نوزاد و شیرخوارگی, هفته به هفته رشد نوزاد

هفته هفتم تولد نوزاد: مراحل رشد و تکامل

هفته هفتم تولد نوزاد ، هفت هفتگی نوزاد

باور آن سخت است که شما در هفته هفتم تولد نوزاد خود به سر می‌برید. کودک شما اکنون هفت هفته سن دارد و در راه رسیدن به دو ماهگی است! احتمالاً در حال حاضر ترکیبی از احساسات را تجربه می‌کنید. در این زمان از بسیاری جهات، ممکن است در توانایی خود در مراقبت و پاسخگویی به کودک خود احساس اطمینان بیش‌تری داشته باشید. اما هر روز با یک نوزاد تازه متولد شده، مجموعه‌ای از چالش‌های خاص خود را پیش پای شما قرار می‌دهد و به همین دلیل، احساس عدم اطمینان در طول این مسیر طبیعی است.

خبر خوب این است که در این هفته، کودک شما باید جهش رشد بزرگ ۶ هفته‌ای خود را به پایان برساند و در نتیجه ممکن است کمی کم‌تر بداخلاق‌تر باشد. در هفته هفتم تولد نوزاد لحظات هیجان انگیز زیادی خواهید داشت و می‌توانید با چشم خود کودک خود را مشاهده کنید که اجتماعی تر می‌شود. بله، بزرگ کردن یک نوزاد کوچک می‌تواند خسته کننده باشد، اما لحظات شادی زیادی نیز وجود دارند تا همه بخش‌های سخت آن متعادل شود.

در این مقاله نگاهی به مراحل رشدی هیجان انگیز هفته هفتم تولد می‌اندازیم و در مورد نکاتی در زمینه غذا خوردن کودک، سلامت، ایمنی و نگهداری از نوزاد صحبت می‌کنیم.

رشد نوزاد در هفته هفتم تولد

  • رشد: نوزاد شما در این هفته لبخندهای آگاهانه بیش‌تری خواهد داشت و ممکن است زمانی که روی شکم دراز می‌کشد، بتواند خودش را بالا بکشد.
  • خواب: نوزاد شما هنوز در طول شب نمی‌خوابد، اما ممکن است زمان خوابیدن او در شب طولانی تر شود.
  • غذا: نوزاد شما همچنان باید به طور مکرر و بر اساس نشانه‌های گرسنگی او تغذیه شود. برخی از نوزادان در این هفته شروع به طولانی کردن زمان شیر خوردن خود می‌کنند.

در چند هفته گذشته، نوزاد شما کاملاً به یک موجود اجتماعی تبدیل شده است و هفته هفتم تولد نوزاد نیز از این قاعده مستثنی نیست. در این مرحله، بسیاری از نوزادان اولین لبخند خود را زده‌اند یا به زودی خواهند زد. اگر نوزاد شما قبلاً لبخند زده است، ممکن است متوجه شوید که او با واکنش آگاهانه‌تر و به دفعات بیش‌تر لبخند می‌زند. بنا به گفته متخصصان اطفال، نوزاد در هفت هفتگی خود شروع به زدن لبخندهای آگاهانه کرده‌ است (لبخند در پاسخ به چیزی یا شخصی، و نه به صورت تصادفی) او شما را تماشا می‌کند، سر خود را به سمت صداها می چرخاند و به محرک های خارجی واکنش نشان می‌دهد.

به طور کلی، نوزادان ۷ هفته‌ای بسیار بیش‌تر از دنیای اطراف خود آگاه هستند. ممکن است متوجه شوید که فرزند شما به دقت صورت شما را مشاهده می‌کند و به راحتی به سمت صدایی در اتاق می‌چرخد. او شروع به شناسایی شما می‌کند؛ حتی زمانی که صورت شما به چهره او نزدیک نیست و ممکن است شما را در حالی که در اتاق راه می روید، با چشم دنبال کند. نوزاد به طور مداوم تماس چشمی بیش‌تری برقرار می‌کند و در پاسخ به کسی که با آن‌ها تعامل می‌کند، لبخند می‌زند.

نوزاد شما به تازگی جهش رشد شش هفتگی خود را به پایان رسانده است که امیدواریم به این معنی باشد که او در این هفته کمی کم‌تر بداخلاق است. به علاوه، اگر نوزاد شما هنوز هم دچار ناراحتی یا کولیک می‌شده است، از هفته چهارم تا ششم تولد علائم آن کمی کم‌تر می‌شوند. با این حال، اگر هنوز نوزاد شما بداخلاق است، این یک موضوع طبیعی است، زیرا قولنج نوزاد معمولاً تا حدود ۳ ماهگی به طور کامل ناپدید نمی‌شود.

در هفته هفتم تولد نوزاد به دلیل جهش رشدی اخیر، احتمالاً نوزاد شما کمی حجیم تر شده است. ممکن است متوجه شوید که صورت او شروع به پر شدن کرده است و دست‌ها و پاهایش کمی درشت تر شده‌اند. با این حال، هر نوزادی از نوزاد دیگر متفاوت است و در مورد شکل بدن و سرعت رشد نوزادان مختلف تفاوت بسیاری وجود دارد. مهم‌ترین نکته این است که بدانید نوزاد شما منحنی رشد خود را دنبال می‌کند و رشد طبیعی دارد. در این سن، بیش‌تر نوزادان به سرعت وزن اضافه می‌کنند، حدود ۹۰۷ گرم در ماه. آن‌ها همچنین هر ماه حدود ۲.۵ سانتی متر بلندتر می‌شوند.

مراحل رشدی نوزاد هفت هفته‌ای

نوزاد شما به تدریج قوی و قوی‌تر می‌شود. در زمان تمرین سینه خیز حرکت کردن، ممکن است متوجه شوید که نوزاد شما اکنون می‌تواند سر خود را برای مدت طولانی تری بالا نگه دارد. اگر نوزاد خود را بر روی شکمش قرار دهید، او باید بتواند سر خود را به مدت طولانی‌ تری به‌ طور پیوسته بالا نگه دارد و ممکن است شروع به تلاش برای بلند کردن بقیه بدن خود نیز بکند. کوچولوی شما به زودی شروع به چهار دست و پا راه رفتن می‌کند.

اگر چه نوزاد شما هر روز قوی‌تر می‌شود، اما بدن او هنوز کوچک است و به مراقبت و کمک شما نیاز دارد. ماهیچه‌های گردن او هنوز هم هر روز قوی‌تر می‌شوند، اما در هفته هفتم تولد، نوزادان هنوز برای نگه داشتن سر خود به کمک نیاز دارند. نوزاد شما همچنین در حال رشد و بهتر کردن مهارت‌های صحبت کردن خود می‌باشد. شما در این مرحله رشد زبانی-ارتباطی را به شکل ونگ ونگ از نوزاد خود خواهید دید. نوزاد شما در هفت هفتگی نه تنها نق و نوق می‌کند، بلکه صداهای دیگری نیز از خود تولید می‌کند و شروع به غر زدن می‌کند. علاوه بر این اصوات، گریه‌های نوزاد شما دقیق ترو هدفمندتر نیز خواهند شد. احتمالاً متوجه خواهید شد که وقتی گرسنه هستند گریه می‌کنند یا به روش خاصی سر و صدا می‌کنند، اما این گریه ها با زمانی که خسته هستند متفاوت است. در این سن، نوزاد شما ممکن است حتی زمانی که حوصله اش سر می‌رود و می خواهد توجه شما را جلب کند، عصبانی شود.

رفتارهای نوزاد در هفته هفتم تولد

برخی از نقاط عطف دیگری که ممکن است در هفته هفتم تولد نوزاد متوجه آن شوید شامل موارد زیر می‌باشند:

  • نوزاد شما ممکن است با مکیدن دست‌ها و انگشتان خود سعی به تسکین خود کند.
  • نوزاد شما شروع به انجام حرکات نرم‌تر و آگاهانه‌تر با بازوها و پاهای خود می‌کند.
  • نوزاد شما شروع به باز و بسته کردن دستان خود می‌کند.
  • رفلکس‌های نوزاد شما شروع به ناپدید شدن کرده است.
  • نوزاد شما به دقت شما را تحت نظر می‌گیر و زمانی که متوجه شود شما نزدیک هستید، هیجان زده می‌شود.

تغذیه نوزاد ۷ هفته‌ای

تغذیه هنوز بخش بزرگی از روز نوزاد شما را تشکیل می‌دهد. از این گذشته، او در حال حاضر جای زیادی برای رشد دارند. بنا به گفته متخصصان اطفال، شما همچنان باید به نوزاد خود بر طبق علائم و رفتارهای او شیر بدهید. مهم است که با علائم گرسنگی کودک خود هماهنگ باشید و یاد بگیرید که بر اساس نیاز خود او را تغذیه کنید.

در هفته هفتم تولد، نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند هنوز باید به دفعات، بین هر ۱.۵ تا ۲ ساعت شیر بخورند. نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می‌شوند، ممکن است بتوانند مقداری بیش‌تری زمان را بین تغذیه‌شان فاصله بیندازند. در این هفته گاهی اوقات بین دفعات تغذیه ۳ تا ۴ ساعت فاصله می‌افتد. بنا به گفته متخصصان اطفال، نوزادان در هفت هفتگی در دفعات شیر خوردن با یکدیگر متفاوت هستند. هر نوزادی متفاوت است و الزاماً قواعد سفت و سختی در مورد زمان بین وعده‌های غذایی نوزاد در این هفته وجود ندارد.

نوزادان در هفت هفتگی هنوز هم مستعد نفخ و دل درد و ترش کردن مکرر هستند. یکی از دلایل رایج که می‌تواند به نفخ و ناراحتی معده کمک کند، تغذیه بیش از حد است. نوزادانی که بیش از حد تغذیه می‌شوند، ممکن است بیش از حد معمول ترش کردن، گاز معده، معده درد و استفراغ داشته باشند. هنگام شیر دادن، همیشه باید به نشانه‌ها و علائم نوزاد خود توجه کنید و زمانی که به نظر سیر می‌رسد و علاقه کم‌تری به شیر خوردن نشان می‌دهد، شیر دادن به او را متوقف کنید. نوزاد همچنین با دور کردن سر از شیشه شیر یا سینه مادر، شروع و توقف شیر خوردن به طور مداوم، رها کردن دهان در حین شیردهی، تف کردن شیر به بیرون یا نادیده گرفتن شیشه شیر یا سینه و کاهش سرعت شر خوردن یا به خواب رفتن علائمی از خود نشان می‌دهد که شیر خوردنش تمام شده است.

شما می‌توانید شیر خوردن بیش از حد نوزاد را به این صورت درمان کنید که اجازه دهید نوزاد از یک سینه به طور کامل شیر بخورد و بعد از آن به او اجازه دهید از سینه دیگر شیر بخورد. همچنین می‌توانید هنگام شیردهی کمی به عقب تکیه کنید تا جریان شیر از سینه‌ها بهتر شود. همچنین مهم است که شیر مادر را بیش از حد پمپاژ نکنید؛ زیرا هرچه بیش‌تر شیر پمپاژ کنید، شیر شما نیز بیش‌تر می‌شود.

اگر به نظر می‌رسد که هیچ کاری به تغذیه بیش از حد نوزاد کمکی نمی‌کند و فکر می کنید ممکن است با عرضه بیش از حد شیر مادر مواجه شوید، باید با یک مشاور شیردهی صحبت کنید. او می‌تواند به شما در ارزیابی وضعیت و ارائه راه حل کمک کند.

هفته هفتم تولد نوزاد ، هفت هفتگی نوزاد

خواب نوزاد در هفته هفتم تولد

پس از گذشت چندین هفته بی‌خوابی، والدین کودکان ۷ هفته‌ای اغلب ناامیدانه می‌خواهند بدانند که چه زمانی نوزادان آن‌ها کمی بهتر می‌خوابند. این کاملا قابل درک است. متأسفانه، با این که نوزاد شما ممکن است پس از آخرین جهش رشد خود کمی بهتر بخوابد، اما هنوز کوچک‌تر از آن است که بتواند به طور کامل در طول شب بخوابد. نوزادان در این سن تمایل دارند حدود ۱۴ تا ۱۶ ساعت در روز بخوابند؛ اما در حال حرکت به سمت داشتن خواب بیش‌تر هستند و بیش‌تر این خواب در شب اتفاق می‌افتد تا اینکه به طور یک نواخت در طول روز و شب توزیع شود.

بخشی از دلیل این که چرا نوزاد شما احتمالاً در شب نمی‌خوابد این است که او هنوز نیاز دارد به طور مداوم از جمله در شب تغذیه شود. معمولاً توصیه نمی‌شود که نوزاد شما تا زمان ۳ ماهگی که حدود ۵.۴ تا ۵.۸ کیلوگرم وزن دارد، بدون شیر خوردن بخوابد.

البته با این اوصاف، هیچ‌وقت زود نیست که برنامه‌های پیش از خواب را برای نوزادتان شروع کنید و این کار زمینه را برای طولانی‌تر خوابیدن او فراهم می‌کند که امیدواریم به زودی رخ دهد. می‌توانید با امتحان کردن چیزهایی مانند حمام آب گرم، خواندن یک کتاب با هم یا خواندن یک آهنگ شروع کنید. ایده این است که نوزاد خود را در مورد آنچه که باید با پایان روز و نزدیک شدن به خواب انتظار داشته باشد عادت دهید. داشتن یک برنامه قبل خواب قابل اعتماد، نوزاد شما را به این واقعیت سوق می‌دهد که زمان خوابیدن رسیده است.

برنامه روزانه نوزاد ۷ هفته‌ای

در هفته هفتم تولد نوزاد همانطور که نوزاد شما هوشیارتر و اجتماعی تر می‌شود، زمان‌های طولانی تری در روز پیش خواهند آمد که نوزاد شما می‌خواهد سرگرم شود. بنابراین در بین جلسات طولانی شیر دادن و چرت زدن، احتمالاً به دنبال کارهایی برای پر کردن زمان و خوشحال نگه داشتن نوزاد خود خواهید بود. یکی از مهارت‌هایی که نوزاد شما در این هفته روی آن کار می‌کند این است که اشیا را در دست بگیرد و به طور کلی به اشیاء رنگی روشن و صداهای جالب علاقه بیشتری پیدا کند. این روزها، جغجغه کودک اسباب بازی محبوب او خواهد بود و گزینه‌های دیگری برای اسباب بازی‌هایی وجود دارد که حتی یک نوزاد ۷ هفته‌ای می تواند آن‌ها را در دستان کوچک خود نگه دارد. دندان‌ گیر و کتاب‌های نرم کودک با صفحات جالب برای نوزادان نیز گزینه‌های مناسبی به شمار می‌روند. این روزها، اسباب بازی‌ها با در نظر گرفتن رشد مطلوب کودک طراحی می شوند و معمولاً فاقد BPA، سولفات و سرب هستند.

بهداشت و واکسیناسیون هفته هفتم تولد نوزاد

هفته آینده، نوزاد شما معاینه ۲ ماهگی خود را نزد متخصص اطفال خواهد داشت. این یک ویزیت هیجان انگیز خواهد بود. شما می‌توانید بفهمید که نوزاد شما چقدر رشد کرده است، می‌توانید در مورد رشد او با پزشک خود صحبت کنید، و می‌توانید پاسخ هر سوالی که در مورد نگهداری از نوزاد و ایمنی او دارید را دریافت کنید.

مهم است که به خاطر داشته باشید که بین ویزیت‌ها نیز باید با پزشک اطفال خود در تماس باشید؛ به خصوص اگر نوزاد شما علائم بیماری از خود نشان می‌دهد. نوزادان تازه به دنیا آمده سیستم ایمنی توسعه نیافته‌ای دارند و نسبت به کودکان بزرگ‌تر در برابر بیماری‌ها و عفونت‌ها آسیب پذیرتر هستند. همانطور که از کودک خردسال خود مراقبت می‌کنید، درک علائمی که نشان می‌دهند کودک شما ممکن است بیمار باشد، مهم است تا بتوانید مطمئن شوید که در صورت نیاز به مراقبت‌های پزشکی آن را سریعاً دریافت می‌کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *