نگهداری از نوزاد, نوزاد و شیرخوارگی

جلوگیری از رفتن آب به گوش نوزاد

جلوگیری از رفتن آب به گوش نوزاد

شما تنها کسی نیستید که از رفتن آب به گوش نوزاد خود در زمان حمام کردن او یا در استخر می‌ترسید. به خصوص برای نوزادانی که مستعد ابتلا به گوش شناگر هستند یا به دلیل رفتن در آب چندین بار عفونت گوش گرفته‌اند. مگر تا چه مدتی می‌توان فقط با استفاده از اسفنج نوزاد را حمام کرد؟ این مشکل بسیاری از مادران و پدران جدید است. بعضی از نوزادان گوش‌های بسیار حساسی دارند و هر مقدار آب باعث عفونت گوش آن‌ها می‌شود. این موضوع هم برای والدین و هم برای نوزاد دردناک است. به همین دلیل است که بسیاری از مادران و پدران مجبور هستند روش‌های مختلفی را برای جلوگیری از رفتن آب به گوش نوزاد خود امتحان کنند. این کار آسان نیست؛ زیرا برخی از نوزادان به شما اجازه نمی‌دهند چیزی را در داخل یا اطراف گوش‌هایشان قرار دهید. بنابراین سختی و تلاش والدین برای جلوگیری از رفتن آب به گوش نوزاد در زمان حمام قابل درک است.

البته با این که سر و کله زدن با نوزاد بداخلاقی که نمی‌گذارد شما به گوش‌هایش نزدیک شوید، فرآیند خوشایندی نیست، اما بسیار بهتر از سر و کار داشتن با نوزادی است که دچار گوش شناگر یا عفونت گوش شده است. به همین دلیل است که این مقاله جمع آوری شده تا بهترین روش‌ها را برای جلوگیری از رفتن آب به گوش نوزاد در حین حمام کردن یا شنا به شما معرفی کنیم.

چرا رفتن آب به گوش نوزاد مضر است؟

با این که زمانی که آب به گوش ما می‌رود چندان خطرناک به نظر نمی‌رسد و موضوع برای ما بیش‌تر در مورد ناراحتی ناشی از رفتن آب در گوش است، اما در واقعیت، گوش شناگر یک عارضه واقعی است. در صورتی که آب در مجرای گوش نوزاد گیر کند، تعادل PH آن ناحیه را از بین می‌برد که این احتمال ابتلای کودک شما به عفونت گوش را افزایش می‌دهد و راه را برای رشد انواع قارچ‌ها در داخل گوش هموار می‌کند که ممکن است منجر به عوارض غیر ضروری شود.

همچنین این مشکل وجود دارد که فرزند شما بسیار کم‌تر از شما در برابر ناراحتی‌هایی مانند رفتن آب در گوش خود صبر و تحمل دارد. احساس عجیب گیر کردن آب در گوش او ممکن است منجر به عصبانیت او شود و در نهایت شما یک نوزاد بسیار بداخلاق در آغوش خود دارید که به سختی می‌توانید او را آرام کنید.

البته لازم به ذکر است که احتمال گیر کردن آب در گوش کودک، با دوش گرفتن بسیار کم‌ است؛ مگر این که شما یا کودک کاری انجام دهید که احتمال این اتفاق را افزایش دهد. عامل اصلی که به طور چشم گیری این احتمال را افزایش می‌دهد، این است که در پرده گوش کودکان در صورت ابتلای قبلی به عفونت‌های مکرر گوش میانی، لوله‌ای قرار گرفته باشد. این لوله‌ها اجازه می‌دهند تا مایع ناشی از عفونت از گوش خارج شود، اما راه را برای رفتن آب و سایر مایعات به داخل گوش نیز بسیار آسان‌تر می‌کنند. این به نوبه خود، باعث فرسایش پوشش محافظ موجود در گوش می‌شود و احتمال ابتلا به عفونت‌های بعدی را بیش‌تر می‌کند.

یکی دیگر از عوامل خطر عفونت گوش کودکان، استفاده مکرر از گوش پاک کن است که برای پاک کردن جرم گوش مورد استفاده قرار می‌گیرند. گوش پاک کن به اندازه لوله عفونت گوش خطرناک نیست. اما گوش کودک بسیار ظریف‌تر از گوش ما است و استفاده از گوش پاک کن روی گوش شخص دیگر خطرناک‌تر است. زیرا قضاوت در مورد عمق آن دشوار می‌باشد. دقت شما در استفاده از گوش پاک کن روی گوش کودک کم‌تر از حالت عادی می‌شود، زیرا نمی‌توانید احساس کنید که گوش پاک کن به کجا می‌رود. این امر باعث می‌شود که به طور تصادفی بیش از حد محکم از آن استفاده کنید و به بخشی از گوش خارجی یا خود پرده گوش کودک آسیب بزنید و آب بعداً راحت تر به داخل گوش وارد شود. در واقعیت نوزادان و کودکان در خردسالی واقعاً نیازی به تمیز کردن گوش ندارند. بنابراین استفاده از گوش پاک کن را به بعدا موکول کنید یا اگر واقعاً احساس می‌کنید که استفاده از آن لازم است، یاد بگیرید که هنگام استفاده از آن‌ها بیش‌تر احتیاط کنید.

جلوگیری از رفتن آب به گوش نوزاد در زمان حمام چگونه است؟

اگر جزو آن دسته از والدینی هستید که سعی می‌کنند در زمان حمام یا استخر از رفتن آب به گوش نوزاد خود جلوگیری کنند، احتمالاً به دنبال راه‌حل مناسب برای جلوگیری از عفونت گوش فرزند خود پس از حمام هستید. در این صورت بهتر است بدانید که حمام کردن نوزاد با استفاده از اسفنج راه حل مناسبی برای این کار است. با این حال زمانی که کودک شما بزرگ‌تر می‌شود، این روش دیگر گزینه مناسبی نخواهد بود و همیشگی نیست. خوشبختانه راه حل‌های دیگری نیز وجود دارد که می‌توان برای جلوگیری از این موضوع انجام داد. روش‌های زیر را امتحان کنید:

استفاده از گوش گیر برای کودکان خردسال

اولین و ساده ترین راه حل برای جلوگیری از رفتن آب به گوش نوزاد در زمان حمام، استفاده از گوش گیر است. گوش گیر یک مانع و محافظ در برابر آب ایجاد می‌کند و همچنین به جلوگیری از عفونت گوش میانی کودک کمک می‌کند. استفاده از گوش گیر در حین حمام برای نوزاد می‌تواند مفید باشند و کارکرد آن‌ها نیز بسیار ساده است. گوش‌گیرهای ژله‌ای ضد آب بهترین انتخاب برای نوزادان هستند، زیرا نمونه‌های معمولی ممکن است برای گوش‌هایشان بیش از حد بزرگ باشند.

بله، مطمئناً می‌توانید از گوش گیر برای نوزاد خود استفاده کنید. برخی از گوش گیرها به طور مخصوص برای گوش‌های نوزادان ساخته شده‌اند که به کودک شما آسیبی نمی‌رساند و از رفتن آب به گوش نوزاد نیز جلوگیری می‌کند. برخی از افراد ممکن است استفاده از گوش‌گیرهایی را برای نوزادان پیشنهاد کنند که با قالب‌ گیری از گوش نوزاد ساخته شده‌اند. اما زمانی که گوش‌گیرهایی موجود هستند که دقیقاً برای همین کار مخصوص کودکان ساخته شده‌اند، نیازی به قالب گیری نیست.

استفاده از گوش گیر گزینه بسیار مناسبی برای جلوگیری از رفتن آب به گوش نوزاد است. با این حال، ممکن است استفاده از آن‌ها برای نوزادانی که بیش از حد شلوغ و بداخلاق هستند کمی دشوار باشد. هنگام استفاده از گوش گیر، مطمئن شوید که از گوش نوزاد شما نیفتند. نوزادان ممکن است در زمان حمام کردن بی قرار باشند و باعث بیرون افتادن گوش گیرها شوند. برای جلوگیری از این اتفاق، می‌توانید از یک هدبند برای نگه داشتن گوش گیرها در جای خود در زمان حمام کردن استفاده کنید. هدبندهایی با بند قابل تنظیم بهترین گزینه برای این کار هستند؛ زیرا می‌توانید آن‌ها را به طور مناسب تنظیم کنید تا گوش گیرها از گوش کودک نیفتند.

جلوگیری از رفتن آب به گوش نوزاد

استفاده از کلاه دوش برای جلوگیری از رفتن آب به گوش نوزاد

کلاه دوش گزینه دیگری برای جلوگیری از رفتن آب به گوش نوزاد است. با این حال، این روش به اندازه گوش گیر موثر نیست. دلیل آن هم این است که برای شستن موهای کودک نیاز است در نهایت کلاه دوش را بردارید.

البته کلاه دوش هنوز هم پاسخ خوبی به این سوال است که چگونه از رفتن آب به گوش نوزاد در طول زمان حمام جلوگیری کنیم. کلاه دوش به شما کمک می‌کند تا کودک خود را بدون انجام اقدامات خاصی تمیز کنید و سپس می‌توانید سر او را به طور جداگانه تمیز نمایید.

جلوگیری از رفتن آب به گوش نوزاد

استفاده از توپ‌های پنبه‌ای پوشیده شده با ژل پترولیوم

این روش بسیار زیاد برای حمام کردن نوزاد مورد استفاده قرار می‌گیرد و حتی توسط متخصصان پزشکی در موسسه گوش در استانفورد پزشکی نیز تایید شده است. این روش همچنین یکی از ساده‌ترین و ارزان ترین روش‌ها برای جلوگیری از رفتن آب به گوش نوزاد است. در این روش لازم است یک گلوله پنبه ای (به اندازه‌ای کوچک که فقط در قسمت بیرونی گوش کودک شما جا شود) را با یک قاشق غذاخوری ژل پترولیوم (وازلین) آغشته کنید. پیش از قرار دادن آن در گوش بیرونی کودک، مطمئن شوید که توپ پنبه ای کاملا پوشیده شده از این ژل است. اگر پنبه به طور کامل آغشته به ژل نشود، ممکن است محافظ موثری در برابر آب برای جلوگیری از رفتن آب به گوش نوزاد نباشد.

سعی کنید پنبه را بیش از حد به داخل گوش‌های کودک فرو نکنید تا از گیر کردن آن در گوش نوزاد جلوگیری کنید؛ چرا که می‌تواند به مجرای گوش آسیب برساند. اطمینان حاصل کنید که لبه‌های پنبه آغشته به ژل پترولیوم صاف هستند تا آن را ضد آب نگه دارید. توپ‌های پنبه‌ای که با ژل پترولیوم پوشانده شده‌اند دقیقا مانند گوش‌گیرهای ژله‌ای عمل می‌کنند. با این تفاوت که آن‌ها باید در هر بار حمام نوزاد از نو آماده شوند؛ زیرا نمی توان مثل گوش گیر از آن‌ها مجدداً استفاده کرد. این می‌تواند استفاده از توپ های پنبه ای آغشته به ژل پترولیوم را کمی کسل کننده کند.

استفاده از محافظ حمام نوزاد

برخی از والدین نیز از محافظ حمام کودک برای محافظت از صورت نوزاد در زمان حمام استفاده می‌کنند. اگر چه این وسیله در درجه اول برای محافظت از چشم‌های کودک در برابر آب و صابون در هنگام حمام کردن در نظر گرفته شده است، اما همچنین می‌توان از آن برای جلوگیری از رفتن آب به گوش نوزاد استفاده کرد.

برای محافظت بیش‌تر، می‌توانید علاوه بر محافظ حمام، از گوش گیر کودک نیز استفاده کنید. حتی انواع خاصی از آن وجود دارند که به طور خاص برای محافظت از گوش نوزاد طراحی شده‌اند.

جلوگیری از رفتن آب به گوش نوزاد

سایر نکات مفید برای حمام کردن نوزاد

  • نوزاد را به طور کامل و به درستی خشک کنید تا از باقی ماندن آب در مکان‌هایی مانند ناف و سایر جاهایی که دسترسی به آن‌ها دشوار است، جلوگیری کنید. زیرا این می‌تواند منجر به رشد قارچ و ایجاد خطر عفونت در این مناطق شود. به غیر از گوش‌ها، زیر بغل، فاق و باسن نوزاد، قسمت‌هایی هستند که برای جلوگیری از رشد قارچ لازم است کاملاً خشک شوند.
  • از مصرف بیش از حد آب در طول حمام نوزاد خودداری کنید؛ زیرا این کار احتمال رفتن آب به گوش نوزاد را افزایش می‌دهد. استفاده بیش از حد از آب همچنین خطر خوردن آب توسط کودک یا لیز خوردن و افتادن او را در حین حمام افزایش می‌دهد.
  • حمام با استفاده از اسفنج حمام ممکن است برای نوزادان، به ویژه نوزادان تازه متولد شده روش بهتری باشد. به استفاده از این روش می‌توانید به راحتی میزان آب مصرفی خود را کنترل کنید و از رفتن آن به گوش نوزاد خود جلوگیری نمایید. شستن کودک شما با این روش بهتر از ریختن آب گرم روی او با استفاده از کاسه است که احتمال ورود آب به گوش او را افزایش می‌دهد.
  • حمام کردن کودک خود را بیش از حد طول ندهید؛ زیرا این امر می‌تواند باعث قرار گرفتن او در معرض سرماخوردگی یا بی قراری و ناراحتی او شود. حداکثر زمان ۱۵ دقیقه برای حمام نوزاد مورد نیاز است.
  • از حمام کردن بیش از حد کودک یا حمام کردن زیاد او خودداری کنید. اکثر نوزادان فقط به یک یا دو بار حمام در هفته نیاز دارند؛ زیرا تا زمانی که بزرگ‌تر شوند و فعال‌تر شوند، واقعا کثیف نمی‌شوند. حمام کردن بیش از حد و مکرر می‌تواند منجر به ایجاد بیماری‌های پوستی مانند اگزما در نوزادان شود. زیرا آب و صابون چربی طبیعی پوست او را از بین می‌برد.

سخن آخر

این که آب حمام در طول زمان حمام وارد گوش کودک شود، موضوع بزرگی نیست و چیزی برای نگرانی در این رابطه وجود ندارد. این موضوع در واقع کاملاً معمولی است و نوزاد شما باید در اکثر مواقع خوب باشد. با این حال، به دلیل عفونت گوش و سایر مسائل، معمولاً جلوگیری از این اتفاق ایده آل است. با استفاده از تکنیک‌هایی که در بالا توضیح داده شد، می‌توانید نوزاد خود را با اطمینان خاطر و با خیالی آسوده حمام کنید و بدانید که هیچ خطری برای ورود آب به داخل گوش او وجود نخواهد داشت (و بدون نیاز به حمام با استفاده از اسفنج).

حمام کردن و تمیز کردن پوست حساس کودک بدون همه نگرانی های همراه با آن به اندازه کافی دشوار است. این که مواظب این باشیم که از رفتن آب به گوش نوزاد جلوگیری کنیم هم زحمت دیگری به نظر می‌آید. ولی همیشه بهتر است در کنار فرزندانمان ایمنی را رعایت کنیم، مخصوصاً وقتی آن‌ها هنوز خردسال هستند. بنابراین می‌توان فهمید که چرا برخی از والدین به خاطر تمام زحمات اضافی احساس خستگی می‌کنند. ولی بهتر است در جلوگیری از رفتن آب به گوش نوزاد خود، هر زمان که پوست نوزاد با آب تماس پیدا می‌کند احتیاط خاصی به خرج دهید. انجام کارهای احتیاطی که سلامت کودک را حفظ کند، ارزشمند است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *