بارداری, بارداری پر خطر, سلامت در بارداری, علائم بارداری

چه زمانی نگران تاری دید در دوران بارداری باشیم؟

تاری دید در دوران بارداری

حالت تهوع، متورم شدن پاها، افزایش وزن، کمردرد.. این‌ها برخی از عوارض آزار دهنده اما مورد انتظار مرتبط با بارداری هستند. چیزی که ممکن است برای آن آمادگی نداشته باشید این است که چگونه بارداری ممکن است بینایی شما را تحت تاثیر قرار دهد. علیرغم این که تاری دید به اندازه سایر علائم بارداری شناخته شده نیست، بسیاری از زنان باردار در زمان حاملگی دچار تغییر در بینایی و سایر عوارض جانبی مرتبط با آن می‌شوند.

تاری دید در دوران بارداری رایج است. همچنین ممکن است متوجه شوید که چشمان شما در دوران بارداری خشک‌تر می‌شوند و خارش‌ بیش‌تری دارند. حتی ممکن است که نمره عینک یا لنز طبی شما به طور موقت تغییر کند.

خبر خوب این است که در بیش‌تر موارد، این تغییرات کاملاً طبیعی هستند و راه‌هایی برای کاهش این علائم وجود دارد. در بیش‌تر موارد، این تغییرات خود به خود برطرف می‌شوند.

تاری دید در دوران بارداری در ابتدا نگران کننده است که این قابل درک است، اما این یک اتفاق رایج در بین زنان باردار محسوب می‌شود و معمولاً جای نگرانی برای چیزی نیست.

با این وجود، از آنجایی که تاری دید ممکن است نشانه‌ای از یک عارضه جدی بارداری مانند پره اکلامپسی یا دیابت بارداری باشد، لازم است که در مورد علائم مرتبط با بینایی که در دوران بارداری تجربه می‌کنید، با پزشک خود صحبت کنید.

چرا بینایی شما در دوران بارداری تغییر می‌کند؟

نوسانات هورمونی و تغییرات فیزیکی که در دوران بارداری اتفاق می‌افتند، ممکن است بینایی شما را تحت تاثیر قرار دهد. این تغییرات در سه ماهه دوم و سوم بارداری بیش‌تر مشخص می‌شوند و تقریباً همیشه موقتی هستند. بینایی شما باید پس از تولد نوزاد به حالت عادی بازگردد.

تغییرات بینایی طبیعی در دوران بارداری چیست؟

تغییرات طبیعی بینایی که در دوران بارداری اتفاق می‌افتند، معمولا خفیف هستند. ممکن است متوجه شوید که دچار تاری دید شده‌اید یا چشمان شما خشک و تحریک شده به نظر می‌رسند.

تاری دید در بارداری

بارداری اغلب باعث تورم در سراسر بدن می‌شود. تورمی که گاهی در دوران بارداری اتفاق می‌افتد، ممکن است باعث تغییرات خفیف در نمره عینک یا لنز طبی شما شود.

ممکن است با تار دیدن اجسام دور، بیش‌تر احساس نزدیک بین بودن کنید. برای اغلب افرادی که باردار هستند، این تغییر در بینایی برای تغییر نمره چشم یا عینک جدید در دوران بارداری کافی نیست، زیرا معمولاً موقتی است.

  خشکی چشم در دوران بارداری

اگر دائماً احساس می کنید چشمان شما خشک شده است، بهتر است بدانید که دلیل آن هورمون‌ها بارداری هستند. تغییر هورمونی در دوران بارداری می‌تواند چشم‌های شما را خشک کند و اشک کم برای رطوبت چشم باقی بگذارد. کیفیت یا مقدار اشک شما نیز ممکن است در دوران بارداری به طور قابل ملاحظه‌ای تغییر کند

خشکی چشم گاهی اوقات باعث می‌شود که احساس کنید مقداری شن در چشم شماست. چشمان شما ممکن است بسوزند، خارش داشته باشند یا حتی به طور ناگهانی بیش از حد اشک از چشمانتان بیاید.

پف چشم در دوران بارداری

جمع شدن آب در دوران بارداری فقط روی پاها و ساق پای شما تاثیر نمی‌گذارد. بلکه همچنین می‌تواند باعث ایجاد پف دور چشم شود. این پف‌ کردن ممکن است به قدری شدید باشد که حتی دیدن چیزهایی را که در دید محیطی (جانبی) شما قرار دارند را سخت‌تر کند.

حساس شدن قرنیه 

در دوران بارداری، شکل قرنیه به شکل ظریفی تغییر می‌کند. به همین دلیل قرنیه نیز ممکن است متورم شود که به آن ادم گفته می‌شود. ادم قرنیه باعث می‌شود که قرنیه راحت تر تحریک گردد.

اگر از لنز طبی استفاده می‌کنید، بارداری می‌تواند باعث شود که دید شما با لنز متفاوت از گذشته باشد. خشکی چشم نیز ممکن است باعث احساس ناراحتی برای استفاده از لنز طبی شما شود.

اگر تمایل به استفاده از لنز طبی هستید، ممکن است مجبور شوید در دوران بارداری خود به عینک فروشی بروید. زیرا اکثر متخصصان توصیه می‌کنند که در دوران بارداری از لنزهای طبی با نمره جدید استفاده نکنید؛ زیرا نمره چشم شما ممکن است دائم تغییر کند.

اگر به طور معمول و روزانه از لنز طبی استفاده می‌کنید، بهتر است که یک جفت عینک پشتیبان خوب برای استفاده در دوران بارداری خود داشته باشید تا اگر نیاز به استراحت از لنز دارید، عینک را به کار ببرید.

آیا تاری دید در بارداری رایج است؟

بر اساس تحقیقات منتشر شده، تغییر بینایی در حدود ۱۵ درصد از بارداری‌ها اتفاق می‌افتد و در بیش‌تر موارد، بی خطر است. این تغییر ممکن است در هر مقطعی از بارداری شما رخ دهد. تاری دید در بارداری می‌تواند به عنوان یک علامت بارداری یا مانند سایر علائم دیگر حاملگی مانند تهوع صبحگاهی یا میگرن در نظر گرفته شود.

سایر علائم اصلی تغییر سلامت چشم مرتبط با بارداری عبارتند از:

  • تغییر بینایی مانند تاری دید اغلب در اوایل بارداری رخ می‌دهد؛ زیرا بدن شما پر از هورمون‌ها می‌شود، سطح مایعات در بدن شما افزایش می‌یابد و بدن با تغییرات بارداری سازگار می‌شود.
  • تاری دید ممکن است با علائم بیماری صبحگاهی مانند تهوع، سرگیجه و استفراغ همراه باشد.
  • تاری دید ممکن است در نتیجه سردرد یا میگرن رخ دهد که در برخی از زنان در دوران بارداری افزایش می‌یابد.
  • تاری دید ممکن است در اواسط یا انتهای بارداری رخ دهد که معمولاً به دلیل تغییرات هورمونی و احتباس مایعات ایجاد می‌شود.
  • تا ۱۴ درصد از زنان باردار که از عینک طبی یا لنز استفاده می‌کنند، شاهد تغییر در نمره چشم خود خواهند بود. نمره چشم شما احتمالاً پس از تولد نوزاد به حالت عادی برمی‌گردد.
  • تقریباً تمام تغییرات بینایی ناشی از بارداری بلافاصله پس از تولد نوزاد برطرف می‌شوند. اگر بعد از تولد نوزاد خود همچنان تاری دید دارید، باید فوراً با پزشک خود صحبت کنید.

دلایل تغییر بینایی در بارداری

مانند بسیاری از علائم ناراحت کننده مرتبط با بارداری، به طور کلی می‌توانید دلیل تغییر در بینایی در بارداری را هورمون‌های بارداری و سایر تغییرات بدنی مانند ورم بارداری بدانید.

افزایش مایعات بدن

همانطور که در دوران بارداری احتمالا ورم دست و پا را تجربه می‌کنید، بافت اطراف چشم نیز ممکن است در نتیجه احتباس آب یا ادم متورم شود. به گفته آکادمی چشم پزشکی آمریکا، تغییر مایعات ناشی از پروژسترون بدن در دوران بارداری ممکن است باعث تغییر در بینایی، از جمله تاری دید شود.

ضخیم شدن قرنیه

بر اساس یک تحقیق در سال ۲۰۱۵ که در یک مجله چشم پزشکی منتشر شده است، ادم قرنیه یا تورم قرنیه ممکن است باعث ضخیم شدن قرنیه در اواخر بارداری شود که این می‌تواند چشمان شما را حساس تر کند و ممکن است باعث ایجاد اختلال در بینایی مانند تاری دید شود. این تغییر همچنین گاهی اوقات استفاده از لنز طبی را سخت‌تر و کم‌تر قابل تحمل می‌کند.

تاری دید در دوران بارداری

کند شدن تولید اشک

تولید اشک شما در دوران بارداری کند می‌شود، که این ممکن است باعث خشکی چشم، خارش و تحریک شود.

سرگیجه

تاری دید موقت در بارداری ممکن است عوارض جانبی سرگیجه باشد که در اثر حرکات و تغییر وضعیت سریع مانند بلند شدن شدن ناگهانی از حالت نشسته یا درازکش ایجاد می‌شود.

تغییر در میدان دید 

غده هیپوفیز شما در دوران بارداری رشد می‌کند که این ممکن است باعث به وجود آمدن تغییراتی در میدان دید شما شود. بسیاری از زنان در دوران بارداری دچار کاهش دید محیطی یا کاهش میدان دید می‌شوند.

درمان تاری دید در دوران بارداری چیست؟

به احتمال زیاد پس از زایمان، تاری دید، خشکی چشم یا سایر نگرانی‌های شما در مورد سلامت چشمتان به حالت قبل از بارداری خود باز می‌گردد. در این بین، بهترین انتخاب شما احتمالاً درمان‌هایی است که به کم شدن ناراحتی در زمانی که منتظر این تغییرات هستید، کمک می‌کنند.

بیش‌تر موارد تاری دید در دوران بارداری بی خطر هستند و در طول دوره پس از زایمان کاهش پیدا می‌کنند؛ اگرچه ممکن است تا چند هفته طول بکشد تا چشمان شما تنظیم شوند.

با این حال، اگر تغییر بینایی شما در بارداری با زندگی روزمره تداخل دارد، مثلا نمی‌توانید رانندگی و یا مطالعه کنید، با پزشک و یا چشم پزشک یا اپتومتریست مشورت کنید تا به شما کمک کند دوباره واضح ببینید.

روش‌های درمانی که می‌توانند برخی از رایج ترین مشکلات سلامت چشم در بارداری را تسکین بدهند، شامل موارد زیر هستند:

قطره چشم

مرطوب نگه داشتن چشم‌ها می‌تواند به رفع خارش و تاری دید در بارداری کمک کند. از پزشک خود بپرسید که چه قطره‌های چشمی برای استفاده در دوران بارداری بی خطر هستند.

به چشمان خود استراحت دهید

کل بدن شما از جمله چشمان شما در دوران بارداری به استراحت بیش‌تری نیاز دارد. اگر زمان برای چرت زدن در طول روز ندارید، سعی کنید کمی استراحت کنید و به سادگی چشمان خود را ببندید یا در اتاق تاریک استراحت کنید. اگر متوجه شدید که بینایی شما ضعیف شده یا چشمان شما حساس شده است. خواب کافی در شب نیز می‌تواند به تسکین این علائم کمک کند.

لنز طبی را کنار بگذارید

لنزهای طبی می‌توانند چشمان شما را بیش از پیش حساس کنند، به خصوص اگر در دوران بارداری دچار خشکی چشم می‌شوید. اگر از لنزهای طبی استفاده می‌کنید، سعی کنید آن‌ها را بیرون بیاورید و از عینک برای تمام یا بخشی از روز استفاده کنید. این کار می‌تواند کمی تاری دید شما در بارداری را تسکین دهد.

عدم تغییر نمره چشم

حتی اگر نمره چشم شما در دوران بارداری تغییر کند، احتمالاً دائمی نخواهد بود و تغییر احتمالاً کم خواهد بود. کارشناسان توصیه می‌کنند که حداقل تا چند ماه پس از زایمان صبر کنید و بعد از آن نمره عینک خود را تغییر دهید. زیرا در بسیاری از موارد پس از زایمان نمره چشم دوباره به حالت قبل باز می‌گردد.

هر گونه نگرانی در مورد نمره چشم خود را با چشم پزشک در میان بگذارید.

عوارض احتمالی

در برخی موارد، تاری دید، به ویژه زمانی که با علائم نگران کننده دیگری مانند فشار خون بالا همراه باشد، ممکن است نشان دهنده یک عارضه جدی بارداری باشد. به همین دلیل حتما لازم است که در مورد علائم بارداری خود با پزشک صحبت کنید.

دو عارضه شایع بارداری که ممکن است علامت آن‌ها تاری دید باشد، پره اکلامپسی و دیابت بارداری هستند.

پره اکلامپسی

پره اکلامپسی معمولاً بعد از هفته ۳۲ بارداری رخ می‌دهد؛ اما ممکن است در اوایل هفته بیستم بارداری نیز بروز پیدا کند. تخمین زده می‌شود که حدود ۲٪ تا ۸٪ از بارداری‌ها تحت تأثیر این بیماری قرار می‌گیرند.

پره اکلامپسی یک بیماری خطرناک است که باعث افزایش فشار خون و پروتئین در ادرار می‌شود. سندرم HELLP نوعی از پره اکلامپسی است که می‌تواند علائم تاری دید را نیز ایجاد کند.

علائم بینایی آن شامل تغییر در بینایی، تاری دید، از دست دادن بینایی و حساسیت به نور است. سایر علائم مرتبط شامل سردرد ضربان دار، حالت تهوع، استفراغ، تنگی نفس، ورم کردن ناگهانی صورت، دست ها و یا پاها و افزایش وزن است.

دیابت بارداری

حدود ۱۴ درصد از زنان باردار ممکن است به دیابت بارداری مبتلا شوند. آمار ابتلا به دیابت بارداری هم زمان با آمار چاقی در حال افزایش است. عوامل خطر ابتلا به این بیماری، شامل وزن بالاتر از حد متوسط و عوامل ژنتیکی هستند. زنانی که یک بار به این عارضه مبتلا می‌شوند، در بارداری‌های بعدی نیز دوباره به آن مبتلا می‌شوند.

دیابت بارداری یکی از عوارض بارداری است که باعث افزایش سطح قند خون می‌شود و معمولاً در اواسط تا اواخر بارداری رخ می‌دهد. زمانی که قند خون شما از حالت تعادل خارج می‌شود، احتمال دارد که مشکل در بینایی مانند تاری دید در بارداری را تجربه کنید. در دیابت بارداری، تاری دید ممکن است با سرگیجه، غش، از دست دادن تمرکز، یا سردرد همراه باشد.

اگر دیابت بارداری دارید، تاری دید ممکن است علامت عدم کنترل مناسب قند خون باشد. اگر چنین است، لازم است این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید تا به مشکل شما رسیدگی کند.

سخن آخر

تجربه تاری دید در دوران بارداری می‌تواند ترسناک و نگران کننده باشد. شاید دانستن این که شما تنها نیستید، برایتان آرامش بخش باشد. خوشبختانه تغییرات بینایی ناشی از بارداری معمولاً خود به خود از بین می‌روند.

با تمام آنچه گفته شد، بسیار مهم است که علائم سلامت چشم را با پزشک خود در میان بگذارید. زیرا این احتمال وجود دارد که این علائم نشان دهنده مشکل جدی تری باشند. با این حال با این که تجربه شما ممکن است ترسناک باشد، بیش‌تر موارد تغییرات بینایی طبیعی هستند و بلافاصله پس از تولد نوزاد برطرف می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *