چطور برای فرزندم نام مناسبی انتخاب کنم؟

انتخاب نام کودک مسئله بسیار مهمی است. نامی که برای کودک انتخاب می‌کنید بخشی از هویت او را تشکیل خواهد داد. از آنجا که انتخاب نام برای نوزاد یک موضوع چالش‌برانگیز و مهم است، تیم پینو بیبی یک سامانه جهت انتخاب نام فرزند طراحی نموده است که شما می‌توانید با استفاده از امکانات متنوع و بی‌نظیر آن بهترین نام را برای فرزندتان انتخاب کنید. برای آشنایی با طرز کار این افزونه و همچنین بهره‌گیری و آشنایی با فاکتورهای انتخاب نام کودک تا انتهای این مقاله با تیم پینو بیبی همراه باشید.

راهنمایی انتخاب نام نوزاد

شاید اولین قدم در راه ساختن آینده کودک، انتخاب یک نام مناسب برای او باشد. انتخاب نام مناسب برای کودک جزو حقوق کودک محسوب می‌شود و لازم است تا والدین با دقت نظر، نام مناسبی برای کودک خود انتخاب کنند که در آینده باعث سرشکستگی و خجالت کودک نشود. انتخاب نام کودک می‌تواند بر اساس قواعد مختلفی انجام شود. نگران نباشید در این مقاله ما هر آنچه که برای انتخاب نام مناسب برای کودک‌تان نیاز دارید را در اختیار شما قرار خواهیم داد علاوه بر آن یک افزونه و ابزار جدید و هیجان‌انگیز نیز روی وبسایت پینو بیبی قرار گرفته است تا برای شما دسترسی آسانی به انواع و اقسام نام‌های دخترانه و پسرانه را ایجاد کند. این ابزار قابلیت فیلتر کردن بر اساس ویژگی‌هایی مانند حروف الفبای فارسی، هم‌آوایی، معنی، دخترانه و پسرانه بودن نام و … را دارد. دسته‌بندی‌های مختلفی برای نام‌ها وجود دارد مثلاً دسته‌بندی مربوط به نام‌های دخترانه که نام گل هستند، اسامی اساطیر تاریخی، اسامی مذهبی و اسامی اصیل ایرانی. در ادامه با امکانات سامانه انتخاب نام نوزاد پینو بیبی بیشتر آشنا خواهید شد.

نکاتی برای استفاده از افزونه انتخاب نام کودک پینو بی‌بی

این افزونه شامل چند کادر جستجو، جدول حروف الفبا و دسته‌بندی‌های مختلف است. شما می‌توانید بر اساس جنسیت نام فرزندتان را انتخاب کنید همچنین می‌توانید به طور همزمان هر دو جنسیت دختر و پسر را برای فیلتر مورد نظر خود انتخاب کنید. به عنوان مثال اسم دختر و پسر با حرف «کاف».

کارد جستجوی بعدی انتخاب حرف الفباست می‌توانید هر حرف الفبایی که مد نظرتان هست را انتخاب کنید و یا به طور همزمان چند حرف الفبا را مورد جستجو قرار دهید.

در قسمت برچسب‌ها می‌توانید یک یا چند گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنید این لیست شامل: اسامی اصیل ایرانی، بین‌المللی، پیامبران و امامان، تاریخی، شاهنامه، طبیعت، قرآنی، گل و گیاه، مذهبی، منظومه، موسیقی و پرنده می‌باشد. شما می‌توانید یکی از این گزینه‌ها را انتخاب کنید و یا به طور همزمان چند فاکتور انتخابی را همزمان فعال نمایید به عنوان مثال اسم تاریخی که برگرفته از عناصر طبیعت باشد؛ یا اسم دختر یا پسری که هم مذهبی و قرآنی باشد و هم نام گل و گیاه باشد.

در قسمت بعدی شما می‌توانید بر اساس ریشه لغوی نام، آن را انتخاب کنید که همان انتخاب بر اساس قومیت و نژاد است و گزینه‌های متنوعی برای انتخاب به شما ارائه می‌کند. مانند: لری، ترکی، مازنی، گیلکی، بلوچی، سانسکریت، یونانی، ارمنی، لاتین و …

همچنین شما می‌توانید در قسمت جستجوی نام، اسم مورد نظرتان را تایپ کنید و به صفحه کامل توضیحات آن نام وارد شوید. این توضیحات شامل: معنی اسم، جنسیت، تعداد انتخاب اسم در ایران تا لحظه جستجو، ابجد نام انتخابی، ریشه کلمه، نگارش اسم به زبان انگلیسی و تلفظ اسم در زبان فارسی و انگلیسی دست پیدا کنید. همچنین شما می‌توانید نام انتخابی خود را نشان‌دار کنید تا در مراجعه بعدی به سایت و مقایسه اسامی انتخابی‌تان راحت‌تر به این نام‌های گزینش شده دسترسی پیدا کنید. در ادامه صفحه جستجو، توضیحات بیشتر در مورد اسم ارائه می‌شود که ممکن است به داستان تاریخی و یا افراد مشهوری که این نام را داشته‌اند اشاره شود. در آخر نیز شما می‌توانید نام‌های هم‌آوا و هم‌وزن با نام انتخابی خود را مشاهده نمایید. 

در کادر جستجو بر اساس معنی شما می‌توانید معنی کلمه مورد نظرتان را در کادر مخصوص تایپ کنید تا سامانه لیستی از اسامی که به معنی دلخواه و مورد جستجوی شما هستند، را در اختیارتان قرار دهد. مثلاً در کادر جستجو بر اساس معنی کلمه زیبا را تایپ کنید و کلید جستجو را فشار دهید لیستی از اسامی که به معنی زیبا هستند در اختیار شما قرار خواهد گرفت. فراموش نکنید هوش مصنوعی سایت ممکن است نسبت به عبارت بلند دقت کافی نداشته باشد بنابراین تنها به نوشتن یک کلمه با نگارش و دیکته درست کفایت کنید مثلاً اگر به دنبال نامی هستید که به معنای «راست‌گفتار» است می‌توانید فقط کلمه «راست» را تایپ کنید و یا اگر نتیجه مطلوبی حاصل نشد از مترداف‌های کلمه مورد نظر استفاده کنید مثلاً کلمه «راستگو» و یا «صادق» را جستجو کنید.

در کادر جستجو بر اساس ابجد می‌توانید عدد ابجد مورد نظرتان را تایپ کنید و دکمه جستجو را فشار دهید تا نام‌هایی که عدد ابجد آن‌ها با عدد انتخابی شما برابر هستند نمایش داده شود.

باز هم تاکید می‌کنیم که شما همزمان می‌توانید چند گزینه را برای انتخاب روشن و فعال کنید مثلاً نامی که با حرف «هـ» آغاز شود، تاریخی باشد، یونانی باشد، ابجد آن ۳۰۵ باشد در این صورت ممکن است سیستم نام «هرمس» را به شما پیشنهاد کند. هر چه گزینه‌های انتخابی بیشتر باشد لیست اسامی پیشنهاد شده نیز کوچک‌تر خواهد بود.

شما می‌توانید با عضویت در سایت از امکانات بیشتر سایت نیز برخوردار شوید. به عنوان مثال می‌توانید بین اسامی منتخب خود نظرسنجی کنید و طیف وسیعی از مخاطبین در انتخاب نام کودک‌تان به شما کمک خواهند کرد. همچنین می‌توانید از سامانه انتخاب نام نوزاد سایت پینو بیبی کمک بگیرید و با انتخاب فیلترهای مورد نظر در انتخاب نام، لیستی از اسامی مورد نظرتان را دریافت کنید. در ادامه فاکتورهای مختلف انتخاب نام نوزاد را با هم بررسی می‌کنیم با خواندن نکات این مقاله بهترین نام را برای فرزند دلبندتان انتخاب نمایید.

اما سوال اینجاست که برای انتخاب نام کودک چه قواعدی را باید مد نظر داشته باشیم؛ ما در این مقاله همه آنچه که ممکن است شما والدین عزیز برای انتخاب نام در نظر داشته باشید را با ذکر مثال تشریح کردیم و در هر مورد معایب و مزایای آن را برای شما برشمردیم تا انتخاب سنجیده‌تر و معقول‌تری داشته باشید.  

انتخاب نام بر اساس حروف الفبا

اولین فاکتور انتخابی شاید توجه به حروف الفبا در انتخاب نام برای فرزند باشد. انتخاب نام بر اساس حروف الفبا به چند روش انجام می‌شود:

  • انتخاب بر اساس اولین حرف الفبای نام پدر و مادر: مثلاً نام پدر و مادر هر دوم با حرف «میم» شروع می‌شود بنابراین نام فرزندان نیز با حرف «میم» آغاز خواهد شد: مثلاً نام مادر «مهدیه» است و نام پدر «ماهان» و نام فرزندان: «مانلی» و «مسیحا» انتخاب می‌شوند.
  • یا نام دختران بر اساس اولین حرف نام مادر و نام پسران بر اساس اولین حرف نام پدر. مثلاً نام مادر «فرشته» است و نام دختر خانواده «فاطیما» انتخاب می‌شود و نام پدر «یاسر» است و نام پسر خانواده «یاسین» انتخاب می‌شود. گاهی نیز برعکس عمل می‌شود یعنی برای انتخاب اسم پسر به اول حرف نام مادر دقت می‌شود و برای دختر به نام پدر. به عنوان مثال نام مادر «سارا» است و نام فرزند پسر را با حرف «سین» انتخاب می‌کنند مثلاً «سپنتا» و نام پدر با حرف «شین» شروع می‌شود مثلاً «شهداد» و نام دختر خانواده نیز با حرف «شین» انتخاب می‌شود مثلاً «شادلین».
  • گاهی نیز نام پسران بر اساس یک حرف الفبا انتخاب می‌شود مثلاً اول نام همه پسرهای خانواده با حرف «دال» آغاز می‌شوند: دانیال، دیدار و دارا و نام دخترهای خانواده مثلاً با حرف «ز» آغاز می‌شوند: زیبا، زوهر و زیتون

معایب و مزایا این روش انتخاب نام:

به طور کلی این ساده‌ترین روش انتخاب نام است. گاهی افراد علاوه بر توجه به حروف الفبا سعی می‌کنند به وزن و هم‌آوایی کلمات هم دقت کنند مثلاً اگر نام مادر «لیلا» است نام دختر «لیندا» یا «لینا» باشد. این روش انتخاب نام در چند دهه قبل بسیار رواج داشت هنوز هم گزینه اول انتخاب نام برای همه خانواده‌ها در اولین مرحله توجه به حرف الفبای آغازین نام است و شاید در مراحل بعدی گزینش با افزودن چند فاکتور دیگر توجه به حروف الفبا از اهمیت کمتری برخوردار شود. این نوع انتخاب نام برای خانواده‌های پرجمعیت‌تر جذابیت بیشتری دارد. در ابزار سایت شما به راحتی می‌توانید بر اساس حروف الفبا به طیف گسترده‌ای از اسامی با حرف الفبای مد نظرتان دست یابید. همچنین می‌توانید این لیست را بر اساس نام دختر یا پسر فیلتر و تنظیم کنید.

انتخاب اسم با ترکیب نام پدر و مادر

گاهی برای انتخاب اسم از ترکیب نام پدر و مادر استفاده می‌شود. به عنوان مثال نام مادر «هانیه» است و نام پدر «نادر» است؛ دو حرف اول نام مادر یعنی «ها» در ترکیب با دو حرف اول نام پدر «نا» انتخاب می‌شود که در این صورت نام فرزند خانواده «هانا» انتخاب می‌شود. یا مثلاً: نام مادر «طاهره» است و نام پدر «هادی» است که در این صورت اسم فرزند را «طاها» انتخاب می‌کنند. این نوع انتخاب‌ها خیلی جذاب و پیچیده و خاص هستند و معمولاً والدین برای انتخاب چنین نام‌های باید خیلی جستجو کنند اما نتیجه همیشه عالی و منحصربه‌فرد خواهد بود.  

معایب و مزایا این روش انتخاب نام:

این روش انتخاب نام خیلی جذاب و هوشمندانه است اما قطعاً ساختن اسم بر اساس یک سیلاب از اسم مادر و یک سیلاب از نام پدر کار چندان ساده‌ای نیست و ممکن است انتخاب‌های شما را محدود کند. در ضمن اگر بیش از یک فرزند داشته باشید ممکن است این روش انتخاب برای شما کارآمد نباشد چون احتمالاً از ترکیب دو اسم بیش از یک یا دو اسم دیگر نمی‌توان بدست آورد.

انتخاب نام بر اساس هم‌آوایی

گاهی ملاک انتخاب نام معیار هم‌آوایی کلمات است و سعی می‌شود نام نوزاد از لحاظ آواشناسی با نام پدر و مادر هم‌خوانی داشته باشد و یا نام فرزندان با یکدیگر هم‌آوایی داشته باشند.

به عنوان مثال: نام مادر «نورا» نام پدر «نیما» و نام فرزند دختر «نیلا» یا «نیکا» و نام فرزند پسر «نکیسا»

اگر بیش از یک فرزند داشته باشید انتخاب‌های زیادی خواهید داشت:

دختر: هلسا، هلنا، هلیا

پسر: هیوا، هیرا، هیژا

معایب و مزایا این روش انتخاب نام:

این روش انتخاب نام برای کسانی که چند فرزند دارند بسیار مناسب است همچنین این انتخاب به خصوص برای فرزندان دوقلو و چندقلو، انتخاب مناسب و جذابی است. در افزونه سایت پینو بیبی با انتخاب یک نام لیستی از نام‌های هم‌آوا و هم‌وزن با نام انتخابی در اختیار شما قرار خواهد گرفت بنابراین نگران نباشید دست شما برای انتخاب باز است.

انتخاب اسم بر اساس هم‌خوانی با شهرت و نام‌خانوادگی

گاهی نیز افراد برای انتخاب اسم به اول نام‌خانوادگی نوزاد توجه می‌کنند مثلاً اگر نام‌خانوادگی نوزاد با حرف «دال» شروع می‌شود نام نوزاد نیز با حرف «دال» انتخاب می‌شود. به عنوان مثال: دانا داوودی

گاهی نیز هم‌آوایی نام با نام‌خانوادگی مد نظر قرار گرفته می‌شود. به عنوان مثال «مهدی مهدوی» یا «سعید سعیدی»

معایب و مزایا این روش انتخاب نام:

این نوع انتخاب یک نوه گزینش یکنواخت است یعنی بین نام و نام‌خانوادگی فرزندتان تفاوت زیادی نخواهد بود. این نوع انتخاب در گذشته بسیار رایج بود اما امروزه والدین برای انتخاب نام گزینه‌های دیگری را نیز مد نظر قرار می‌دهند تا انتخاب‌هایشان محدود نشود.

انتخاب با توجه به حروف ابجد

ممکن است والدین برای انتخاب نام نوزاد از حروف ابجد استفاده ‌کنند. حروف ابجد روشی برای مرتب‌سازی حروف در زبان عربی بر پایه الفبای اولیه خط فنیقی است. در این نوع الفبا هر حرف معادل یک عدد است و مجموع اعداد اشاره به یک کلمه خواهد داشت. در چنین شرایطی ممکن است والدین بخواهند ابجد نام فرزندشان با ابجد نام خودشان یکی باشد و یا ابجد نام دختران با ابجد نام مادر و ابجد نام پسران با ابجد نام پدر هماهنگ باشد و یا برعکس. در مواردی که ابجد نام والدین با هم متفاوت است ممکن است مجموع حروف ابجد نام والدین برای انتخاب نام نوزاد در نظر گرفته شود. یا نامی انتخاب شود که ابجد آن با تاریخ تولد نوزاد یکی است و یا اشاره به یک تاریخ مهم دارد.

به عنوان مثال: نام مادر «سولماز» است و نام پدر «سعید» که ابجد هر دو نام ۱۴۴ است و والدین برای انتخاب نام فرزندشان به سراغ اسامی می‌روند که ابجد آن‌ها ۱۴۴ است به عنوان مثال: نام دختر «گلدیس» و نام پسر «محمدایلیا».

ثمیلا، علیا و عما             111                                        آتوسا و اوستا و آناهیتا     468

اسم پدر محمدرضا (۱۰۹۳) و نام مادر عادله (۱۱۰) ؛ نام فرزند ۱۰۹۳+۱۱۰ = ۱۲۰۳ نام فرزند: «آذرشب ۱۲۰۳»

مثلاً پسری که در سال ۱۴۰۲ به دنیا آمده بر اساس ابجد نام و سال تولد: «آتا ۴۰۲» و دختر «مانیشا ۴۰۲»

یا مثلاً کودکی در سال ۱۴۰۲ در نهمین روز از ماه مرداد متولد شده و تاریخ تولدش ۰۹/۰۵/۱۴۰۲ است می‌توان عدد ابجد ۲۵۹ را برای او در نظر گرفته که معادل تاریخ تولدش باشد:

برخی اسامی دخترانه با ابجد ۲۵۹: رزانا، پارمیدا، پوران، بهاران

برخی اسامی پسرانه با ابجد ۲۵۹: مازیار، پورنا، آزران، ابراهیم

معادل عددی حروف ابجد
الفبجدهـوزحطیک
۱۲۳۴۵۶۷۸۹۱۰۲۰
لمنسعفصقرست
۳۰۴۰۵۰۶۰۷۰۸۰۹۰۱۰۰۲۰۰۳۰۰۴۰۰
ثخذضظغگچپژ 
۵۰۰۶۰۰۷۰۰۸۰۰۹۰۰۱۰۰۰۴۰۹۶۲۱ 

معایب و مزایا این روش انتخاب نام:

انتخاب بر اساس حروف ابجد کار دشواری است و کار انتخاب را محدود می‌کند، ضمن این که ممکن است تناسبی بین نام انتخابی نوزاد با نام والدین نیز وجود نداشته باشد. اگر به این نوع انتخاب علاقه دارید نگران نباشید تیم پینو بیبی برای شما انتخاب نام بر اساس حروف ابجد را نیز در لیست فیلترهای انتخاب نام قرار داده است. فقط کافی است نام مورد نظر را جستجو کنید و در قسمت توضیحات ابجد نام مربوطه را مشاهده کنید و یا اگر می‌خواهید نام را بر اساس شمارش ابجد جستجو کنید کافی است تا عدد مورد نظر خودتان را در کادر مخصوص جستجوی نام بر اساس ابجد، درج کنید مثلاً‌ می‌خواهید بدانید چه نام‌هایی ابجد آن‌ها معادل ۳۱۲ است، کافی است تا در کادر جستجو عدد ۳۱۲ را درج کنید و دکمه جستجو را فشار دهید در این صورت شما با لیستی از اسامی دختر و پسر که حروف ابجدشان معادل ۳۱۲ است مواجه خواهید شد. به عنوان مثال: اسامی ارژنگ، بهشاد، سارن، گلبرگ، سامیار، نارنیا، آرامیس، پرنین، شاهو، شایا، آرسان، یاشا، کامران و … ابجدشان معادل ۳۱۲ است.

انتخاب‌های هوشمندانه

برخی از انتخاب‌ها شاید در مرحله اول زیاد بهم مرتبط نباشد اما با دقت در آن‌ها می‌توان رابطه بین آن‌ها را کشف کرد. به عنوان مثال اسامی که با برعکس کردن حروف از یک نام به یک نام دیگر بدل می‌شوند، مانند:

نیما و امین؛ ایران و ناریا؛ دارا و آراد؛ آیلین و نیلیا؛ سینا و انیس؛ آوین و نیوا؛ ریما و امیر

روهام و ماهور

روهامروهام 
——-> 
 ماهورماهور
 <——-

اسامی که با جابه‌جایی دو بخش از یک نام پدید می‌آیند مانند:

مهراد و رادمهر                                        شادمهر و مهرشاد

اسامی که با جابه‌جایی یک حرف ساخته می‌شوند مانند:

نازی و نیاز                                             آرتین و آترین                 مبین، متین

اسامی که با اضافه کردن یک حرف، اسم جدیدی از آن ساخته می‌شود مانند:

هلن و هلنا                     رز و رزا              مبین و مبینا                  امین و رامین

معایب و مزایا این روش انتخاب نام:

خیلی خاص و هوشمندانه هستند اما انتخاب را محدود می‌کنند. اگر منتظر تولد دوقلو هستید این سبک نام‌گذاری می‌تواند گزینه خوبی برای شما باشد.

انتخاب اسامی که یک سیلاب آن با هم یکی است

منظور از سیلاب همان بخش است مثلاً در اسامی که دو بخشی هستند یک سیلاب اسم تکرار می‌شود مثل: مهرداد، مهرانگیز، مهران، مهراوه، مهرناز، مهرنام، مهراد

شهرزاد، شهرام، شهران، شهرداد، شهریار، شهرناز، شهرنوش

گلپا، گلناز، گلنار، گلاویز، گلشاه، گلشید، گلسانا، گلپاد

ماهان، ماهور، ماهلین، ماهبد، ماهنور، ماهشاد، ماهرخ، ماهگل، ماهسون

داراب، داریوش، دارا، سپهدار، سردار، نامدار، سپندار، دارینا، سپیدار، داریان، دلدار، دارنیا

معایب و مزایا این روش انتخاب نام:

اگر هوشمندانه و درست انتخاب کنید روش خوبی برای گزینش نام هستند. به خصوص اگر قصد دارید صاحب چند فرزند شوید این روش نام‌گذاری برای شما می‌تواند گزینه مناسبی باشد.

انتخاب نام اصیل ایرانی

این نوع انتخاب نام بیشتر نزد افرادی محبوبیت دارد که به شدت به هویت ایرانی خود افتخار می‌کنند و میهن‌پرستانه به دنبال اسامی اصیل فارسی و ایرانی هستند. این اسامی معمولاً بر اساس اسامی ذکر شده در شاهنامه و متون تاریخی انتخاب می‌شوند.

اسم دختر: همتا، پارمیس، شهرزاد، افرا، ترنج، روشنا، ترمه، درنیکا، پانیذ

اسم پسر: ویهان، آرسام، پارسا، کیاشا، رادوین، یزدان، بردیا، شایراد، برسام

معایب و مزایا این روش انتخاب نام:

برخی اوقات این نام‌ها بسیار عجیب هستند و تلفظ آن‌ها برای سایر افراد سخت است. ضمن این که نوشتن برخی از این اسامی نیز چالش‌برانگیز است. ممکن است تا در برخی موقعیت‌ها فرزند شما نام خود را بگویید تا در لیستی نوشته شود و این همیشه خود او نیست که قرار است نامش را تلفظ کند یا بنویسید، دیگران هم باید قادر باشند تا نام او را بنویسند و صدا بزنند. در عین حال برخی از این اسامی نیز کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند اما زیبا و خوش‌آهنگ هستند و برای افراد خاص‌پسند گزینه مناسبی هستند.

انتخاب نام بر اساس قومیت

یکی دیگر از شیوه‌های انتخاب نام، توجه به قومیت و نژاد فرزند است. مثلاً ممکن است یک آذری، نام ترکی برای فرزندش انتخاب کند و یا یک فرد کردستانی نام اصیل کردی برای فرزندش انتخاب کند. این نوع انتخاب‌ها اشاره به پیشینه و هویت تاریخی و فرهنگی نوزاد دارد. مانند:

اسامی بلوچی:    بانل، روژناک، گراناز، کپوت، هانل، اشکام، پاکند، جمار، درا

اسامی کردی:     ژینا، ژیوان، سیروان، لاوین، دیاکو، سایمان، آوات، هیوا

اسامی مازنی:      مانلی، ماتینا، رایکا، روماک، فیکا، میانا، ماسو، شارن، نیما

اسامی آذری:      آیلین، آنیا، آیدا، ایهان، ارسلان، نویان، هاکان، یاشار، کایرا

اسامی لری:        تیارا، تیام، ستین، توکام، مریدا، چیماه، ریشنا، تاشین، منتیا

اسامی گیلکی:    ویشکا، گیلار، آرسو، آهیل، رایمون، تینوش، ماتا، سیتکا

این اسامی می‌تواند بر اساس قومیت‌های غیرایرانی نیز باشد. مثلاً به دلیل علاقه به یک قومیت خاص، والدین نام فرزندشان را بر اساس نام‌های آن قومیت و نژاد انتخاب می‌کنند. مانند:

اسامی ارمنی:                 آرتوش، رازمیک، آرنوش، گارنیک، شوشان، واروژ، ماهایا

اسامی هندی:                 گلال، کالی، میرال، سترگ، اهنوس، آشوک، پانی، نیها

اسامی یونانی:                 آنیسا، آتنا، هرمان، راوش، آسنات، واران، پارسیس، ساشا

اسامی مغولی:                 سبکتکین، ماتیکان، شیلان، اکتای، الکا، توراکینا، هلاکو، موکا

اسامی عربی:                  سبحان، ابوالفضل، کوثر، صدرا، سدنا، آلا، مرصاد، ادریس، طهورا

اسامی فرانسوی:              الارز، کاملیا، سوژا، لیدیا، ماگنولیا، برلیان، آرژان، ماتیاس، سولینا

اسامی لاتین:                  کایلیلن، آرتمیز، مریان، لیلیان، ملوین، فراتین، آرماند، آلبرت، سانیتا

معایب و مزایا این روش انتخاب نام:

ممکن است تلفظ برخی اسامی در برخی گویش‌ها دشوار باشد و یا برخی اسامی نگارش سختی داشته باشند. اما دامنه انتخاب گسترده است. اگر نام بر اساس نژاد اصیل نوزاد انتخاب شده باشد و به خاستگاه اجدادی کودک اشاره داشته باشد، انتخاب قابل احترام و پسندیده‌ای است.

انتخاب بر اساس نام‌های اساطیر تاریخی

معمولاً افرادی که به تاریخ و سرگذشت نیاکان خود علاقه دارند، برای انتخاب نام فرزندان‌شان به سراغ اسامی اساطیری می‌روند. این اسم‌ها بر اساس افراد سرنوشت‌ساز تاریخی انتخاب می‌شوند و معمولاً هدف والدین از انتخاب چنین نام‌های ابهت و اعتبار بخشیدن به کودک است. به نوعی والدین با انتخاب چنین نام‌هایی برای کودک‌شان آرزوی موفقیت و سرشناسی دارند تا مانند شخصیت تاریخی که نامش را بر روی فرزندشان گذارده‌اند، او نیز در آینده فرد تاثیرگذار و مطرحی شود. این اسامی ممکن است بر اساس شخصیت‌های قهرمان و مشهور تاریخی سایر کشورها باشد بنابراین برخلاف انتخاب نام اصیل ایرانی در این مورد ممکن است بیشتر جنبه ناموری اهمیت داشته باشد تا اصالت ایرانی. به عنوان مثال:

اسم دختر: پریزاد، پارمیدا، پارمیسا، پارمیس، آرتمیس، آتوسا، کتایون، کارینا

اسم پسر: اسکندر، پورسام، پریام، پورسینا، پارساکیا، آرشاویر، آرشاوین، کیاسام، کیارش

معایب و مزایا این روش انتخاب نام:

گاهی تلفظ این نام‌ها برای بقیه افراد مشکل است بنابراین بهتر است اسم‌های خیلی عجیب و کمتر شنیده شده را انتخاب نکرد. همچنین برخی اسامی بسیار طولانی هستند و انتخاب معقولی به نظر نمی‌رسند. نکته دیگر این که هر فردی خودش می‌تواند در آینده یک فرد تاثیرگذار باشد گرچه الگو گرفتن از افراد مهم و مشهور کار پسندیده‌ای است اما شاید باید این گونه به این قضیه نگاه کرد که فرزند من با تربیت درست من در آینده تاریخ‌ساز خواهد شد.

انتخاب بر اساس شخصیت‌های مذهبی

ممکن است افراد به دلیل علقه‌های مذهبی، نام شخصیت‌های بزرگ دینی را بر فرزندان خود بگذارند که بسته به دین و مذهب خانواده می‌تواند متفاوت باشد. معمولاً والدین با هدف الگوبرداری کودکان از زندگی اولیا الهی دست به چنین انتخاب‌هایی می‌زنند. به عنوان مثال:

اسامی مذهبی دین اسلام برای دختران: فاطمه، زهرا، زینب، خدیجه، ملیکا، مائده، نرگس، معصومه

اسامی مذهبی دین اسلام برای پسران: محمد، علی، مهدی، رمیصا، مصطفی، حمزه، حیدر

اسامی مذهبی دین زرتشت برای دختران: ساینا، راشنو، وستا، نرسه

اسامی مذهبی دین زرتشت برای پسران: اوستا، سپندا، سوشیانت، آیریک، ارج، ارتان

اسامی مذهبی دین مسیحیت برای دختران: ناتاشا، دسپینا، ماری، ابیگیل، استر، لیدیا

اسامای مذهبی دین مسیحیت برای پسران: مسیح، میکائیل، مارکوس، دیوید، جاناتان

معایب و مزایا این روش انتخاب نام:

با توجه به جامعه مذهبی ایران ممکن است نام‌ها تکراری باشند بنابراین برای این که نام منحصربه‌فردتری برای فرزندان‌تان انتخاب کنید توصیه می‌کنیم تا از نام‌های ترکیبی استفاده کنید و در انتخاب نام معقوله هم‌آوایی و تناسب با نام‌خانوادگی فرزندتان را نیز مد نظر داشته باشید.

انتخاب نام بر اساس اسامی مشاهیر

گاهی افراد بر اساس نام برخی از افراد مشهور و صاحب نام، برای فرزندشان اسم انتخاب می‌کنند. ممکن است والدین یک بازیگر، یا یک شاعر یا یک ورزشکار را دوست داشته باشند و در اثر شیفتگی و علاقه زیاد به او، برای فرزندشان نیز نام او را برگزینند.

مثلاً ممکن است والدین عاشق کارهای آقای «مهران مدیری» باشند و تصمیم بگیرند نام فرزندشان را «مهران» انتخاب کنند. یا ممکن است والدین فوتبال دوست نوزاد به خاطر عشق به تیم محبوب‌شان نام فرزندان‌شان بر اساس نام سرمربی تیم محبوب‌شان انتخاب کنند. به عنوان مثال والدین پرسپولیسی نام فرزندشان را «یحیی» انتخاب کنند. 

معایب و مزایا این روش انتخاب نام:

این انتخاب‌ها نوعی انتخاب هیجانی است و ممکن است بعدها از آن پشیمان شوید. ضمن آن که پیشتر هم اشاره کردیم فرزند شما خودش می‌تواند در آینده فرد تاثیرگذاری باشد و لزومی ندارد بار اسم شخص دیگری را به دوش بکشد. در ضمن این نوع انتخاب‌ها ممکن است سنخیتی با نام والدین و نام‌خانوادگی کودک نیز نداشته باشد.

انتخاب نام بر اساس نام بزرگ خاندان

در برخی مواقع نیز والدین به دلیل احترام به بزرگان فامیل نام نوزاد را بر اساس نام افراد بزرگ فامیل انتخاب می‌کنند. در چنین مواقعی والدین برای این که هم رعایت احترام را کرده باشند و هم نام مورد علاقه خود را برای فرزندشان انتخاب کنند معمولاً به سراغ نام‌های ترکیبی می‌روند.

مثلاً نام مادربزرگ نوزاد «فاطمه» است و نام نوزاد را «نازنین فاطمه» انتخاب می‌کنند و یا نام پدربزرگ نوزاد «محمد» است و والدین نام «محمد صدرا» را برای فرزند خود انتخاب می‌کنند. 

معایب و مزایا این روش انتخاب نام:

ممکن است نام بزرگ خاندان بسیار قدیمی، منسوخ شده و طولانی باشد مثلاً «تاج الملوک» چند دهه قبل نام پرطمطراق و شکیلی بود ولی امروزه انتخاب این نام پسندیده نیست یا مثلاً نام پسرانه «شهاب السلطنه».

انتخاب با استفاده از افزودن «ت» تأنیث

گاهی نیز والدین برای انتخاب نام پسر و دختر خود از اسامی مشابه استفاده می‌کنند که با استفاده از «ه» از مذکر به مونث بدل می‌شوند. مانند: حکیم، حکیمه؛ حمید، حمیده، وحید، وحیده، ملک، ملکه

معایب و مزایا این روش انتخاب نام:

این نوع انتخاب نیز یک گزینش یکنواخت و دم‌دستی است. بیشتر در گذشته رواج داشت؛ امروزه کمتر به این سبک نام‌گذاری دقت می‌شود اما گاهی افراد به دلیل اصرار به همزمانی رعایت چند قاعده نام‌گذاری ممکن است ناگزیر به سراغ چنین اسامی بروند. مثلاً والدین می‌خواهند نام فرزندشان بر اساس نام اول حرف والدین باشد، با هم هم‌آوایی داشته باشند و حروف مشترک‌شان نیز زیاد باشد در این صورت ممکن است در شرایطی که نام پدر «حمزه» نام مادر «حلیمه» باشند نام فرزندان را «حکیم» و «حکیمه» انتخاب کنند. این نوع نام‌گذاری برای فرزندان دوقلو غیرهمسان توصیه نمی‌شود.

انتخاب اسم بین‌المللی

این اسامی ممکن است در تمام کشورها استفاده شود و مناسب تمام فرهنگ‌ها هستند. مانند سارا، ماری، رز، هلن، لنا

معایب و مزایا این روش انتخاب نام:

انتخاب‌های خیلی محدود هستند و البته ممکن است با توجه به تکثر اسامی اینچنینی در تمام فرهنگ‌ها گزینه جذابی برای افراد خاص‌پسند نباشد. همچنین برخی افراد ممکن است به دلیل عقاید وطن‌پرستانه ترجیح دهند که نامی برای فرزندشان انتخاب کنند که نشان دهنده هویت ایرانی آن‌ها باشد. نکته دیگر این که ممکن است نام انتخابی شما در ثبت‎احوال کشور پذیرفته نشود.

انتخاب بر اساس عناصر طبیعت

انتخاب نام فرزند بر اساس عناصر طبیعت مانند نام گل و یا نام پرندگان یک شیوه انتخابی دیگر است.

انتخاب نام بر اساس نام گل: لاله، ماگنولیا، ارغوان؛ یاسمین، یاس، شقایق، ورد، نیلوفر، آذریون، ژاسمین، نارمیلا

انتخاب نام بر اساس نام پرنده: باشوک، ترلان، هدیل، شارو، تاتیانا، تورنگ، شهبال، پرستو، شباویز، لاچین، میشکا 

معایب و مزایا این روش انتخاب نام:

چنین انتخاب‌هایی بسیار محدود کننده هستند. این گونه انتخاب‌ها برای نام‌های دخترانه کارایی دارند اما برای انتخاب نام‌های پسرانه بسیار محدود و کم هستند. 

انتخاب یونی‎سکس و جنسیت‌زدا

برخی والدین با نگاه برابری‌طلبانه و جنسیت‌زدا ممکن است معتقدند باشد که اسامی نباید اشاره به جنسیت فرد داشته باشد و باید اسامی انتخاب کرد که به طور همزمان هم برای دخترها قابل استفاده باشد و هم برای پسرها.

مانند: تیام، ماهور، رها، آزاد، هیوا، پناه، شوکت، عزت، شاهرخ، صفا، توکا، آبان، عزیز، وفا، یارا

معایب و مزایا این روش انتخاب نام:

امروزه ثبت‌احوال برخی از اسامی را فقط برای یک جنس (دختر یا پسر) می‌پذیرد و ممکن است در حالی که شما مصرانه می‌خواهید یک نام را بر روی فرزند دخترتان به ثبت برسانید در لیست ثبت‌احوال این نام برای پسرها قابل استفاده باشد. بنابراین حتماً نام انتخابی خود را در سایت ثبت‌احوال چک کنید. این انتخاب‌ها ممکن است گاهی دردسرساز شوند مثلاً در صدور مدارک ممکن است جنسیت اشتباه درج شود و یا در مکانی که خود شخص حضور ندارد نام در لیست اشتباهی درج شود مثلاً برای شرکت در یک جلسه ممکن است نام پسر شما در لیست بانوان قرار گیرد. اما با این حال برخی از افراد همچنان بر این موضوع پافشاری دارند که اسم نباید نمایانگر جنسیت فرد باشد.  

توجه به معنی اسم

گاهی برای انتخاب نام نوزاد به معنی اسم توجه می‌شود مثلاً برخی دوست دارند فرزندشان به راستگویی شهرت داشته باشد یا این که نام فرزندشان اشاره به یک خصلت ویژه داشته باشد. یا ممکن است معنی نام والدین هر دو به یک موضوع اشاره کنند و از اینرو والدین نیز به دنبال آن باشند تا نام فرزندشان هم‌معنی نام خودشان باشد. مانند:

آرتا: راست گفتار و راست کردار                             آرتادخت: راست گفتار و راست کردار

نام پدر «ماهان» به معنی مانند ماه و زیبارو و نام مادر «مهسان» به معنی مانند ماه و زیبارو؛ بنابراین نام نوزاد را بر اساس معنی اسم «زیبارو» انتخاب کنند که برای دختر می‌تواند: آدرینا، رونیکا، آیماه، ایسان، آیتک، مدیسا و … باشد و برای پسر می‌تواند: سیروان، وسام، مهیاد، مهبد، آدرین و … باشد.

معایب و مزایا این روش انتخاب نام:

انتخاب پسندیده‌ای است. اصولاً توجه به معنی کلمات برای انتخاب نام جزو واجبات است اما لزومی ندارد شما به عنوان پدر و مادر خودتان را محدود به یک معنای خاص بکنید همین که نام فرزندتان معنای خوب و مناسبی داشته باشد کفایت می‌کند مگر این که سرسختانه بخواهید از قواعد معنایی انتخاب نام پیروی کنید. در این صورت می‌توانید در قسمت مربوط به معنی اسم، کلمه مورد نظرتان را تایپ کنید و گزینه جتسجو را فشار دهید در این صورت طیف وسیعی از نام‌های دخترانه و پسرانه بر اساس معنی آن‌ها  در اختیارتان قرار خواهد گرفت.

توجه به نام خواهرها و برادرها

اگر کودک شما این شناس را دارد که خواهر یا بردار داشته باشد در انتخاب نام فرزندتان به تناسب نام آن‌ها دقت کنید. می‌توانید از هر کدام از قواعد بالا برای برقراری تناسب و هماهنگی بین نام‌ها استفاده کنید. به طور مثال نام تمام فرزندان‌تان از عناصر طبیعی باشد؛ مانند: آفتاب، شهاب، آتش، گندم، باران، نهال، برکه، روژا، دریا، ساحل، طوفان، نسیم، شارون، صحرا، راشین، شانا، مهتاب، نوژن، ساکو، ماهی و ……

یا انتخاب بر اساس هم‌آوایی: جابان، سامان، ساسان، عمران، ثوبان، سحبان، باران، مهربان، تابان، آبان

این نوع انتخاب نوعی احساس تعلق خاطر به خانواده را نیز در فرزندان ایجاد می‌کند و از لحاظ عاطفی نیز پیوند بین آن‌ها را قوی‌تر می‌کند. لازم است همین جا نکته مهمی را خاطرنشان کرد و آن این است که اگر فرزند شما خواهر یا برادر دارد برای کم کردن از حس حسادت فرزندان دیگرتان و ایجاد علاقه نبست به فرزند جدید بهتر است تا در فرایند انتخاب اسم برای نوزاد آن‌ها را هم فعالانه مشارکت دهید.

تعداد حروف نام کودک حائز اهمیت است

برخی از والدین تصور می‌کنند نام‌های طولانی، اصیل‌تر هستند و اسم‌های ترکیبی از ابهت بیشتری برخوردارند. اجازه بدهید به جای پرداختن به درستی یا نادرستی ایده به نکته مهم‌تری بپردازیم و معایب بلند بودن نام را با هم بررسی کنیم. انتخاب نام‌های بلند و چند بخشی در هنگام پر کردن فیش، فرم و به طور کلی هر جا نیاز به پر کردن مشخصات باشد برای شما و در آینده برای فرزندتان دردسرساز خواهد شد. احتمال اشتباه در چنین مواقعی زیاد است تصور کنید فرزند شما فرم مخصوص پذیرش در دانشگاه را پر کرده است و در فرم مخصوص یک حرف از حروف نام خودش را فراموش کرده و یک حرف از قلم افتاده است به عنوان مثال به جای اسم محمد حسین نوشته محمد حسن حالا که برای حضور در کلاس‌ها به دانشگاه رجوع می‌کند نام خود را در رشته تحصیلی مربوطه پیدا نمی‌کند و به جای او شخصی که نام او محمدحسن است و از قضا نام فامیلی او با فرزند شما نیز یکی است، به اشتباه جای فرزند شما پذیرش شده است.

محمدحسین
محمدحسن

توجه به نگارش انگلیسی اسم

امروزه همه افراد برای پر کردن فرم‌ها و ثبت سوابق خود نیاز دارند تا نام خود را به زبان انگلیسی در فرم‎‌ها وارد کنند. برخی والدین در انتخاب نام نوزاد خود به این نکته توجه می‌کنند و از انتخاب نام‌هایی که ممکن است به چند صورت نوشته شود و یا در زبان انگلیسی خواندن و نوشتن آن‌ها چالش‌برانگیز باشد خودداری می‌کنند.

اسامی مانند سارا، دارا، دانا، هلن، هلنا، مینا، مبین، مبینا دارای نگارش ساده‌ای در زبان انگلیسی هستند.

میناMINA
مبینMOBIN

از ترکیب قواعد استفاده کنید

فراموش نکنید انتخاب نام به یک جریال ذهنی سیال نیاز دارد و لازم است تا شما فاکتورهایی را که برای‌تان مهم است مد نظر داشته باشید و به ترتیب اولویت در هر دسته‌بندی چند نام گزینش کنید سپس آن نامی که با معیارهای ذهنی شما سازگارتر است را انتخاب کنید. بنابراین لازم نیست در انتخاب نام کودک‌تان پایبند یکی از فاکتورهای ذکر شده باشید ممکن است برای شما هم توجه به حرف آغازین نام مهم باشد، هم به وزن و هم‌آوایی اهمیت بدهید و هم سازگاری با نام‌خانوادگی فرزندتان برای شما اهمیت داشته باشد در این صورت لازم است ابتدا بر اساس حرف الفبا نام‌های دخترانه یا پسرانه مدنظرتان را انتخاب کنید سپس به هم‌آوایی آن‌ها دقت کنید و در هر مرحله چند نام را از لیست حذف کنید و در نهایت از بین اسامی باقی مانده به نامی که با نام‌خانوادگی فرزندتان تناسب بیشتری دارد، برسید. می‌توانید برای این کار از قسمت نظرسنجی افزونه انتخاب نام نوزاد پینو بی‌بی استفاده کنید.

مخفف و مستعار اسم‌ها را در نظر داشته باشید

متاسفانه برخی از اسامی در برخی خانواده به صورت شکسته و گاهاً توهین‌آمیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. در انتخاب نام فرزندتان به فرم شکسته و مخفف اسامی توجه کنید. به عنوان مثال نام محمد به صورت ممد و مملی صدا زده می‌شوند. اگر در خانواده و افراد فامیل این عادت ناپسند زیاد به چشم می‌خورد بهتر است در انتخاب نام فرزندتان به این نکته نیز توجه داشته باشید. ممکن است نام فرزند شما در محیط مدرسه و بین همسالانش نیز مورد تمسخر قرار بگیرد. به عنوان مثال:

سیامک و سیاوش سیا                                     فاطمه فاطی

ابراهیم ابی                                                     عبدالله عبدلی

به تلفظ نام‌ها دقت کنید

برخی مواقع ممکن است تلفظ برخی نام‌ها با برخی کلمات توهین‌آمیز یا لغات زشت شبیه باشند، یا ممکن است در فرهنگ شما این نام به صورت‌های مختلفی تلفظ شود که برخی از آن‌ها معنای پسندیده‌ای نداشته باشند. کافی یک اسم با تلفظ سخت انتخاب کنید و مثلاً مادربزرگ یا پدربزرگ فرزندتان به هنگام صدا کردن نوه‌اش، زبانش نچرخد و نام را به طرز بدی تلفظ کند، چنین اشتباهی ممکن است باعث شود تمام افرادی که در آن مجلس حضور دارند از آن پس فرزندتان برای شوخی و یا حتی بی‌احترامی به آن شکل صدا کنند. مثلاً مادربزرگ به جای پوران‌دخت بگویید پوران‌لخت و این دستاویزی برای بقیه افراد شود تا خواسته و ناخواسته مورد رنجش شما شوند. به خصوص اگر افراد حساسی هستید بهتر است نقطه ضعف خود را در اختیار بقیه قرار ندهید و در انتخاب نام فرزندتان به تلفظ نامش دقت کنید.

انتخاب اسم کودکانه ممنوع

فراموش نکنید که کودک شما بالاخره روزی بزرگ خواهد شد و جامعه او را به همان نامی خواهد شناخت که شما برای فرزندتان انتخاب کرده‌اید بنابراین از انتخاب نام‌های کیوت و کودکانه خودداری کنید. نامی انتخاب کنید که هم برای سن خردسالی و هم بزرگسالی فرزند شما مناسب باشد. در مقابل اسامی کیوت برخی اسامی نیز خیلی ضخمت و خشن هستند و ممکن است در سنین کودکی برای فرزند شما مناسب نباشند.

انتخاب بر اساس مد ممنوع

در انتخاب نام فرزندتان به مد روز توجه نکنید. برخی اسامی در یک دوره مد می‌شوند و خیلی زود هم ممکن است از لیست نام‌های منتخب و پرطرفدار کنار گذاشته شوند. حتماً شاهد بوده‌اید در یک دوره زمانی خاص وقتی به اسامی کودکانِ خویشاوندان و یا همسایگان دقت می‌کنید مدام چند نام را می‌شنوید. انتخاب بر اساس مد به خودی خود بد نیست اما توجه به مد باعث می‌شود شما فاکتورهای هیجان‌انگیز دیگر انتخاب نام را نادیده بگیرید یا امکان دارد نام انتخابی هیچ تناسبی با نام والدین، نام‌خانوادگی کودک و یا نام سایر خواهر و برادرهای کودک نداشته باشد.

همه چیز را فدای خاص بودن نکنید

برخی از والدین مدت‌ها در اینترنت به دنبال اسامی خاص می‌گردند و سعی می‌کنند اسمی را انتخاب کنند که کمتر کسی تا کنون برای فرزندش انتخاب کرده است. ممکن است والدین به دنبال انتخاب نامی باشند که بر روی هیچکدام از فرزندان فامیل و دوستان گذاشته نشده باشد. گاهی این انحصارطلبی و جستجوهای پیگیر، نتیجه خوب و قابل‌قبولی خواهد داشت اما گاهی منجر به انتخاب اسم‌های عجیب و غریب و دور از ذهن می‌شوند. گاهی معنای کلمه انتخابی معنای قشنگ و پسندیده‌ای نیست پس تا جایی در این قضیه پیش بروید که موجب انتخاب یک اسم نامتناسب، ناپسند و یا نامعمول نشود. نکته دیگر این که هیچ اشکالی ندارد شما نامی را برای فرزندتان انتخاب کنید که ممکن است شخص دیگری نیز در افراد فامیل یا دوستان‌تان برای فرزندش انتخاب کرده باشد. گاهی به قدری این مسئله اهمیت پیدا می‌کند که به یک قضیه فوق‌سری در خانواده بدل می‌شود و والدین از اعلام نام انتخابی خود تا زمان ثبت در شناسنامه اجتناب می‌کنند.

توافق پدر و مادر در انتخاب اسم

فرزند شما حاصل زندگی مشترک‌تان است بنابراین هر دو شما یعنی هم مادر و هم پدر باید در انتخاب نام سهیم باشند همانطور که والدین باید در تربیت فرزندشان با هم مشارکت داشته باشند. بنابراین اکیداً توصیه می‌کنیم تا عقاید خود را به دیگری تحمیل نکنید. بهتر است هر کدام از شما به طور جداگانه یک لیست از نام‌های مورد علاقه‌اش را یادداشت کند. بهتر است لیست را محدود کنید مثلاً هر کس ۱۰ اسم را پیشنهاد کند. سپس در یک جلسه دوستانه لیست انتخابی خود را برای دیگری پرزنت کنید. مثلاً تشریح کنید که چرا فلان اسم را نتخاب کرده‌اید و ایده پشت این گزینش چه بوده است. به صورت نوبتی هر کدام از لیست‌تان یک نام را مطرح کنید اگر مورد توجه طرف مقابل قرار گرفت نام در لیست باقی می‌ماند در غیر اینصورت از لیست حذف می‌شود. در نهایت نام‌هایی که در لیست می‌مانند را با هم بررسی کنید، برای انتخاب می‌توانید یک جلسه خانوادگی دوستانه با حضور عموها، خاله‌ها، دایی‌ها، عمه‌ها، مادربزرگ و پدربزرگ و یا هر کس دیگری که نظرش برای شما مهم است ترتیب بدهید و اسامی مورد نظرتان را برای بقیه نیز تشریح کند. سیاستمدار باشید لیست خانم خانه را پدر در دست بگیرد و لیست مرد خانه را مادر، تا هنگام نظرسنجی عواطف و احساسات اطرافیان در انتخاب نام تاثیر نگذارد. این کار بدون این که بقیه را در جریان قرار دهید، انجام دهید.

راه را برای پیشنهاد اسامی جدید نبندید. اجازه بدهید بقیه هم نظرات‌شان را مطرح کنند به خصوص جوان‌ترها. گاهی در همین جلسات اسامی پیشنهاد می‌شوند که ممکن است برای هر دوی شما، اسم جذاب و مناسبی باشد.

در این جلسه به خصوص به نظرات بزرگترهای فامیل احترام بگذارید و اگر نامی را پیشنهاد می‌کنند که مد نظر شما نیست با دلایل منطقی آن‌ها را قانع کنید. حتی می‌توانید برای احترام نام پیشنهادی آن‌ها را هم در لیست اضافه کنید و بعداً بر اساس سلیقه خودتان نام فرزندتان را انتخاب کنید.

نامی که برای فرزندتان انتخاب می‌کنید در واقع اولین هدیه‌ای است که از جانب شما به فرزندتان اهدا خواهد شد. برای انتخاب این هدیه وقت صرف کنید و سعی کنید نامی را برای فرزندتان انتخاب کنید که همواره در تمام مراحل زندگی از شنیدن نامش لذت ببرد و به آن افتخار کند. نامی که باعث سرخوردگی، حقارت و یا تمسخر او شود را هرگز انتخاب نکنید. در انتخاب نام فرزندتان کرامت انسانی او را در نظر بگیرید. شاید بهتر باشد در به کار بردن نام‌هایی مانند غلام، قلی، عبید، ورازبده بیشتر تعمق کنید و حتی این اسامی را در ترکیب با نام‌های دیگر نیز به کار نبرید و به جای آن کلمات با معنای بهتر را جایگزین کنید.

نام فرزندان‌تان همیشه همراه‌اش است ممکن است شما نام مستعار برای فرزندتان انتخاب کنید اما بهرجهت نام اصلی و رسمی فرزندتان همان است که در شناسنامه و کارت ملی و سایر اوراق هویتی و مدارک شغلی و تحصیلی او درج خواهد شد.

آیا می‌توانم بعداً اسم فرزندم را تغییر بدهم؟

اگر به هر دلیل نامی برای کودک‌تان انتخاب کردید و از آن پشیمان شدید یا در آینده کودک شما از نامش راضی نبود و دلش می‌خواست نامش را عوض کند؛ شما می‌توانید نام فرزندتان را به صورت قانونی عوض کنید. این کار نیازمند صرف هزینه و وقت زیادی است و مانند بسیاری از کارهای اداری در ایران نیازمند یک فرایند بورکراتیک زمان‌بر است و ممکن است بعد از مدت‌ها کاغذبازی به نتیجه مطلوب دست پیدا نکنید اما اگر تعویض اسم تنها راه آرامش ذهن خودتان یا فرزندتان است ارزش امتحان کردن را دارد. متاسفانه قوانین در این مورد کمی سلیقه‌ای است. در ضمن تغییر برخی نام‌ها قانوناً مجاز نیست مثلاً «تغییر نام و اسامی و صفات باری‌تعالی و نام‌های دینی، مذهبی و معصومین ممنوع است» مگر با شرایط بسیار خاص (مگر آن که نام جدید که مورد درخواست نیز از اسامی مذهبی باشد و فراوانی آن نسبت به نام قبلی بیشتر باشد).

اگر به هر دلیلی قصد تغییر نام کوچک فرزندتان را داشتید هر چه در سن پایین‌تر این کار را انجام دهید بهتر است: اول این که کودک با نام جدید خود زودتر وفق می‌یابد و نام فرزندتان در بین دیگران سریع‌تر جا می‌افتد و دیگری این که با افزایش سن فرزندتان، مدارک شناسایی، تحصیلی و شغلی بیشتری برای فرزندتان صادر خواهد شد و تغییر نام در تمامی مدارک و گرفتن المنثی برای برخی اوراق شناسایی ممکن است دردسرساز، هزینه‌بر و زمان‌بر باشد.