تغذیه کودک, کودک

مکمل های مورد نیاز کودک چه هستند؟ بهترین مکمل برای کودک را بشناسید

مکمل‌های مورد نیاز نوزاد

فهرست موضوعات این مقاله

آیا به فکر استفاده از مکمل برای کودک دلبندتان افتاده‌اید؟ در این صورت، شما تنها نیستید. بسیاری از ما والدین خودمان را به هر دری می‌زنیم تا بتوانیم غذاهای ضروری و لازم را به کودکمان بدهیم. اما با این حال، هنوز هم گاهی در این کار موفق نیستیم و کودکان در مقابل خوردن بعضی از غذاهای مقوی مقاومت می‌کنند. اینجاست که بسیاری از والدین دست به دامن مکمل‌های غذایی برای کودک می‌شوند.

اما آیا می‌دانید که مکمل های مورد نیاز کودک چه چیزهایی هستند؟ کودکان در هر سنی به چه مقدار از هر ویتامین نیاز دارند؟ بهترین مکمل برای نوزاد و کودک کدام است؟ این ها سؤالاتی هستند که بسیاری از والدین می‌پرسند. ما پاسخ این سؤالات را از پزشکان و متخصصان باتجربه اطفال پرسیده‌ایم. در این مطلب از سایت پینو بیبی با ما همراه باشید تا نکات مهمی را در مورد استفاده از مکمل برای کودک به شما بگوییم.

مکمل‌های مورد نیاز نوزاد

مکمل‌های مورد نیاز نوزاد و کودک + میزان نیاز هر کودک به مکمل‌ها

کودکان و نوجوانان نیازهای تغذیه‌ای متفاوتی نسبت به بزرگسالان دارند. بنابراین باید بررسی کنید که آیا وعده‌های غذایی که برای خانواده تهیه می‌کنید نیاز کودکان را نیز برآورده می‌کند؟

مهم‌ترین ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز کودک شما عبارت‌اند از:

۱.    کلسیم: دوست استخوان‌های کودک شما

به گفته آکادمی تغذیه و رژیم غذایی آمریکا، کلسیم عنصر اساسی ساختمان استخوان‌ها و دندان‌ها است. هر چه کودک شما در حال حاضر استخوان قوی‌تری داشته باشد، در بزرگسالی نیز دچار پوکی ی ضعف استخوان نخواهد شد.

چه کودکانی به کلسیم نیاز دارند؟ چه مقدار کلسیم برای آن‌ها کافی است؟

  • سنین ۱ تا ۳ سال: ۷۰۰ میلی گرم (میلی گرم) کلسیم در روز.
  • سنین ۴-۸ سال: ۱۰۰۰ میلی گرم روزانه.
  • سنین ۹-۱۸ سال: ۱۳۰۰ میلی گرم روزانه.

چه غذاهایی کلسیم دارند؟

محصولات لبنی، غذاهای غنی شده، ماهی قزل‌آلا و سبزیجاتی که برگ سبز تیره دارند. (مانند کلم پیچ)

۲.     فیبر: یارویاور دستگاه گوارش کودک

فیبر یک ویتامین یا ماده معدنی نیست، اما غذاهایی که فیبر بالایی دارند از بسیاری از مواد مغذی مهم برخوردار هستند. از جمله: ویتامین E، ویتامین C، کلسیم، منیزیم و پتاسیم.

چه مقدار فیبر برای کودکان کافی است؟

میزان مناسب مصرف فیبر بر اساس میزان کالری دریافتی کودک تعیین می‌شود. بهتر است کودک شما به ازای هر ۱۰۰۰ کالری حدود ۱۴ گرم فیبر مصرف کند.

کارشناسان آکادمی تغذیه آمریکا می‌گویند: “اگرچه بچه‌ها بسیار کوچک‌تر از بزرگسالان هستند، اما بدن آنها نیز به اندازه بزرگسالان به فیبر نیاز دارد تا سیستم گوارشی سالمی داشته باشد. یک کودک ۴ تا ۸ ساله که ممکن است حدود ۱۵۰۰ کالری در روز مصرف کند، روزانه به ۲۵ گرم فیبر نیاز دارد. یک بزرگسال نیز همین‌قدر به فیبر نیاز دارد. اما کودکان نوپا که معمولاً کمی کمتر از بچه‌های بزرگ‌تر غذا می‌خورند، احتمالاً به حدود ۱۸ گرم فیبر در روز نیاز دارند.

کدام غذاها سرشار از فیبر هستند؟

غذاهایی از جمله انواع توت‌ها، بروکلی، آووکادو و بلغور جو دوسر سرشار از فیبر هستند. انواع لوبیا و حبوبات نیز یکی دیگر از منابع عالی فیبر محسوب می‌شوند. از جمله لوبیا دریایی، لوبیا چیتی، لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلی یا نخود. یک خاصیت شگفت انگیز دیگر لوبیا این است که سرشار از پروتئین و مواد مغذی مانند ویتامین A و پتاسیم می‌باشد. بنابراین اگر کل خانواده‌تان رژیم گیاهی دارید، پیشنهاد می‌کنیم حتماً لوبیا و حبوبات را در برنامه غذایی کودک بگنجانید.

بهترین مولتی ویتامین کودک

۳.    B12 و سایر ویتامین‌های B برای تضمین سلامت کودکتان

ویتامین‌های B برای متابولیسم، انرژی و سلامت قلب و سیستم عصبی مهم هستند. یکی از مهم‌ترین ویتامین‌های گروه ب، ویتامین B12 است.

هر کودک چقدر به ویتامین‌های گروه B نیاز دارد؟

  • نوزادان: حدود ۰.۵ میکروگرم در روز.
  • کودکان نوپا: ۰.۹ میکروگرم در روز.
  • سنین ۴ تا ۸ سال: ۱.۲ میکروگرم در روز.
  • سنین ۹-۱۳: ۱.۸ میکروگرم در روز.
  • نوجوانان: ۲.۴ میکروگرم در روز

چه غذاهایی منبع ویتامین گروه B محسوب می‌شوند؟

ویتامین B12 عمدتاً از غذاهای حیوانی مانند گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ به دست می‌آید. ما از یک متخصص تغذیه در این مورد سؤال کردیم و او این چنین پاسخ داد: “اکثر بچه‌ها معمولاً در یک رژیم غذایی معمولی میزان کافی از ویتامین B12 را دریافت می‌کنند. اما اگر کودک شما از رژیم گیاهی تغذیه می‌کند، ممکن است این ویتامین را دریافت نکند. در این صورت باید حتماً با یک متخصص تغذیه مشورت کنید تا این ویتامین به شکل دیگری به بدن کودکتان برسد.

۴.    ویتامین D برای داشتن استخوان‌هایی مثل کوه محکم!

ویتامین D نیز مثل کلسیم برای استحکام استخوان‌ها ضروری است. بعلاوه، دریافت این ویتامین باعث می‌شود که کودک شما در آینده از بیماری‌های مزمن در امان باشد.

کودکان چقدر به ویتامین D نیاز دارند؟

طبق گفته آکادمی اطفال آمریکا، نوزادان و کودکان باید روزانه حداقل ۴۰۰ واحد ویتامین D دریافت کنند. نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند نیز به قطره مکمل ویتامین D نیاز دارند. بعد از این که نوزاد را از شیر مادر گرفتید، دیگر نیازی به مصرف قطره مکمل نیست. (البته به شرطی که نوزاد روزانه حداقل ۳۲ اونس شیر خشک یا شیر غنی شده با ویتامین D را دریافت کند.)

چه غذاهایی ویتامین D دارند؟

برخی از ماهی‌ها، از جمله سالمون، ماهی خال‌مخالی و ساردین حاوی ویتامین D هستند. زرده تخم مرغ و شیر غنی شده نیز منابع عالی ویتامین D محسوب می‌شوند. توجه کنید که خانواده‌های گیاه‌خوار و وگان باید حتماً کودکشان را با غلات غنی شده با ویتامین D تغذیه کنند.

۵.     ویتامین E: دشمن بیماری‌ها

ویتامین E سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. همچنین این ویتامین به شفاف نگه داشتن رگ‌های خونی و جریان خون کمک می‌کند.

هر کودکی چقدر به ویتامین E نیاز دارد؟

  • کودکان سنین ۱ تا ۳ سال به صورت روزانه به ۹ واحد بین‌المللی ویتامین E نیاز دارند.
  • کودکان سنین ۴-۸ سال باید به طور روزانه ۱۰.۴ واحد بین‌المللی ویتامین E دریافت کنند.
  • کودکان سنین ۹-۱۳ سال به ۱۶.۴ واحد بین‌المللی روزانه نیاز دارند.
  • نوجوانانی که بیش از ۱۳ سال سن دارند به طور روزانه به ۲۲ واحد بین‌المللی نیاز دارند.

چه غذاهایی حاوی ویتامین E هستند؟

روغن‌های گیاهی مانند روغن آفتاب‌گردان و روغن گلرنگ حاوی این ویتامین ارزشمند هستند. همچنین مغزها و دانه‌ها از جمله بادام، فندق و تخمه آفتاب‌گردان نیز منابع عالی ویتامین E محسوب می‌شوند.

۶.    آهن: دوست گلبول‌های قرمز بدن کودک

آهن به گلبول‌های قرمز کمک می‌کند تا اکسیژن را در سراسر بدن حمل کنند. بیایید ببینیم هر کودک چقدر به آهن نیاز دارد و چه غذاهایی نیاز کودک به آهن را تأمین می‌کنند.

هر کودک در هر سن چقدر به آهن نیاز دارد؟

  • نوزادان ۷-۱۲ ماهه به ۱۱ میلی گرم آهن در روز نیاز دارند.
  • کودکان ۱-۳ ساله باید ۷ میلی گرم آهن در روز دریافت کنند.
  • کودکان ۴-۸ ساله به ۱۰ میلی گرم آهن در روز نیاز دارند.
  • کودکان ۹-۱۳ ساله باید به طور روزانه ۹ تا ۱۳ میلی گرم آهن دریافت کنند.
  • در سنین نوجوانی، پسران حدود ۱۱ میلی گرم در روز به آهن نیاز دارند.
  • دخترانی که قاعدگی‌شان شروع شده است، باید حدود ۱۵ میلی گرم آهن دریافت کنند.

چه غذاهایی حاوی آهن هستند؟

گوشت قرمز و سایر محصولات حیوانی سرشار از آهن هستند. البته منابع غیر گوشتی نیز برای دریافت آهن وجود دارند. از جمله: سبزیجاتی که برگ تیره دارند (اسفناج، کلم سبز، کلم پیچ)، لوبیا و سویا.

آیا کودکان به مولتی ویتامین نیاز دارند؟

ما برای پاسخ دادن به این سؤال، از پزشکان اطفال و متخصصان تغذیه کودک سؤال کرده‌ایم. این متخصصان می‌گویند که برخی از نوزادان، کودکان نوپا و کودکان بزرگ‌تر به مکمل ویتامین D نیاز دارند. اما اکثر بچه‌ها تمام مواد مغذی دیگری که برای رشد و تکامل نیاز دارند را از غذاهای معمولی دریافت می‌کنند. اما اگر می‌خواهید خیالتان راحت‌تر باشد، استفاده از مولتی ویتامین برای کودک بلامانع است.

در واقع استفاده از مولتی ویتامین برای کودکان مثل بیمه کردن آنها است! ضرورتی ندارد که حتماً همه افراد خودشان را بیمه کنند، اما اگر این کار را انجام دهند خیالشان راحت‌تر خواهد بود.

البته گاهی اوقات هم ممکن است استفاده از مکمل‌های ویتامین برای کودک ضروری باشد. مثلاً اگر کودک به تشخیص پزشک اطفال مواد مغذی مورد نیاز برای رشد را به خوبی جذب نکرده باشد، حتماً باید از مکمل استفاده کند.

در چه شرایطی استفاده از مکمل برای کودک ضروری است؟

  1. اگر از رژیم وگان (بدون محصولات حیوانی) تغذیه می‌کنند.
  2. اگر بیماری مزمنی دارند که بر جذب مواد مغذی تأثیر می‌گذارد (مانند فیبروز کیستیک.)
  3. در صورتی که به عدم تحمل لاکتوز (مشکلات هضم محصولات لبنی) مبتلا هستند.
  4. اگر کمبود وزن داشته باشند.
بهترین مکمل کودکان - مکمل های مورد نیاز نوزاد

۶ نکته مهم در مورد استفاده از مکمل برای کودک: این نکات را حتماً بخوانید

اگر می‌خواهید به فرزندتان ویتامین‌های مکمل بدهید، حتماً این نکته‌های مهم را بخوانید.

  1. ویتامین‌ها را دور از دسترس کودکان قرار دهید تا مانند نقل و نبات آن را مصرف نکنند!
  2. سعی کنید با بچه‌هایتان بر سر غذا خوردن دعوا نکنید. بعلاوه، از دسرها به عنوان رشوه برای وادار کردن کودک به غذا خوردن استفاده نکنید. در عوض، بعد از غذا به کودکتان یک ویتامین جویدنی بدهید. ویتامین‌های محلول در چربی فقط با غذا جذب می‌شوند.
  3. اگر کودک شما دارویی مصرف می‌کند، حتماً از پزشک اطفال خود در مورد تداخل دارویی با برخی ویتامین‌ها یا مواد معدنی سؤال کنید. در غیر این صورت ممکن است مکملی که کودک مصرف می‌کند، اثر دارو را بیشتر را کمتر کند.
  4. اگر کودک شما قرص یا مکمل مایع مصرف نمی‌کند، یک ویتامین جویدنی به او بدهید.
  5. جهت شروع مصرف مکمل برای کودک، صبر کنید تا کودک به سن ۴ سالگی برسد. (مگر اینکه پزشک اطفال شما خلاف این موضوع را پیشنهاد کند.)
  6. تغذیه سالم در یادگیری و رشد کودک شما نقش دارد. بنابراین، فقط به مکمل تکیه نکنید و حتماً طیف وسیعی از غذاهای سالم را به کودکتان بدهید.
بهترین مکمل های مورد نیاز نوزاد

بهترین مولتی ویتامین برای کودکان کدام است؟

بعضی از والدین بدون داشتن آگاهی لازم مکمل خاصی را برای کودکشان می‌خرند و بعداً پشیمان می‌شوند. اگر به دنبال یک مولتی ویتامین خوب هستید که تغذیه کودکتان را تقویت کند، حتماً این قسمت را بخوانید تا بهترین گزینه را انتخاب کنید. بیایید ببینیم یک مولتی‌ویتامین خوب و باکیفیت باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

۱.    کیفیت بالایی داشته باشد (یک روش تضمینی برای اطمینان از کیفیت مکمل)

به دنبال مکمل‌هایی باشید که روی برچسب آن‌ها عبارت “NSF Certified” وجود داشته باشد. وجود این عبارت بر روی برچسب مکمل به این معناست که این مولتی ویتامین قبلاً آزمایش شده و اطمینان حاصل شده است که واقعاً تمام مواد مغذی که روی جلدش نوشته شده است را دارد.

۲.    مناسب سن کودک باشد

بر روی برچسب هر مکملی نوشته شده که آن مکمل برای چه گروه سنی مناسب است.  فقط ویتامین‌هایی را خریداری کنید که به طور خاص برای کودکان ساخته شده باشند.

زیرا مکمل‌های بزرگسالان دارای دوزهایی بالایی هستند که برای کودکان مناسب نیست.

۳.    عناصر لازم را داشته باشد (چه عناصری؟)

پزشکان اطفال می‌گویند که یک مولتی ویتامین خوب برای کودکان باید حاوی کلسیم، ویتامین D و آهن باشد. پس حتماً محتویات مولتی ویتامین را چک کنید تا از عناصر موجود در آن مطمئن شوید.

۴.    مکمل کودک نباید این مواد را داشته باشد

مکمل‌هایی را برای کودکتان انتخاب کنید که حاوی طعم دهنده، رنگ یا شیرین کننده مصنوعی نباشد. همچنین از شربت ذرت و ویتامین‌های سرشار از قند خودداری کنید.

۵.    آلرژن نداشته باشد

منظور از آلرژن‌ها موادی هستند که ممکن است باعث بروز حساسیت شوند. بهترین مکمل برای کودک باید عاری از آلرژن‌های رایج مانند آجیل، تخم مرغ و لبنیات باشند.

۶.    ویتامینی انتخاب کنید که بی خطر باشد (چه خطراتی را باید در نظر گرفت؟)

ویتامین‌های کودکان به صورت مایعات، ویتامین‌های جویدنی و حتی آدامس ارائه می‌شود. اما حواستان باشد که کودکان ۲ساله (یا کوچک‌تر) باید فقط از ویتامین‌های قطره‌ای یا ویتامین‌های مایع استفاده کنند.

اگر سن کودکتان از ۲ سال بیشتر است، نوع مکمل بستگی به توانایی فرزندتان در جویدن و بلعیدن دارد. همچنین می‌توانید به برچسب مکمل توجه کنید تا ببینید که برای چه سنی مناسب است.

یک نکته پایانی و بسیار مهم در مورد مکمل های مورد نیاز کودک

در پایان فراموش نکنید که مکمل‌ها جای داشتن یک رژیم غذایی متعادل و مغذی را نمی‌گیرند. حتی اگر فرزندتان مکمل‌های خوبی مصرف کند، باز هم نباید اهمیتِ داشتن رژیم غذایی سالم و متنوع برای کودک را دست کم بگیرید.

شما تابه‌حال از کدام مکمل برای کودک خود استفاده کرده‌اید؟ آیا از آن راضی بوده‌اید؟ نظرتان را در قسمت نظرات سایت پینو بیبی برای ما بنویسید تا دیگران نیز بتوانند از تجربه شما استفاده کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *