شیردهی

نکات شیردهی برای مادران شاغل

مادران هرگز بیکار نیستند. از مادرانی که در زیر آفتاب تند در مزارع با نوزادان بسته به کمر کار می‌کنند و خانه‌دارانی که صدها کار را انجام می‌دهند تا آنهایی که در محل کار کلاه‌های متعددی بر سر می‌گذارند و یا با انبوهی از اعاداد و ارقام سر و کله می‌زنند، مادران در کنار هر نقش اجتماعی که داشته باشند همواره متعهد به فرزندان‌شان هستند و نقش مادری برای آن‌ها اولویت دارد.

بازگشت به کار در دوران شیردهی می‌تواند چالش برانگیز باشد، به خصوص اگر تازه مادر هستید. اما داشتن راهنمایی شخصی یک مشاور شیردهی، یک متخصص سبک زندگی و یکپارچه و متخصص در مراقبت‌های پس از زایمان و حمایت خانواده شما می‌تواند این تغییر و تحول را کمی‌آسان‌تر کند.

پینو در این مقاله نکات شیردهی برای مادران شاغل را که توسط متخصصین شیردهی تایید شده‌اند، ارائه می‌کند. به کارگیری این نکات می‌تواند کمک زیادی به مادران تازه کار کند تا بازگشت خود را به محل کار آسان کنند. هیچ شکل دیگری از تغذیه، سالم‌تر از شیر مادر برای نوزادان وجود ندارد. اما بسیاری از زنان ممکن است پس از بازگشت به کار پس از مرخصی زایمان در این دوراهی قرار بگیرند که چگونه به شیردهی خود ادامه دهند. رعایت برخی نکات شیردهی برای مادران شاغل می‌تواند به آنها کمک کند تا مشکلات خود را کاهش دهند.

سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند که نوزاد باید در شش ماه اول زندگی منحصراً از شیر مادر تغذیه شود و به دنبال آن تغذیه با شیر مادر به همراه تغذیه تکمیلی تا ۲ سالگی ادامه یابد. داشتن مرخصی زایمان ۹ ماهه به این معنی نیست که به محض این که وارد محل کار شدید، نوزاد را از شیر مادر جدا کرده و شیر خشک را معرفی کنید. مادران می‌توانند تا زمانی که بخواهند به نوزادان خود شیر دهند.

نکات شیردهی برای مادران شاغل

آیا شیردهی بعد از ۶ ماه هنوز برای نوزاد مفید است؟

بله، به دلیل مزایای زیر توصیه می‌شود حتی پس از ۶ ماه شیردهی به نوزاد را ادامه دهید:

* مصرف شیر مادر از نوزاد در برابر عفونت‌ها و بیماری‌ها مانند دیابت، آسم، چاقی، عفونت گوش و غیره محافظت می‌کند و از این رو هزینه‌های بستری در بیمارستان را نیز کاهش می‌دهد.

* دقیقاً آن چه را که برای رشد و شکوفایی لازم است در اختیار کودک قرار می‌دهد. با گذشت زمان شیر مادر تغییر می‌کند تا با نیازهای در حال تغییر کودک از جمله هیدراته نگه داشتن نوزاد سازگار باشد.

* شیر مادر به راحتی پیوند بین مادر و نوزاد را حفظ می‌کند و به مادران کمک می‌کند حتی پس از بازگشت به سر کار، با نوزادان خود ارتباط نزدیکی برقرار کنند.

* به مادران کمک می‌کند تا به جای مرخصی برای مراقبت از نوزاد بیمار، تعادلی در خانه برقرار کنند و در محل کار باشند.

همه مادران نگران این هستند که نوزاد در ساعات کاری به جدایی چه واکنشی نشان دهد، بنابراین تداوم شیردهی و دوشیدن شیر از نگرانی آنها جلوگیری می‌کند و از بروز افسردگی پیشگیری می‌نماید.

نکات تغذیه با شیر مادر برای مادران شاغل

چگونه بعد از بازگشت به سر کار به نوزادم شیر دهم؟ چگونه می‌توانم پس از مرخصی زایمان شیردهی را آسان‌تر کنم؟گ اگر این سؤالات باعث می‌شود ناخن‌هایتان را بجوید و نگران شوید، در اینجا چند نکته در مورد شیردهی برای سهولت در بازگشت به محل کار آورده شده است.

۱. با یک متخصص مشورت کنید

مهم است که علاوه بر مشاوره دوران بارداری در مورد شیردهی، مادران چند روز قبل از پیوستن به کار به یک مشاور شیردهی مراجعه کنند تا نحوه شروع معرفی غذاهای کمکی و ادامه شیردهی را درک کنند. از یک رژیم غذایی مناسب پیروی کنید تا شیر کافی برای تغذیه نوزاد داشته باشید. در همین ارتباط مقاله «نشانه‌های کافی بودن شیر مادر» و «رژیم غذایی مناسب برای مادران شیرده» را مطالعه کنید.

۲. انعطاف پذیری باشید و شرایط را به دقت بررسی کنید

امکان‌پذیری خود را برای پیوستن به کار بررسی کنید و سعی کنید گزینه‌هایی مانند کار از خانه را در صورت وجود انتخاب کنید، یا ببینید آیا می‌خواهید مرخصی زایمان خود را با استفاده از مرخصی‌های دیگر تمدید کنید.

۳. به دنبال حمایت باشید

قبل از این که نوزاد متولد شود، تعهد کنید و اهداف خود را تعیین کنید، تا همه اعضای خانواده شما همسو باشند. شیردهی را در یک ساعت اول پس از زایمان شروع کنید و در صورت امکان به نوزاد خود شیردهی انحصاری داشته باشید. ۱۰-۱۲ بار در روز در حالی که در کنار نوزاد خود هستید می‌تواند خوب باشد. برای تحریک تولید شیر مادر به کودک خود اجازه دهید به طور منظم شیر بخورد.

شیردهی انحصاری با شیر مادر در چند هفته اول بسیار مهم است و همچنین می‌تواند انتقال بین نحوه سازگاری کودک شما با رفتن از نوک پستان به شیر را تعیین کند. هر چه کودک شما تمرین خوبی در مکیدن و چفت کردن دهان با پستان را به روش صحیح داشته باشد، تعویض به شیشه شیر و فنجان آسان‌تر خواهد بود.

با استخدام پرستار بچه و مراقبین یا بهره‌گیری از حمایت افراد خانواده نگرانی را از خود دور کنید، از آن‌ها درخواست کنید تا روی نوزاد دلبندتان تمرکز کنند. پشتیبانی باید برای شما قابل اعتماد و آشنا باشد، مثلاً دوستان و آشنایان معتمد و یا افراد فامیل که شناخت خوبی نسبت به آن‌ها دارید. مطمئن شوید که ارائه‌دهنده مراقبت از تصمیم شما برای ادامه شیردهی حمایت می‌کند و شیر دوشیده شده توسط شما را به کودک می‌دهد. داشتن یک ارائه دهنده مراقبت‌های حمایتی همچنین اعتماد به نفس شما را افزایش می‌دهد و به شما در حفظ شیر کمک می‌کند. همچنین، بسیاری از سازمان‌ها امکانات مهدکودک را فراهم می‌کنند، بنابراین شما می‌توانید انتخاب کنید که کودک و ماما یا پرستار کودک خود را نیز همراه خود به محل کار ببرید.

3. به دنبال حمایت باشید

۴. روی ابزارهای حمایتی سرمایه گذاری کنید

این یکی از نکات مدرن شیردهی برای مادران شاغل، بهره گیری از ابزارهای حمایتی است. یک پمپ سینه‌ خوب بخرید یا کرایه کنید و قبل از رفتن به محل کار، در ساعات کاری و شب‌ها قبل از خواب، شیر پستان خود را بدوشید. برای جلوگیری از آسیب بافت سینه از اندازه فلنج مناسب و تنظیمات صحیح در پمپ استفاده کنید.

قبل از بازگشت به محل کار خود، نحوه دوشیدن شیر مادر را با استفاده از پمپ سینه یاد بگیرید. دستورالعمل‌های مربوط به نحوه پمپاژ، نحوه به دست آوردن بهترین خروجی و تمیز کردن و نگهداری پمپ را دنبال کنید.

سوالات متداول در خصوص پمپاژ شیر

  • بهترین زمان برای پمپاژ چه زمانی است؟ صبح زود. نگران نباشید، حتی اگر پمپاژ کنید، همچنان برای اولین شیردهی کودک شیر خواهید داشت. بانک شیر خود را راه اندازی کنید. شیر خود را بدوشید، ذخیره و تاریخ گذاری کنید.
  • برای انجام این کار به چه چیزی نیازی دارید؟ یک یخچال فریزر و ظروف نگهداری شیر. از ظروف تمیز با درب محکم یا کیسه‌های مخصوص فریزر شیر مادر برای نگهداری استفاده کنید. شیر خود را در مقادیر کم نگهداری کنید. این کار نه تنها از هدر رفتن جلوگیری می‌کند، بلکه باعث می‌شود تا زمانی که کودک نیاز به تغذیه در غیاب شما دارد، آب شدن و گرم شدن آن آسان‌تر شود.
  • مقدار ایده آل چیست؟ کارشناسان ۱-۴ اونس (۲۹ تا ۱۲۰ میلی لیتر) را پیشنهاد می‌کنند. به یاد داشته باشید که همیشه قبل از نگهداری شیر، آن را تاریخ گذاری کنید.

۵. نحوه نگهداری شیر مادر و استفاده از شیر و ذخیره شده را بیاموزید

شیر دوشیده شده را می‌توان در کیسه‌های نگهداری شیر یا ظروف استریل شده یا شیشه‌ای نگهداری کرد. تاریخ دوشیدن شیر را حتماً روی ظرف با برچسب یادداشت کنید. در دمای اتاق ۲۶ درجه سانتیگراد، شیر به مدت ۴ ساعت و در یخچال (۴ درجه سانتی گراد) تا ۲۴ ساعت قابل نگهداری است. اگر آن را در دمای ۱۸- درجه سانتی گراد فریز کنید، تا ۶ ماه قابل نگهداری است. مقاله «آیا شیری که در سینه می‌ماند فاسد است؟» و مقاله «اصول نگهداری شیر مادر در یخچال» را مطالعه بفرمایید و دستورالعمل‌های زیر را جهت ذخیره سازی شیر دنبال کنید:

  • همیشه از شیری که ابتدا ذخیره شده است استفاده کنید و قبل از استفاده شیر را آب کنید. شیر آب شده را ظرف یک ساعت پس از آب شدن استفاده کنید. هرگز شیر آب شده را دوباره منجمد نکنید. شما می‌توانید از این شیر در دستور العمل‌های مختلف غذاهای کمکی برای نوزاد مانند تهیه فرنی استفاده کنید.
  • اگر شیر تازه دوشیده دارید، مهم است که بدانید قبل از خراب شدن آن چقدر دوام می‌آورد.
  • اگر آن را در اتاقی با دمای ۸۰ تا ۹۰ درجه فارنهایت / ۲۷ تا ۳۲ درجه سانتی گراد نگهداری کنید، ۳ تا ۴ ساعت دوام خواهد داشت.
  • در دمای اتاق بین ۶۱ تا ۷۹ درجه فارنهایت / ۱۶ تا ۲۶ درجه سانتی گراد، ۴ تا ۸ ساعت دوام می‌آورد، اما برای ایمن بودن بهتر است ۴ ساعت باقی بماند.
  • اگر آن را در یک عایق خنک کننده نگهداری کنید یا از کیسه‌های یخ برای نگهداری آن در دمای ۵۹ درجه فارنهایت / ۱۵ درجه سانتی گراد استفاده کنید، ۲۴ ساعت دوام می‌آورد.
  • شیر را در پشت یخچال و نه نزدیک درب یخچال نگهداری کنید.
  • شیر تازه در یخچال در دمای بین ۳۲-۳۹ درجه فارنهایت / ۰-۴ درجه سانتی گراد می‌تواند حدود ۳ تا ۸ روز بماند، اما توصیه می‌کنیم ظرف ۳ روز از آن استفاده کنید.
  • اگر شیر را در یخچال ذوب کرده‌اید، باید ظرف ۲۴ ساعت مصرف شود، زیرا در این شرایط ماندگاری کمتری دارد.
  • شیر منجمد را در پشت فریزر نگهداری کنید، هرگز آن را نزدیک درب فریز قرار ندهید. از انجماد مجدد به هر قیمتی اجتناب کنید.
  • زمانی که شیر منجمد در محفظه فریزر داخل یخچال نگهداری می‌شود، بسته به دماهای مختلف تا ۲ هفته دوام می‌آورد.
  • اگر در یک واحد فریزر مستقل در یخچال/فریزر در دمای <39 درجه فارنهایت / <4 درجه سانتی گراد نگهداری شود، تا ۶ ماه قابل نگهداری است.
  • برای نگهداری بهینه، توصیه می‌شود از انجماد عمیق جداگانه در دمای ۰ درجه فارنهایت / -۱۸ درجه سانتی گراد استفاده کنید، بدین ترتیب شیر منجمد را می‌توان تا ۱۲ ماه نگهداری کرد. با این حال، ما حداکثر زمان ذخیره سازی را ۶ ماه پیشنهاد می‌کنیم.

۶. تمرین کمک خواهد کرد

یک هفته قبل از این که واقعاً به کار بپیوندید، آزمایشی انجام دهید. قبل از رفتن به مطب، شیر را پمپ کنید تا مقدار مناسبی در پمپ وارد شود و سپس به نوزاد شیر بدهید زیرا نوزاد شیر عقب را دریافت می‌کند و برای مدت طولانی سیر می‌شود.

۷. با مادران دیگر ارتباط برقرار کنید

به گروه‌های حمایت از شیردهی بپیوندید و با سایر مادران همفکر خود ارتباط برقرار کنید تا روحیه خود را تقویت کنید و بحث‌های سالم و تبادل نظر داشته باشید و از تجربیات آن‌ها استفاده کنید.

۸. مدیریت زمان و برنامه‌ریزی بسیار مهم است

فراموش نکنید که صبح قبل از خروج از خانه به کودک خود شیر بدهید. توسط متخصصین شیردهی توصیه می‌کنند که در حالی که کودک شما از یک سینه شیر می‌خورد، شیر مادر را در سمت دیگر برای نگهداری به طور همزمان بدوشید.

سعی کنید تا حد امکان از برنامه تغذیه کودک خود تقلید کنید. سعی کنید حداقل هر ۳-۴ ساعت در طول روز کاری، شیر خود را پمپاژ کنید. در صورت امکان از استراحت در محل کار برای دوشیدن شیر مادر استفاده کنید، به خصوص اگر احساس می‌کنید سینه‌های شما پر و سنگین شده است. این خطر احتقان را کاهش می‌دهد و به تامین شیر شما کمک می‌کند.

در محل کار، با مدیر یا کارفرمای خود صحبت کنید تا فضایی امن، تمیز و خصوصی برای پمپاژ داشته باشید. شما به یک میز برای قرار دادن تجهیزات خود، یک خروجی برای وصل کردن پمپ در صورت برقی بودن و دسترسی به یک سینک برای شستشوی قسمت‌هایی از پمپ که با شیر شما در تماس هستند نیاز دارید. از یک صندلی راحت استفاده کنید. اگر به یخچالی دسترسی ندارید که شیر مادر را می‌توان به طور ایمن نگهداری کرد، بسته‌های یخ جایگزین و یک خنک کننده همراه خود داشته باشید. کیسه پمپاژ شما باید حاوی چه چیزی باشد؟ پمپ سینه، قطعات پمپ، کیسه‌های نگهداری شیر، کیسه خنک کننده با کیسه یخ، و لوازم تمیز کردن.

قبل از رفتن به محل کار و بلافاصله پس از بازگشت به خانه به کودک خود در خانه شیر بدهید. انجام این کار تضمین می‌کند که کودک شما به اندازه کافی از پستان تغذیه می‌کند و میزان پمپاژ مورد نیاز را کاهش می‌دهد. از مراقب خود بخواهید که یک ساعت قبل از رسیدن شما با شیشه شیر و یا فنجان به نوزادتان شیر ندهد. اگر کودک شما گرسنه است یا شما دیر می‌رسید، به مراقب خود بگویید تا به اندازه کافی به او غذا بدهد تا تا زمان رسیدن شما سیر بماند.

آخر هفته یا روزهای تعطیل دارید؟ از آنها به خوبی استفاده کنید تا به کودک خود غذای بدون محدودیت و بر اساس تقاضا بدهید. پیوند شما را تقویت می‌کند اما همچنین تولید شیر مادر را برای هفته آینده به حداکثر می‌رساند.

وقتی به خانه رسیدید، مدتی را به آرامش و ارتباط با کودک خود اختصاص دهید. از محل کار جدا شوید. خود را شاداب کنید و لباس‌های راحت بپوشید، به آهنگ‌های آرامش‌بخش گوش دهید و برای شیر دادن به کودک خود بغل شوید.

مدیریت زمان و برنامه‌ریزی بسیار مهم است

۹. تغذیه شبانه را ادامه دهید

اطمینان حاصل کنید که به تغذیه شبانه خود ادامه می‌دهید، حتی اگر شما و کودک نیمه خواب باشید تا به پیوند با کودک خود ادامه دهید. زمان کافی را برای تغذیه شبانه اختصاص دهید تا اطمینان حاصل کنید که کودک شما شیر مادر کافی دریافت می‌کند. اینها برای افزایش تولید شیر و حفظ عرضه کافی خوب هستند. نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند، اغلب خود را با برنامه‌های روتین مادرشان وفق می‌دهند. بسیاری از آنها در طول روز بیشتر می‌خوابند و شب‌ها به صورت خوشه‌ای تغذیه می‌کنند.

ممکن است سوال کنید که آیا مادر شب‌ها در حالی که کودک در حال شیر خوردن است می‌تواند می‌خوابد؟ بله، بسیاری این کار را می‌کنند و حتی پیشنهاد می‌کنند که کیفیت خواب آنها بهبود یافته است. قرار نیست شیردهی دردناک باشد. این به شما کمک می‌کند آرام، آرام و بهتر استراحت کنید، در حالی که کودکتان را به خوبی تغذیه و شاد نگه می‌دارد.

چگونه با نشت سینه در محل کار مقابله کنیم؟

نشت پستان می‌تواند برای بسیاری از مادران خبر نگران کننده باشد. اما این چیزی نیست که نتوان با آن برخورد کرد. اگر نگران نشت سینه در محل کار هستید، این نکات زندگی را برای شما آسان‌تر می‌کند:

* قبل از پیوستن مجدد به محل کار خود در مورد نیاز به فضای پمپاژ یا شیر دادن به نوزاد خود اطلاع دهید.

* برای مقابله با نشتی سینه‌ها می‌توانید از پد سینه استفاده کنید و مرتباً آنها را تعویض کنید.

* همچنین پوشیدن لباس‌های تیره و به همراه داشتن یک پیراهن اضافی به شما در مقابله با نشتی کمک می‌کند.

سخن آخر

با استفاده از این نکات شیردهی برای مادران شاغل، می‌توان در حالی که شیر خود را به کوچولوی دلبندتان می‌دهید، بر افسردگی غلبه کرد و به سر کار برگردید. بهتر است با یک متخصص شیردهی تماس بگیرید تا تمام ابهامات ذهنی خود را حل کنید.

بارداری، زایمان و سپس بازگشت به کار – زندگی یک مادر جدید هرگز آسان نیست. سوال بزرگی که اکثر مادران با آن روبرو هستند این است که آیا نوزاد خود را با یک مراقب در خانه بگذارند یا او را به مهد کودک ببرند. چه کودک شما در خانه بماند و چه با شما سر کار می‌رود، شیردهی بخشی جدایی ناپذیر از رشد و تکامل او باقی می‌ماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *