بارداری, چکاپ پزشکی

انواع سونوگرافی در بارداری چیست؟

سونوگرافی در بارداری، آزمایشی است که سلامت و رشد کودک شما را بررسی می‌کند.در دوران بارداری، یک متخصص زنان و زایمان، پرستار ماما یا تکنسین سونوگرافی (سونوگرافیک) به دلایل زیادی سونوگرافی را توصیه می‌کند.

معمولا سونوگرافی برای بررسی وضعیت کودک و اطمینان از رشد صحیح او انجام می‌شود. در مواقع دیگر، پزشک شما پس از تشخیص مشکل در شما یا جنین، دستور سونوگرافی می‌دهد.

در طول سونوگرافی، امواج صوتی توسط دستگاهی به نام مبدل از طریق شکم یا واژن ارسال می‌شود. امواج صوتی از ساختارهای داخل بدن شما، از جمله جنین و اندام‌های تناسلی شما، منعکس می‌شود.

سپس، امواج صوتی به تصاویری تبدیل می‌شوند که پزشک شما می‌تواند روی صفحه نمایش ببیند، البته برای دیدن جنین شما از اشعه ایکس استفاده نمی‌شود.

انواع مختلفی از سونوگرافی در بارداری وجود دارد و اگر توسط تکنسین آموزش‌دیده انجام شود، برای شما و جنین بی‌خطر است.

انواع سونوگرافی در بارداری چیست؟

چرا سونوگرافی در بارداری مهم است؟

سونوگرافی، یکی از روش‌هایی است که پزشک معالج شما می‌تواند وضعیت جنین شما را بررسی کرده و مشکلات احتمالی در بارداری را شناسایی کند.  سونوگرافی ممکن است در هر زمانی از بارداری انجام شود. سونوگرافی در بارداری دو کار اصلی را انجام می‌دهد:

  • سلامت کلی، رشد و تکامل جنین را ارزیابی می‌کند.
  • برخی از عوارض و شرایط پزشکی مرتبط با بارداری را تشخیص می‌دهد.

در اکثر بارداری‌ها، سونوگرافی نتیجه مثبتی دارد و ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بارداری هیچ مشکلی پیدا نمی‌کنند. با این‌حال، مواقعی وجود دارد که اینطور نیست و ارائه‌دهنده شما اختلالات تولد یا سایر مشکلات بارداری را تشخیص می‌دهد. دلایلی که پزشک شما سونوگرافی در بارداری توصیه می‌کند به علل زیر است:

  • اطمینان از باردار بودن
  • حاملگی خارج از رحم، حاملگی مولار، سقط جنین یا سایر عوارض اولیه بارداری بررسی می‌شود.
  • سن بارداری و تاریخ زایمان نوزاد تعیین می‌شود‌.
  • رشد، حرکت و ضربان قلب جنین بررسی‌ می‌شود‌.
  • چند قلو بودن جنین بررسی می‌شود.
  • اندام‌های لگنی مانند رحم، تخمدان‌ها و دهانه رحم بررسی می‌شود.
  • مقدار مایع آمنیوتیک بررسی می‌شود.
  • محل جفت را بررسی می‌کند.
  • موقعیت کودک را در رحم بررسی می‌کند.
  • مشکلات مربوط به اندام‌ها، ماهیچه‌ها یا استخوان‌های کودک را تشخیص می‌دهد.

پزشک معالج، همچنین از سونوگرافی برای غربالگری و سایر آزمایشات استفاده می‌کند. غربالگری به این معنی است که ببینید آیا احتمال ابتلای کودک شما به بیماری وجود دارد. این به این معنی نیست که مطمئن شوید کودک شما مشکل خاصی دارد.

در غربالگری، نقایص مادرزادی مانند اسپینا‌بیفیدا یا نقایص‌قلبی بررسی می‌شود‌. پس از سونوگرافی در بارداری، ممکن است پزشک معالج شما بخواهد آزمایش‌های بیشتری را انجام دهد. این تست‌های تشخیصی، نواقص مادرزادی نوزاد را بررسی می‌کند.

نقایص مادرزادی، شرایطی هستند که نوزاد در بدو‌تولد دچار آن می‌شود. نقص مادرزادی، شکل یا عملکرد یک یا چند قسمت از بدن را تغییر می‌دهد. آنها می‌توانند در سلامت کلی، نحوه رشد بدن یا نحوه عملکرد بدن مشکلاتی ایجاد کنند.

چرا سونوگرافی در بارداری مهم است؟

تعداد سونوگرافی در بارداری

اکثر بانوان باردار، دو یا سه بار سونوگرافی را در دوره بارداری انجام می‌دهند. با این‌حال، تعداد و زمان آن، با توجه به پزشک بارداری شما و در صورت داشتن هرگونه بیماری متفاوت است. اگر حاملگی شما پرخطر است یا اگر پزشک شما به شرایط خاصی مشکوک باشد که شما یا کودکتان در چه وضعیتی هستید سونوگرافی‌های مکرر را پیشنهاد می‌کند.

 زمان سونوگرافی دوران بارداری

زمان اولین سونوگرافی با توجه به توصیه پزشک شما متفاوت است. برخی از افراد سونوگرافی اولیه انجام می‌دهند (این سونوگرافی سه‌ماهه اول یا سونوگرافی تعیین تاریخ نامیده می‌شود).

 زمان این سونوگرافی، می‌تواند در اوایل هفت تا هشت هفته بارداری انجام شود. برخی از پزشکان، اولین سونوگرافی شما را نزدیک به هفته ۱۲ بارداری انجام می‌دهند. پزشک معالج، سونوگرافی اولیه را از طریق واژن شما انجام می‌دهند (سونوگرافی ترانس واژینال).

سونوگرافی در سه‌ماهه اول بارداری

در سه ماه اول بارداری (هفته یک تا دوازدهم)، سونوگرافی ممکن است برای موارد زیر انجام شود:

  • بارداری را تایید می‌کند (با تشخیص ضربان قلب).
  • چندقلو بودن جنین بررسی می‌شود.
  • اندازه و قد جنین بررسی می‌شود.
  • سن بارداری و تاریخ زایمان مشخص می‌شود.
  • وضعیت جفت، رحم، تخمدان‌ها و دهانه رحم را بررسی می‌کند.
  • تشخیص حاملگی خارج از رحم.
  • شناسایی رشد غیرطبیعی در جنین.
  • بارداری را تایید می‌کند.
  • ضربان قلب جنین را ارزیابی می‌کند.

سونوگرافی شفافیت نوکال (هفته ۱۰ تا ۱۳)

سونوگرافی شفافیت نوکال (NT) در حدود هفته‌های ۱۰ تا ۱۳ بارداری انجام می‌شود. این سونوگرافی در بارداری فضای پشت گردن جنین را اندازه‌گیری می‌کند. اندازه‌‌های غیر‌طبیعی می‌تواند نشان‌دهنده سندرم داون و سایر ناتوانی‌های مادرزادی قلب، شکم و اسکلت باشد. علاوه بر سونوگرافی شکم، غربالگری NT شامل اندازه‌گیری هورمون‌ها و پروتئین‌ها با آزمایش خون است.

این آزمایش، برای همه افراد باردار اختیاری است. گاهی‌اوقات، افراد این سونوگرافی را برای کاهش نگرانی در مورد سلامت کودک خود انتخاب می‌کنند. در مواقع دیگر، اگر شما در معرض خطر عوارض هستید یا سابقه خانوادگی اختلالات مادرزادی دارید، ممکن است پزشک معالج آن را توصیه کند.

علاوه بر غربالگری ناهنجاری‌ها، این سونوگرافی می‌تواند همان اطلاعات اسکن قبلی، از جمله تاریخ تخمینی زایمان، طول کودک شما (اندازه‌گیری از سر تا پایین)، تعداد نوزادان در رحم، و فعالیت قلبی جنین را مشخص کند.

سونوگرافی در سه‌ماهه اول بارداری

سونوگرافی در سه ماه دوم و سوم بارداری

سونوگرافی در سه‌ماه دوم (هفته ۱۲ تا ۲۴) و سه‌ماه سوم (هفته ۲۴ تا ۴۰ یا تولد)، سونوگرافی ممکن است برای انجام موارد زیر انجام شود:

  • نظارت بر رشد و وضعیت جنین
  • تعیین جنسیت کودک
  • بررسی مشکلاتی مانند جفت سرراهی (زمانی که جفت دهانه رحم را می‌پوشاند) و جدا شدن جفت (زمانی که جفت قبل از زایمان از رحم جدا می‌شود).
  • بررسی ویژگی‌های سندرم داون (به‌طور معمول بین ۱۳ تا ۱۴ هفتگی بارداری انجام می‌شود).
  • بررسی جنین از نظر ناهنجاری‌های ساختاری یا مشکلات جریان خون
  • کنترل مایع سطح مایع آمنیوتیک
  • تشخیص مشکلات تخمدان‌ها یا رحم مانند تومورهای بارداری
  • اندازه‌گیری طول دهانه رحم
  • تایید مرگ جنین در داخل رحم

سونوگرافی در ۲۰ هفتگی بارداری

شما می‌توانید در حدود هفته ۱۸ تا ۲۰ بارداری انتظار توصیه سونوگرافی را از پزشک معالج خود داشته باشید. این به عنوان سونوگرافی آناتومی یا سونوگرافی ۲۰ هفته‌ای شناخته می‌شود.

 در طول این سونوگرافی در بارداری، جنسیت کودک شما مشخص می‌شود (اگر کودک شما در موقعیت مناسبی برای مشاهده اندام تناسلی خود قرار دارد).

در این سونوگرافی، اختلالات تولد مانند شکاف‌کام را یا شرایط جدی مربوط به مغز، قلب، استخوان‌ها یا کلیه‌های کودک تشخیص داده می‌شود.

 اگر بارداری شما خوب و بدون عارضه پیش می‌رود، ممکن است سونوگرافی ۲۰ هفته‌ای، آخرین سونوگرافی شما در دوران بارداری باشد. با این‌حال، اگر پزشک معالج در طول سونوگرافی ۲۰ هفته‌ای بارداری شما مشکلی را تشخیص دهد، ممکن است سونوگرافی‌های بیشتری را توصیه دهد.

اسکن آناتومی در هفته ۲۲ ماهگی

 این سونوگرافی دقیق بارداری، معمولا بین هفته‌های ۱۸ تا ۲۲ در سه‌ماهه دوم انجام می‌شود. این کامل ترین چکاپی است که کودک شما قبل از تولد انجام می‌دهد.

در طول اسکن آناتومی، که سونوگرافی سطح II نیز نامیده می‌شود، پزشک، ضربان قلب کودک شما را بررسی کرده و به دنبال ناهنجاری در مغز، قلب، کلیه‌ها و کبد می شود.

آنها همچنین انگشتان دست و پاهای کودک شما را می‌شمارند، جفت را بررسی کرده و سطح مایع آمنیوتیک را اندازه گیری می‌کنند. احتمالا می‌توانند اندام تناسلی کودک شما را ببینند تا جنسیت کودک شما را حدس بزنند.

سونوگرافی سه‌ماهه سوم بارداری

بسیاری از بانوان باردار نیازی به سونوگرافی در سه‌ماهه سوم ندارند. اما اگر بارداری شما پرخطر در نظر گرفته شود، ممکن است توصیه شود.

به‌عنوان مثال، اگر شرایطی مانند فشار‌خون بالا، خونریزی، سطح پایین مایع آمنیوتیک، یا انقباضات زودرس دارید، همچنین اگر بالای ۳۵ سال سن هستید، پزشک ممکن است سونوگرافی با کیفیت پایین را در مطب خود انجام دهد.

علاوه‌بر این، اگر در اسکن قبلی مشخص شد که جفت شما نزدیک دهانه رحم است یا آن را پوشانده است (به نام جفت سرراهی)، برای نظارت بر موقعیت آن به سونوگرافی‌های اضافی بیشتری در بارداری نیاز دارید.

سونوگرافی در سه‌ماهه سوم بارداری

انواع سونوگرافی در بارداری

دو نوع اصلی سونوگرافی بارداری، سونوگرافی ترانس واژینال و سونوگرافی شکمی است. هر دو از یک فناوری برای تولید تصاویر جنین شما استفاده می‌کنند. ارائه‌دهنده مراقبت‌های بارداری شما یک سونوگرافی ترانس واژینال را با قرار دادن یک دستگاه گرز مانند در داخل واژن شما انجام می‌دهد. آنها با قرار دادن دستگاهی روی پوست شکم شما سونوگرافی شکم را انجام می‌دهند.

در صورت‌نیاز به تصویر دقیق‌تر، ممکن است از تکنیک‌های پیشرفته سونوگرافی استفاده کنید.  همه سونوگرافی‌ها از ابزاری به نام مبدل استفاده می‌کنند که از امواج صوتی برای ایجاد تصاویر جنین شما در رایانه استفاده می‌کند. رایج‌ترین انواع سونوگرافی عبارتند از:

  • سونوگرافی ترانس واژینال؛

سونوگرافی ترانس واژینال ممکن است برای ایجاد تصویر واضح‌تر انجام شود. این سونوگرافی بیشتر در مراحل اولیه بارداری صورت می‌گیرد.

 زمانی که یک تصویر واضح مشخص شد، برای این آزمایش، یک پروب کوچک سونوگرافی وارد واژن می‌شود. زمانی که تصاویر گرفته می‌شوند، کاوشگر در پشت واژن قرار می‌گیرد.

در طول سونوگرافی ترانس واژینال، پزشک مراقبت‌های بارداری دستگاهی را در داخل کانال واژن قرار می‌دهد (مشابه نحوه قرار دادن تامپون). در اوایل بارداری، این سونوگرافی به تشخیص ضربان قلب جنین یا تعیین فاصله شما در بارداری (سن حاملگی) کمک می‌کند. تصاویر سونوگرافی ترانس واژینال در اوایل بارداری در مقایسه با سونوگرافی شکمی واضح‌تر است.

  • سونوگرافی شکم؛

پزشک مراقبت‌های بارداری شما سونوگرافی شکم را با قرار دادن یک مبدل مستقیماً روی پوست شما انجام می‌دهد. سپس، مبدل را در اطراف شکم حرکت می‌دهند تا تصاویری از جنین شما ثبت کنند.

گاهی‌اوقات برای به‌دست آوردن بهترین نماها باید فشار کمی اعمال شود. پزشک معالج شما سونوگرافی شکم را بعد از حدود ۱۲ هفته بارداری توصیه می‌کند.

  • سونوگرافی سه‌بعدی؛

این سونوگرافی در بارداری، به پزشک اجازه می‌دهد تا عرض، ارتفاع و عمق جنین و اندام‌های شما را ببینید. این سونوگرافی می‌تواند به‌ویژه در تشخیص هر‌گونه مشکل مشکوک در دوران بارداری مفید باشد.

سونوگرافی سه‌بعدی همان روش سونوگرافی استاندارد را دنبال می‌کند، اما از یک پروب و نرم‌افزار ویژه برای ایجاد تصویر سه‌بعدی استفاده می‌کند. همچنین نیاز به آموزش ویژه برای تکنسین دارد، بنابراین ممکن است به طور کامل در دسترس نباشد.

  • سونوگرافی ۴ بعدی؛

سونوگرافی ۴ بعدی را می‌توان سونوگرافی سه‌بعدی پویا نیز نامید. سایر سونوگرافی‌ها، سونوگرافی ۴ بعدی یک فیلم متحرک از جنین ایجاد کرده و تصویر بهتری از صورت و حرکات جنین ایجاد می‌کند.

همچنین هایلایت‌ها و سایه‌ها را بهتر ثبت می‌کند. این سونوگرافی مشابه سایر سونوگرافی‌ها در بارداری استاما با تجهیزات مخصوص انجام می‌شود.

  • اکوکاردیوگرافی جنین؛

اکوکاردیوگرافی جنین، در صورتی انجام می‌شود که کودک شما  مشکوک به بیماری قلبی مادرزادی باشد. این آزمایش ممکن است مشابه سونوگرافی معمول انجام شود، اما تصویری از قلب جنین می‌گیرد، تصویری که اندازه، شکل و ساختار قلب را نشان می‌دهد. این نوع سونوگرافی، همچنین به پزشک شما نگاهی به عملکرد قلب کودک ارائه می‌دهد که می‌تواند در تشخیص مشکلات قلبی مفید باشد.

  • سونوگرافی داپلر؛

این نوع سونوگرافی در بارداری چگونگی جریان خون کودک شما را در رگ‌های خونی آن بررسی می‌کند. اکثر سونوگرافی‌های داپلر در اواخر بارداری انجام می‌شود.

این نوع آزمایش میزان جریان خون در بدن کودک شما را اندازه‌گیری میکند. اگر فشار خون بالا دارید یا اگر رشد کودک شما کندتر از حد طبیعی باشد، ممکن است استفاده این سونوگرافی در بارداری انجام شود.

 بسیاری از دستگاه‌های سونوگرافی شامل تصویربرداری داپلر هستند، بنابراین ممکن است هر دو آزمایش را همزمان انجام دهید. پزشک معالج شما ممکن است سونوگرافی داپلر جنین را در شرایط زیر توصیه کند:

  • شما دیابت دارید
  • فشار خون بالا دارید
  • مشکلات قلبی یا کلیوی دارید
  • جفت به درستی رشد نمی‌کند
  • مشکوک به مشکلات رشد جنین

مانیتورهای دستی ضربان قلب جنین نیز از فناوری داپلر استفاده می‌کنند. ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی معمولا از این دستگاه‌ها برای نظارت بر ضربان قلب کودک شما در طول معاینات قبل از زایمان و زایمان استفاده می‌کنند.

انواع سونوگرافی در بارداری

آماده شدن برای سونوگرافی

هیچ آمادگی خاصی برای سونوگرافی در بارداری وجود ندارد. برخی از ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بارداری از شما می‌خواهند که مثانه پر داشته باشید و قبل از آزمایش از دستشویی استفاده نکنید. این به آنها کمک می‌کند تا کودک شما را در سونوگرافی بهتر ببینند. شما می‌توانید یک فرد پشتیبان بیاورید، اما آوردن بچه‌ها ممنوع است، زیرا این یک آزمایش مهم است که نیاز به تمرکز کامل دارد.

ممکن است از شما خواسته شود که لباس بیمارستان را بپوشید، اما این معمولا برای سونوگرافی شکم لازم نیست. اگر پزشک شما در سه‌ماهه اول بارداری شما یک سونوگرافی ترانس واژینال انجام می‌دهد، شما باید لباس بیمارستان بپوشید یا از کمر به پایین لباس بپوشید.

نحوه انجام سونوگرافی در بارداری

در طول آزمایش روی میز معاینه دراز بکشید. بیشتر سونوگرافی‌ها در اتاقی با نور کم انجام می‌شود که به تکنسین سونوگرافی (یا سونوگرافیست) شما کمک می‌کند صفحه را ببیند. ابتدا تکنسین سونوگرافی، از مقدار کمی ژل محلول در آب را روی پوست شکم شما استفاده می‌کند.

خیالتان راحت باشد که ژل به پوست شما آسیبی نمی‌رساند و لباس شما را لکه‌دار نمی‌کند، اما ممکن است کمی احساس سردی داشته باشد. این ژل به انتقال موثر امواج صوتی کمک می‌کند.

در مرحله بعد سونوگرافی یک مبدل را روی پوست شکم شما قرار می‌گیرد. مبدل امواج صوتی را به بدن شما می‌فرستد که ساختارهای داخلی از جمله جنین شما را منعکس می‌کند. امواج صوتی که به عقب منعکس می‌شوند، تصاویری را روی صفحه نمایش می‌سازند.

سونوگرافی شما از این تصاویر برای اندازه‌گیری‌های مهمی مانند دورسر و طول نوزادتان استفاده می‌کند. ممکن است آن را به صورت خطوط روی صفحه نمایش ببینید.

به‌طور طبیعی، هیچ ناراحتی در طول سونوگرافی در بارداری وجود ندارد. اگر مجبور به ادرار کردن باشید ممکن است احساس ناراحتی خفیفی کنید. انجام آزمایش سونوگرافی حدود ۳۰ دقیقه طول می‌کشد.

اگر سونوگرافی ترانس واژینال انجام می‌دهید، فرآیند فقط از این جهت متفاوت است که مبدل در داخل واژن شما قرار دارد و روی شکم شما نیست.

خطرات سونوگرافی در بارداری چیست؟

مطالعات نشان داده‌اند که سونوگرافی در دوران بارداری بی‌خطر است و هیچ عارضه جانبی مضری برای شما یا جنین در پی ندارد.

 ازآنجایی که در سونوگرافی به جای اشعه از امواج صوتی استفاده می‌شود، از اشعه ایکس ایمن‌تر است. بیش از ۵۰ سال است که از سونوگرافی در دوره بارداری استفاده می‌شود و تا به‌حال هیچ مشکلی ایجاد نشده است.

اگر بارداری شما سالم است، سونوگرافی می‌‌تواند خیال شما را از جهت سلامت جنین راحت کند. البته سونوگرافی در بارداری نمی‌تواند همه مشکلات را تشخیص دهد.

گاهی‌اوقات، یک سونوگرافی معمول ممکن است نشان دهد که نقص مادرزادی وجود دارد در حالی که واقعا هیچ مشکلی وجود ندارد. در این‌صورت آزمایش‌های پیگیری اغلب نشان می‌دهد که کودک سالم است، در این شرایط هشدارهای نادرست سونوگرافی می‌تواند باعث نگرانی والدین شود.

گاهی‌اوقات، سونوگرافی ممکن است نشان دهد که شما و کودکتان به مراقبت ویژه نیاز دارید. به‌عنوان مثال، اگر سونوگرافی نشان دهد که کودک شما اسپینا بیفیدا دارد، ممکن است قبل از تولد در رحم تحت درمان قرار گیرد. اگر سونوگرافی نشان داد که کودک شما بریچ است (پاها به جای سر پایین)، ممکن است پزشک سعی کند وضعیت کودک شما را به سمت پایین برگرداند، یا ممکن است نیاز به سزارین داشته باشید.

برای اکثر زنان، سونوگرافی بارداری نشان می‌دهد که جنین به‌طور طبیعی در حال رشد است. اگر سونوگرافی شما نتیجه طبیعی داشت، حتما به معاینات دوران بارداری خود ادامه دهید. سونوگرافی به شدت به مهارت اپراتور بستگی دارد

انجام و تفسیر دقیق سونوگرافی، یک فرآیند بسیار فنی و پیچیده است که نیاز به آموزش و تجربه قابل‌توجهی دارد. یک «سونوگرافیست» یک متخصص سونوگرافی است که برای انجام این کار آموزش دیده و معتبر است. برخی از متخصصان پزشکی (به عنوان مثال یک متخصص زنان و زایمان) ممکن است آموزش‌های مناسبی را گذرانده باشند و برای انجام سونوگرافی گواهینامه دریافت کرده باشند.

انجام هرگونه سونوگرافی خارج از یک مرکز تصویربرداری پزشکی معتبر، یا توسط یک فرد آموزش ندیده و فاقد‌صلاحیت، توصیه نمی‌شود.

یک اسکن اشتباه انجام‌شده می‌تواند منجر به تصویری باکیفیت پایین و تشخیص نادرست شود. به‌طور مثال انجام یک سونوگرافی ۴ بعدی که به عنوان بخشی از روال معمول تصویربرداری بارداری انجام نمی‌شود و جایگزین مناسبی برای معاینات و سونوگرافی‌های غربالگری مناسبی نیست که باید در دوران بارداری انجام دهید.

آیا می‌توانم سونوگرافی را به عنوان عکس یادگاری از بارداری انجام دهم؟

امروزه بسیاری از زنان باردار سونوگرافی در بارداری را انجام می‌دهند تا تصویر چاپ‌شده از نوزاد خود را در رحم به خانه ببرند. این اسکن‌ها برای معاینه پزشکی انجام نمی‌شوند و تحت پوشش پزشک نیستند.

متأسفانه، افزایش دسترسی به فناوری سونوگرافی و بازار رو به رشد یادگاری سونوگرافی منجر به ظهور برخی مشاغل شده است که تصویربرداری بارداری را بدون بررسی یا گزارش توسط یک سونوگرافیست واجد شرایط (یا پزشک دارای گواهی سونوگرافی تشخیصی) انجام می‌دهند.

سونوگرافی‌های چهاربعدی (۴ بعدی) (گاهی‌اوقات سونوگرافی سه‌بعدی زنده نیز نامیده می‌شوند) محبوبیت خاصی پیدا کرده‌اند، زیرا می‌توانند نمایی از کودک شما را در «اکشن زنده» مانند یک فیلم ارائه دهند. با این‌حال، مانند هر تصویر چاپ شده‌ای که به والدین به عنوان یادگاری از بارداری ارائه می‌شود، باید قبل از انجام این سونوگرافی در بارداری، در مورد فرآیند سونوگرافی ۴ بعدی با متخصص زنان و زایمان یا پزشک عمومی خود صحبت کنید.

نتایج سونوگرافی در بارداری

نتیجه سونوگرافی در بارداری شما طبیعی یا غیر‌طبیعی خواهد بود. یک نتیجه طبیعی به این معنی است که پزشک بارداری شما هیچ مشکلی پیدا نکرده است و کودک شما به‌طور طبیعی در حال رشد و تکامل است.

نتیجه غیر‌طبیعی به این معنی است که پزشک شما متوجه چیزی غیر‌طبیعی شده است. در این صورت، پزشک شما سونوگرافی‌های اضافی یا آزمایش‌های تشخیصی را برای تعیین اینکه آیا مشکلی وجود دارد یا خیر، درخواست می‌کند.

گاهی‌اوقات، اگر در دیدن تمام ساختارهای مورد نیاز برای سونوگرافی خاص مشکل وجود داشته باشد، سونوگرافی ناقص است. موقعیت یا حرکت جنین شما، دیدن همه جزئیاتی را که پزشک شما باید ببیند را دشوار می‌کند. در این‌صورت، به یک سونوگرافی مجدد نیاز خواهید داشت.

سوالاتی که باید از متخصص سلامت خود در مورد سونوگرافی بپرسید

مهم است که قبل از انجام هر گونه تصویربرداری یا تحقیقات دیگر از نحوه انجام آن به‌خوبی آگاه باشید. در اینجا چند سوال وجود دارد که ممکن است بخواهید قبل از انجام سونوگرافی در بارداری از پزشک یا سایر متخصصان سلامت بپرسید.

  • سونوگرافی در بارداری چگونه کمک خواهد کرد و چه چیزی را نشان می‌دهد؟
  • روش سونوگرافی شامل چه مواردی می‌شود؟
  • آیا سونوگرافی خطراتی دارد؟
  • گزینه دیگری هست؟
  • هزینه سونوگرافی

هزینه سونوگرافی در بارداری

هزینه سونوگرافی، خیلی ارزان نیست. باتوجه به مکان انجام آن و نوع سونوگرافی، قیمت متفاوتی دارد. با این‌حال، اکثر طرح‌های بیمه درمانی هزینه سونوگرافی‌های دوران بارداری (حداقل تا حدی) را اگر برای اهداف پزشکی باشد، پوشش می‌دهند. اگر مطمئن نیستید که چقدر باید پرداخت کنید، همیشه از پزشک معالج یا شرکت بیمه خود بپرسید.

سخن پایانی

حاملگی‌های بدون عارضه معمولا سونوگرافی کمتری نسبت به حاملگی‌های پرخطر دارند، در حالی که سونوگرافی برای شما و جنین شما بی‌خطر است، اکثر انجمن‌های پزشکی بزرگ توصیه می‌کنند که ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بارداری تنها زمانی سونوگرافی در بارداری را انجام دهند که آزمایش‌ها از نظر پزشکی ضروری هستند. اگر سونوگرافی شما طبیعی است و بارداری شما بدون عارضه یا کم‌خطر است، تکرار سونوگرافی ضروری نیست.

منابع:

https://my.clevelandclinic.org/health/diagnostics/9704-ultrasound-in-pregnancy

https://www-healthline-com.translate.goog/health/pregnancy/ultrasound?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fa&_x_tr_hl=fa&_x_tr_pto=sc

https://www.marchofdimes.org/find-support/topics/pregnancy/ultrasound-during-pregnancy

https://www-parents-com.translate.goog/pregnancy/stages/ultrasound/ultrasound-a-trimester-by-trimester-guide/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fa&_x_tr_hl=fa&_x_tr_pto=sc

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *