آمادگی برای زایمان, زایمان, نوع زایمان

چگونه تجربه یک سزارین راحت داشته باشیم؟

کاهش درد بعد از سزارین

فهرست موضوعات این مقاله

صرف نظر از اینکه قصد انجام سزارین را دارید یا نه، درک کردن فرایند سزارین همیشه مفید است. چرا؟ چون بارداری، زایمان و تولد مثل فرایندی کاملاً غیرقابل پیش بینی است. ما هرگز نمی‌توانیم تضمین کنیم که دقیقاً چه اتفاقی خواهد افتاد. حتی بسیاری از مادرانی که برنامه دارند کودکشان را به طور طبیعی به دنیا بیایند، در لحظات آخر مجبور می‌شوند سزارین کنند. احتمال این که شما نیز یکی از این مادران باشید، چندان کم نیست.

ما اینجا هستیم تا به شما کمک کنیم تجربه‌ای بسیار راحت از سزارین داشته باشید. چه کار کنیم که سزارینمان راحت‌تر باشد؟ بهترین زمان برای داشتن یک سزارین راحت و ایمن چه زمانی است؟ بعد از جراحی سزارین چه مراقبت‌هایی باید به عمل بیاوریم؟ در این مطلب چند توصیه معجزه‌آسا و قدرتمند برای داشتن یک سزارین ایمن و راحت را به شما می‌گوییم.

کاهش درد بعد از سزارین

چه کار کنیم که سزارین برایمان راحت‌تر باشد؟

بر طبق تجربه، انجام این کارها می‌تواند باعث شود که شما تجربه یک سزارین ایمن و راحت را داشته باشید:

۱.  در تصمیم گیری برای سزارین مشارکت کنید

خودتان هم در فرایند برنامه‌ریزی زایمانتان، به همراه پزشکتان مشارکت کنید. یادتان باشد که موضوع بدن شما و کودک شماست و قرار است که کودک شما به دنیا بیاید. هر چه بیشتر خودتان هم کسب آگاهی کنید و در تصمیم گیری نقش داشته باشید، احتمال رضایتتان از زایمان بالاتر خواهد بود.

۲.  یاد بگیرید که کاملاً آرام باشید

متخصصان زایمان یک جمله جالب دارند که شنیدن آن خالی از لطف نیست. آن ها میگویند: “زایش در بین پاها اتفاق نمی افتد، بلکه در بین گوش ها اتفاق می افتد.” آنچه در بین گوش های شماست، ذهن شماست! تولد جنبه ذهنی دارد و ذهن ما فوق‌العاده قدرتمند است. هر چه ما آمادگی و آرامش بیشتری داشته باشیم ( از نظر ذهن و بدن)، تجربه بهتری از یک سزارین راحت را خواهیم داشت. البته این امر هم در مورد زایمان طبیعی و هم در مورد سزارین صدق می‌کند .

شما می‌توانید آرامش را به روش‌های مختلف در زایمان سزارین خود بگنجانید. به عنوان مثال، می‌توانید روغن‌های ضروری برای مالش و ماساژ را به همراه داشته باشید. همچنین، می‌توانید قبل از سزارین مراقبه کنید و روی تنفس خود تمرکز نمایید.  می‌توانید موسیقی پخش کنید یا کارهای دیگری که به شما ذره‌ای آرامش می‌دهند را قبل از سزارین انجام دهید. همه این ابزارها برای آرام کردن اضطراب مادران باردار مؤثر هستند.

۳. یک ماما استخدام کنید

بیشتر مردم ممکن است فکر کنند که ماما فقط به افرادی که می‌خواهند زایمان طبیعی انجام دهند کمک می‌کند. اما اینطور نیست. اگر یک مامای شخصی استخدام کنید، او می‌تواند کمک بزرگی برای شما و خانواده تان باشد و باعث شود که تجربه بهتری از یک سزارین راحت داشته باشید. ماما می‌تواند به زوج‌هایی که احساس عدم اطمینان یا اضطراب می‌کنند آرامش دهد و توضیحات لازم را به آن‌ها بدهد. بعلاوه، او می‌تواند با تکنیک‌هایی شما را آرام کند و به سوالتان پاسخ دهد. پزشکان و پرستاران در زمان زایمان و قبل از آن، مشغول انجام وظایف حیاتی خود هستند؛ بنابراین آنها لزوماً وقت لازم برای توضیح جزئیات و آرام کردن اضطراب شما را ندارند. یک ماما می‌تواند این کار را برای شما انجام دهد.

می‌توانید به بیمارستان مد نظرتان بگویید که دوست دارید مامای شخصی شما در اتاق عمل با شما و همسرتان باشد. اگر به آن‌ها بگویید که چقدر این موضوع برایتان مهم است، پزشکان شما می‌توانند کاری کنند که مامای شخصیتان نیز همراه شما به اتاق عمل بیاید.

۴. قبل از سزارین برای خودتان وقت بگذارید

قبل از روز سزارین، برای خودتان وقت بگذارید! مثلاً می‌توانید شب قبل از تولد نوزادتان، با دوستانتان مانیکور و پدیکور کنید. همچنین می‌توانید یک دمنوش یا یک شام شگفت انگیز با همسرتان بخورید. برای داشتن یک سزارین راحت، قبل از رفتن به بیمارستان باید احساس آرامش، عشق و آمادگی برای ملاقات با نوزاد خود کنید. این روز، روز شماست! پس آن را خاص کنید و جشن بگیرید!

۵. خودتان را معرفی کنید

هنگامی که به بیمارستان می‌رسید و برای عمل جراحی آماده می‌شود، با پرسنل اتاق زایمان آشنا شوید. می‌توانید نام آن‌ها را بپرسید و خودتان را به آن‌ها معرفی کنید. همچنین می‌توانید از آن‌ها بپرسید که هر کدام چه نقشی در فرایند تولد نوزاد شما خواهند داشت. این کار، راهی آسان و زیبا برای انسانی کردن این تجربه بالینی است. به این صوت در اتاق زایمان احساس راحت‌تری خواهید داشت. بعلاوه، با این کار به کارکنان یادآوری می‌کنید که شما فقط یک کیس جراحی جدید نیستید. بلکه شما زنی با احساسات هستید و در شرف ملاقات با نوزادتان می‌باشید.

۶. در مورد کاتتر مثانه نگران نباشید

کاتتر مثانه یک لوله لطیف و نرم است که درون مثانه قرار می‌گیرد تا از طریق آن، ادرار خانم باردار تخلیه شود. بعضی از مادران باردار نگران هستند که قرار دادن این لوله در مثانه شان دردناک باشد. در بیشتر مواقع، کارکنان بیمارستان از نوعی بی حسی استفاده می‌کنند و سپس کاتتر مثانه را وارد می‌نمایند. انجام این کار باعث می‌شود که ناحیه پایینی بدن شما بی حس شود. بنابراین وقتی کاتتر مثانه را وارد می‌کنند، احساس ناراحتی یا درد نخواهید کرد.

۷. در صورت نیاز بخواهید که بازوهایتان را آزاد کنند

بسیاری از خانم‌ها این موضوع را نمی‌دانند: وقتی شما سزارین می‌کنید، کادر پزشکی ممکن است هر دو بازوی شما را ببندند. زیرا داروهایی که به شما داده می‌شود ممکن است باعث شوند که در حین زایمان تکان بخورید، دست‌هایتان را بلند کنید و در فرایند زایمان تداخل ایجاد کنید. به همین علت، برخی از پزشکان اقدامات احتیاطی را انجام می‌دهند و بازوهای بیماران خود را برای جلوگیری از این اتفاق می‌بندند. اگر از این موضوع ناراحت هستید، می‌توانید از پزشک بخواهید که بازوهای شما را آزاد کند. یا این که حداقل برای داشتن یک سزارین راحت، یکی از دست‌های شما را آزاد بگذارد.

سزارین بدون درد

۸. موسیقی پخش نمایید

آیا می‌دانستید که می‌توانید یک پلی لیست موسیقی برای سزارین خود ایجاد کنید؟ درست است! کارشناسان سایت پینوبیبی به شما پیشنهاد می‌کنند که آهنگ‌های مختلفی را برای قبل از جراحی، حین جراحی و بلافاصله پس از تولد نوزاد انتخاب کنید. اکثر مردم موسیقی آرام و یا شاد را برای این موقعیت ترجیح می‌دهند.

 موسیقی حواس پرتی بسیار خوبی است و همچنین می‌تواند به تنظیم روحیه و انرژی شما در هنگام تولد کودکتان کمک کند. البته اگر بیمارستان اجازه نمی‌دهد که موسیقی را با صدای بلند پخش کنید، ممکن است مجبور شوید از هدفون استفاده نمایید.

۹. دعا و یا مدیتیشن کنید

معمولاً خانم‌های باردار قبل از سزارین بیش از همیشه مضطرب و عصبی می‌شوند. بنابراین برای داشتن یک سزارین راحت، لحظاتی را به خواندن دعا یا خواندن جملات تاکیدی مثبت یا مراقبه کردن اختصاص دهید. اگر این کار را به همراه همسرتان انجام دهید، چه بهتر! این کار می‌تواند به آرامش ذهن شما کمک کند.

۱۰. عکس بگیرید

شما هرگز نمی‌توانید آن لحظات ارزشمند را دوباره تجربه کنید. بنابراین ایده بسیار خوبی است که از لحظات ورودتان به بیمارستان برای سزارین، اتاق عمل، و … عکس بگرید. حتی می‌توانید یک عکاس زایمان را برای عکس‌برداری استخدام کنید. داشتن یک فرد تعیین شده (به جز شریک زندگیتان) که بتواند از هر دوی شما در آن موقعیت عکس بگیرد، ایده بسیار هیجان انگیزی است.

۱۱. از شریک زندگی خود بخواهید که مشارکت کند

همسر شما همچنان می‌تواند در فرایند سزارین مشارکت کند. او می‌تواند با شما صحبت کند و اگر اعصابتان تحریک شود، شما را آرام نگه دارد. او می‌تواند دست شما را بگیرد تا احساس حمایت کنید، و همچنین جنسیت نوزاد را پس از تولد نوزاد اعلام کند (اگر از قبل نمی دانید و می‌خواهید که غافلگیر شوید.) همسرتان همچنین می‌تواند بند ناف را قطع کند. (یک برش تشریفاتی بعد از این که پزشک بند ناف را قطع کرد بزند.) اینها‌ همه نمونه‌هایی از کارهایی هستند که همسرتان می‌تواند از طریق آن‌ها در سزارین شما مشارکت کند. مشارکت او در فرایند سزارین به شما دلگرمی و آرامش بیشتری میدهد.

۱۲. نوزاد را در حالت “پوست بر روی پوست” در آغوش بگیرید.

در آغوش گرفتن کودک بدون لباس، به طوری که پوست او بر روی پوست شما قرار بگیرد، فواید زیادی برای مادر و نوزاد دارد. تا زمانی که شما و کودکتان خوب و سالم هستید، پرستار می‌تواند به شما کمک کند تا بعد از زایمان نوزاد را روی سینه خود قرار دهید. به این صورت می‌توانید او را در اولین لحظات ببینید، بو کنید، بغل کنید، با او صحبت کنید و به او شیر بدهید .حتی اگر بخواهید، کادر پزشکی ممکن است اولین معاینه نوزاد را در آغوش شما انجام دهند.

۱۳. بخیه، منگنه یا درمابوند؟

بهتر است قبل از سزارین بدانید که پزشک شما برای ترمیم برش از چه چیزی استفاده می‌کند. به عنوان مثال، برخی از پزشکان از بخیه، برخی دیگر از منگنه و برخی از درمابوند استفاده می‌کنند. برای داشتن تجربه‌ای بهتر از یک سزارین راحت، تحقیقات خود را انجام دهید تا ببینید کدام یک را ترجیح می‌دهید. حتماً این موضوع را از قبل با پزشک خود در میان بگذارید.

۱۴. خود را گرم نگه دارید

سرماخوردگی قبل یا در حین جراحی می‌تواند احتمال عفونت را افزایش دهد. هنگامی که منتظر سزارین خود هستید یا در حین جراحی، درخواست کنید که برایتان پتوهای گرم بیاورند. زیرا اکثر اتاق‌های عمل سرد هستند.

۴ توصیه کاربردی برای بعد از سزارین

تا به حال یاد گرفتیم که قبل از سزارین چه کارهایی می‌توانیم انجام دهیم تا جراحی برایمان آسان‌تر شود. اما خواندن توصیه‌هایی برای داشتن کمترین درد بعد از سزارین را نیز فراموش نکنید! انجام این کارها بعد از جراحی به شما کمک می‌کنند که هر چه سریع‌تر بهبود پیدا کنید:

۱. کودکتان را همراه خود نگه دارید

در صورت امکان، از پزشک خود بخواهید که بلافاصله پس از تولد نوزاد، در طول فرایند ترمیم، کودک شما را نزد شما نگه دارد. بهتر است کودک بتواند در اتاق عمل با شما بماند، و سپس همراه شما به اتاق ریکاوری و اتاق بعد از زایمان برود. هنگامی که زنان بعد از سزارین از نوزاد و شریک زندگی خود جدا می‌شوند، ممکن است احساس ناراحتی و نگرانی داشته باشند. اگر نوزاد و همسرتان نمی‌توانند همراه شما بیایند، از کسی بخواهید که در این مرحله با شما همراهتان باشد و به شما آرامش دهد.

۲.  از شیردهی کمک بگیرید

در طول سزارین، داروهایی برای بی‌حس نگه داشتن شما استفاده می‌شوند. این داروها می‌توانند هجوم اکسی‌توسین (هورمون عشق) را که زنان معمولاً پس از زایمان طبیعی تجربه می‌کنند، مسدود کنند. به همین دلیل است که تماس فوری پوست به پوست و شیردهی بعد از سزارین ضروری است. زیرا این کارها میتواند تولید اکسی توسین را تحریک کند. با تولید این هورمون، حال روحی شما بسیار بهتر خواهد شد. با این حال، باید بگوییم که شیردهی بلافاصله پس از جراحی سزارین می تواند کمی سخت باشد. می‌توانید با یک ماما یا یک پرستار با تجربه مشورت نمایید تا راه‌هایی برای راحت ماندن در هنگام شیردهی بعد از زایمان را پیدا کنید.

۳.  حرکت و استراحت هر دو مهم هستند!

شما به تازگی بچه‌دار شده اید و جراحی نیز کرده‌اید، بنابراین باید تا جایی که می توانید در بیمارستان استراحت کنید. سعی کنید زمانی که کودک می‌خوابد، شما نیز بخوابید.

 در کنار استراحت کردن، حرکت نیز برای بدنتان مفید خواهد بود. زیرا مدت زیادی بدنتان بی حس بوده است و حالا به حرکت نیاز دارد. برای داشتن کمترین درد بعد از سزارین، به محض از بین رفتن بی‌حسی، به آرامی شروع به حرکت کنید. پاهای خود را حرکت دهید و هرگاه پزشک اجازه داد، شروع به راه رفتن کنید تا از خون در پاهایتان لخته نشود. حرکت کردن باعث می‌شود که سلامت روده‌هایتان حفظ شود و گازهای ناشی از جراحی از شکمتان دفع شود. فقط حواستان باشد که زیاده‌روی نکنید و خیلی در حرکت کردن به خودتان فشار نیاورید.

۴.  کمک اضافی در خانه داشته باشید

همه مادران پس از زایمان (به خصوص مادرانی که سزارین شده‌اند) باید حمایت و کمک بیشتری در خانه داشته باشند. شما به تازگی یک عمل جراحی بزرگ شکمی را انجام داده‌اید. حالا فقط وقت آن است که بهبود پیدا کنید و از نوزادتان مراقبت نمایید. شما همچنین مجاز به بلند کردن چیزی سنگین‌تر از نوزادتان نیستید. بالا رفتن از پله‌ها یا رانندگی با ماشین نیز برایتان ممنوع است. دقیقاً به همین دلایل است که می‌گوییم باید کسانی را برای کمک در نزدیکتان داشته باشید. خانواده، دوستان، یا همسرتان، یا حتی یک خدمتکار آموزش دیده، کمک بسیار بزرگی برایتان خواهند بود.

در ادامه همین مطلب، به شما می‌گوییم که دقیقاً چه مراقبت‌هایی را باید بعد از سزارین به عمل بیاورید. دانستن آن‌ها باعث می‌شود که آمادگی بیشتری داشته باشید و حتی بتوانید از قبل شرایط لازم را مهیا کنید.

۵.  بدن خود را بشویید

بعد از سزارین تا مدتی که پزشک توصیه میکند، نباید دوش بگیرید. بعد از آن، می‌توانید از صابون آنتی باکتریال استفاده کنید؛ زیرا این نوع صابون می‌تواند میزان باکتری را در ناحیه برش پوست کاهش دهد. این کار باعث کاهش خطر عفونت بعد از جراحی می‌شود که یکی از شایع‌ترین خطرات مرتبط با سزارین است.

امیدوارم این نکات به شما کمک کند تا تجربه یک سزارین راحت را داشته باشید. آرزوی ما در مجموعه پینوبیبی این است که تمام مادران از زایمانشان خوشحال و راضی باشند.
مادرانی که سزارین می‌کنند شگفت‌انگیز هستند! چرا؟

بعضی از مادران از این بابت که باید سزارین کنند ناراحت می‌شوند! اما بگذارید به شما بگوییم که اگر سزارین کرده‌اید، شما یک مادر شگفت انگیز هستید! می‌پرسید چرا؟

۱. شما بسیار قوی بوده‌اید

شما یک عمل جراحی سنگین انجام داده‌اید و به یک نوزاد زندگی بخشیده‌اید. مادرانی که سزارین می‌کنند نه تنها نوزادشان را به دنیا می‌آورند، بلکه یک عمل جراحی نیز انجام می‌دهند. پس اگر سزارین کرده‌اید، کار بسیار بزرگی انجام داده‌اید!

۲.  جای زخمتان دوست داشتنی است!

جای تعجب است که بعضی از مادران جای زخمی که بر بدنشان می‌ماند را دوست ندارند! همیشه یادتان باشد که این جای زخم، یک یادگار از نوزاد کوچک و شیرینتان است. بعلاوه، این جای زخم یک نماد نیز محسوب می‌شود که نشان می‌دهد شما چقدر قوی بوده اید! پس باید نسبت به آن افتخار کنید.

۳.  شما کودکتان را در امان نگه داشته‌اید!

با انجام سزارین، خیالتان راحت است که کودک شما در امان خواهد بود. اگر پزشک سزارین را برای شما انتخاب کرده است، یعنی این راه بهترین روش برای امنیت و سلامت نوزاد شما بوده است. پس خوشحال باشید که کودکتان در سلامت کامل به سر می‌برد.

۴.  شما یک فداکاری انجام داده‌اید!

شما با انتخاب سزارین، اولین فداکاری را برای کودک دلبند خود انجام داده‌اید! شما به خودتان کمی سختی را تحمیل کرده‌اید تا کودکتان به ایمن‌ترین شکل ممکن به دنیا بیاید. این تصمیم، می‌تواند اولین تصمیم شما در مسیر واقعی مادر شدن باشد!

چگونه می‌توانید بعد از سزارین در خانه از خود مراقبت کنید؟

ممکن است در قسمت پایین شکم کمی درد داشته باشید و به مدت ۱ تا ۲ هفته به داروی مسکن نیاز داشته باشید. شاید برای چند هفته خونریزی واژینال داشته باشید. احتمالاً برای بهبودی کامل به حدود ۶ هفته زمان نیاز خواهید داشت.

مهم است که تا زمانی که برش بهبود می‌یابد، به خودتان آسان بگیرید. از بلند کردن اجسام سنگین، فعالیت‌های سنگین و ورزش‌هایی که عضلات شکم را تحت فشار قرار می‌دهند در حین بهبودی خودداری کنید. از یکی از اعضای خانواده یا دوستان خود برای کارهای خانه، آشپزی و خرید کمک بخواهید.

یادتان باشد که هر فرد با سرعت متفاوتی بهبود می‌یابد. مراحل زیر را دنبال کنید تا در اسرع وقت بهتر شوید:

فعالیت‌ها

  1. زمانی که احساس خستگی می‌کنید استراحت کنید. خواب کافی به بهبودی شما کمک می‌کند.
  2. سعی کنید هر روز پیاده‌روی کنید و کم کم میزان پیاده‌روی خود را افزایش دهید. پیاده‌روی جریان خون را افزایش می‌دهد و به پیشگیری از ذات‌الریه، یبوست و لخته شدن خون کمک می‌کند.
  3. به مدت ۶ هفته یا تا زمانی که پزشکتان بگوید، از انجام فعالیت‌های سنگین مانند دوچرخه‌سواری، دویدن، وزنه‌برداری و ورزش‌های هوازی خودداری کنید.
  4. تا زمانی که پزشکتان بگوید، چیزی سنگین‌تر از نوزادتان را بلند نکنید.
  5. به مدت ۶ هفته یا تا زمانی که پزشکتان بگوید، دراز و نشست یا ورزش‌های دیگری که عضلات شکم را تحت فشار قرار می‌دهند، انجام ندهید.
  6. یک تکنیک برای داشتن سزارین راحت: بعد از سزارین، هنگامی که سرفه می‌کنید یا نفس عمیق می‌کشید، یک بالش را روی محل برش خود نگه دارید. این کار از شکم شما حمایت می‌کند و درد شما را کاهش می‌دهد.
  7. ممکن است طبق معمول دوش بگیرید. پس از حمام، محل برش را خشک کنید.
  8. مقداری خونریزی واژینال خواهید داشت. پس میتوانید نوار بهداشتی بپوشید. تا زمانی که پزشکتان بگوید دوش نگیرید و از تامپون استفاده نکنید.
  9. از پزشک خود بپرسید که چه زمانی می‌توانید دوباره رانندگی کنید.
  10. احتمالاً باید حداقل ۶ هفته از کار خود مرخصی بگیرید. زمان دقیق بستگی به نوع کاری که انجام می‌دهید و وضعیت سلامتی شما دارد.
  11. از پزشک خود بپرسید که چه زمانی رابطه جنسی برای شما مناسب است.

رژیم غذایی

  1. می‌توانید از رژیم غذایی معمولی خود استفاده کنید. اگر معده شما ناراحت است، از غذاهای ملایم و کم چرب مانند برنج ساده، مرغ کبابی، نان تست و ماست استفاده کنید.
  2. مایعات فراوان بنوشید (مگر اینکه پزشک به شما گفته باشد که این کار را نکنید).
  3. ممکن است متوجه شوید که حرکات روده شما بلافاصله پس از جراحی منظم نیست. این موضوع رایج است. سعی کنید از یبوست و زور زدن با حرکات روده جلوگیری کنید. هر روز مقدار کافی فیبر را از طریق میوه و سبزیجات مصرف کنید. اگر بعد از چند روز اجابت مزاج نداشتید، از پزشک خود در مورد مصرف یک ملین خفیف سوال کنید.
  4. اگر شیر می‌دهید، مصرف الکل را محدود کنید.

بهترین زمان برای داشتن یک سزارین راحت و امن چه وقتی است؟

شواهد به ما نشان می‌دهد که نوزادانی که با سزارین برنامه‌ریزی شده به دنیا می‌آیند، ممکن است در واقع اندکی قبل از رسیدن بهترین زمان متولد شوند.

توصیه‌ای که پزکشان مدرن می‌کنند، این است که حداقل تا ۳۹ هفتگی صبر کنید و سپس سزارین انجام دهید. همچنین، می‌توانید صبر کند تا زایمان خود به خود شروع شود و سپس سزارین کنید.

البته همیشه مهم‌ترین چیز نظر پزشک است. تا زمانی که یک پزشک کارکشته و متبحر را انتخاب می‌کنید، خیالتان از بابت همه چیز راحت باشد. توجه به این نکته ضروری است که گاهی اوقات ممکن است نیاز به زایمان قبل از هفته ۳۹ وجود داشته باشد. شما باید در مورد پیامدهای چنین تصمیمی برای سلامتی خود و کودکتان با پزشک مشورت کنید و بر اساس آن برنامه ریزی کنید.

سخن آخر با مادرانی که سزارین را تجربه می‌کنند

پیشاپیش تولد فرزند زیبا و دوست داشتنی تان را تبریک می‌گوییم! سایت پینوبیبی سرشار از مطالبی است که به درد مادران جوان می‌خورد. بعلاوه، در فروشگاه ما نیز می‌توانید انواع محصولات مورد نیاز برای نوزاد را مشاهده کنید. محصولات پینوبیبی از نظر کیفیت کاملاً تضمین شده هستند و به نحوی طراحی شده اند که فاقد هر گونه مواد شیمیایی باشند. پس با خیال راحت می‌توانید به آن‌ها اعتماد کنید!

از این که وقتتان را به خواندن این مطلب از سایت ما اختصاص دادید، از شما ممنونیم.

منابع:

https://www.verywellfamily.com/tips-for-a-safer-c-section-2758499

https://www.baby-chick.com/tips-for-having-a-good-cesarean/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *