشویید (اگر  مجبور هستید که لباس‌های کودک و بزرگسال را به صورت مخلوط بشویید، هنگام شستشو از مواد شوینده لباس کودک پینو بیبی  استفاده کنید). لباس‌های نوزاد را بر اساس رنگ جدا کنید، درست مانند لباس‌های بزرگسال. اگر از پوشک‌های پارچه‌ای استفاده می‌کنید، آن‌ها باید یک بار خودتان با دست بشویید تا تمام مدفوع یا ادرار از آن زوده شود، سپس آن‌ها با سایر لباس‌های نوزاد در ماشین لباسشویی بندازید. هر زمان که لباس‌های نوزاد را می‌شویید، با انداختن تمام جوراب‌های نوزاد (به‌ علاوه هر چیز کوچک دیگری مانند پیش‌بند یا دستمال کودک) در یک کیسه مشبک یا توری به همراه سایر لباس‌های کودک برای شستن، سندرم جوراب گم شده را به حداقل برسانید.

  • دستورالعمل‌های مراقبت روی برچسب هر لباس را بررسی کنید.

به لیبل راهنمایی نگهداری لباس که معمولا به لباس دوخته می‌شود نگاه کنید، بهترین راه برای افزایش عمر لباس نوزاد پیروی از دستورالعمل‌های روی برچسب آن است، اما واقعیت این است که اگر نوزادی در خانه دارید، چیزهای مهم‌تری در ذهن خود نسبت به بالا بردن عمر لباس کودک دارید اما اگر همیشه لباس کودک را سایر بزرگ‌تر خریداری می‌کنید پس دغدغه آن را دارید که لباس کودک بیشتر استفاده شود، پس لازم است به این لیبل توجه نمایید. این لیبل‌ها به شما راهنمایی‌های لازم را برای شستن لباس‌های نوزاد، استفاده از دمای آب مناسب و دستورالعمل‌های تمیز کردن و خشک‌ کردن برای اکثر لباس‌های نوزادتان را دارند و نیازی نیست نگران راهنماهای جداگانه برای پوشاک کودک باشید.

دستورالعمل‌های مراقبت روی برچسب هر لباس را بررسی کنید.
  • مواد شوینده مناسب را انتخاب کنید و از افزودنی‌های دیگر صرف نظر کنید.

نوزادان پوست لطیفی دارند، بنابراین هر ماده شوینده‌ای که انتخاب می‌کنید باید ملایم و مخصوص نوزادان باشد. محصولات شرکت پینو بیبی بر پایه ترکیبات هایپوآلرژنیک هستند و هیچ گونه حساسیت و واکنش آلرژیکی را برای کودک ایجاد نمی‌کنند. محصولات پینو بیبی شوینده‌های ضد حساسیت کامل هستند هم در بخش شستشو البسه و هم برای شستشو بدن و موی نوزادان. اگر شما یا کودکتان به رنگ‌ها یا عطرها حساسیت دارید، حتماً به بخش محصولات شستشو و مراقبی سایت پینو بیبی سری بزنید. هر ماده شوینده‌ای که انتخاب می‌کنید، از افزودن چیز دیگری مثل نرم کننده‌ها یا سفید کننده‌ها، به لباس‌های خودداری کنید مگر این که ابتدا راجع به آن محصول به طور کامل تحقیق کرده باشید.

  • بشویید و خشک کنید

هنگامی که مراحل ذکر شده در بالا را طی کردید، این بخش احتمالاً ساده‌ترین بخش شستشو لباس نوزاد است! از آب سرد، چرخه شستشوی ملایم و تنظیم حرارت کم در خشک کن استفاده کنید. البته هیچکدام از اینها در مورد پوشک‌های پارچه‌ای صدق نمی‌کند. آنها فرآیند شستشوی جداگانه خود را دارند.

نحوه شستن لباس نوزاد برای اولین بار

شستن لباس‌های کودک فقط کاری نیست که بعد از کثیف شدن کودکتان انجام دهید. شما همچنین می‌توانید آنها را در اولین خرید یا دریافت آنها بشویید. اما به چه دلیل باید لباس جدید و نو را هم شست! یک دلیل ساده دارد حتی اگر لباس‌های کودک در اولین باری که آنها را دریافت می‌کنید بکر و بسته‌بندی به نظر می‌رسند، واقعاً نمی‌دانید در فرایند تهیه لباس چه اتفاقی رخ داده است و چه چیزی روی البسه وجود دارد تا زمانی که آنها را از طریق شستشوی کامل، عاری از آلودگی -که دیده نمی‌شود- نکرده‌اید آن را تن کودک نکنید. هر لباسی که می‌خواهید تن کودک کنید حتی لباس‌های خواهر یا برادر بزرگتر او را که سال‌ها در گنجه یا چمدان بوده است را بهتر است ابتدا شسته و سپس تن نوزاد کنید.

نحوه شستن لباس‌های پشمی نوزاد برای اولین بار

لباس‌های پشمی و بافتنی کودک، سبک خاص و چالش‌های خاص خود را در طول شستشو دارند. در این بخش چند نکته برای حفظ ظاهر لباس‌های پشمی کودک توصیه می‌شود تا پس از شست و شو آسیب نبینند. این موارد عبارت هستند از:

  • گاهی اوقات از شستشو لباس پشمی صرف نظر کنید: برای حفظ پشم از سایش و پارگی در شستشو، کافی است لباس‌های پشمی نوزاد را به اندازه لباس‌های معمولی کودک که از جنس الیاف‌های دیگر هستند، نشویید.
  • برچسب لباس را بخوانید: در مورد لباس‌های پشمی حتماً لیبل البسه را مشاهده کنید زیرا لباس‌های پشمی گران هستند، بنابراین نگهداری آنها یکی از دغدغه‌های ذهنی شما می‌تواند باشد. برخی از لباس‌های پشمی ممکن است نیاز به شستن دستی داشته باشند، بنابراین آنها را فقط با پودر دستی لباس بشوید و از چنگ زدن زیاد لباس‌های پشمی خودداری کنید. موقع آبکشی نیز کافی است لباس را زیر شیر آب بگیرد تا مواد شوینده از آن خارج شود.
  • مواد شوینده مناسب را انتخاب کنید: یک شوینده ملایم، گیاهی و فرموله شده برای پوست کودک خود انتخاب کنید. پودر صابون پینو بیبی به علت هایپوآلرژنیک بودند می‌تواند یک انتخاب برای کودک شما باشد.
  • بشویید و خشک کنید: بدون حرارت و بدون استفاده از چوب لباسی، البسه پشمی را بشویید و خشک کنید. همیشه از آب سرد برای شستن پشم استفاده کنید. آب داغ می‌تواند لباس‌های پشمی را جمع کند. اگر ماشین لباسشویی شما تنظیمات خاصی برای لباس‌های پشمی دارد، از آن استفاده کنید. لباس‌های پشمی نوزاد را در خشک‌کن قرار ندهید، مگر این که برچسب آن نشان دهد که خشک‌شویی مشکلی ندارد. لباس‌های پشمی را هم برای خشک شدن آویزان نکنید چوب لباسی‌ها می‌توانند لباس‌ها را از حالت معول خارج کنند. بهترین راه برای خشک کردن لباس‌های پشمی کودک صاف پهن کردن آن است در صورت امکان روی قفسه لباس‌شویی یا اگر مقدور نیست آن را روی یک سبد پهن کنید تا خشک شود.
نحوه شستن لباس‌های پشمی نوزاد برای اولین بار

نحوه شستن لباس نوزاد در ماشین لباسشویی

چند نکته برای استفاده حداکثری از شستشوی لباس‌های کودک در ماشین لباسشویی برایتان جمع‌آوری کرده‌ایم تا حداکثر کارایی لباس نوزاد را بتوانید حفظ کنید تا زمانی که البسه برای کودک کوچک به نظر برسد.

  • یک دور چرخش ملایم با آب سرد را برای لباس کودک انتخاب کنید. این چرخش آهسته ماشین لباسشویی به احتمال زیاد روی عمر لباس لطیف کودک را افزایش می‌دهد (با توجه به این که البسه کودک خیلی زود کثیف می‌شود و نیاز به شستن‌های متعدد دارد).
  • از مواد شوینده مخصوص کودک استفاده کنید. شوینده لباس‌شویی کودک معمولاً عاری از ترکیبات خطرناک و آلرژی‌زایی هستند که در شوینده‌های البسه بزرگسالان استفاده می‌شود. البته برخی شوینده‌های با کیفیت‌تر کلاً بدون هیچ گونه ماده آلرژن هستند، مانند محصولات هایپوآلرژنیک پینو بیبی. 
  • سفید کننده اضافه نکنید. لباس‌های بچه‌گانه اغلب به ‌عنوان ضد لک تحت فرایند شیمیایی قرار می‌گیرند و سفیدکننده‌ها می‌تواند این محافظ را از بین ببرد. از طرفی سفیدکننده‌ها برای شما و کودکان می‌تواند باعث ایجاد آلرژی و آسم شوند.
  • لباس کودک را دوبار آبکشی کنید. اگر بتوانید یک آبکشی اضافی به چرخه شستشوی لباس کودک اضافه کنید، یک گام دیگر برای تازه و نو شدن لباس‌های کودکتان برداشته‌اید و از طرفی با اطمینان بیشتر از این که ماده شوینده‌ای روی لباس باقی نمانده است. البته محصولات لباسشویی پینو بیبی دارای کف کنترل شده است و نیازی به شستشو اضافه ندارد و عمر ماشین لباسشویی نیز در اثر کف کنترل شده که نیازی به شستشو بیشتر نیست افزایش می‌یابد.
  • واشر لباسشویی را ضدعفونی کنید. شما باید حداقل یک بار در ماه با استفاده از مواد «تمیز کننده و ضدعفونی کننده لباسشویی و خشک‌کن لباس را تمیز کنید زیرا محیط مرطوب و تاریک لباسشویی مکان مناسبی برای رشد میکروارگانیسم‌ها به خصوص قارچ‌ها است.
نحوه شستن لباس نوزاد در ماشین لباسشویی

نحوه شستشوی دستی لباس نوزاد

شاید بخواهید تا برخی از ظریف‌ترین یا عزیزترین لباس‌های کودک‌تان را با دست بشوید. برای مثال لباس کودکی خود را که اکنون بر تن کودک خود می‌کنید یا یک لباس که مادربزرگ کودک برای او دوخته است و برایتان عزیز است. اگر تمایل دارید این لباس‌ها را با دست بشوید در اینجا مواردی وجود دارد که باید هنگام شستن لباس‌های کودک با دست در نظر بگیرید.

  • دست‌هایتان را بشویید: بله درست شنیدید، برای شستن با دست، ابتدا باید دستان خود را بشویید. نشستن دست‌ها راهی برای وارد کردن کثیفی و میکروب بیشتر به لباس نوزاد است.
  • از آب ولرم استفاده کنید: حتی اگر جنس لباس کودک طوری است که بتواند آب گرم را تحمل کند، آب خیلی داغ دستان شما را می‌سوزاند. (برای قدرت بیشتر شستشو در مبارزه با میکروب، می‌توانید لباس‌ها را قبل از شستن ۳۰ دقیقه در آب داغ خیس کنید.
  • مواد شوینده را اضافه کنید: شستشو با مایع لباسشویی پینو بیبی با توجه به این که شویند‌ه‌های ملایم و ضد حساسیت هستند برای شستشو با دست بسیار مناسب هستند و علاوه بر این که با پوست دست شما سازگار هستند و مهمتر این که استفاده از این شوینده‌ها اثر سوئی بر بدن کودک ندارند و بعد از شستشو روی لباس باقی نمی‌مانند. شوینده‌های پینو بیبی ضد حساسیت که عاری از رنگ، عطر، کلر، فسفات، سولفات، سیلیکون و پاربن و سفید کننده هستند. آن‌ها همچنین دارای رایحه ملایم و انسانس هایپوآلرژنیک برای از بین بردن بوی نامطلوب لباس می‌باشند.
  • زمان بدهید تا شوینده‌ها اثر کنند: وقتی لباس، آب و مواد شوینده در وان حمام یا تشت قرار دادید، وقت آن است که درست مثل یک دستگاه ماشین لباسشویی آنها را هم بزنید. لباس‌ها را بچرخانید، کمی چنگ بزنید، سپس بگذارید ۳۰ دقیقه در آب صابون خیس بخورد. سپس لباس‌ها را آبکشی کنید و روی کناره سینک یا وان فشار دهید تا آب اضافه آنها خارج شود.
  • خشک کردن طبیعی لباس نوزاد: بیرون از منزل و زیر نور خورشید راهی برای خشک شدن لباس‌های شسته شده کودک با دست است. این یک راه بسیار عالی برای خشک کردن هر لباسی است، البته در کنار خشک شدن البسه، نور خورشید نیز اثر میکروب‌کُشی دارد و تا حدودی لباس کودک ضدعفونی نیز می‌شود.

چرا باید لباس‌های کودک خود را از قبل بشویید؟

حتی لباس‌های کاملاً نو عاری از میکروب و کثیفی نیستند، این لباس‌ها ابتدا در انبار جمع می‌شوند سپس بسته‌بندی شده و به خرده‌فروش ارسال می‌شدند. وسایل حمل و نقل و انبارها عاری از آلودگی میکروبی نیستند.  به علاوه (هر چقدر هم که خنده‌دار و مسخره به نظر می‌رسد) لباس‌های نوزاد گاهی با فرمالدئید تیمار می‌شوند تا در طول حمل و نقل ظاهری شیک و تازه داشته باشند. در همین حال، ممکن است لباس‌های نوزادی ماه‌ها یا حتی سال‌ها در انبار بوده و گرد و غبار یا احتمالاً کپک روی آن‌ها نشسته باشد. هنگام دریافت لباس نوزاد، میکروب‌ها و آلرژن‌های زیادی روی لباس‌های کودک وجود دارند، مهم نیست که آن‌ها چه شکلی هستند، مهم این است که می‌تواند برای بدن و پوست حساس کودک مشکل‌آفرین باشند. به همین دلیل بسیار مهم است که همه لباس‌های نوزادی را که با یک شوینده ملایم شستشو دهید.

چگونه لباس‌های کودک را از قبل بشوییم؟

ممکن است شما فکر کنید شستن لباس‌ها کار بزرگی و سختی نیست، اما وقتی نوبت به شستن لباس‌های کودک می‌رسد، کمی آمادگی برای این کار لازم است.

  • لباس‌های کودک را از قبل آماده کنید: ابتدا برچسب‌های قیمت و هر بسته‌بندی دیگر را از لباس‌های جدید جدا کنید. البسه را بر اساس رنگ مرتب کنید. سپس، زیپ‌ها، دکمه‌ها، گیره‌ها و سایر بست‌‌ها را ایمن کنید (دکمه‌ای یا سر زیپ شل نباشد، زیرا ممکن است کنده شود و زمانی که شما حواستان نیست کودک آن را به دهان ببرد و دچار خفگی شود). در نهایت، لباس‌ها را در کشوها طبق یک اصول مرتب کنید. برای مثال البسته منزل و راحتی در یک کشو، جوراب‌ها، کلاه و پیش‌بند در کشوی دیگر و ….
  • بشویید و خشک کنید: از هر نوع شستشو (دستی یا ماشینی) و مواد شوینده‌ای که می‌خواهید برای شستن لباس‌های کودک استفاده کنید، لازم است بدانید برای پیش شستن همه لباس‌های چه تمیز باشند و چه نو آن را با آب سرد خیس کنید و چرخه ملایم بشویید و اجازه دهید لباس‌ها کاملاً خشک شوند. از گذاشتن لباس‌های نم‌دار داخل کمد یا کشو جداً خودداری کنید. این کار باعث می‌شود لباس‌ها بوی نامطبوعی به خود بگیرند و از آن جا که محیط کشو و کمد تاریک است مرطوب بودن لباس می‌تواند عاملی برای تجمع عوامل بیماری‌زا باشد.

چه مدت قبل از آمدن کودک باید لباس‌ها را از قبل بشویید؟

اگر این اولین نوزاد شماست، ممکن است از خود بپرسید که چه زمانی شستن لباس‌های کودک را شروع کنید. باید قبل از تولد و آمدن نوزاد تعدادی از لباس‌ها شسته شده و آماده باشند تا زمانی که نوزاد به خانه آمد بدون لباس نباشد. اگر به شما لباس‌هایی در اندازه‌های مختلف داده‌اند، ابتدا روی کوچک‌ترین آن‌ها تمرکز کنید. همیشه می‌توانید لباس‌های بزرگ‌تر را پس از این که کودکتان آماده پوشیدن آنها شد، از قبل بشویید. یادتان باشید لباس‌هایی را که در ساک زایمان خود قرار می‌دهید از قبل بشویید و کامل خشک کنید.

چه چیزی را باید قبل از آمدن کودک از قبل شسته شود؟

پاسخ کوتاه و روشن است هر چیزی که قابل شستشو است باید از قبل شسته شود. که این‌ها می‌توانند شامل:

  • لباس نوزاد
  • هر گونه لوازم جانبی کودک ساخته شده از پارچه
  • پتو و قنداق پتو
  • حیوانات پارچه‌ای و پولیشی و سایر اسباب بازی‌های پارچه‌ای

نکات ایمنی برای شستن لباس نوزاد

  • قبل از شستشو، هر گونه ماده جامد را از روی لباس‌ها بشویید.
  • پس از دست زدن به لباس‌هایی که آغشته به مدفوع یا استفراغ شده‌اند، دست‌های خود را با آب و صابون بشویید.
  • آب داغ برای از بین بردن میکروب‌ها عالی است اما باعث سوزاندن دست‌ها می‌شود. هنگام خیس کردن لباس‌های کودک در آب داغ برای اهداف زودودن میکروب و ضد عفونی کردن، لباس را در تشت آب داغ برای نیم ساعت رها کنید و مراقب باشید که به آب داغ دست نزنید.
  • لباس‌های لکه‌دار را خیس نگه دارید تا لکه کم کم خیس بخورد، اما برای جلوگیری از رشد کپک در وان یا تشت، ظروف را کامل دو بار بشوید و اگر امکان دارد با آب و نمک تشت یا وان را یکبار شستشو بدهید.
  • شستن لباس‌ کودک تفاوت زیادی با شستن لباس‌های خودتان ندارد تا زمانی که مواد شوینده تخصصی کودک را استفاده کنید. در غیر این صورت باید البسه کودک را جدا از البسه خود بشوئید.

سخن آخر

پوست کودک بسیار لطیف است و سیستم ایمنی کودک نیز بسیار ضعیف می‌باشد بنابراین لازم است تا با رعایت کامل نظافت و اصول بهداشتی نوزادان را از در معرض عوام بیماری‌زا قرار گرفتن دور کنید. شستشوی درست و استفاده از مواد شوینده مرغوب یکی از مهم‌ترین اقدامات در این راستا است. محصولات شوینده پینو بیبی ۰+ هستند یعنی حتی برای نوزادی که تازه متولد شده است نیز مناسب هستند. این محصولات فاقد مواد شیمیایی مضر هستند و با توجه به هایپوالرژنیک بودن‌شان هیچگونه واکنش الرژیکی را نه در کودک و نه در شما به عنوان مراقبین و والدین کودک ایجاد نمی‌کنند. یادتان باشد کودک شما لایق بهترین‌هاست پس بهترین را برای کودک خود انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *