راهنمای خرید برای نوزاد, سلامت نوزاد, نگهداری از نوزاد, نوزاد و شیرخوارگی

چگونه نوزاد خود را در خواب گرم نگه داریم؟

گرم نگه داشتن نوزاد در خواب

قبل از بچه دار شدن، ممکن است متوجه نشوید که قرار است زمان زیادی برای فکر کردن به خواب نوزاد خود اختصاص دهید. شما احتمالاً کاملاً تمرکز می‌کنید که مطمئن شوید نوزاد به خواب می‌رود و در خواب باقی می‌ماند (حداقل برای چند ساعت). و ممکن است نگران این باشید که آیا نوزاد شما به خصوص با تغییر آب و هوا طبق دستورالعمل‌های توصیه شده برای خواب نوزاد، امن و راحت است یا خیر. شب‌های تابستان چالش خاص خود را دارند؛ اما شاید فصلی که بیش‌ترین استرس را در مورد گرم نگه داشتن نوزاد در خواب ایجاد می‌کند، زمستان باشد. به هر حال، سردترین قسمت روز از حدود ساعت ۷ بعد از ظهر تا ساعت ۷ صبح  زمانی است که نوزاد شما خواب است.

برای بسیاری از والدین معمول است که در مورد نحوه گرم نگه داشتن نوزاد در خواب راهنمایی بخواهند؛ به خصوص زمانی که قوانین زیادی در مورد رختخواب و لباس خواب برای نوزادان وجود دارد. در این مقاله به شما کمک می‌کنیم تا یاد بگیرید چه دمایی را برای اتاق نوزاد خود حفظ کنید و مهم‌تر از همه، در مورد این صحبت می‌کنیم که در چه مرحله‌ای می‌توانید قوانین را در مورد پتوها و سایر پوشش‌ها کم‌تر رعایت کنید.

آنچه که باید در مورد نوزادان و خواب ایمن بدانید

همانطور که احتمالا می‌دانید، استفاده از پتوهای معمولی برای نوزادان توصیه نمی‌شود و همین موضع در مورد استفاده از لباس‌‌های زیاد نیز صدق می‌کند. این دستورالعمل ها و توصیه‌های بیش‌تر که توسط پزشکان در مورد خواب نوزاد ارائه شده است، خودسرانه نیستند و بر اساس بهترین رویکردها برای ایمن نگه داشتن نوزاد شما در خواب ارائه می‌شوند. بیشتر این دستورالعمل‌ها به این دلیل ارائه شده‌اند که متاسفانه اگر فضای خواب نوزاد به درستی مدیریت نشود، ممکن است فاجعه‌ای رخ دهد.

همانطور که آکادمی اطفال آمریکا (AAP) خاطر نشان می‌کند، سالانه حدود ۳۵۰۰ مرگ و میر نوزاد مربوط به خواب وجود دارد. این آمار شامل ترکیبی از مرگ‌های ناشی از سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS)، خفگی‌های تصادفی و قطع تنفس به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی و همچنین مرگ‌هایی است که علت مشخصی ندارند.

این مرگ‌ها بسیار دلخراش هستند. خبر خوب این است که بسیاری از این مرگ‌ها قابل پیش‌گیری هستند و اجرای دستورالعمل‌های ایمنی خواب ارائه شده توسط آکادمی اطفال آمریکا (AAP)، گام مهمی در کاهش خطر برای نوزاد شما به شمار می‌رود. راهنمای  آکادمی اطفال آمریکا برای خواب ایمن نوزاد شامل دستورالعمل‌های مهم زیر است:

  • نوزاد خود را تا حداقل یک سالگی به پشت بخوابانید.
  • خوابیدن بر روی پهلو برای نوزاد توصیه نمی‌شود.
  • کودک خود را روی یک سطح خواب محکم بخوابانید. استفاده از تشک‌های نرم تر برای چهار ماه اول زندگی نوزاد توصیه نمی‌شود.
  • مطمئن شوید که از تخت‌ خواب‌، گهواره و تخت کنار مادر دارای تاییدیه ایمنی استفاده می‌کنید (نه تخت‌ خواب یا گهواره دست دوم یا شکسته).
  • برای سال اول زندگی نوزاد از ملحفه‌ی مناسب استفاده کنید و از روتختی‌های دیگر و همچنین بالش و پتو استفاده نکنید.
  • قرار دادن اسباب بازی و حیوانات عروسکی توپر بر روی تخت نوزاد توصیه نمی‌شود.
  • استفاده از ضربه گیر گهواره و ملافه‌های تنظیم موقعیت خواب برای نوزاد توصیه نمی‌شود.
  • هرگز نوزاد خود را روی کاناپه، مبل، صندلی راحتی یا صندلی‌های دیگر نخوابانید. همچنین دقت کنید که در حالی که روی صندلی نشسته‌اید و نوزاد خود را در آغوش گرفته‌اید، خوابتان نبرد. 
  • اقدامات لازم را انجام دهید تا مطمئن شوید که نوزاد شما بیش از حد احساس گرما نکند. لباس نوزادتان را خیلی زیاد نکنید.
  • شیردهی به نوزاد با شیر مادر خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) را کاهش می‌دهد.
  • از قرار دادن نوزاد در معرض دود، الکل و داروهای غیر قانونی خودداری کنید.
  • کودک خود را برای معاینات معمول و دریافت واکسن به پزشک ببرید.
  • استفاده از پستانک برای پیشگیری از سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) می‌تواند مفید باشد.

درباره خواباندن نوزاد در تخت خود و خوابیدن کنار نوزاد 

آکادمی اطفال آمریکا (AAP) توصیه می‌کند که نوزاد حداقل در شش ماه اول زندگی در اتاق پدر و مادر خود در تختی جداگانه بخوابد و در صورت تمایل بیشتر بخوابد. محل خواب نوزاد می‌تواند در گهواره، تخت خواب یا تخت خواب کنار مادر (تخت کودکی که برای نزدیکی و دسترسی آسان به تخت شما متصل می‌شود) باشد.

اهی اوقات نوزاد در تخت پدر و مادر خود به خواب می‌رود. این حالت اغلب زمانی اتفاق می‌افتد که مادر در نیمه شب به نوزاد خود شیر می‌دهد و نوزاد در حین شیردهی به خواب می‌رود. در این مورد توصیه می‌شود که نوزاد خود را به محض بیدار شدن به تخت خودش منتقل کنید. همچنین منطق این را می‌گوید که هنگام شیردهی، تخت خود را از بالش و پتو خالی نگه دارید تا اگر با نوزاد خود بخوابید، جای کودک شما امن باشد.

اگر قرار است برای مدت کوتاهی همراه با نوزاد خود بخوابید، تخت بزرگسال همیشه امن‌تر از مبل یا صندلی راحتی است. اگرچه توصیه نمی‌شود که نوزاد روی همان تخت خوابی بخوابد که والدین او می‌خوابند، اما مواقعی وجود دارد که مادر هنگام شیر دادن به نوزاد خود به خواب می‌رود. شواهد حاکی از آن است که در صورتی که مادر یا پدر خوابش ببرد، خوابیدن با نوزاد در تخت بزرگسال نسبت به مبل یا صندلی راحتی خطر کم‌تری برای نوزاد دارد.

نگهداری از نوزاد در همان اتاقی که در شب در آن می‌خوابید، می‌تواند به شیردهی کمک کند و از بروز سندرم مرگ ناگهانی نوزاد جلوگیری کند، بنابراین بهتر است با پزشک اطفال در مورد بهترین چیدمان برای خانواده خود صحبت کنید و از او مشورت بگیرید.

چگونه نوزاد را در شب گرم نگه داریم؟

  • نوزاد را در کیسه خواب مخصوص نوزاد قرار دهید و بپوشانید.
  • یک لایه لباس بیش‌تر از آنچه که خود شما می‌پوشید برای نوزاد استفاده کنید.
  • اگر نوزاد زیر ۲ ماه است، او را قنداق کنید.
  • دمای اتاق را مناسب نگه دارید.
  • اتاق خواب خود را با نوزاد به اشتراک بگذارید (تخت خود را به اشتراک نگذارید)
  • مراقب هوای خنک و سوز آمدن در اتاق خواب باشید.
  • مراقب باشید نوزاد بیش از حد احساس گرما نکند.
  • از استفاده از پتو یا لحاف برای نوزاد خود خودداری کنید.

دمای اتاق

از آنجایی که گرمای بیش از حد می‌تواند برای نوزاد مشکل ساز باشد، ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که هنگامی که بچه دار می‌شوید، چه دمایی برای خانه شما مناسب است.

همانطور که وزارت بهداشت ایالات متحده توضیح می‌دهد، خطرات سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) در واقع در ماه‌های سرد سال افزایش پیدا می‌کند و احتمالاً دلیل آن، گرمای بیش از حد ناشی از تلاش پدر و مادر برای گرم نگه داشتن نوزادانشان است. اکیداً به والدین توصیه می‌شود که لباس‌ بیش از حد به نوزاد خود نپوشانند و دمای هوا را معتدل و نه خیلی گرم نگه دارند. در مورد این که باید ترموستات خانه خود را در  چه دمایی حفظ کنید، به والدین توصیه می‌شود که ترموستات را در دمای معتدل نگه دارند که معمولاً به این معنی است که طبق سطح راحتی خود پیش بروید. اگر دمای اتاق برای شما مناسب است، برای نوزاد نیز مناسب است.

اگر تمایل دارید در مورد بهترین بازه دمایی برای نوزاد خود بر اساس آب و هوا و خانه خود بیش‌تر بدانید، می‌توانید با پزشک اطفال خود در این رابطه صحبت کنید.

چگونه شب‌های سردتر به صورت ایمن به کودک خود لباس بپوشانیم؟

با توجه به این که فراهم کردن یک محیط خواب امن و مناسب برای نوزاد باید دغدغه اصلی والدین باشد، برای گرم نگه داشتن نوزاد در شب‌های سرد چه کاری باید انجام دهیم؟

در درجه اول، مهم است که بدانید گرم کردن بیش از حد نوزاد در شب باعث ایجاد مشکل می‌شود و یک عامل خطر برای سندرم مرگ ناگهانی نوزاد محسوب می‌شود. علاوه بر آن، پتو و هر چیز گشادی در هنگام خواب نوزاد خطرناک تلقی می‌شود. بنابراین بهترین راه برای لباس پوشیدن کودک شما چیست؟ خوشبختانه راه‌های مختلفی برای انجام این کار وجود دارد تا اطمینان حاصل شود که کودک شما به اندازه کافی گرم و ایمن است.

در رابطه با نحوه لباس پوشیدن نوزاد در شب، می‌توانید از احساس خود در مورد گرما یا سرما و نحوه لباس پوشیدن خود برای نوزاد نیز استفاده کنید. بنابراین اگر یک شب فقط با لباس خواب سبک احساس راحتی می‌کنید، احتمالاً نوزاد شما نیز همین احساس را داشته باشد. با این حال از آنجایی که کودک شما پتو ندارد، ممکن است بخواهید لباس او را کمی گرم تر انتخاب کنید. اما در این کار زیاده روی نکنید. توصیه می‌شود که نوزاد خود را فقط با یک لایه بیش‌تر از لباس خود بپوشانید. به طور کلی، خوب است که در صورت تغییر دما (یا نیاز به تعویض پوشک) به کودک خود لباسی بپوشانید که بتوانید به راحتی آن را در بیاورید.

قنداق کردن نوزاد در شب

بنا به گفته آکادمی اطفال آمریکا، قنداق کردن نوزادان کوچک‌تر توصیه می‌شود؛ زیرا این کار می‌تواند هم نوزاد را گرم نگه دارد و هم به خواب او کمک کند. قنداق کردن به نوزاد شما احساس آرامش و امنیت می‌دهد و می‌تواند در رحم مادر بودن را به او یادآوری کند. با این حال مهم است که اگر نوزاد خود را قنداق می‌کنید، این کار را با رعایت نکات ایمنی نوزاد انجام دهید. قنداق نباید خیلی سفت باشد؛ به خصوص در اطراف باسن. نوزاد شما باید بتواند آزادانه در قنداق نفس بکشد. علاوه بر این، نوزاد شما باید همیشه بر روی پشت خود در قنداق بخوابد. قنداق کردن به دلیل این که حرکت نوزاد را محدود می‌کند، می‌تواند علائم بی قراری نوزاد شما را کاهش دهد. بنابراین نظارت بر او بسیار مهم است.

شما لازم است در زمانی که نوزاد شروع به غلت زدن می‌کند یا حدود ۲ تا ۴ ماهگی او، دست از قنداق کردن او بردارید.

استفاده از کیسه خواب نوزاد

توصیه می‌شود که در صورتی که نوزاد شما به گرمای بیش‌تری در شب نیاز دارد، به‌جای پتو او را در کیسه خواب یا پتوی پوشیدنی نوزاد قرار دهید. کیسه خواب نوزاد معمولاً از مواد دارای منفذ اما گرم ساخته می‌شوند.

قسمت بالای کیسه خواب نوزاد به شکل لباس پوشیدنی و شبیه هر تاپ یا لباس خواب کودک دیگری است؛ اما نیمه پایینی آن تقریباً مانند کیسه خواب یا کیسه برای کودک شما می‌باشد. همینطور معمولاً یک زیپ در پایین آن برای دسترسی آسان برای عوض کردن پوشک نوزاد وجود دارد.

پتو و ملافه نوزاد

متاسفانه واقعاً هیچ راهی برای رد کردن این واقعیت وجود ندارد که پتو، بالش و هر نوع رختخواب دیگری برای ایمن محیط خواب نوزاد توصیه نمی‌شود. موارد زیر بر اساس توصیه آکادمی اطفال آمریکا به صورت ناامن فهرست شده است و نباید آن‌ها را در محل خواب کودک خود نگه دارید:

  • بالش
  • لحاف
  • پتوی عروسکی نوزاد
  • روتختی به شکل پوست گوسفند
  • پتو
  • اسباب بازی (از جمله حیوانات توپر و نرم عروسکی)
  • ضربه گیر تخت نوزاد
  • بالش طبی و ملافه تنظیم موقعیت خواب نوزاد
  • هر چیزی که به لبه و کناره‌های تخت نوزاد وصل شود

همه این موارد باعث افزایش خطر خفگی، گرفتاری یا به دام افتادن کودک شما می‌شوند. بنابراین ایمن‌ترین چیدمان برای خواب نوزاد در طول ماه‌های سردتر، یک تخت خواب شفاف نوزاد با ملحفه‌ای مناسب و استفاده از پوششی مانند کیسه خواب یا پتوی پوشیدنی است.

گاهی اوقات فقط پوشاندن لباس گرم به نوزاد خود نیز کافی است. پارچه‌های ساخته شده از موسلین یا پنبه را انتخاب کنید که گرم هستند؛ اما همچنان هوا از آن‌ها عبور می‌کند تا نوزاد شما بیش از حد گرمش نشود.

چه زمانی کودک شما می‌تواند شروع به استفاده از پتو و بالش کند؟

ایمن نگه داشتن نوزاد و گرم نگه داشتن او در شب می‌تواند کمی زیاده کاری به نظر برسد و با این که رعایت این قوانین برای ایمنی خواب نوزاد بسیار مهم است، ممکن است به طور قابل درکی این سوال را داشته باشید که در چه زمانی می‌توانید نوزاد خود را در یک تخت خواب با یک پتو واقعی، چند بالش زیبا، و مجموعه ای از اشیاء تزئینی بامزه  قرار دهید. 

توصیه می‌شود که پدر و مادر دستورالعمل‌های ایمنی خواب نوزاد را برای اولین سال زندگی کودک خود یا حدود ۱۲ ماه اول تولد او رعایت کنند. البته پس از آن نیز باید مراقب باشید تا مطمئن شوید که محیط خواب فرزند شما همچنان امن باشد. اطمینان حاصل کنید که پتوهایی که به کودک نوپای خود می‌دهید، به اندازه کافی قابل تنفس و کوچک باشند تا به راحتی گوله نشوند. استفاده از پتوهایی با بندهای شل یا روبان‌های تزئینی توصیه نمی‌شود. همچنین استفاده از لحاف چون سنگین است، برای کودکان نوپا مناسب نمی‌باشد و خطر خفگی به همراه دارد.

داشتن تعداد بیش از حد اسباب بازی، بالش و حیوانات عروسکی توپر روی تخت خواب نوزاد نیز می تواند مشکل ساز باشد. بهترین کار این است که فرآیند اضافه کردن بالش، پتو و اشیاء دیگر به فضای خواب کودک نوپا را به تدریج و با توصیه پزشک اطفال انجام دهید.

سخن آخر

هنگامی که شما پدر و مادر هستید و با تعداد زیادی قوانین روبرو می‌شوید، ممکن است نگران شوید و این برای شما استرس زا باشد. خواب نوزاد نیز بخشی از نگهداری از فرزند است که احساس می‌شود در آن قوانین زیادی وجود دارد یا ممکن است حس کنید که این قوانین برای خانواده شما موثر نیستند. 

به عنوان مثال، اگر نوزاد شما حتی با کیسه خواب نیز به نظر برسد سردش شده چه؟ یا اگر شما و همسرتان در مورد دمای خانه و این که چه دمایی برای کودک شما بهتر است با هم اختلاف نظر داشته باشید، چه؟ اگر مادر شوهر شما مطمئن باشد که انداختن یک پتو روی نوزاد شما و قرار دادن یک خرس عروسکی بر روی تخت نوزاد برای او خوب است؛ زیرا او این کار را کرد و اتفاق بدی نیفتاد، چه؟

این نوع سوالات می‌تواند گیج کننده و استرس زا باشد. این یکی از دلایلی است که بهتر است به طور صمیمانه با پزشک اطفال خود در مورد هرگونه سؤالی که ممکن است در مورد موضوعاتی مانند خواب نوزاد و گرم نگه داشتن نوزاد در خواب داشته باشید صحبت کنید. هر موقعیتی متفاوت است. نکته اصلی در اینجا این است که با این که وقتی شما در میانه این سوالات و موضوعات استرس آور قرار دارید، حس می‌کنید این چالش‌ها آزاردهنده و کاملاً طاقت فرسا هستند. ولی واقعیت این است که این چالش‌ها واقعاً سریع‌تر از آنچه می‌گذرند که احساس می‌کنید.

در حال حاضر ممکن است در مورد نحوه لباس پوشاندن به نوزاد خود در شب‌های سرد زمستانی سوالات زیادی داشته باشید؛ اما قبل از این که متوجه شوید، بر روی یک نگرانی کاملاً متفاوت متمرکز خواهید شد و سپس نگرانی دیگری. بهترین کاری که شما در حال حاضر می‌توانید انجام دهید این است که مطالعه کنید و راه حل‌های درست را پیدا کنید، به پرسیدن سوالات مهم ادامه دهید و به یاد داشته باشید که شما والدین خوبی هستید که بهترین کار را انجام می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *