بارداری, زندگی روزانه, سلامت در بارداری

آیا می‌توان در دوران بارداری از کراتین مو استفاده کرد؟

کراتین مو در بارداری

باردار بودن زمان بسیار هیجان انگیزی به شمار می‌رود و به دلیل این که در این دوران توجه بیش‌تری بر روی شما و جنین در حال رشد شما وجود دارد، برخی از مادران باردار دوست دارند که همیشه بهترین ظاهر خود را داشته باشند. این رسیدگی به خود ممکن است شامل انجام کارهای زیبایی و مو مانند کراتین مو نیز باشد که مو را صاف و لخت می کند و وز بودن مو را از بین می‌برد. این پروسه زیبایی ماه‌ها بر روی موهای شما باقی می‌ماند و‌ می‌تواند در میزان زمان و انرژی که شما برای آماده شدن در صبح صرف می‌کنید، صرفه جویی کند.

با این حال، به دلیل این که بسیاری از درمان‌های کراتین مو حاوی مواد شیمیایی قوی هستند، انجام کراتین مو در دوران بارداری توصیه نمی‌شود.

بر اساس گفته متخصصان سلامت زنان، توصیه کلی به مادران باردار این است که از صاف کردن مو با کراتین در دوران بارداری خودداری کنید. کراتین مو ممکن است سلامت جنین شما را به خطر بیندازد؛ زیرا ممکن است حاوی فرمالدئید یا مواد دیگری مانند اتان دیول و گلیوکسال باشد که سرطان‌ زا هستند و همچنین مواد شیمیایی دیگری نیز در آن وجود دارند که می‌توانند باعث سرطان شوند.

در این مقاله توضیح خواهیم داد که دقیقاً به چه دلیل لازم است از کراتین مو و روش‌های مشابه آرایش مو در دوران بارداری اجتناب کنید و در ادامه شما را با برخی از جایگزین‌های بی‌ خطر آن در خانه که می‌توانید پیش از  تولد نوزاد از آن‌ها استفاده کنید، آشنا خواهیم کرد.

کراتین مو چیست؟

بسته به نوع و بافت موی شما، کراتین مو (که همچنین به عنوان brazilian blowout شناخته می‌شود) یک فرآیند شیمیایی است که می‌تواند فر موی شما را باز کند و یا موهایی فوق العاده صاف و ابریشمی به شما بدهد.

به گفته آرایشگران، روش کراتین مو یک فرآیند صاف کننده مو می‌باشد که فر مو را از بین می‌برد یا مو را نرم می‌کند و وز مو را کنترل می‌کند. بسته به نوع روشی که برای آرایش مو در خانه انجام می‌دهید، اثر کراتین مو به احتمال زیاد تا چند ماه بر روی موی شما باقی خواهد ماند. 

نتایج این فرآیند حدود ۱۲ هفته پس از یک وقت در سالن باقی خواهند ماند. بسته به بافت و تراکم مو، کراتین مو بین دو تا چهار ساعت طول می‌کشد.

این روش پس از انجام آن با حداقل تلاش، به بیش‌تر افراد یک مدل موی براق، صاف و بدون وز می‌دهد. همچنین به رفع موخوره کمک می‌کند، زیرا کوتیکول مو را مسدود می‌کند. برای به دست آوردن اثر مناسب بر روی مو، در کراتین ممکن است از مواد شیمیایی قوی و خشن استفاده شود.

صاف کردن مو با مواد شیمیایی در دوران بارداری

قطعا هر فردی می‌تواند موهای خود را با استفاده از وسایلی مانند سشوار یا اتوی مو صاف کند. اما با این که این روش‌ها می‌توانند برای صاف کردن مو موثر باشند، آن‌ها موقت هستند و با شستشوی مو و شامپو زدن به آن، موی شما دوباره به حالت قبلی خود بازمی‌گردد. صاف کردن “دائمی” با استفاده از مواد شیمیایی، صاف کردن موها را یک قدم جلوتر می‌برد و به شما این امکان را می‌دهد که لخت بودن و براق بودن موهای خود را برای چند ماه حفظ کنید تا ریشه های جدید و طبیعی شما دوباره رشد کنند.

بر اساس گفته متخصصان پوست، صاف کردن شیمیایی موهای شما با شکستن پیوندهای بین الیاف کراتین و ایجاد پیوندهای جدید بین کراتین کار می‌کند. این فرآیند، ساختار موهای شما را از نظر فیزیکی تغییر می‌دهد و در نتیجه آن را لخت و یا صاف می کند. معمولاً به این روش‌های تقویتی کراتین مو»، سشوار برزیلی»، «صاف کردن موی ژاپنی» یا «صاف کردن دائمی حرارتی» گفته می‌شود.

بر اساس گفته متخصص پوست و مو، به طور خلاصه موها از نظر شیمیایی با استفاده از موادی که پیوندهای پروتئینی فر را می‌شکنند، صاف می‌شوند. هنگامی که این پیوندهای دی سولفید شکسته می‌شوند، موها صاف می‌شوند. بدین ترتیب اگر پیوندهای پشتیبان فرهای خود را بردارید، دیگر موهای فر نخواهید داشت، حداقل تا زمانی که موهای جدید شما رشد کنند.

هر بارداری با دیگری متفاوت است. بنابراین در صورتی که در مورد صاف کردن شیمیایی موهای خود در دوران بارداری سوالی دارید، توصیه می‌کنیم که حتماً با یک پزشک در مورد شرایط خود مشورت کنید.

آیا کراتین مو در دوران بارداری بی خطر است؟

به زنان باردار توصیه می‌شود که در دوران بارداری از کراتین موهای خود خودداری کنند.

پزشکان می‌گویند در دوران بارداری به دلیل مواد شیمیایی مورد استفاده در کراتین مو از جمله فرمالدئید که در هنگام صاف کردن مو در معرض آن قرار می‌گیرید، ممکن است باعث ایجاد مشکلات تنفسی در دوران بارداری شوند و خطراتی در رابطه با آن وجود دارد.

اگرچه تحقیقات در مورد اثر تنفس مواد شیمیایی بر روی جنین محدود است، اما بهتر است در دوران بارداری، با انجام ندادن این فرایند از بروز هرگونه خطر احتمالی برای جنین پیشگیری کنید.

در صورتی که در مورد انجام کراتین مو در دوران بارداری سوالی دارید، حتماً با یک پزشک در مورد شرایط خود مشورت کنید.

آیا برای جنین بی خطر است؟

اگر ترجیح می‌دهید موی خود را با مواد شیمیایی صاف کنید، فارغ از این که چه نوع مواد شیمیایی را برای موی خود ترجیح می‌دهید، یک نکته روشن است: صاف کردن مو با مواد شیمیایی شامل مواد شیمیایی است. پزشکان هشدار می دهند که عاقلانه و بهتر است در دوران بارداری این کار را انجام ندهید و موهای خود را در این زمان با مواد شیمیایی صاف نکنید.

از نظر قواعد پزشکی، دلایل کافی برای نگرانی در مورد مواد شیمیایی به کار رفته در محصولات صاف کننده مو وجود دارند. دلیل این موضوع این است که موی فر سالم و طبیعی به راحتی صاف و لخت نمی‌شود. بنابراین، مواد شیمیایی مورد استفاده معمولا قوی و خشن هستند و در دوران بارداری از نظر ایمنی هم برای شما و هم برای جنین خطرناک به شمار می‌روند.

چرا در دوران بارداری نباید کراتین مو انجام دهید؟

بیش‌تر به دلیل مواد شیمیایی موجود در کراتین مو لازم است از این فرآیند اجتناب شود. همچنین ممکن است ساعت‌ها طول بکشد تا این روش تکمیل شود، به این معنی که زمان قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی طولانی تر خواهد بود.

بر اساس گفته پزشکان متخصص غدد و زنان و زایمان، بسیاری از روش‌های کراتین مو حاوی فرمالدئید هستند که یک ماده سرطان‌ زای شناخته شده به شمار می‌رود و در دوران بارداری حتما باید از آن پرهیز کرد. حتی روش‌های کراتین مو که به‌ عنوان «غیر فرمالدئید» در آرایشگاه انجام می‌شوند، نباید در بارداری مورد استفاده قرار گیرند؛ زیرا اطلاعات کمی در بودن خطرناک بودن یا بی ضرر بودن آن وجود دارد.

به زنان غیر باردار که به دنبال انجام روش کراتین هستند، توصیه می‌شود که پیش از دریافت این خدمات از ماسک استفاده کنند، نزدیک پنجره بنشینند و از مناسب بودن تهویه سالن اطمینان حاصل کنند. پزشکان می‌گویند: بیش‌تر سالن‌های آرایشگاه، خطر قرار گرفتن در نزدیکی بخار های حاصل از مواد شیمیایی فرمالدئید و آمونیاک را دارند که می‌تواند مضر باشد. تهویه بهترین راه برای کاهش خطر قرارگیری در معرض این مواد است.

کراتین مو در بارداری

چرا در دوران بارداری نباید مو را با مواد شیمیایی صاف کرد؟

پزشکان با اشاره به این که صاف کردن مو با مواد شیمیایی بحث‌ برانگیز است، معمولا آن را به افراد باردار توصیه نمی‌کنند و آن را منع می‌کنند.

بیش‌تر روش‌های صاف کردن مو با استفاده از مواد شیمیایی، شامل استفاده از مواد مضری مانند فرمالدئید هستند و به همین دلیل، اغلب در دوران بارداری از انجام آن جلوگیری می‌شود. از آنجایی که تعداد تحقیقات عملی در دوران بارداری محدود هستند و از طرفی ما می‌دانیم که ممکن است مواد شیمیایی از طریق پوست سر شما در طول این جلسات جذب شوند، همیشه احتمال جذب مواد مضر برای جنین وجود دارند و به همین خاطر است که بیش‌تر پزشکان توصیه می‌کنند که هر چه مواد شیمیایی کم‌تری در بارداری استفاده کنید، بهتر است. علاوه بر این، زمانی که موهای خود را صاف می‌کنید، احتمالاً بیش از یک ساعت بر روی صندلی آرایشگاه یا محیط خانه می‌نشینید و تمام این بخارات مضر را استنشاق می‌کنید.

تنها شنیدن این که کدام مواد شیمیایی معمولاً در روش‌های صاف کردن و کراتین مو مورد استفاده قرار می‌گیرند، به احتمال زیاد برای پشیمان شدن از کراتین مو در دوران بارداری کافی باشد: علاوه بر فرمالدئید (بله، ماده مورد استفاده در مایع مومیایی کردن انسان)، مواد شیمیایی صاف کننده مو شامل سیکلو سیلوکسان ها، پارابن ها، هیدروکسید سدیم، دی اتانول آمین، فتالات ها، بنزوفنون-۳ و تریکلوزان هستند. همه این مواد شیمیایی خطرات احتمالی برای سلامت انسان و محیط زیست محسوب می‌شوند و امکان دارد در سیستم غدد درون ریز، سیستم تنفسی و یا سد پوستی شما اختلال ایجاد کنند (در حالی که عملکرد این بخش‌ها مهم ترین بخش داشتن یک بارداری سالم است). این مواد همچنین ممکن است به رشد جنین آسیب برسانند.

خطرات انجام کراتین مو در دوران بارداری

هر چیزی که بر روی پوست یا پوست سر قرار داده شود، می‌تواند جذب جریان خون شما شود و احتمال دارد که بر روی جنین در حال رشد شما تاثیر بگذارد. به همین دلیل است که استفاده از برخی از مواد مراقبت از پوست مانند رتینول نیز در دوران بارداری توصیه نمی‌شود.

مواد شیمیایی که برای مدت طولانی در تماس مستقیم با پوست سر باشند، می‌توانند جذب جریان خون شوند. قرار گرفتن جنین در تماس با این مواد به احتمال زیاد بسیار کم است، اما هنوز در انسان به خوبی مطالعه نشده است.

دشوار است که از خطر دقیق این مواد بر روی جنین مطلع شویم. زیرا انجام تحقیقات عملی بر روی زنان در دوران بارداری بسیار سخت است، اما ما می‌دانیم که حداقل زمانی که مواد شیمیایی خاصی در هوایی که تنفس می‌کنیم وجود دارند، خطر مادر باردار را تهدید می‌کند. وجود دارد. به طور کلی، لازم است از کارهایی که حاوی موادی مانند فرمالدئید و یا آمونیاک هستند اجتناب شود؛ چرا که این مواد سرطان زا هستند.

علاوه بر تنفس بخارات مضر، هر فردی ممکن است دچار بثورات پوستی (درماتیت تماسی) یا واکنش آلرژیک و حساسیت به مواد تشکیل دهنده کراتین مو شود.

در صورتی که پیش از اطلاع از باردار شدن خود کراتین مو انجام داده‌اید، احساس گناه نکنید. به خاطر داشته باشید که بیش‌تر زنان تا چند هفته پس از بارداری متوجه نمی‌شوند که باردار هستند. به احتمال زیاد قرار گرفتن جنین در معرض این مواد بسیار کم است. بر اساس گفته پزشکان، بهترین کاری را که از شما بر می‌آید را انجام دهید و خیلی به خودتان سخت نگیرید. حتماً این موضوع را به متخصص زنان و زایمان و یا مامای خود اطلاع دهید و سعی کنید گذشته را رها کنید.

اختلال غدد درون ریز و تشدید آسم

یک مطالعه اخیر توسط دپارتمان مواد سمی و کنترل کالیفرنیا بر روی سه ماده لخت کننده مو (محصولات صاف کننده مو) ۳۵ ماده شیمیایی مختل کننده غدد درون ریز و تحریک کننده آسم را نشان می‌دهد. به خصوص ماده اول نگران کننده است؛ زیرا در دوران بارداری، اثر منفی بر سیستم غدد درون ریز شما می‌تواند باعث اختلال در میزان ویتامین D و همچنین هورمون های جنسی و تیروئید در شما و نوزاد شما شود. این موضوع ممکن است باعث بروز تولد زودرس، پره اکلامپسی، مشکل در سطح قند خون، کریپتورکیدیسم نوزاد (ناتوانی در نزول بیضه‌ها) و هیپوسپادیاس (جایگزینی نادرست مجرای ادرار) و مشکلات رشد مداوم شود که تا دوران کودکی و کودکی ادامه پیدا می‌کند.

نقایص هنگام تولد

زمانی که باردار هستید، قطعا سلامت و ایمنی نوزاد شما در اولویت قرار دارد. به همین دلیل مهم است که از مواد خاصی که ممکن است به نقص مادرزادی مرتبط باشد، اجتناب کنید. برخی از مواد شیمیایی مورد استفاده در صاف کردن موها ممکن است از طریق پوست سر جذب و یا استنشاق شوند و به احتمال زیاد باعث ایجاد تراتوژن شوند.

حساسیت پوست سر

چه باردار باشید و چه نباشید، استفاده مداوم از مواد شیمیایی قوی به پوست سر شما می‌تواند مشکلات پوست سر را شدیدتر کند. به عنوان مثال، مواد شیمیایی هیچ کمکی به خارش سر پس از زایمان شما نمی‌کنند. به علاوه، هرگونه آسیبی که به پوست سر شما وارد شود، احتمالاً آن را مستعد تحریک یا آسیب بیش‌تر می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *