دسته‌بندی نشده

علت گاز گرفتن سینه در شیردهی

علت گاز گرفتن سینه در شیردهی

ممکن است شنیده باشید که وقتی کودک شما هنگامی که در حال دندان درآوردن باشد شروع به گاز گرفتن سینه در شیردهی کند احتمالاً مجبور خواهید شد که شیردهی را متوقف کنید.

با این‌حال، از نظر فیزیکی امکان گاز گرفتن نوزاد سینه در هنگام شیردهی صحیح وجود ندارد، زیرا زبان او لثه و دندان‌های زیرین او را می‌پوشاند. حتما این فکر را خواهید کرد که چرا کودک من با من این کار را می‌کند؟” حتی ممکن است فریاد بکشید یا به سرعت خود را کنار بکشید. حقیقت این است که هر مادر در دوره شیردهی حتما این تجربه را دارد.

گاز گرفتن نوک پستان در دوران شیردهی ممکن است بی‌دلیل باشد یا اینکه علتی وجود دارد که نوزاد نوک سینه مادر را گاز می‌گیرد. در بیشتر موارد، گاز گرفتن سینه در شیردهی یک مرحله گذرا است، اگر برای شما اتفاق بیفتد، راه‌های زیادی برای مقابله موثر وجود دارد. در ادامه مطلب علت این کار و راهکارهای موثر در گاز گرفتن سینه مادر را توضیح می‌دهیم.

علت گاز گرفتن سینه در شیردهی

کودک در حال دندان در آوردن

کودکی که در حال دندان درآوردن است ممکن است لثه‌های حساسی داشته باشد و بخواهد هنگام تغذیه همه چیز از جمله نوک پستان مادر را گاز بگیرد و بجود. در ادامه مشکلاتی را که ممکن است دندان در آوردن در هنگام شیر خوردن ایجاد کند بررسی می‌کنیم.

  • قبل از شیر خوردن چیزی سفت و سرد برای جویدن به کودک بدهید. این راهکار ممکن است ناراحتی کودک را کاهش دهد.
  • لثه‌های کودک را قبل از شیر خوردن بمالید، شاید مالیدن یک تکه یخ که در یک پارچه نرم پیچیده شده باشد، ایده خوبی باشد تا کودک تمایل کمتری به جویدن سینه مادر داشته باشند.  
  • اگر کودک شما درد زیادی دارد، ممکن است تمایلی به شیر خوردن نداشته باشد. از داروساز یا ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی خود در مورد گزینه‌های تسکین درد بپرسید.
  • زمانی که دندان‌های کودک تازه بیرون می‌آیند، گاهی‌اوقات کودک دندان‌های خود را روی ناحیه هاله سینه مادر قرار می‌دهد و لکه‌های کوچکی از خود به جای می‌گذارند. اینها در واقع گزش نیستند، اما می‌توانند بسیار دردناک باشند.
  • هنگام شیر دادن مراقب باشید که کودک خود را نزدیک سینه نگه دارید و وزن او را تحمل کنید. کودک باید دهان بزرگ و پهنی داشته باشد. سعی کنید چانه او را نزدیک سینه خود نگه دارید.  
  • می‌توانید سعی کنید کودک خود را در موقعیت دیگری نگه دارید تا دندان‌های بالایی او در یک مکان روی سینه شما قرار نگیرند. هنگامی که این دندان‌های جدید صاف شدند، تغذیه و سیر خوردن کودک دوباره راحت خواهد بود. 
  • برخی از مادران می‌گویند که بزاق کودک در هنگام دندان درآوردن تغییر می‌کند و این امر باعث تحریک نوک سینه آنها می‌شود. اگر این نوع درد را احساس کردید، سعی کنید ناحیه نوک پستان خود را بعد از تغذیه با کمی بی‌کربنات نوشابه حل شده در آب (تقریباً ۱ قاشق چایخوری تا ۱ فنجان) بشویید. همچنین می‌توانید سینه خود را با آب شور حمام کنید.

دلایل دیگر گاز گرفتن سینه در شیردهی

بهتر است بدانید فقط دندان در آوردن باعث گاز گرفتن سینه در شیردهی نمی‌شود و ممکن است عوامل دیگر نیز باعث این‌کار شوند که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم:

  • حواس کودک پرت‌شده یا نمی‌خواهد شیر بخورد.

برخی از نوزادان در پایان غذا وقتی که به‌اندازه کافی سیر شده‌اند، با سینه مادر بازی می‌کنند و گاز می‌گیرند. 

در حین شیر خوردن مراقب کودک خود باشید و اگر به نظر می‌رسد که او فقط بازی می‌کند یا نگاه شیطنت‌آمیزی دارد شیر خوردن کودک را متوقف کنید.

اگر کودک شما نمی‌خواهد شیر بخورد یا می‌چرخد و آرام نمی‌گیرد، می‌توانید بعداً دوباره امتحان کنید یا به جایی بروید که کودک حواس‌پرتی کمتری داشته باشد.

  • کودک برای جلب توجه گاز می‌گیرد

برخی از نوزادان بزرگتر برای جلب‌توجه گاز می‌گیرند. می‌توانید سعی کنید هنگام شیر دادن روی کودک خود تمرکز کنید. این کار همچنین می‌تواند به شما کمک کند متوجه شوید که چه زمانی ممکن است کودک عمل گاز گرفتن را انجام دهد.

این کار معمولا در ۸ یا ۹ ماهگی کودک اتفاق می‌افتد. معمولاً با گاز گرفتن تصادفی شروع می‌شود، که با بستن دهان نوزاد اتفاق می‌افتد و مادر به آن واکنش نشان می‌دهد. این واکنش نوزاد را شگفت‌زده و مجذوب می‌کند و باعث ایجاد یک “بازی” برای آنها می‌شود. بنابراین وقتی نوزاد گاز می‌گیرد و به مادرش نگاه می‌کند، می‌خندند و انتظار واکنش دارند.

  • کودک چیزی در دهان خود دارد

اکثر نوزادانی که در مرحله خزیدن یا فقط راه رفتن هستند چیزهایی را در دهان خود می‌گذارند. اگر چنین نوزادی دارید، ارزش آن را دارد که هنگام شیر دادن او، دهان او را بررسی کنید. نوزادی که چیز دیگری در دهان دارد (غذا، یک تکه کاغذ کوچک از روی زمین یا حتی شن و ماسه از گودال شنی) ممکن است در حین تلاش برای چسبیدن گاز بگیرد. یا خود ماده خارجی ممکن است به پوست نوک پستان آسیب برساند.

  • کودک بی‌تاب است

برخی از نوزادان گاز می‌گیرند زیرا شیر به اندازه کافی سریع به دهان کودک نمی‌آید. این ممکن است در ابتدای تغذیه یا بعداً در هنگام تغذیه که جریان شیر کند شده است اتفاق بیفتد. گاز گرفتن سینه در شیردهی ممکن است راهکار کودک شما برای دریافت شیر ​​بیشتر باشد.  

در اواخر تغذیه، ممکن است لازم باشد کودک خود را با دقت بسیار تماشا کنید و اگر مکیدن او کند شد، او را زودتر از سینه خارج کنید.

اگر نوزادتان گاز گرفت چه باید کرد

گاز گرفتن سینه درد دارد و واکنش اولیه ما می‌تواند فریاد کشیدن باشد! برخی از نوزادان از یک واکنش بلند می‌ترسند، برخی دیگر ممکن است سرگرم شوند و بنابراین دوباره آن را امتحان کنند.

اغلب نوزادان بیشتر از آنچه می‌توانند ارتباط برقرار کنند، می‌فهمند. گفتن “نه!” و محکم برداشتن کودک از سینه می‌تواند به او بیاموزد که این کار را انجام ندهد.

هم‌چنین اگر کودک شما از واکنش شما نسبت به گاز گرفتن ترسیده باشد، ممکن است از گاز گرفتن سینه خودداری کند.

درمان درد نوک سینه

اگر نوزادتان با دندان‌های نوک‌تیزش نوک سینه‌تان را گاز گرفته است، می‌توانید آن را به همان روشی که زخم یا ترک خورده است درمان کنید. مقداری شیر مادر را بعد از غذا آغشته کنید، نوک پستان خود را در معرض هوای تازه قرار دهید و هر سینه‌بند مرطوب را فورا عوض کنید. زخم‌های گاز گرفتن سینه خیلی راحت عفونی می‌شوند. بنابراین باید این زخم‌ها را به خوبی درمان کنید، روزی دو یا سه بار با آب و صابون خنثی آن‌ها را به‌طور کامل تمیز کنید و با دستمال کاغذی، زخم را خشک کنید.

اگر زخم بهتر نشد، با ماما، متخصص زنان یا مرکز مراقبت های اولیه مشورت کنید تا یک کرم ضد باکتری موضعی که زخم را بهبود می‌بخشد و می‌بندد، تجویز کند.

آیا نوزادان هنگام دندان گرفتن باید از شیر گرفته شوند؟

ممکن است تعجب کنید که آیا هنگام بیرون آمدن دندان‌های کودکتان باید او را از شیر بگیرید و آیا دندان‌ها ممکن است در گاز گرفتن بیشتر نقش داشته باشند. حقیقت این است که این امر ثابت نشده است.

به زمان مکیدن نی فکر کنید. شما از دندان‌های خود برای این کار استفاده نمی‌کنید، همچنین نوزادان هنگام شیر دادن به سینه از آن استفاده نمی‌کنند.

وقتی کودک شما سینه را گاز می‌گیرد چه باید کرد؟

آرامش خود را حفظ کنید و بیش از حد واکنش نشان ندهید. وقتی کودک شما گاز می‌گیرد، طبیعی است که از درد فریاد بزنید. با این‌حال، یک واکنش بزرگ در برابر گاز گرفتن می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد.‌ ممکن است باعث شوید که کودکتان از شیر خوردن بترسد. یک واکنش بزرگ همچنین می تواند کودک شما را تشویق کند که دوباره شما را گاز بگیرد تا همان پاسخ سرگرم‌کننده را دریافت کند.

در عوض، یک نفس عمیق بکشید. وقتی سینه‌تان را بیرون می‌آورید، می‌توانید با آرامش به او بگویید «اوه، گاز گرفتن به مامان آسیب می‌زند»

استراحت کوتاهی داشته باشید. برای یک نوزاد بزرگتر، استراحت کوتاه بعد از گاز گرفتن می‌تواند بسیار موثر باشد. کودک خود را در مکانی امن قرار دهید و از خط دید او فاصله بگیرید. کوچولوی شما به سرعت متوجه می‌شود که گاز گرفتن نتیجه مطلوبی برای او نخواهد داشت.

اگر کودک شما گاز می‌گیرد و رها نمی‌کند، چند کار وجود دارد که می‌توانید انجام دهید: اول، سریع انگشت خود را بین لثه‌های کودک قرار دهید تا بتوانید بدون آن کار کنید. اگر جواب نداد، کودک را خیلی نزدیک به سینه خود به سمت خود بکشید. این کار نفس کشیدن را کمی سخت می‌کند، بنابراین به کودک به‌طور خودکار اجازه می‌دهد تا دهان خود را بیشتر باز کند و بینی خود را برای نفس کشیدن باز کند.

 یکی از انواع این روش که برخی از مادران استفاده می‌کنند این است که به آرامی چشم کودک را فقط برای یک لحظه ببندند تا او را وادار کنند که دهانش را باز کند و نوک پستان را آزاد کند.

وقتی کودک شما سینه را گاز می‌گیرد چه باید کرد؟

بچه ام مرا گاز گرفت و من جیغ زدم، حالا دیگر نمی‌خواهد شیر بخورد

زمانی وجود دارد که نوزاد پس از گاز گرفتن سینه در شیردهی دیگر نمی‌خواهد شیر بخورد، این وضعیت نسبتاً رایجی است.

این نوع اعتصاب شیردهی ممکن است موقتی باشد. شیر نخوردن برای نوزاد زیر یک سال ایده‌آل نیست، بنابراین با کمی تلاش، معمولاً نوزاد دوباره شروع به شیر خوردن می‌کند. فقط سعی نکنید آنها را مجبور به شیر خوردن کنید. آنها باید با ابتکار عمل خود تغذیه کنند. آنها را مستقیماً شیر ندهید یا آنها را در موقعیتی قرار ندهید که بخواهند شیر بخورند، به خصوص اگر این کار باعث ناراحتی آنها شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *