تغذیه در بارداری

مصرف بادام زمینی در بارداری و اثرات آن

مصرف بادام زمینی در بارداری

بادام زمینی (پسته شامی) نه تنها برای شما، بلکه برای کوچولویی که در درون شما رشد می‌کند نیز فوق‌العاده مفید است. برای دریافت مواد مغذی مختلف ممکن است در بارداری بادام زمینی بخورید. بادام زمینی آنقدر خاصیت دارد که فقط به زنانی که به بادام زمینی یا کره بادام زمینی حساسیت دارند توصیه می‌‌شود از مصرف آن اجتناب کنند. اگر چه برخی بر این باورند که خوردن بادام زمینی در دوران بارداری می‌‌تواند باعث آلرژی کودکان به بادام زمینی شود، اما هیچ مدرک علمی برای اثبات این ادعا وجود ندارد. از این رو، ایده خوبی است که این منبع تغذیه مقرون به صرفه را در رژیم بارداری خود بگنجانید.

مطالعات نشان می‌‌دهد که بادام زمینی و کره بادام زمینی از جمله غذاهای شوری هستند که زنان معمولاً در اوایل بارداری میل می‌‌کنند. برای دانستن فواید و خطرات خوردن بادام زمینی در دوران بارداری و برخی از راه‌های ایمن برای گنجاندن آن در رژیم غذایی خود، ادامه مطلب را بخوانید و با پینو بیبی همراه باشید.

مصرف بادام زمینی در بارداری و اثرات آن

آیا خوردن بادام زمینی و کره بادام زمینی در دوران بارداری بی‌خطر است؟

اگر به آن حساسیت ندارید، می‌توانید در دوران بارداری بادام زمینی و کره بادام زمینی بخورید. بادام زمینی غذایی غنی از مواد مغذی، مملو از اسیدهای چرب اشباع نشده چندگانه، آنتی اکسیدان‌ها، پروتئین، کالری و فولات است و می‌‌تواند رژیم غذایی مادر را سالم کند. مصرف بادام زمینی (به عنوان آجیل) و کره بادام زمینی (کمی نمکی) در حد اعتدال بی‌خطر است.

فواید بادام زمینی و کره بادام زمینی در دوران بارداری چیست؟

در این قسمت مطالبی گردآوری شده است که نشان می‌دهد چگونه مواد مغذی موجود در بادام زمینی ممکن است به حمایت از سلامت دوران بارداری کمک کند. بنابراین ممکن است در دوران بارداری، کره بادام زمینی را در رژیم غذایی خود بگنجانید یا به سادگی چند بادام زمینی را تفت داده و مصرف کنید.

۱. آهن

تمام مغزها، از جمله بادام زمینی، سرشار از آهن هستند. بادام زمینی کامل یا کره بادام زمینی به شما در پیشگیری از کم خونی کمک می‌‌کند.

۲. چربی‌های تک غیر اشباع

بادام زمینی سرشار از چربی‌های تک غیراشباع به ویژه اسید اولئیک است که برای قلب مفید است. برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی می‌‌توانید هر روز یک مشت بادام زمینی بخورید.

۳. فیتواسترول‌ها

بادام زمینی منبع خوبی از فیتواسترول‌ها است که به آن بتا سیتوسترول نیز گفته می‌‌شود، که از رشد تومورها جلوگیری می‌‌کند.

۴. نیاسین

ویتامین B3 (نیاسین) موجود در بادام زمینی قدرت حافظه و عملکرد مغز را تقویت می‌‌کند. هم چنین فلاونوئیدی رزوراترولی موجود در بادام زمینی باعث بهبود جریان خون به مغز می‌‌شود.

به گفته متخصصان تغذیه «آجیل‌ها سرشار از فولات هستند»، ویتامین B که برای رشد مغز جنین مهم است و می‌‌تواند به کاهش خطر نقص لوله عصبی کمک کند. آنها هم چنین سرشار از چربی‌های سالم مانند اسیدهای چرب امگا ۳ هستند.

۵. کالری

اگر در دوران بارداری دچار کمبود وزن هستید، بادام زمینی می‌‌تواند به افزایش وزن کمک کند. آنها سرشار از کالری هستند که به شما در رسیدن به وزن سالم کمک می‌‌کند.

۶. فیبر

محتوای فیبر موجود در بادام زمینی می‌‌تواند به کاهش یبوست کمک کند.

۷. تریپتوفان

بادام زمینی حاوی اسید آمینه ضروری به نام تریپتوفان است که سروتونین تولید می‌‌کند. این یکی از هورمون‌های ضروری در تنظیم خلق و خو است و به مبارزه با افسردگی کمک می‌‌کند. گزارش منتشر شده توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) نشان داد که شیوع علائم افسردگی پس از زایمان در سال ۲۰۱۸ میلادی در حدود ۱۳.۲ درصد در ایالات متحده بود.

۸. پروتئین

بادام زمینی حاوی پروتئین است که به رشد و تکامل مناسب جنین کمک می‌‌کند و از دریافت پروتئین کافی در دوران بارداری حمایت می‌‌کند.

۹. منگنز

منگنز به رشد بافت و استخوان جنین کمک می‌‌کند. هم چنین برای جلوگیری از انقباض زودرس رحم مفید است.

۱۰. ویتامین E

آجیل حاوی ویتامین E است که فشار خون شما را کنترل می‌‌کند.

۱۱. دیابت بارداری را مدیریت کنید

دوز سالم بادام زمینی، از جمله کره بادام زمینی، می‌‌تواند بخشی از یک رژیم متعادل دیابت بارداری باشد.

۱۲. اعتقاد بر این است که خطر ابتلا به آلرژی به بادام زمینی را در نوزاد کاهش می‌‌دهد

مصرف بادام زمینی در دوران بارداری ممکن است با کاهش خطر ابتلا به آلرژی به بادام زمینی در نوزاد، به عنوان یک روش پیشگیری از آلرژی عمل کند.

ارزش غذایی بادام زمینی

مواد مغذی موجود در ۱۰۰ گرم بادام زمینی به شرح زیر است:

مواد مغذیمقدار
کالری۵۶۷ کیلو کالری
آب۶.۵۰ گرم
کربوهیدرات۱۶.۱۳ گرم
پروتئین۲۵.۸۰ گرم
فیبر۸.۵ گرم
چربی۴۹.۲۴ گرم
قند۳.۹۷ گرم
ویتامین‌ها
اسید فولیک (ویتامین B9)۲۴۰ میکروگرم
پیریدوکسین (ویتامین B6)۰.۳۴۸ میلی گرم
نیاسین (ویتامین B3)۱۲.۸۷ میلی گرم
ریبوفلاوین (ویتامین B2)۰.۳ میلی گرم
تیامین (ویتامین B1)۰.۶۴۰ میلی گرم
ویتامین E  ۸.۳۳ میلی گرم
الکترولیت ها
پتاسیم۳۳۲ میلی گرم
سدیم۱ میلی گرم
مواد معدنی
کلسیم۶۲ میلی گرم
آهن۲.۰۹ میلی گرم
منیزیم۱۸۴ میلی گرم
روی۳.۳۴ میلی گرم
فسفر۳۳۶ میلی گرم
لیپیدها
اسیدهای چرب اشباع۷.۳۲ گرم
اسیدهای چرب تک غیراشباع۲۱.۴۱ گرم
اسیدهای چرب اشباع نشده۱۶.۵ گرم

با وجود فواید آن، مصرف بیش از حد بادام زمینی می‌‌تواند برای سلامتی شما مضر باشد. برای آشنایی با عوارض جانبی بادام زمینی ادامه مطلب را مطالعه کنید.

عوارض جانبی احتمالی خوردن بادام زمینی و کره بادام زمینی در دوران بارداری

بادام زمینی، زمانی که بیش از حد مصرف شود، می‌‌تواند اثرات نامطلوبی بر سلامت شما داشته باشد.

۱. خطر مسمومیت غذایی و آلرژی

خوردن بادام زمینی کهنه و مانده یا بادام زمینی که برای مدت طولانی ذخیره شده می‌‌تواند منجر به مسمومیت غذایی شود زیرا بادم زمینی در برابر آلودگی قارچی بسیار آسیب پذیر هستند.

متخصصان تغذیه معتقدند: «علائم آلرژی به بادام زمینی می‌‌تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد و می‌‌تواند شامل خارش یا تورم گلو، کهیر یا بثورات پوستی، تهوع یا استفراغ، تنگی نفس و آنافیلاکسی (یک واکنش شدید و بالقوه تهدید کننده زندگی) باشد. بنابراین، اگر آلرژی شناخته شده‌ای به بادام زمینی دارید، مهم است که از مصرف بادام زمینی و محصولات بادام زمینی در دوران بارداری خودداری کنید.

۲. افزایش فشار خون

مصرف زیاد بادام زمینی شور باعث افزایش فشار خون می‌‌شود. با این حال، خوردن آجیل بدون نمک در حد اعتدال می‌‌تواند فشار خون را کاهش دهد.

۳. ممکن است باعث سرطان کبد شود

بادام زمینی به عنوان یک ماده خوراکی حساس به آلودگی سالمونلا شناخته شده است. مصرف بیش از حد بادام زمینی آلوده ممکن است خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد زیرا کپک باعث تولید آفلاتوکسین، یک ماده سرطان‌زا می‌‌شود.

بادام زمینی خام مستعد آلودگی به آفلاتوکسین (تولید شده توسط قارچ‌های خاص) است و در صورت مصرف بیش از حد ممکن است خطر عوارض نامطلوب برای مادر و جنین را افزایش دهد.

۴. ممکن است حاوی آفت کش‌ها باشد

بادام زمینی دارای رطوبت بالایی است که آنها را در معرض خطر رشد کپک قرار می‌‌دهد. این امر استفاده از آفت کش‌ها را برای آنها ضروری می‌‌کند. بنابراین، مصرف بیش از حد می‌‌تواند منجر به عوارض جانبی مانند سرگیجه، سردرد، حالت تهوع، اسهال، خستگی، عصبی بودن، تاری دید، تعریق و غیره شود.

۵. حاوی چربی‌های اشباع شده هست

مصرف بیش از حد بادام زمینی منجر به افزایش سطح چربی‌های اشباع شده در بدن می‌‌شود. بنابراین می‌‌تواند باعث مشکلات قلبی، هضم، فشار خون و سایر عوارض شود.

۶. خطر افزایش وزن

اگر چه بادام زمینی به افزایش وزن سالم کمک می‌‌کند، اما مصرف بیش از حد آن می‌‌تواند منجر به افزایش وزن غیرضروری شود که ممکن است بر مدیریت وزن در دوران بارداری تأثیر بگذارد.

در برخی موارد، خوردن حتی مقدار متوسط ​​یا کم بادام زمینی می‌‌تواند برای شما مضر باشد. در ادامه در مورد آن اطلاعات کسب کنید.

چه زمانی در دوران بارداری باید از خوردن بادام زمینی اجتناب کرد؟

از مصرف بادام زمینی در دوران بارداری خودداری کنید اگر:

  • شما اضافه وزن دارید
  • مشکلات گوارشی مانند استفراغ یا مدفوع شل دارید
  • شما مستعد ابتلا به واریس هستید
  • شما سنگ کلیه دارید

اما خطرات فوق نباید مانعی برای گنجاندن بادام زمینی در رژیم غذایی شما باشد.

به خواندن این مقاله ادامه دهید تا بدانید چگونه می‌‌توانید بادام زمینی را در رژیم غذایی خود بگنجانید و از مواد مغذی آن بهره‌مند شوید.

بادام زمینی در بارداری

راه‌های ایمن برای خوردن بادام زمینی در دوران بارداری چیست؟

اگر سابقه آلرژی به آجیل ندارید، می‌‌توانید بادام زمینی را در غذاهای مختلف به روش‌های مختلف بگنجانید.

  • بادام زمینی برشته شده خشک یا روغنی یک میان وعده عالی است. بادام زمینی را تفت دهید تا محتوای آنتی اکسیدانی آن بهبود یابد.
  • اگر نگران قرار گرفتن در معرض آلرژن هستید، بادام زمینی سرخ شده در روغن معمولاً عاری از مواد حساسیت‌زا هست.
  • بادام زمینی پخته شده سیر کننده است و گرسنگی را از بین می‌‌برد. می‌‌توانید مقداری نمک به آن اضافه کنید و آنها را همراه با پوست در آب بجوشانید.
  • خوب است که بادام زمینی شور در مقادیر محدود مصرف شود، در غیر این صورت می‌‌تواند باعث احتباس آب شود.
  • مقداری بادام زمینی را در دیپ یا سالاد بریزید تا طعم خوبی به غذا بدهد.
  • کره بادام زمینی را می‌‌توان برای ساندویچ و دیپ استفاده کرد.

توجه داشته باشید که کره بادام زمینی کاملاً فرآوری شده را انتخاب کنید. برای کاهش خطر قرار گرفتن در معرض آفلاتوکسین از مصرف بادام زمینی‌هایی که کپک زده، تغییر رنگ یا چروکیده به نظر می‌‌رسند، اجتناب کنید. بادام زمینی را می‌توانید همراه بلغور جو دوسر یا هر غلات دیگری به عنوان وعده صبحانه میل کنید.

سوالات متداول

۱. آیا می‌‌توانید در دوران بارداری بادام زمینی خام بخورید؟

بادام زمینی خام بی‌خطر نیست زیرا می‌‌تواند حامل کپک یا قارچ باشد که می‌‌تواند باعث بیماری‌های عفونی شود.

۲. کدام غذاها حاوی بادام زمینی هستند؟

بادام زمینی ممکن است در انواع غذاها از جمله محصولات شکلاتی، آب نبات، غلات، گرانولا، پستو، کلوچه، نان، دسرها و غذاهای پخته وجود داشته باشد. اگر به بادام زمینی آلرژی دارید، باید از این غذاها اجتناب کنید. برای اطمینان برچسب‌ها مواد غذایی را به دقت بخوانید.

۳. بهترین زمان مصرف بادام زمینی در دوران بارداری چه زمانی است؟

شما می‌‌توانید در تمام سه ماهه بارداری بادام زمینی مصرف کنید مگر این که به آن حساسیت داشته باشید.

۴. آیا میل به کره بادام زمینی در بارداری با جنسیت کودک مرتبط است؟

طبق داستان‌های خاله پیرزن‌ها، هوس خوردن کره بادام زمینی در دوران بارداری نشان دهنده این است که شما در حال حمل یک پسر کاکل زری هستید. با این حال، این تنها یکی از راه‌های متعدد برای حدس زدن جنسیت کودک متولد نشده است، هر چند که قابل اعتماد نیست.

۵. آیا خوردن بادام زمینی در دوران بارداری کودک را باهوش می‌‌کند؟

بادام زمینی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۶ است که از رشد مغز کودک حمایت می‌‌کند و می‌‌تواند کودک را باهوش کند.

بادام زمینی مقرون به صرفه، خوشمزه و مغذی است. دلیلی وجود ندارد که این آجیل‌های سالم را از رژیم بارداری خود حذف کنید. عوارض جانبی ذکر شده در اینجا معمولاً در نتیجه مصرف بیش از حد است که باعث عدم تعادل در رژیم غذایی می‌‌شود. بنابراین، برای وعده‌های غذایی خود مصرف بادام زمینی را برنامه ریزی کنید و بادام زمینی را بخشی از جیره غذایی خود کنید تا در طول بارداری سالم و شاد بمانید.

راه‌های ایمن برای خوردن بادام زمینی در دوران بارداری چیست؟

خوردن بادام زمینی در دوران بارداری به طور کلی بی‌خطر تلقی می‌‌شود، اما مهم است که از مصرف آن به مقدار زیاد یا به شکلی که خطر خفگی یا آلرژی را افزایش می‌‌دهد خودداری کنید. برای کاهش این خطرات، می‌‌توان بادام زمینی را آسیاب کرد و آن را به صورت به صورت خمیر یا کره استفاده کرد. هم چنین توصیه می‌‌شود در صورت وجود سابقه آلرژی در خانواده با یک ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنید.

سخن آخر

بادام زمینی یک بُنشن مغذی است که می‌‌تواند چربی‌های سالمی را برای حمایت از رشد مناسب مغز جنین ارائه دهد. هم چنین حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌هایی است که می‌‌تواند برای سلامت مادر مفید باشد و به رشد و تکامل مناسب کودک کمک کند.

زنان باردار می‌‌توانند برای جلوگیری از هر گونه عوارض جانبی، بادام زمینی و کره بادام زمینی را در حد اعتدال به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم مصرف کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *