بازی و سرگرمی, سلامت کودک, کودک, نگهداری از کودک

خرید اسباب بازی ایمن برای نوزاد و کودک 

ایمنی اسباب بازی برای کودک

اسباب‌بازی‌های مناسب می‌توانند فواید بسیاری را برای کودک شما داشته باشند. اسباب بازی مناسب کودک را به بازی تشویق می‌کند، حواس او را تحریک می‌کند و باعث رشد مهارت‌ها و توانایی‌های دیگر او می‌شود. اسباب بازی‌ها بخشی مهم و سرگرم کننده در رشد هر کودک هستند. اما آن‌ها می‌توانند با خطراتی نیز همراه باشند. بدون اقدامات ایمنی مناسب، اسباب بازی‌ها نیز می‌توانند برای کودک خطرناک باشند. با اطمینان از ایمنی اسباب بازی‌ ها شروع کنید. از وسایل خطرناک مانند آهنرباهای کوچک، باتری‌های دکمه ای و بادکنک‌های لاتکس خودداری کنید. اسباب بازی‌هایی با بند یا سیم بلندتر از ۳۰ سانتی متر نخرید و مراقب خطرات خفگی و فراخوان‌های مربوط به محصول خریداری شده باشید.

خفگی توسط اسباب بازی برای کودکان ۳ ساله یا کوچک‌تر یک خطر جدی به شمار می‌رود. زیرا آن‌ها تمایل دارند اشیاء را در دهان خود قرار دهند. بنابراین مهم است که والدین، ایمنی اسباب‌بازی‌های کودکان خود را بررسی کنند و در زمان بازی بر کودک نظارت کنند. طبق گزارش کمیسیون ایمنی محصولات مصرفی ایالات متحده (CPSC)، کودکان در سال ۲۰۲۰ بیش از ۱۹۸۰۰۰ آسیب ناشی از اسباب بازی را متحمل شدند که در اورژانس بیمارستان‌های ایالات متحده تحت درمان قرار گرفتند. از این تعداد، حدود ۴۰ درصد کودکان زیر ۵ سال بودند.

در این مقاله در مورد دستورالعمل‌های ایمنی اسباب بازی برای کمک به حفظ امنیت کودک شما صحبت خواهیم کرد.

اسباب بازی‌های مناسب برای سن کودک خود انتخاب کنید

توصیه‌های رده بندی سنی در مورد اسباب‌بازی‌ها به دلیل ایمنی اسباب بازی هستند و به ویژه در هنگام انتخاب اسباب‌بازی‌های نوزاد و کودک نوپا اهمیت دارند. بسیاری از اسباب‌بازی‌ها برای کودک ۳ سال به بالا رتبه‌ بندی می‌شوند؛ زیرا حاوی قطعات کوچکی هستند که در صورت شل شدن، خطر خفگی احتمالی را در پی دارند. همچنین بازی با اسباب‌بازی‌های برقی که گرما و حرارت تولید می‌کنند برای کودکان کم‌تر از ۸ سال توصیه نمی‌شود. 

سن توصیه شده برای اسباب بازی نیز از نظر توانایی‌های فرزند شما مفید است. بهتر است که کودک شما با یک اسباب بازی مناسب سن خود بازی کند؛ نه این که از اسباب بازی‌ای که به اندازه کافی برای بازی با آن بزرگ نیست و نمی‌تواند به خوبی از آن استفاده کند، ناامید شود.

با این حال، فقط به دستورالعمل‌های مربوط به سن کودک روی بسته بندی اسباب بازی تکیه نکنید. در مورد سطح رشد و بلوغ کودک خود واقع بین باشید. به عنوان مثال، اسباب‌بازی‌هایی که امکان پرتاب کردن چیزی را دارند، برای کودکان زیر ۴ سال مناسب نیستند و حتی برخی از کودکان ۶ ساله به اندازه کافی بالغ نیستند که بتوانند آن‌ها را کنترل کنند. به همین ترتیب، اگر کودک ۳ ساله شما هنوز همه چیز را در دهان خود می‌گذارد، لازم است کمی بیش‌تر صبر کنید و دیرتر به او اسباب بازی‌ها و بازی‌هایی با بخش‌ها و قطعات کوچک بدهید.

وسوسه نشوید که اسباب بازی‌ای مانند دوچرخه یا روروک مخصوص کودک بخرید که بیش از حد بزرگ باشد تا کودک شما بتواند مدت بیش‌تری از آن استفاده کند. اگر کودک شما مهارت‌های فیزیکی لازم برای کنترل آن را نداشته باشد، این روش می‌تواند احتمال آسیب جدی به کودک شما را بالا ببرد.

همچنین بهتر است مطمئن شوید که اسباب بازی‌هایی که برای فرزند بزرگ‌تر خود در نظر گرفته‌اید و برای او تهیه کرده‌اید، به دست خواهر یا برادر کوچک‌تر او نرسد. البته که این کار می‌تواند بسیار دشوار باشد.

به دنبال چه چیزی در اسباب بازی‌ها بگردیم؟

در ادامه چند دستورالعمل کلی در رابطه با ایمنی اسباب بازی برای کودک وجود دارد که لازم است هنگام خرید اسباب بازی در نظر داشته باشید:

  • اسباب بازی‌های ساخته شده از پارچه باید دارای برچسب مقاومت در برابر شعله باشند.
  • اسباب بازی‌های توپر باید قابل شستشو باشند.
  • رنگ روی هر اسباب بازی باید بدون سرب باشد.
  • مواد هنری برای نقاشی و کاردستی باید غیر سمی باشند.
  • روی بسته بندی مداد رنگی و رنگ باید ذکر شود که مواد آن سمی نیستند. 

از دادن اسباب‌بازی‌های قدیمی‌تر به کودک خود خودداری کنید. حتی از دست دوستان و خانواده به شما داده باشد. این اسباب‌بازی‌ها ممکن است ارزش احساسی داشته باشند و مطمئناً ارزان‌تر هستند؛ اما ممکن است استانداردهای ایمنی کنونی را رعایت نکرده باشند و همچنین ممکن است آنقدر در اثر بازی فرسوده شده باشند که بشکنند و برای کودک شما خطرناک باشند.

همینطور مطمئن شوید که صدای یک اسباب بازی برای کودک شما بیش از حد بلند نیست. صدای برخی جغجغه‌ها، اسباب‌بازی‌هایی که جیر جیر می‌کنند و اسباب‌بازی‌های موزیکال یا الکترونیکی می‌تواند از بوق ماشین بلندتر باشد. و اگر کودک مستقیماً آن را روی گوشش نگه دارد، این صدا حتی بلندتر هم می‌شود و می‌تواند منجر به از دست دادن شنوایی کودک گردد.

بادکنک برای نوزاد و کودک نوپا خطرناک است

بادکنک‌های ساخته شده از لاتکس عامل اصلی مرگ و میر ناشی از خفگی توسط اسباب بازی در کودکان هستند و مغایر اصول ایمنی اسباب بازی برای کودک می‌باشند. هنگامی که بادکنک بلعیده می‌شود، بادکنک‌ باد نشده یا تکه‌های بادکنک ترکیده می‌توانند در مجرای تنفسی کودک مهر و موم محکمی ایجاد کنند و تنفس را برای او غیر ممکن کنند. برای ایمن نگه داشتن فرزندتان در اطراف بادکنک موارد زیر را انجام دهید:

  • اجازه ندهید کودک کوچک‌تر از ۸ سال بدون نظارت شما با بادکنک بازی کند.
  • اجازه ندهید نوزاد یا کودک نوپا یک بادکنک باد شده را در نزدیکی دهان خود قرار دهد تا بتواند آن را گاز بگیرد و سوراخ کند.
  • بادکنک‌های باد نشده را دور از دسترس کودک نگهداری کنید.
  • فورا تمام تکه‌های بادکنک ترکیده را دور بیندازید تا هیچ کودکی نتواند آن‌ها را بردارد.

بادکنک فویلی یا بادکنک‌های مایلار در هنگام باد شدن از بادکنک‌های لاتکس ایمن تر هستند. اگر بادکنک‌های مایلار پاره شوند، به راحتی به تکه‌های کوچک خرد نمی‌شوند و به همین دلیل خطر خفگی کم‌تری برای نوزاد و کودک دارند.

ایمنی اسباب بازی برای کودک

از خرید اسباب بازی‌هایی با آهنرباهای کوچک خودداری کنید

آهنرباهای کوچک و قدرتمند اغلب در اسباب بازی‌ها استفاده می‌شوند و ممکن است از اسباب بازی بیفتند و توسط کودک بلعیده شوند. دو یا چند آهنربای بلعیده شده (یا یک آهنربا و یک جسم فلزی) می‌توانند از طریق دیواره‌های روده به یکدیگر جذب شوند، روده‌ها را بپیچانند و تحت فشار قرار دهند و در صورت عدم کشف و درمان فوری، باعث ایجاد سوراخ، انسداد و عفونت روده یا بدتر از آن شوند. به همین دلیل توصیه می‌شود که اسباب بازی‌های دارای آهن ربا را از دسترس کودکان زیر ۱۴ سال دور نگه دارید.

تعداد مصرف آهنرباهای گزارش شده به مراکز کنترل سم در ایالات متحده از سال ۲۰۱۶، زمانی که ممنوعیت دستگاه های آهنربایی کوچک و پر قدرت لغو شد، به طور قابل توجهی افزایش یافته است.

از کودک خود در برابر باتری‌های ساعتی محافظت کنید

باتری‌های دکمه‌ای یا باتری ساعت می‌توانند بسیار خطرناک باشند و در صورت بلعیدن باعث سوختگی شدید داخلی و حتی مرگ کودک شوند.

در مورد دور نگه داشتن تمام باتری‌های دکمه ای از کودک خود جدی باشید. برخی از اسباب بازی‌ها مانند اسباب بازی‌هایی که کنترل از راه دور، ساعت، ماشین حساب، جا کلیدی، شمع‌های بدون شعله، تزئینات و جواهرات چشمک زن و حتی کارت های تبریک موزیکال دارای باتری‌های دکمه ای هستند.

اگر کودک شما یک باتری ساعت را قورت داد، بلافاصله او را به اورژانس ببرید. اگر باتری دکمه‌ای در بینی یا گوش کودک گیر کرد، فوراً به پزشک یا مراقبت‌های اورژانس بروید تا آن را خارج کنند. باتری ساعت می‌تواند آسیب بافتی قابل توجهی را در عرض چند ساعت به بدن کودک بزند. 

اجازه ندهید کودک با اسباب بازی‌هایی با بند بلندتر از ۳۰ سانتی متر بازی کند

طناب، سیم یا بند اسباب بازی می‌تواند به راحتی دور گردن کودک خردسال بپیچد و باعث خفگی او بشود.

به خصوص در مورد اسباب بازی‌های قدیمی تر و استفاده شده هوشیار باشید. به عنوان مثال، یک مدل قدیمی‌تر از یک آشپزخانه اسباب بازی ممکن است یک تلفن اسباب‌ بازی متصل به سیم داشته باشد که این خطرناک است، در حالی که آخرین مدل از همان آشپزخانه دارای تلفن بی‌سیم کنونی و ایمن‌تر است. سیم‌های روی گیتار اسباب بازی نیز می‌تواند کودکان خردسال را خفه کند. 

طناب‌ها، رشته‌ها و تسمه ها را قطع کنید یا اسباب بازی را به کودک خود ندهید.

همچنین، هنگامی که کودک شما می‌تواند به صورت چهار دست و پا از وسایل بالا برود، اسباب بازی‌های آویزان شده را از بالای تخت او جدا کنید.

خطرات خفگی اسباب بازی را بررسی کنید

تا زمانی که کودک شما ۳ ساله شود، قطعات اسباب بازی باید بزرگ‌تر از دهان او باشند تا از احتمال خفگی کودک جلوگیری شود. برای تعیین این که آیا اسباب بازی برای کودک خطر خفگی دارد یا خیر، می‌توانید از لوله‌های مخصوصی استفاده کنید که برای خطر خفگی وجود دارند. اگر یک اسباب بازی یا بخشی از یک اسباب بازی بتواند در داخل لوله جای بگیرد، به این معنی است که برای کودک ایمن نیست.

اسباب‌بازی‌ها را از نظر پوشش‌های پلاستیکی بررسی کنید. این پوشش برای جلوگیری از خراشیدگی روی آینه‌های اسباب‌بازی و سایر موارد قرار می‌گیرد. این پوشش‌ها برای کودک خطر خفگی دارند؛ بنابراین قبل از این که کودک شما با اسباب بازی بازی کند، آن‌ها را بردارید.

اسباب بازی‌های نو و دست دوم را بررسی کنید

همه اسباب‌بازی‌ها، نو یا دست دوم را از نظر هر چیزی که می‌تواند به کودک شما آسیب برساند، بررسی کنید. به‌ خصوص اگر نوزاد یا کودک نوپا دارید، انجام این کار مهم است. قطعات روی همه اسباب بازی‌ها باید به طور ایمن وصل شوند. دکمه‌ها، باتری‌ها، نخ‌ها، روبان‌ها، چشم‌ها، مهره‌ها و قطعات پلاستیکی در صورت جویدن یا جدا شدن می‌توانند خطر خفگی را برای کودک ایجاد کنند.

اطمینان حاصل کنید که تمام قسمت‌های یک حیوان عروسکی به طور محکم دوخته شده و درزهای بدن تقویت شده است. زیرا مواد توپر داخل عروسک برای کودک شما خطر خفگی دارد. بررسی کنید که هیچ لبه تیزی بر روی اسباب‌بازی‌ها وجود نداشته باشد و دقت کنید تا مطمئن شوید که هیچ رنگی از روی اسباب بازی کنده نمی‌شود. همچنین مراقب اسباب‌بازی‌های سنگین باشید. اگر احتمال می‌دهید که اسباب بازی آنقدر سنگین است که اگر روی کودک شما بیفتد کودک ممکن است آسیب ببیند، آن را خریداری نکنید. 

اسباب بازی ها را با دقت نگهداری کنید

به کودک خود بیاموزید که اسباب‌بازی‌های خود را سر جای خود بگذارد، تا خود او (و شما) روی اسباب بازی لگد نکنید و به زمین بخورید. اگر از جعبه اسباب بازی استفاده می‌کنید، جعبه یا سطل بدون در یا جعبه‌ای با در قابل برداشتن در نظر بگیرید. اگر جعبه دارای درپوشی است که بلند می‌شود، مطمئن شوید که در هر موقعیتی که بلند می‌شود باز می‌ماند و روی کودک شما سقوط نمی‌کند. حتی می‌توان لولاهای خاصی را به در اضافه کنید.

اخبار مربوط به اسباب بازی‌ها را بررسی کنید

اسباب‌بازی‌ها زمانی که به هر دلیلی خطری از جمله خطر خفگی، آتش‌ سوزی، سوختگی و پارگی ایجاد کنند، در خبرها می‌آیند. می‌توانید در وب سایت کمیسیون ایمنی محصولات مصرف کننده ایالات متحده (CPSC) فراخوان‌ها را بررسی کنید. همچنین می‌توانید برای هشدارهای CPSC برای فراخوان محصولات نوزاد و کودک ثبت‌ نام کنید.

دور نگه داشتن کودک خود از آسیب دیدن نیاز به تلاش دارد. اسباب بازی‌هایی را انتخاب کنید که ایمنی داشته باشند و مناسب سن کودکتان باشند و در صورت نیاز بر بازی کودک نظارت کنید. همچنین لازم است بدانید در مواقع اضطراری چه کاری انجام دهید.

نگه داشتن اسباب بازی‌ها در خانه

پس از خرید اسباب‌بازی‌های ایمن، مهم است که مطمئن شوید کودک نحوه استفاده از آن‌ها را می‌داند. بهترین راه برای انجام این کار، نظارت بر بازی کودک است. بازی کردن با کودک به او یاد می‌دهد که چگونه در حین سرگرم شدن و بازی کردن ایمنی را نیز رعایت کنند. در این راستا لازم است موارد زیر را انجام دهید:

  • به  کودک خود یاد بدهید که اسباب بازی‌ها را سر جای خودش بگذارد.
  • به طور مرتب اسباب بازی‌ها را بررسی کنید تا مطمئن شوید که شکسته یا غیر قابل استفاده نیستند:

اسباب بازی های چوبی نباید تراشه داشته باشند.

  • دوچرخه ها و اسباب بازی‌های فضای باز نباید زنگ زده باشند.
  • اسباب بازی‌های توپر نباید دارای درزهای شکسته یا قطعات قابل جابجایی در معرض دید باشند.
  • اسباب بازی‌های شکسته را دور بیندازید یا فورا آنها را تعمیر کنید.
  • زمانی که کودک شما اسباب‌بازی‌ها را استفاده نمی‌کند، آن را در فضای بسته نگهداری کنید تا در معرض باران یا برف قرار نگیرند.

و مطمئن شوید که اسباب بازی‌ها را تمیز نگه دارید. برخی از اسباب بازی‌های پلاستیکی را می‌توان در ماشین ظرفشویی تمیز کرد، اما ابتدا دستورالعمل سازنده را بخوانید. گزینه دیگر این است که صابون ضد باکتری یا مواد شوینده ملایم ظرفشویی را با آب داغ در یک بطری اسپری مخلوط کنید و از آن برای تمیز کردن اسباب بازی‌ها استفاده کنید و سپس آن‌ها را بشویید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *